4122

Billaras

Με μεγάλα και μεσαία!

Τα τελευταία πέντε 24ωρα, από Δευτέρα μεσημέρι, οι ώρες που ασχολήθηκα με το κουμάρι ήταν ελάχιστες. Μόνο την Τρίτη γιά λίγο όταν πόνταρα όσα έγραψα σε μιά ισχνή στήλη. Πέρασε η Μπράντφορντ, να'ναι καλά η κούκλα, βγάλαμε τα…τσιγάρα του διημέρου. Και μετά, γιά ένα τρίωρο Τετάρτη βράδυ-Πέμπτη πρωί, όταν μελέτησα το νέο κουπόνι και έγραψα γιά την χθεσινή Kingbet.

Αυτό ήταν. Ολη μου η ενέργεια πήγε αλλού, ξέρετε που, στην Ελευθεροτυπία που ξανάνοιξε από την Πέμπτη (σ.σ έγραψα και στήλη στοιχήματος, σήμερα Σάββατο είναι δημοσιευμένη). Κούραση τρομακτική, άγχος, ένταση, με το ζόρι έκανα εκπομπή (και αργοπορημένος μάλιστα) χθες βράδυ στο Betradio. Θα…στρώσει όλο αυτό φυσικά, θα εξομαλυνθούν οι ρυθμοί, θα έρθω κι εγω στα ίσα μου, αλλά ομολογώ ότι πέρασα πέντε 24ωρα…που δύσκολα περιγράφονται.

Σήμερα το πρωί λοιπόν, αφού…σάπισα στον ύπνο (κυριολεκτικά, χτύπησα 12ωρο) έπρεπε να ξεδώσω με μιά…καλή κουμαρτζίδικη ενασχόληση (γέλια). Καφές, λάπτοπ, νέα μελέτη και…παιχνίδι, βγάζοντας εντελώς από το μυαλό μου όλα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες. Το κουπόνι παραμένει στην ζώνη υψηλού κινδύνου. Ολα αυτά τα κουπόνια του Γενάρη.

Είτε γιατί έχουμε επανενάρξεις συνεχώς (πιό πριν η Ιταλία, τώρα η Γαλλία, σε μιά εβδομάδα η Γερμανία), είτε γιατί είχαμε (και θα έχουμε και μεσοβδόμαδα) πολλά ματς κυπέλλων, είτε γιατί έχουμε μεταγραφές (ειδικά στο νησί με τους δανεισμούς γίνεται γλέντι), είτε γιατί έχουμε Κόπα Αφρικα και πολλοί αφρικάνοι απουσιάζουν από τις ομάδες τους, είτε γιατί βάση προπονητικής αυτός είναι ο μήνας που το “διάγραμμα φόρμας” είναι στα κάτω του.

Τις “ρυθμίζουν” τις ομάδες οι προπονητές, να ανεβάσουν στροφές από Φλεβάρη και μετά, να είναι στο πικ τους όταν έρχονται τα ζόρια. Αρα…. το νου σας. Το ξαναγράφω: Το νου σας! Κουφά του στύλ “Γιούβε-Σαμπντόρια διπλό” και “Τσέλσι-ΚΠΡ διπλό” που είναι πρόσφατα, μπορεί να τα ξαναδείτε! Μην…τρομάξετε και κυρίως μην παίζετε τέτοια και φάτε την φόλα! Τα σημεία που έχω κρατήσει δεν είναι πολλά.

Στην Premier League, μου κάνουν οι Τσέλσι, Τότεναμ, Σουόνσι και τα over σε Βίλα, ΚΠΡ. Στην Championship μου κάνουν οι Πιτέρμπορο και Ιπσουιτς, συν το over στην Μίντλεσμπρο. Στην 1η, μου κάνουν οι Σκάνθορπ, Νοτς Κάουντι, Σουίντον, Κρου. Στην 2η, μου κάνουν οι Οξφορντ, Π.Βέιλ και Νορθάμπτον. Αν τα ομαδοποιήσω, είναι τρία over, τρία φαβορί και Σουόνσι-Πιτέρμπορο-Ιπσουϊτς-Σκάνθορπ-Σουίντον-Κρου-Οξφορντ-Βέιλ-Νορθάμπτον από αουτσάιντερ.

Γιά τα over και τα φαβορί δεν γράφω τίποτα. Αποφασίζω ..εδώ και τώρα, να μην παίξω Τότεναμ (πολύ νωρίς κιόλας), να μην παίξω τα over, να μην παίξω…κανένα γενικώς! Ούτε Τσέλσι, τί-πο-τα. Μένουν τα εννιά αουτσάιντερ. Ξεκινάω το,,,μαχαίρι: Ιπσουιτς, Σουόνσι, Πορτ Βέιλ οι τρεις που σβήνω. Κάρντιφ-Εβερτον-Τζίλιγχαμ που θα κόντραρα είναι καλές και σε καλό φεγγάρι.

Πάσο. Μένω με μιά εξάδα. ΕΔΩ θα είναι το αγγλικό παιχνίδι μου. Κόβω και την Σκάνθορπ. Ματς-τελικός και γιά τις δύο… Και προχωράω με την πεντάδα… Πιτέρμπορο-Σουίντον-Κρου-Οξφορντ-Νορθάμπτον. Μου κάνουν και οι πέντε. Κατά σειρά: Κοντράρω τον…ΜακΛις ξανά! Με κανονική 11αδα, προηγείται και…μετά τρώει τρίμπαλο η Νότιγχαμ από την Ολνταμ (και με πληρώνει φυσικά).

Νίκη ακόμα δεν έχει κάνει. Η Πιτέρμπορο είναι καλά, μέσα. Η Σουίντον είναι ζόρικο. Η Μπόρνεμουθ έχει να χάσει κανά δίμηνο, ουσιαστικά με Χάουι δεν έχει καν ήττα!! Αλλά… 4αρες, 5αρες, 3αρες ρίχνει η Σουίντον πρόσφατα (και δεν τρώει και κανένα). Είναι τώρα στο πικ της φόρμας, φωνάζει αυτό. Ενω η Μπόρνεμουθ ως πότε θα πηγαίνει σερί, είναι αφύσικο πλέον! Η Κρου είναι…ανωμαλιάρα, πιτσιρίκια, στη μέρα της σκίζει.

Η Λέιτον…την κόντραρα μεσοβδόμαδα, έχασα, λέω να το…ξανακάνω, έχει και ρεβάνς την Τρίτη με την Χαλ, σημαντικότατο αυτό. Η Οξφορντ έχει φόρμα, δείχνει (επιτέλους) δοντάκια και η…αγαπημένη μου Μπράντφορντ απέναντί της. Δεν ξέρω αν το προσέξατε, κοντράρω Μπράντφορντ το περασμένο Σάββατο, με πληρώνει. Ποντάρω υπέρ της προχθές με Βίλα, με πληρώνει.

Τώρα…ξανά κόντρα της! Και τα έχει δώσει όλα και το μυαλό είναι σίγουρα στο τεράστιο ματς-ρεβάνς σε 10 βράδια από σήμερα. Στο 90% όσων ασχολούνται με την Μπράντφορντ (από φροντιστή ως οπαδό και παίκτη), η φράση που λένε και σκέφτονται είναι “ρεβάνς με Βίλα και πιθανός τελικός”. Οχι “ματσάκι πρωταθλήματος με την Οξφορντ”.

Ετσι πιστεύω. Τέλος, η Νορθάμπτον χτίζει σερί, ο Μποθρόιντ βρίσκει την άκρη, η αντίπαλος της είναι ντεφορμέ με απανωτές κακές ήττες. Κολλάω μόνο λίγο στο “εκτός έδρας”. Γιατί κολλάει και η Νορθάμπτον εκεί! Αλλά δέχομαι να ρισκάρω… Το ερώτημα πλέον είναι: Εχω πέντε μεγάλα σημεία μόνο. Πως τα παίζω;;;; Θα δείτε παρακάτω… Εκτός νησιού, πάω.

.ανάποδα! Είχα έξι σημεία. Μαγιόρκα, Γουαδαλαχάρα (από μεγάλα), Βαλένθια-Εσπανιόλ-Λιλ (την πρόσθεσα σήμερα)-Μπολόνια. Γιατί πάω ανάποδα; Γιατί…εδώ σβήνω τα αουτσάιντερ. Τα δύο μεγάλα. Και κρατάω τα τέσσερα μεσαία, όλα γύρω στο 2.00. Μου κάνουν. Η Σεβίλλη δεν μου λέει τί-πο-τα (ειδικά εκτός), η Θέλτα ομοιώς εκτός δεν υπάρχει, η Μπολόνια θα.

.την βρει την άκρη με την (άνετη σχετικά) Κιέβο και η Λιλ παίζει με την Νανσί που εμ ξέρετε ότι την έχω κοντράρει πολλές φορές γιατί εξ' αρχής την θεωρούσα τεράστιο μπάζο, εμ διαλύεται, έφυγε προπονητής και αριβάρουν και παίκτες! Φοβάμαι την επανανέναρξη, οκ, αλλά πως να προσπεράσω όσα διάβασα; Αρα, έχω μιά πεντάδα μεγάλα εγγλέζικα και μιά τετράδα μεσαία φαβορί, μη εγγλέζικα.

Αυτό είναι το παιχνίδι μου σήμερα… Τσιγάρο τώρα. Δεν αλλάζω τίποτα, μένει να καταλήξω πως θα ποντάρω. Τα…φέρνω με ένα copy ξανά μπροστά μου: Πιτέρμπορο-Σουίντον-Κρου-Οξφορντ-Νορθάμπτον η πεντάδα με τις εγγλέζες. Βαλένθια-Εσπανιόλ-Λιλ-Μπολόνια η τετράδα με τις μη εγγλέζες. Εκτός Αγγλίας, κάνω το εξής: Δύο δυάδες. Βαλένθια-Μπολόνια και Λιλ-Εσπανιόλ.

Και μετά…και όλη την τετράδα μαζί (βάση στις δυάδες, θα το δείτε και στις μονάδες). Η τετράδα απλά πάει γιά το…μπαμ! Η χημεία φυσικά είναι δική σας εδώ. Στο νησί, θα παίξω δυάδες. Είναι δέκα. Αν περάσουν δύο, απλά πάτσισα. Στα τρία εύστοχα, κερδίζω. Κι εδώ, όποιος θέλει, πάει και σε trixie, και σε yankee αφήνοντας ένα ή δύο έξω. Εγώ θα πάω μόνο με τις δυάδες, φορτωμένες.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Κέρδη από 8/1: 301 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 21.061 μονάδες. Ποντάρισμα 12/1: Δυάδες (10) από τα πέντε: Πιτέρμπορο (4.75) -Σουίντον (2.80)-Κρου (3.00) -Οξφορντ (3.80)-Νορθάμπτον (3.20). Από 40 μονάδες σε κάθε δυάδα, σύνολο 400 μονάδες. Δυάδα: Βαλένθια 1-Μπολόνια 1 (4.2), επί 180 μονάδες. Δυάδα: Λιλ 2-Εσπανιόλ 1 (4.38) επί 151 μονάδες. Τετράδα: Βαλένθια-Λιλ-Εσπανιόλ-Μπολόνια (18.

4), επί 30 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 761 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 20.300 μονάδες. Αυτά ήταν. Νορμάλ παιχνίδι, δεν ζητάω…τρελλά πράγματα, μακάρι να περάσουν πχ και τέσσερα εγγλέζικα και να “χάσω κέρδη” μην παίζοντας 3αδες και 4αδες σε ζητούμενα. Δεν ήθελα να ανεβάσω στήλες και ποντάρισμα. Ο καθένας ας κάνει τη χημεία του, προσωπικά με μιά δυάδα από τα φαβορί (ειδικά την Βαλένθια-Μπολόνια την πιστεύω αρκετά) και μιά δυάδα από τις εγγλέζες, θα είμαι μιά χαρά! Νέα στήλη αύριο, γύρω στις 12.

30 το μεσημέρι. Στο chat…θα το παλέψω να μπω, βλέπετε τις τελευταίες μέρες, τις ελάχιστες ώρες που έχω ελεύθερες είτε ξεκουράζομαι είτε τις αφιερώνω στην οικογένεια μου. Αλλά είπαμε, θα…στρώσει το πράγμα σύντομα!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras