4449

Billaras

Με κύπελλο κι όχι μόνο!

Καλό μεσημέρι σε όλους. Με την ξινή γεύση στο στόμα είμαι ακόμα, από το ξημέρωμα της Παρασκεύης. Η Πέμπτη είχε πάει καλά, κέρδη είχαν έρθει ήδη, έμενε η Πενιαρόλ γιά να γίνει και καλή διαφορά, αλλά η μπάλα αποφάσισε αλλιώς. Τρία τετ α τ τετ, ένα δοκάρι, ένα πέναλτι καθαρό που δεν δόθηκε, όλα αυτά σε ένα ημίχρονο. Θα μπορούσε να είναι χαλάρα 0-2 και να πάμε γιά ύπνο.

Γκολ όμως δεν μπήκε και η κατά πολύ χειρότερη Γοδόι στην…πρώτη της φάση σκόραρε, λίγο μετά η Πενιαρόλ έμεινε με 10 και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η μαγική εικόνα. Κάποιοι ίσως πουν “γιατί γκρινιάζεις, κέρδισες προχθές”. Οχι. Οταν μπορώ να κερδίσω καλά, θέλω να κερδίσω! Δεν μου αρκεί το “απλή νίκη”. Δεν γκρινιάζω γιά την κακή Αντερλεχτ, γιά την δέκα σκάλες ανώτερη Πενιαρόλ που δεν κέρδισε γκρινιάζω.

Και ήταν στο 4.00, όχι στο 1.50… Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Ενα γκολ από Μπράιτον πριν 20 μέρες, ένα από Παρί πριν μιά εβδομάδα, ένα προχθές. Ξέρετε πόσα κέρδη ήταν αυτά; Και μιλάω πάντα γιά ματς-σημεία που άξιζαν να έρθουν. Τέλος πάντων. Θα το…παλέψω σήμερα, όπως πάντα, θα περιμένω να πάρω τα “δανεικά” όπως λέω πάντα.

Και έχουν αρχίσει να…μαζεύονται. Σήμερα λοιπόν. Θα συνδυάσω συνετό παιχνίδι με …τρελλίτσα. Στο FA CUP θέλει έμπνευση, ρίσκο, δεν έχουν σκάσει πολλές μπόμπες ως τώρα και ίσως ήρθε η ώρα τους. Θα ρισκάρω πολύ εδώ, δικαιολογημένα όμως. Ας ξεκινήσω από το νησί. Ολα όσα είχα σημειώσει, ήταν τα εξής: Μπόρνμουθ, Πλίμουθ, Ολντερσοτ, Πορτ Βέιλ, Μπέρμιγχαμ, Μπλάκπουλ, Σάντερλαντ, Ιπσουϊτς, Νότιγχαμ.

Σκέφτηκα και την Κρου, αλλά τελικά την άφησα, ενω πρόσθεσα Μπάρνλσεϊ (μετά τα τελευταία γεγονότα στην Πόρτσμουθ που “έφαγε” -10 αλλά έχει και ένα κάρο απόντες σοβαρούς) και τέλος υπάρχουν και κάποια καλά over, σε Εβερτον, Νοριτς, Ακριγκτον, Σάουθεντ. Γέοβιλ. Ολη μου η διαλογή αυτή ήταν. Ξεκίνησα-όπως πάντα- να…σβήνω. Να καταλήξω.

Πέταξα την Μπόρνμουθ (δεν είναι δα και καμιά ευκαιρία). Πέταξα και την Πλίμουθ (ντεμπούτο νέου τεχνικού στην άλλη, οπότε πάσο εγώ). Πέταξα και την Νότιγχαμ. Οσο κι αν πιστεύω ότι στο “εξάποντο” θα κερδίσει (έτσι όπως έγινε η ιστορία με την Πόρτσμουθ, η Νότιγχαμ βγαίνει από τη ζώνη με μιά νίκη), η απόδοση είναι πολύ μικρή γιά τα γούστα μου.

Πάρα πολύ μικρή γιά ματς… σκέτο μακελειό. Τι έμεινε; Πορτ Βέιλ, Ιπσουϊτς, Μπάρνσλεϊ, τρεις “πλούσιοι” άσοι από τα πρωταθλήματα. Σάντερλαντ, Μπλάκπουλ, Μπέρμιγχαμ, τρία αουτσάιντερ από το FA CUP. Και Ολντερσοτ επίσης, που ως χθες είχε καθαρή παικτική αξία, αλλά η απόδοση της έπεσε. Και υπάρχουν και τα over. Πολλά είναι ακόμα. Θέλω να “κατέβω” κι άλλο, δεν θέλω να απλωθώ.

Θα σβήσω την Μπλάκπουλ. Ο Χάλογουέι δεν ξέρει να “κλέβει” ματς. Θα παίξει στα ίσα, όπως πάντα. Πέρυσι στο πρωτάθλημα αυτό το ίδιο ζευγάρι ήρθε 5-3!! Η Εβερτον είναι καλά, στην καλύτερη φάση της σαιζόν. Θα κρατήσω το over, θα αφήσω το διπλό ήσυχο. Πήγα στις έξι επιλογές. Θα κάνω ένα ….μπρος-πίσω, ελπίζω να μην σας μπερδέψω, και θα αφήσω και την Μπάρνσλεϊ.

Χθες την “άρπαξα”, τώρα την σβήνω. Ο βασικός λόγος; Δεν είναι καλά. Αν το έπαιζα θα ήταν απλά σημείο “κόντρα Πόρτσμουθ”. Και δεν μου αρέσει αυτό… Αρχίζει πλέον και σχηματίζεται η εικόνα. Πορτ Βέιλ, Ιπσουϊτς, Σάντερλαντ, Μπέρμιγχαμ, Ολντερσοτ και τα overακια. Πλέον, η “δουλειά μου” είναι εύκολη, ως εδώ ήταν τα ζόρικα.

Ολες οι ομάδες μου είναι καλά, σε φόρμα, παίζουνε με ντεφορμέ, μου κάνει η πεντάδα. Πως παίζω; Μα είναι απλό. Μονό η Μπέρμιγχαμ, κι ας μην έχει Ζίγκιτς-Κινγκ (με στεναχώρησε λίγο αυτό). Θα δουλέψει… trading εδώ. Και τα άλλα τέσσερα σε ένα yankee, σε 2-3-4, φόρτωμα οι δυάδες. Ο καθένας μπορεί να πάει αλλιώς. Να κάνει πχ μονό και την Σάντερλαντ και να πάει σε trixie, σε 2-3 με τις άλλες.

Εγώ λέω να ρισκάρω. Θα δούμε αν θα μου βγει σε καλό. Και τέλος, θα πάρω και τρία από τα πέντε over, γιά ένα παρολί. Λέω να κρατήσω τα δύο του κυπέλλου (Εβερτον και Νόριτς) και τρίτο να είναι η Σάουθεντ, κόντρα στην Κρου που ποτέ δεν παίζει κλειστά. Εκτός νησιού; Εδώ είναι ξεκάθαρα όλα. Μου αρέσει πολύ και δεν αλλάζω γνώμη, η γερμανική δυάδα Αμβούργο-Γκλάντμπαχ.

Ας γυρίζει ο Πιζάρο στην Βέρντερ, ας έχει κακή παράδοση η Γκλάντμπαχ στην Καϊζερσλάουτερν, δεν με νοιάζει. Με νοιάζει ότι Αμβούργο και Γκλάντμπαχ είναι σε σούπερ φόρμα, ενώ οι αντίπαλες τους είναι χάλια. Δεν βλέπονται, χωρίς ίχνος υπερβολής. Αν έπαιζα κάτι άλλο; Κοίταξα λίγο την Ζιλ Βιθέντε, κοίταξα την Λα Κορούνια, μπορεί να βγουν, αλλά ας μην απλωθώ.

Αν η μέρα πάντως ήταν γιά..χαβαλέ, θα έπαιζα όλα τα γαλλικά ματς των 8 στην ισοπαλία. Είναι έξι, να βγουν πχ τα τρία. Τώρα δεν κάνω ούτε αυτό. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 23.600 μονάδες. Κέρδη από 16/2: 779 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 24.379 μονάδες. Ποντάρισμα 18/2: Μονό αποδεκτό: Τσέλσι-Μπέρμιγχαμ 2 (12.5), 30 μονάδες. Σύστημα 2-3-4: Πορτ Βέιλ 1 (2.

20)-Ιπσουίτς 1 (2.65)-Σάντερλαντ 1 (2.90)-Ολντερσοτ 2 (2.60). Από 60 μονάδες σε κάθε δυαδα (6 σύνολο), από 20 σε κάθε τριάδα (4 σύνολο) και 9 μονάδες στην τετράδα. Σύνολο 449 μονάδες. Τριάδα με over 2,5 goals: Εβερτον-Νοριτς-Σάουθεντ (4.8), με 90 μονάδες. Δυάδα: Αμβούργο 1 -Γκλάντμπαχ 2 (4.84) με 110 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 679 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 23.700 μονάδες. Μην νομίζει κάποιος ότι ξανοίχτηκα υπερβολικά.

Αν έχανα την Πέμπτη, θα ήμουν πιό κάτω σε μονάδες. Δείτε πόσα ήταν τα κέρδη της Πέμπτης, παίζω και λιγότερα από αυτά! Τίποτα άλλο, ραντεβού στο chat και….να μην ξεχάσω να καλοσορίσω τον Οτο Ρεχάγκελ στην Χέρτα και τον Νιλ Γουόρνοκ στην Λιντς!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras