268

Skotostrious

Με μπροστάρηδες τους διετείς…

Καλησπέρα σε όλες και όλους ! Χτες δεν ανέβηκε στήλη λόγω κάποιων έκτακτων υποχρεώσεων άλλα επιστρέφουμε σήμερα καθώς η δράση σε Goodwood και Galway συνεχίζεται οπότε χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση ας δούμε τι επιλογές υπάρχουν στο σημερινό κουπόνι.

Ξεκινάμε από την εναρκτήρια κούρσα στο Glorious Goodwood, ένα μεγάλο handicap μόνο για τριετείς, οι οποίοι θα αγωνιστούν στην απόσταση του 1 mile 2 furlongs (2,000 μέτρα περίπου) και με δεδομένο ότι πλέον το έδαφος δίνεται ως μαλακό λόγω των βροχών που έχουν στο νησί τις τελευταίες ημέρες θεωρώ πως αξίζει να ποντάρουμε το φαβορί PERFUSE.

Δεν αγωνίστηκε καθόλου ως διετής και ξεκίνησε την καριέρα του την άνοιξη με δύο κούρσες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε πολύ βαρύ έδαφος φέρνοντας μια νίκη με μεγάλη διαφορά και μια δεύτερη θέση. Ακολούθησε μια άνετη νίκη σε πιο καλό έδαφος και η πολύ καλή του εμφάνιση στο βασιλικό φεστιβάλ του Ascot πριν περίπου ενάμιση μήνα η οποία συνοδεύτηκε με την τιμητική πέμπτη θέση.

Θα αγωνιστεί σε λίγο μικρότερη απόσταση από την τελευταία του έξοδο και με την παρουσία του κορυφαίου τζόκεϋ Ryan Moore δείχνει πως είναι ο σοβαρότερος διεκδικητής της νίκης σήμερα.

Φεύγουμε προσωρινά από το Goodwood και πάμε στο Galway, στην τέταρτη κούρσα του προγράμματος, μια Listed ιπποδρομία μόνο για φοράδες οι οποίες θα αγωνιστούν στα 7 furlongs (1,400 μέτρα) και σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πεδίο συμμετοχών θεωρώ πως ένα κλικ παραπάνω έχει η HONEY SWEET.

Δεν έχει πολλές νίκες στα πόδια της άλλα στις περισσότερες κούρσες της τρέχει παραπάνω από αξιοπρεπώς φέρνοντας καλά πλασαρίσματα. Μετακόμισε σε νέο στάβλο για την φετινή σεζόν και μετά από σχεδόν 10 μήνες αποχής έκανε το ντεμπούτο της πριν μια εβδομάδα δείχνοντας όπως ήταν αναμενόμενο αρκετά “σκουριασμένη”. Εχοντας αυτή την κούρσα στα πόδια της και επιπλέον φέροντας για πρώτη φορά το ειδικό προστατευτικό για τη γλώσσα της αναμένεται να εμφανιστεί σαφώς βελτιωμένη.

Ο νέος στάβλος που εκπροσωπεί είναι σε πολύ καλή φόρμα τις τελευταίες εβδομάδες κάτι που δείχνει πως θα έχει και την κατάλληλη προετοιμασία.

Κλείνουμε τις σημερινές μας επιλογές με μια ακόμα από το Goodwood και την πέμπτη κούρσα του προγράμματος, μια ιπποδρομία nursery* μόνο για διετείς οι οποίοι θα τρέξουν την απόσταση των 7 furlongs (1,400 μέτρα) και με την ίδια λογική της πρώτης μας επιλογής θα στηρίξουμε ένα άλογο που δείχνει να αρέσκεται να τρέχει σε βαρύ έδαφος και λάσπη, την φοραδίτσα GRAY’S INN.

Εχει την καλύτερη φόρμα ανάμεσα σε όλες τις συμμετοχές και δείχνει καλύτερη από κούρσα σε κούρσα. Οι πιο καλές εμφανίσεις της καριέρας της ήρθαν σε μαλακό στίβο με αποκορύφωμα την τέταρτη θέση σε πολύ δυνατή Listed ιπποδρομία πριν μια εβδομάδα. Με δεδομένο ότι τα βάρη για τη σημερινή κούρσα είχαν ήδη ανακοινωθεί πριν την τελευταία της έξοδο θα τρέξει σε ιδιαίτερα καλό επίπεδο στα handicap και δείχνει να έχει ότι χρειάζεται για να σκοράρει και πάλι.

Συνοπτικά :

Πέμπτη 03/08 15:50 Glorious Goodwood Coral Kinscem Handicap : PERFUSE (3,25).

Πέμπτη 03/08 17:55 Galway Arthur Guinness Irish EBF Corrib Fillies Stakes : HONEY SWEET (9,00).

Πέμπτη 03/08 18:10 Glorious Goodwood Jaeger-Lecoultre Nursery : GRAY’S INN (3,00).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες στο Glorious Goodwood βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 022.

αρ : 5 // κωδ : 030, αρ : 12).

*Νursery : κούρσα handicap μόνο για διετείς οι οποίες ουσιαστικά πραγματοποιούνται για να εκπαιδευτούν τα νεαρά άλογα σε πραγματικές αγωνιστικές συνθήκες.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious