211

Skotostrious

Με επικεφαλής τους διετείς…

Καλησπέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο ! Μια από τις σπουδαιότερες ημερομηνίες για τις ιπποδρομίες σε παγκόσμια κλίμακα έφτασε, καθώς σήμερα και αύριο στο ιπποδρόμιο του Paris-Longchamp πραγματοποιείται ένα από τα σπουδαιότερα φεστιβάλ στο ετήσιο καλεντάρι στο οποίο έχουμε τη διεξαγωγή του Prix Arc de Triomphe, ίσως της διασημότερης ιπποδρομίας στον κόσμο μαζί με το αγγλικό Derby.

Εκτός από αυτό το φεστιβάλ με το οποίο θα ασχοληθούμε στην αυριανή στήλη με ανάλυση της Αψίδας, έχουμε και μια πολύ δυνατή ημερίδα στο Newmarket, σε μια κάρτα με αρκετές κούρσες Group επιπέδου κυρίως επικεντρωμένες στους διετείς. Πάμε λοιπόν σιγά σιγά να δούμε τις σημερινές μας επιλογές.

Ξεκινάμε από την εναρκτήρια κούρσα στο Newmarket, μια Group 2 ιπποδρομία στο μίλι (1,600 μέτρα) μόνο για διετείς, με εξαιρετικές συμμετοχές από κορυφαίους στάβλους και από εξίσου κορυφαία γενεαλογικά, από την οποία ξεχωρίζει ο ερχόμενος από Ιρλανδία, εκπρόσωπος του κορυφαίου εκπαιδευτή της εποχής μας Aidan O’Brien, CAPULET.

Είχε ένα πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο στα μέσα Αυγούστου όταν και κέρδισε με άνεση σε κούρσα maiden στο συνθετικό έδαφος του Dundalk και ακολούθησε μια πολύ καλή εμφάνιση στην Group 2 ιπποδρομία Champions Juvenile, με σαφή βελτίωση σε σχέση με την πρεμιέρα του, όταν και κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω από ομόσταβλο, με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα άλογα.

Ισως η καλύτερη φόρμα ανάμεσα σε όλες τις σημερινές συμμετοχές και αν έχει την αναμενόμενη πρόοδο τότε δύσκολα δε θα κερδίσει και σήμερα.

Συνεχίζουμε την περιήγηση μας και φτάνουμε στην τρίτη ιπποδρομία της ημερίδας, ένα Group 1 sprint στα 6 furlongs (1,200 μέτρα) μόνο για διετείς και η επιλογή μας είναι ένας ακόμα εκπρόσωπος του Ο’ Brien, ο εξαιρετικός σπρίντερ RIVER TIBER.

Από πολύ καλό γενεαλογικό δέντρο εξειδικευμένο στις μικρές αποστάσεις έχει ένα εξαιρετικό σερί στο ξεκίνημα της καριέρας του με 3 συνεχόμενες νίκες, η τελευταία στην Group 2 Coventry Stakes στο Royal Ascot. Αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στην προπόνηση του τις επόμενες εβδομάδες κάτι που φάνηκε στην έξοδο του σε Group 1 κούρσα στη Γαλλία, όντας δεύτερος πίσω από το σημερινό του αντίπαλο Vandeek.

Ποντάροντας στην καλύτερη προετοιμασία του τώρα και στην επιστροφή σε πιο φιλικό για το προφίλ του έδαφος έχει μεγάλες πιθανότητες να αντιστρέψει τη φόρμα του και να επανέλθει στις νίκες.

Κλείνουμε τις σημερινές μας επιλογές με μια από την τέταρτη κούρσα της κάρτας στο Newmarket, ένα από τα τελευταία Heritage Handicaps της σεζόν, το Cambridgeshire Handicap το οποίο πραγματοποιείται στην απόσταση του 1 mile 1 furlong (1,800 μέτρα) και παραδοσιακά προσελκύει την αφρόκρεμα της κατηγορίας λίγο πριν τη λήξη της αγωνιστικής σεζόν στο Flat Racing.

Πολλές και εξαιρετικές οι συμμετοχές, με αυτή του φαβορί Greek Order να ξεχωρίζει, άλλα στην απόδοση που μας δίνεται είναι απαγορευτικό κάθε ποντάρισμα πάνω του σε τόσο μεγάλο πεδίο. Η επιλογή μας από την σημερινή έκδοση της κούρσας είναι ο LIBERTY LANE (each-way) ένας τριετής με πολύ καλή πρόοδο στις επιδόσεις του, κάτι που επιβεβαίωσε στον τελευταίο του αγώνα στο φεστιβάλ του St Leger στο Doncaster, όταν και κέρδισε ένα αντίστοιχο handicap.

Χαρακτηριστικό είναι πως εμποδίστηκε στην εκκίνηση με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει προβλήματα στο τρέξιμο άλλα αυτό δε το εμπόδισε με πολύ δυνατό φίνις να πάρει κεφάλι λίγο πριν το φίνις και να κερδίσει απέναντι σε ένα από τους καλύτερους εκπροσώπους της κατηγορίας (Sonny Liston). Ο τρόπος με τον οποίο έτρεξε στο τελευταίο furlong έδειξε πως η λίγο μεγαλύτερη απόσταση στην οποία θα αγωνιστεί σήμερα πιθανό να το ευνοήσει και αγωνιζόμενο σε πολύ καλό επίπεδο στα handicap αναμένουμε να έχει και σήμερα μια εξαιρετική εμφάνιση.

Νέα στήλη αύριο σχετικά νωρίς το πρωί με παρουσίαση και ανάλυση της Αψίδας. Καλή τύχη σε ότι επιλογές κάνουμε σήμερα !

Συνοπτικά :

Σάββατο 30/09 15:50 Newmarket Juddmonte Royal Lodge Stakes : CAPULET (2,75).

Σάββατο 30/09 17:00 Newmarket Juddmonte Middle Park Stakes : RIVER TIBER (3,75).

Σάββατο 30/09 17:40 Newmarket bet365 Cambridgeshire : LIBERTY LANE (15,00 each-way).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 024, αρ : 4 // κωδ : 028, αρ : 5 // κωδ : 030, αρ : 12). Το αμοιβαίο πληρώνει μόνο 3 θέσεις στο πλασέ.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious