781

Billaras

Με μιά πεντάδα από θηρία-UPDATE!

Μάυρη μαυρίλα πλάκωσε! Στην Ουκρανία τα κανόνια ακόμα ρίχνουν (και σκοτώνουν και καταστρέφουν), εδώ η ακρίβεια βαράει κόκκινα και ο καιρός δεν μας κάνει τα χατηρια να ανοίξει και να μυρίσει λίγο Ανοιξη, που θα ήταν πολλαπλά χρήσιμο. Και γιά την ψυχολογία μας και γιά την…τσέπη μας. Και λυπάμαι που θα σας στεναχωρήσω αλλά και όλη την άλλη εβδομάδα αγριάδα θα έχουμε, εντελώς καταχείμωνο, μπορεί να χιονίσει ξανά και μέσα στην Αθήνα από την άλλη Πέμπτη! Δηλαδή τζάκια, καλοριφέρ, σόμπες στο φουλ και…καλό κουράγιο σε όσους περιμένουν τη ΔΕΗ ή τα κοινόχρηστα!

Τέλος πάντων, Καθαρή Δευτέρα μεθαύριο, ας προσπαθήσουμε να πάρουμε λίγο τα πάνω μας.

Αν θα πετάξουμε αετό; Θα σας γελάσω, άμα βρέχει και κάνει ψόφο, τι αετό να πετάξουμε; Το…σιγουράκι είναι η λαγάνα και ο χαλβάς, έχω πιάσει και κάτι καλαμάρια σε ψάρεμα προ ημερών, οπότε καλά θα είναι (γέλια).

Και πάμε στα δικά μας. Κάνω τέτοιους -μη στοιχηματικούς-προλόγους όταν δεν έχω να σχολιάσω κάτι “ουάου” ποδοσφαιρικό τα τελευταία 24ωρα.

Η Λούτον το πάλεψε, έχασε 2-3 από 2-1 ημίχρονο, αλλά όπως έγραψε και ο Μάκης, αυτα δεν τα μετανοιώνεις. Να σας θυμίσω ότι το μεσοβδόμαδο που έρχεται έχει Champions League και Europa και Κόνφερενς Λιγκ, οπότε το νου σας. Στο σεντόνι, έχουμε Λίβερπουλ-Ιντερ, Μπάγερν-Σαλτσμπουργκ, Σίτι-Σπόρτινγκ, Ρεάλ-Παρί. Και στο Europa League έχουμε Μπέτις-Αϊντραχτ, Πόρτο-Λυών, Σεβίλλη-Γουέστ Χαμ, Αταλάντα-Λεβερκούζεν, Μπάρτσα-Γαλατά, Μπράγκα-Μονακό και Ρέιντζερς-Αστερας.

Αυτά είναι, κάντε τσεκ πριν παίξετε κάτι μέσα στο ΣΚ.

Εκτος Αγγλίας, τα πράγματα ήταν λίγο πολύ ξεκάθαρα σήμερα. Παρί-Ρεάλ-Λάτσιο-Αταλάντα ήταν τα τέσσερα που τσέκαρα γιά κόντρα και τίποτα άλλο από ασόδια. Κι ένα πολύ υψηλό g/g ή over, στο Εσπανιόλ-Χετάφε (καθαρό λάθος). Κάτι άλλο δεν είχα. Τα πρώτα που έσβησα ήταν η Ρόμα (χωρίς Μουρίνιο στον πάγκο και δεν είναι και καμια ευκαιρία η απόδοση) και το g/g (έχει σοβαρές απουσίες η Χετάφε).

Μετά έσβησα την Κάλιαρι. Το ζύγισα πολύ αυτό, πάρα πολύ. Φοβάμαι το Χ.

Και έμεινε η κόντρα των δύο που παίζουν μεταξύ τους σε ματς-κόλαση σε λιγα 24ωρα. Ρεάλ-Παρί. Είναι δεδομένο ότι και οι δύο εχουν πολύ καλές αντιπάλους. Σοσιεδάδ και Νις ξεκάθαρα το έχουν το ύψος. Σε φόρμα είναι, στόχους έχουν, το know how το έχουν (2 διπλά τα τελευταία 3 χρόνια η Σοσιεδάδ, το ένα στο κύπελλο, ισοπαλία περύσι και η Νις ξέρετε οτι πήρε 0-0 και σε πρωτάθλημα και σε κύπελλο και μετά προκρίθηκε, τα είχα ποντάρει αυτά).

Επίσης είναι ξεκαθαρο ότι Κρόος και Εμπαπέ είναι τεράστιες απουσίες σε Ρεάλ και Παρί. Και βέβαια, το μυαλό και το δύο θα είναι στην αναμέτρηση μεταξύ τους. Οι διαφορές είναι στις έδρες και στην άνεση. Η Παρί παίζει εκτός και είναι απόλυτα άνετη στο πρωτάθλημα σε σχέση με τη Ρεάλ. Οκ και η Ρεαλ δεν…τρέμει τον ίσκιο της (είχε +6 και η Σεβίλλη ήρθε 0-0 χθες, άρα ακόμα και με ήττα η Ρεάλ σήμερα μένει στο +5).

Πηγαίνοντας στο Νησί; Εσβησα Σαουθάμπτον (ε όχι και 2,90), έσβησα Μπέρνλι (η Τσέλσι σίγουρα δεν είναι στα καλύτερά της, αλλά δεν μου άρεσε η Μπέρνλι προχθές με τη Λέστερ), έσβησα Λούτον (η απόδοση την αδικεί πάντως), έσβησα και Μπρίστολ Ρόβερς (είναι ζόρικο ματς και ντέρμπι στο Νιούπορτ, είναι καλά οι Ρόβερς αλλά σέβομαι πάντα την έδρα της Νιούπορτ).

Και με τι έμεινα; Νιουκάστλ αρχικά. Περίεργο το 2,70. Πολύ περίεργο. Στα όρια του προκλητικού. Περίμενα 2,35. Ο Σεντ Μαξιμέν πάλι οριακά είναι, αλλά γενικά είναι καλά η Νιουκάστλ, ενώ η Μπράιτον σαν να έχει φτάσει ταβάνι και με απανωτές ήττες και χωρίς να σκοράρει καν.

Μετά, η Ντόνκαστερ. Τι ειναι αυτό το 6,50; Ανέβηκε κιόλας! Ο Μάκης πήγε στο dnb και το έπαιξε στο 3,25.

Τώρα έχει 4,33! Θεόκουλο. Η Τσέλτεναμ του ύψους και του βάθους (απ τη μιά φέρνει….5-5 με την Γουίκομ και από την άλλη χάνει από την Κρου) ενώ η Ντόνκαστερ το παλεύει, λίγο ήθελε και προ ημερών, έχει κάνει και σπουδαία διπλά πρόσφατα.

Μετά, ένα…πονηρούλι. Πλιμουθ-Μόρκαμ. Ο Ντέρεκ Ανταμς που πήγε στη Μόρκαμ δεν είναι τυχαίος. Με αυτόν ανέβηκε, τον λατρευουν, κάνει γκελ.

Αγγίξε τη νίκη στο ντεμπούτο του. Η Πλίμουθ έχει 2 ήττες, οκ σε ζόρικα ματς, ενώ δεν σκόραρε καν. Ζαλίστηκε; Αγχώθηκε; Είναι πολύ καλύτερη της Μόρκαμ, αλλά βλέπω σκάλωμα. Και η Μόρκαμ καίγεται. Και δεν παίζει άσχημα. Και το κερασάκι: Ο Ανταμς ήταν…χρόνια στην Πλίμουθ (2015-2019) και αυτό “κάτι” λέει. Τα 5αρια είναι οκ.

Τέλος, η Γουόλσολ.

Μιά χαρά το 3,10. Την πόνταρα μιά, έχασε. Την πόνταρα δύο, το άγγιξε προχθές (1-1, μπορούσε στο β’ ημίχρονο). Τρίτη και φαρμακερή. Η Μπάροου δεν είναι Νορθάμπτον. Και θυμίζω την έχουμε κοντράρει προσφατα με επιτυχία. Η Μπάροου και δύσκολα σκοράρει και τρώει πολλά σε στημένες μπάλες (κόρνερ-φάουλ). Και φυσικά είναι ντεφορμέ (πέντε χωρίς νίκη, τρία σερί δεν σκοράρει καν).

Ποσα είναι όλα; Σοσιεδάδ-Νις-Νιουκάσλ-Μόρκαμ-Ντονκάστερ-Γουόλσολ. Είναι έξι. Αυτά είναι τα καλύτερα. Και πως τα ποντάρουμε αυτά οέο; Νιουκάστλ και Μόρκαμ είναι “νορμάλ” (γιά το…Betsellers είναι νορμάλ, χεχεχε). Τα άλλα τέσσερα είναι θηριάκια. Στο 5,50 η Σόσι, στο 4,33 η Νις, στο 5,00 η Μόρκαμ, στο 6,50 η Ντονκάστερ!

Ο καθένας εδώ αποφασίζει πλέον, ποιά παίζει και πως.

Εγώ κατέληξα να κάνω το εξής: Να αφήσω έξω την Μόρκαμ. Ηταν πολλά τα έξι και από τις ομάδες “μου” αυτή ήταν η “χειρότερη”. Και να παίξω την Ντονκάστερ στο draw no bet του 4,33. Και μετά να τα ανακατέψω ως εξής: Νιουκάστλ-Γουόλσολ μονά-δυάδα (τα δύο πιό “μικρά”). Και Νις-Σοσι-Ντονκαστερ dnb σε patent. Βάρος σε όλα τα μονά φυσικά. Σε όλα πλην του dnb έχω και πρώιμη.

UPDATE: Σε ένα ματς κρίθηκε η μέρα χθες. Και μιλάω γιά το καλό κέρδος, γιατί συνολικά δεν ήταν κακή, βγάλαμε τα τσιγάρα μας (θα έλεγα αν…κάπνιζα ακόμα). Ευκολη πρώιμη η Νιουκάστλ, παλληκαρίσια νίκη με γκολ στο 88′ η Νις, μιά χαρά ήταν. Το κέρδος όμως, η διαφορά, θα γινόταν με την Γουόλσολ. Η Ντόνκαστερ δεν έκανε κιχ, η Σοσιεδάδ έπεσε στη μέρα που η Ρεάλ βρήκε να βάζει τις γκολάρες! Καλά ξεκίνησε αλλά μετά οι μαδριλένοι τα έστελναν…άπιαστα, ένα ο Καβαμιγκά κι ένα ο Μόντριτς, σε 3′ λεπτά το 0-1 έγινε 2-1 κι εκεί κρίθηκαν όλα.

Οπότε η Γουόλσολ θα έκανε τη διαφορά. Δυστυχώς έμεινε στο 1-1 ενώ μπορούσε. Μικρές λεπτομέρειες πάντα θα κάνουν τη διαφορά. Πάμε πάρακάτω…

Σήμερα…πολύ χαμηλά λιπαρά. Αν κάποιος μου πει “no bet” δεν θα τον κακίσω καθόλου. Δεν έχει ούτε ένα δυνατό σημείο. Πραγματικά δυνατό. Τσέκαρα λίγο Εουπεν, λίγο Κάντιθ, λίγο Φαμαλικάο.

Οκ, να παίξεις κίνητρο πλέον στις 6 Μάρτη είναι μιά επιλογή, αλλά δεν είναι και το ιδανικό. Είδα και μερικά…σενάρια σε Ελλάδα και Ιταλία, δεν έχω καμιά όρεξη να μπλέξω, σόρρυ κιόλας. Και τέλος, είδα και μερικά λαθάκια σε γκολ, όπως το under στο Σίτι-Γιουνάιτεντ στο 2,37. Ή το over στο Μπέτις-Ατλέτικο στο 2,00. Ή το g/g στο ΑΕΚ-Αστέρας στο 1,95. Διαλέξτε και πάρτε.

Ο καθένας ας κάνει τη χημεία του. Εγώ απλά να προσθέσω ότι ίσως αύριο απόγευμα (μετά τις λαγάνες) να δείτε ένα δεύτερο update, με την Εβερτον. Το σκέφτομαι ακόμα, δεν έχω αποφασίσει. Αν δεν δείτε, πάμε γιά Τρίτη. Καλό διήμερο, καλά Κούλουμα, εγώ σήμερα εντελώς σβηστά θα πάω με δύο δυάδες. Ισα γιά να λέω ότι κάτι έπαιξα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras