4480

Billaras

Με κάποια φαβορί…

Καλά περάσαμε και μεσοβδόμαδα, στο πολύ χαλαρό βγάλαμε (και σχετικά εύκολα) το… μεροκάματο. Και το over ήρθε εύκολα και η Μαρσέιγ πιό εύκολα και η Τότεναμ.. ακόμα πιό εύκολα, γιά να διατηρηθεί η κάβα σταθερά (και με αυξητικές τάσεις πλέον), πάνω απο τις 25.000 μονάδες. Ποιοί έχασαν (σε κουπόνι σχετικά βατό); Αυτοί που είτε πάτησαν την μπανανόφλουδα της Σανταντέρ (που θα έπρεπε να τους έχει πονηρέψει η αφύσικα μεγάλη απόδοση της), είτε αυτοί που έπαιξαν κάθε μέρα! Και την Πέμπτη και χθες και γενικά… ότι κινείται.

Αυτοί θα είναι χαμένοι…εις του αιώνες των αιώνων (και το “αμήν” θα το λενε οι μπουκ). Πάμε παρακάτω. Περίεργο κουπόνι. Με καλά φαβορί. Πολλοί κατά καιρούς έχουν φτάσει σε σημείο να με πουν… κομπλεξικό με τα φαβορί. Κι όμως. Τριάδα με over έδωσα (και πέρασε) την Κυριακή, τριάδα (με δυό ασόδια και ένα over) έδωσα Τρίτη-Τετάρτη (και πάλι πέρασε).

Και θα δώσω και σήμερα. Ναι, ΔΕΝ είναι το αγαπημένο μου παιχνίδι. Χίλιες φορές να κάνω διαλογή από μεγάλα σημεία και παικτικές ευκαιρίες, παρά από φαβορί. Ναι, παίζω σπάνια με φαβορί. Αλλά δεν έχω κανένα… κόμπλεξ. Απλά είναι σπάνιο να βρω σωστές αποδόσεις σε φαβορί, εκεί πέφτει το πετσόκομα των μπουκ. Αν και όταν βρώ, παίζω, δεν έχω εμμονές και ξέρω να προσαρμόζομαι ανάλογα το κουπόνι.

Και ξέρω και κάτι άλλο: ΔΥΣΤΥΧΩΣ, κακώς-κάκιστα, τα φαβορί (και κατ' επέκταση τα παρολί) ηχούν…όμορφα στα αυτιά των περισσότερων. Είναι πιό προσιτά, φοβούνται λιγότερο, νοιώθουν μιά ασφάλεια. Τρίχες και μάλιστα κατσαρές. Τα παρολί είναι η καταστροφή του παίκτη κι αυτό δεν αλλάζει μακροχρόνια. Και το γράφω τώρα αυτό, που θα προτείνω-παίξω δύο παρολί.

Και βέβαια, φαβορί με φαβορί, έχουν διαφορά τεράστια, πρέπει το μάτι να ξέρει που τον αδικεί ο μπουκ και που απλώς είναι δίκαιος. Δεν γίνεται…τσουβάλιασμα. Γιά σήμερα, έχω κρατήσει οκτώ βρετανικά φαβορί. Οι αποδόσεις είναι fair. Ντέρμπι, Λέιτον, Τσέλτεναμ, Ακριγκτον, Ρέξαμ, Ντάγκεναμ, Ρος Κάουντι, Χαρτς. Δεν χρειάζεται να αναλύσω τίποτα.

Δείτε φόρμα ζευγαριού και θα συμφωνήσετε. Είναι καθαρά θέμα χημεία του καθενός από εδώ και πέρα. Τι θα κάνω εγώ; Θα ξεδιαλέξω δύο από τα οκτώ μονάχα. Είπαμε, μην το.. παρακάνω κιόλας με φαβορί! Και θα “κολλήσω” και το δυνατό over από δίπλα, του Μίλτον Κέινς-Καρλάιλ. Αυτό το έκανα και μεσοβδόμαδα και εξήγησα το γιατί. Τριάδα με over δίνω (και παίζω).

Είμαι στο 1/8 πιθανότητες. Τριάδα με ασόδια ΔΕΝ παίζω (γιατί είμαι 1/27, που είναι…σκέτη τραγωδία). Βάζω μέσα ένα over, να πάω στο 1 προς 18 πιθανότητες επαλήθευσης. Πάλι κακό, αλλά …έστω ότι τρώγεται. Δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Μεγάλη διαλογή, μέσα και ένα over και το ποντάρω (πάντα με…βαριά καρδιά). Πετάω Ντέρμπι γιατί απλά… δεν την πάω (όπως και τον Κλαφ).

Πετάω Ρέξαμ και Ντάγκεναμ γιατί έχουν ρεβάνς κυπέλλου την Τρίτη (η μιά με Μπράιτον, η άλλη με Μίλγουολ) και ίσως έχουν το μυαλό εκεί. Πετάω Χαρτς και Ακρίγκτον, παραείναι μικρές οι αποδόσεις, όσο κι αν είναι δίκαιες. Το 1.60 στην Ισπανία το παίζω. Το 1.60 στην Αγγλία, δεν το παίζω! Και με την ίδια λογική, πετάω και Τσέλτεναμ. Προσέξτε: ΟΛΕΣ αυτές μπορούν να κερδίσουν, απλά κάνω την δική μου χημεία.

Ο καθένας μπορεί να καταλήξει αλλιώς!! Μένουν λοιπόν Λέιτον, Ρος Κάουντι και το over στην Μίλτον Κέινς. Αυτή θα είναι η μιά τριάδα μου. Κάτι ανάλογο κάνω και εκτός νησιού. Βάζω μέσα ένα over. Στο Μονπελιέ-Λυών (περιμένω καλό ματς με πολλά γκολ και καλοπληρώνει, έχει σοβαρές ελλείψεις στην άμυνα η Λυών). Και “κολλάω” τα δύο σωστά φαβορί που έχω.

Βαγιαδολίδ και Παρί. Οριακά πάντα, μου κάνουν. Αντε, στην Παρί ας πούμε ότι.. κάνω και λίγο τα στραβά μάτια (θα ήθελα 1.70 ας πούμε). Και έτσι κάνω και την δεύτερη τριάδα μου γιά σήμερα, πάντα με 1 προς 18 πιθανότητες επαλήθευσης. Πάνε τα…μικρά, αφού έγραψα και τόσες λέξεις γιά αυτά, αφού.. άντεξα, πάλι καλά. Και πάω στα μεγάλα. Εχω Ρόμα, Εσπανιόλ από εκτός νησιού και Καρλάιλ, Μπέρνλι, Νοτς Κάουντι, Σάντερλαντ από το νησί.

Οσοι με διαβάσατε χθες στην εφημερίδα, και ακούσατε και ράδιο χθες απόγευμα, βλέπετε ότι έχω κάνει κι άλλη διαλογή. Κατ' αρχάς “πέταξα” τις σκέψεις μου (Ροτσντέιλ, Γουέστ Χαμ). Μετά, πέταξα και τη Στόουκ γιάτι αν σπάσει, θα γίνει μάλλον στο Χ κι όχι στο διπλό. Και από αυτές τώρα, κάνω κι άλλη διαλογή. Εξω Ρόμα (σε φόρμα μεν, αλλά δεν με τρελλάινει η απόδοση σε έδρα που έχει κακή παράδοση).

Εξω η Νοτς Κάουντι. Οκ, μεγάλο ματς έκανε στο κύπελλο, αλλά σέβομαι και την φόρμα της Μπόρνεμουθ. Να ήταν πιό ψηλά η απόδοση (σαν την Καρλάιλ πχ) να το συζητούσα. Και μένω με Μπέρνλι, Καρλάιλ, Εσπανιόλ, Σάντερλαντ. Αυτά είναι. Δεν δέχομαι την Σεβίλλη τόσο φαβορί, ας έχει 1-2 σοβαρές απουσίες η Εσπανιόλ (Γκαρσία, Ρομαρίκ). Κάκιστα ματς κάνει η Σεβίλλη, μήνες τώρα.

Και η Εσπανιόλ είναι σφιχτή, ζημιάρα (ρωτήστε και την Μπάρτσα) και μπορεί να το…τσιτώσει το ματς. Γιά την Σάντερλάντ ουδέν σχόλιο. Φόρμα έχει, ρέντα έχει, Ο'Νίλ έχει. Και μεγάλη απόδοση έχει! Η Τσέλσι δεν πείθει και δέχομαι το ρίσκο. Η Μπέρνλι έχει 6-0-2 στα οκτώ τελευταία της. Ποιό ήταν το τελευταίο της στο πρωτάθλημα; Η άδικη ήττα 2-1 από τη Λιντς.

Το είχαμε παίξει. Με 10 έμεινε, προηγήθηκε, πάλεψε λυσαλλέα, έπεσε. Αλλά ξέρω ότι μπορεί. Και η Μίντλεσμπρο δεν γίνεται, κάπου θα φρακάρει. Τέλος, σε ματς δύο φορμαρισμένων (εξου και το over που κράτησα), δέχομαι τα 4αρια στην Καρλάιλ. Νικάει Σέφιλντ, νικάει Λέιτον, παίρνει Χ με Χάτερσφιλντ, είναι επτά αήτητη. Γιατί στο 4.00 και άνω; Οσο καλή κι αν είναι (που είναι) η Μίλτον Κέινς, οι αποδόσεις είναι λάθος….

Πως θα κινηθώ εδώ; Μονό η Σάντερλαντ, με άφθονο trading και κάλυψη στο live αν με ευνοήσει το ματς. Και τα άλλα τρία σε μονά-δυάδες-τριάδα. Είναι επτά στήλες. Με μεγάλες αποδόσεις. Φορτώνω τα μονά, ένα να βγει, θα μου δώσει πίσω και τις επτά στήλες μου! Θα “πατσίσω”. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Υπόλοιπο απο 10/1: 24.870 μονάδες. Κέρδη από 10-11/1: 358 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 25.228 μονάδες. Ποντάρισμα 14/1: Τριάδα: Λέιτον 1-Ρος Κάουντι 2-Μίλτον Κέινς over (5,64), 95 μονάδες. Τριάδα: Μονπελιέ over- Παρί 1-Βαγιαδολιδ 1 (5,50), 100 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Σάντερλαντ 2 (9.00), 28 μονάδες. Σύστημα μονά-δυάδες-τριάδα: Μπέρνλι 2 (3.90)-Καρλάιλ 2 (4.00)-Εσπανιόλ 2 (4.75), από 60 μονάδες σε κάθε μονό, από 20 σε κάθε σε κάθε δυάδα και 5 στην τριάδα, σύνολο 245 μονάδες.

Ανοιχτά μπετ: 468 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 24.760 μονάδες. Κλείσαμε. Ξαναλέω, η χήμεια ΔΕΝ είναι δεσμευτική. Κάποιος πχ μπορεί να βάλει μαζί τα δύο over (Μίλτον και Μονπελιέ) να κολλήσει κι ένα τρίτο (πχ Χάτερσφιλντ) και να παίξει τριάδα με over. Ή μπορεί να “ανακατέψει” εγγλέζες με μη εγγλέζες σε κάποιο παρολί. Και βέβαια, μπορεί να αξιοποιήσει κάποιο από αυτά που οριακά άφησα.

Αν προσέξατε, ΔΕΝ ξανοίχτηκα πολύ. Οι 468 μονάδες είναι ένα μέτριο ποντάρισμα γιά Σάββατο. Το κάνω γιατί..δεν μου αρέσει να παίζω με παρολί. Ξεκάθαρα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras