1324

Κώστας Ζαφείρης

Με κομμένη ανάσα

Γεια χαρά!

Μεγάλη μέρα η σημερινή για το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετμπολ του πλανήτη.

Οι «εφτάψυχοι» Νάγκετς με δύο σούπερ ανατροπές στο Game 5 (από το -16) και στο Game 6 (από το -19) έφεραν την σειρά με τους Κλίπερς στα ίσια (3-3) και στις 4 τα ξημερώματα οι δύο μονομάχοι θα παίξουν τα ρέστα τους για μία θέση στον τελικό της δυτικής περιφέρειας (περιμένουν οι Λέικερς).

Το ματς δεν είναι απλό. Οι Κλιπς δεν είναι μαθημένοι στις επιτυχίες. Το αντίθετο. Είναι μία ομάδα που δεν έχει ούτε ένα λάβαρο στην οροφή του γηπέδου της και εν ολίγοις δεν έχει κατακτήσει ποτέ την δυτική περιφέρεια. Και όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό είναι διαφορετικό να μπαίνεις (ως παίκτης της ομάδας του Ντοκ Ρίβερς) στο παρκέ έχοντας αυτό στο μυαλό σου όταν προηγείσαι στη σειρά με 3-1 και διαφορετικό να είσαι στο 3-3, με την μπάλα να… ζεματάει.

Αν δεν υπήρχε στο ρόστερ των Κλίπερς ο Λέοναρντ, νομίζω ότι θα είχα αρχίσει ήδη να αμφιβάλω για το ποντάρισμά μου πάνω στους Κλιπς (νικητές Δύσης). Οσο υπάρχει αυτός, ελπίζω.  

Σήμερα, όμως, έχουμε και τον πρώτο τελικό της Ανατολής (στις 4 νίκες η πρόκριση στους τελικούς του NBA). Σέλτικς εναντίον Χιτ, Στίβενς εναντίον Σπόελστρα.

Δύο εξαιρετικά δουλεμένες ομάδες, δύο σπουδαίοι προπονητές. Δικαίως έχουν φτάσει μέχρι εδώ και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παρακολουθήσουμε την συγκεκριμένη σειρά (μία μάχη τακτικής ανάμεσα στους δύο προπονητές) με κομμένη ανάσα.  

Ο πολύτιμος γκαρντ/φόργουορντ των «κελτών» Χέιγουορντ (νοκ άουτ τις τελευταίες εβδομάδες λόγω προβλήματος στον αστράγαλο) θα επιστρέψει στο Game 2, χωρίς απουσίες οι Χιτ.

Σε τιμές αουτσάιντερ το Μαϊάμι, θα το στηρίξω.  

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης