3035

Billaras

Με…μπόλικη τρέλλα!

Όσοι είδατε χθες βράδυ το Εξετερ-Λίβερπουλ θα πήρατε και μιά γεύση του τι σημαίνει FA CUP. Η ατμόσφαιρα, ο ηλεκτρισμός που υπάρχει, είναι κάτι μοναδικό. Και ειδικά όταν παίζουνε τα λεγόμενα “χωριά”. Να βλέπεις ανθρώπους από τις …πολυκατοικίες απέναντι, να βλέπεις παιδάκια να φωνάζουν φανατικά υπέρ της ομάδας τους (αλήθεια, υπάρχει πιό υγειές από αυτό, στο Εξετερ δεν είναι.

.Λίβερπουλ ή Μάντσεστερ, είναι …Εξετερ), να βλέπεις μέχρι και μεγάλη ελληνική σημαία απλωμένη (μην ξεχνάμε, είναι οι “Grecians”). Αγωνιστικά, αυτό που κατέβασε ο Κλοπ ήταν…κάτι σαν ομάδα (έπαιξε παίκτης που μπορεί και να …ανέβηκε στο πούλμαν καθοδόν, αναφέρομαι στον Στιούαρτ που ανακλήθηκε το δάνειό του στη Σουίντον λίγες ώρες πριν το ματς), αλλά μου προξένησαν μεγάλη εντύπωση οι αλλαγές του Τίσντέιλ στην Εξετερ, αλλαγές που αν μη τι άλλο την φρέναραν.

Anyway, η (τεράστια) πτώση απόδοσης του άσου με προφύλαξε από ένα μπετ που θα χανόταν. Πάμε στα φρέσκα. Σημείωση: Οποιος δεν είναι διαθετειμένος να ρισκάρει στο FA CUP (και γενικά στην Αγγλία, αλλά είδικά εδώ, στο 3ο γύρο που μπαίνουν “σκοτωμένες” από τα αλλεπάλλα ματς οι “μεγάλες”), ας μην παίξει. Θα υπάρξει ματς που μπορεί να φάμε και ντόρτι.

Ε και; Δαυίδ με Γολιάθ θα παίζουνε. Μέσα στο πρόγραμμα είναι. Σημείωση 2η: Οι μπουκ κάθε χρόνο και προσαρμόζονται. Φυλάγονται. Και -μόνο εδώ το βλέπεις αυτό- σφάζουν τα…αουτσάιντερ. Δηλαδή οκ, η Ιστλι της Νάσιοναλ Λιγκ (ή Κόνφερενς αν προτιμάτε), στο 3.20 με την Μπόλτον; Οσο και πεθαμένη να είναι (που είναι) η ομάδα μου, έχουν…τέσσερις κατηγορίες διαφορά, η Ιστλι ειναι η μοναδική που έμεινε από μη επαγγελματική κατηγορία.

Οι αρχικές μου επιλογές ήταν μεταξύ των Γουίκομ (4.75), Γουλβς (4.75), Ιστλι (3.20), Γουόλσολ (4.33), Νορθάμπτον (2.70), Ντονκάστερ (4.75), Κρ.Πάλας (4.50), Οξφορντ (4.00), Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (11.00) και Ντάγκεναμ (15.00) από το FA CUP. Δέκα από τα 32 ζευγαρια. Κοίταξα και αλλού (πχ Πόρτσμουθ ή Νιούπορτ) αλλά τα άφησα. Πέρα από την δεκάδα αυτή, είχα και Νταμφέρλιν (3.60), Φόλκερκ (3.

75) από το σκωτσέζικο κύπελλο, είχα και Χάλιφαξ και Γουόκινγκ από το Κόνφερενς, είχα και Τσέστερφιλντ (4.50) από την 1η Αγγλίας. Η 15αδα αυτή, πολύ γρήγορα μαζεύτηκε. Νορθάμπτον, Ιστλι, έφυγαν λόγω απόδοσης. Χάλιφαξ και Γουόκινγκ γιά αγωνιστικούς λόγους. Οξφορντ γιατί η Σουόνσι έκανε θετική κίνηση μονιμοποιώντας τον μέχρι προχθές υπηρεσιακό της.

Φόλκερκ γιατί σέβομαι και την καλή αντίπαλό της. Και τέλος, έσβησα και Γουίκομ, παρότι εδώ η απόδοση του άσου ανέβηκε σήμερα το πρωί και προβληματίστηκα. Είναι ξεκάθαρο ότι πέρα από ειδήσεις κλπ, σήμερα ο καθένας βάζει την προσωπική του έμπνευση. Θέλει και…λίγο τρέλλα. Κι έτσι, μου έμειναν Γουλβς (4.75), Γουόλσολ (4.33), Ντονκάστερ (4.

75), Κρ.Πάλας (4.50), Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (11.00), Ντάγκεναμ (17.00), Νταμφέρλιν (3.60), Τσέστερφιλντ (4.50). Μέσος όρος της οκτάδας; Το…6.5! Νομίζω αυτό τα λέει όλα. Είναι έξι εγγλέζικου κυπελλου, ένα σκωτσέζικου και ένα πρωταθλήματος (Λιγκ 1). Σε όλα έχουμε κάτι να πούμε. Η Γουόλσολ αντιμετωπίζει τον πρώην προπονητή της, η Ντόνκαστερ είναι φιλόδοξη με τον Ντάρεν Φέργκιουσον στον πάγκο, η Πάλας δεν μπορεί να πληρώνει τόσο κόντρα σε ομάδα που -πέρα από το αγωνιστικό-δεν έχει καλό κλίμα, η Νταμφέρμλιν εκεί μέσα …δαγκώνει (εξαιρετικό το αφιέρωμα στην χθεσινή KingBet του Σάββα Σπανούδη στην τελευταία σελίδα), η Τσέστερφιλντ με νέο προπονητή έρχεται από…7αρα, η Σέφιλντ έχει βαριά φανέλα και σχεδόν 10.

000 λαού στο πλευρό της, η Ντάγκεναμ επίσης με νέο τεχνικό βρίσκει την Εβερτον καταπονημένη… Μικρή παρένθεση, να πεταχτώ…πέρα από τη Μάγχη. Εσβησα κάμποσα (Καέν, Γκαζελεκ, Αλαβές, Μπιλμπάο), θα πορευτώ μονάχα με μιά “ξερή” δυάδα εκτός νησιού. Ρόμα over και Ουντινέζε διπλό. Δίνει 4.68 φορές τα λεφτά μου, end of story. Κακό μενού στην Ισπανία, επανέναρξη στη Γαλλία, ας μείνω με την ιταλική δυάδα.

Εκλείσα την παρένθεση, επιστρέφω στο νησί. Ειναι προφανές ότι Ντάγκεναμ και Σέφιλντ θα παιχθούν μονά, σε Draw no bet θα πάω, άντε και..ένα πακέτο τσιγάρα στην δυάδα, μπας και σκάσουυν…δύο “φαντάσματα” μαζί (γέλια). Στο 13.00 το dnb της Ντάγκεναμ, στο 8.00 της Σέφιλντ, μιά χαρά μου κάνουν εδώ, προσωπικά μόνο σε τόοοοσο μεγάλες αποδόσεις παίζω draw no bet και το ξέρετε).

Αρα, τι έμεινε; Εχω δύο μονά-βουνά, έχω μιά ιταλική δυάδα, έμειναν τα έξι εγγλέζικα…. Τώρα μένει να τα ξανακοιτάξω και να αποφασίσω ποιά και πως θα τα ποντάρω… Δεν γίνεται να παιχθούν όλα. Πιστέψτε με, σε αυτό εδώ το σημείο κόλλησα…πολύ ώρα. Τα κοιτάω και τα ξανακοιτάω. Αν έκανα παιχνίδι διημέρου, κάποια ίσως τα “δανειζόμουν” γιά ένα μικτό trixie.

Αφου δεν κάνω, αφού αύριο πάλι εδώ θα είμαστε, πρέπει να αποφασίσω. Θα αφήσω -οριακά- το μικρότερο. Την σκωτσέζα Νταμφέρμλιν. Και θα αφήσω και την Τσέστερφιλντ, γιατί και η αντίπαλός της είναι καλά και έρχεται από μεγάλη νίκη προ ημερών. Οπότε, θα μείνω με τα τέσσερα αμιγώς του FA CUP και θα πάω όπως και πρόσφατα, σε ενα Lucky 15 σύστημα, δηλαδή 15 στήλες, μονά-δυάδες-τριάδες-τετράδα.

Και έκλεισα. Κέρδη έχω…πολλά και καλά, οι αποδόσεις σηκώνουν, έτσι θα πορευτώ. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 15.620 μονάδες. Ποντάρισμα 9/1: Δυάδα: Ρόμα over/Ουντινέζε 2 (4.68) με 85 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Ντάγκεναμ 2 draw no bet (13.00) με 25 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2 draw no bet (8.00) με 40 μονάδες. Δυάδα draw no bet Ντάγκεναμ 2-Σέφιλντ 2 (104.

00) με 5 μονάδες. Lucky 15: Γουλβς 2 (4.75)-Γουόλσολ 2 (4.33)- Ντονκάστερ 1 (4.75)- Κρ.Πάλας 2 (4.50). Με 5 μονάδες στην τετράδα, με 10 μονάδες σε κάθε τριάδα (σύνολο 40), με 30 σε κάθε δυάδα (σύνολο 180) και με 60 σε κάθε μονό αποδεκτό. Ολο μαζί το σύστημα 465 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 620 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 15.000 μονάδες. Μοιάζει να ξανοίχτηκα λίγο, αλλά θα δείτε ότι αύριο με ελάχιστες επιλογές, δεν θα ξεπεράσω τις 150 μονάδες παιχνίδι, να τα φέρω ίσα, σαν να παίζω από 350 μονάδες κάθε μέρα του Σαββατοκύριακου.

Ο στόχος είναι αρχικά να μην χάσω, όπως είναι πάντα. Ενα μονό και η “ξερή” δυάδα; Δύο μονά; Θα δείξει. Είναι ΠΟΛΥ δύσκολα, μην γελιέστε. Πρέπει να…θελήσει και η μπαλίτσα, αλλά είπαμε, η μέρα…σηκώνει λίγη τρέλλα. Τίποτα άλλο, ραντεβού ίδια ώρα αύριο με νέα στήλη και σε μερικές ώρες στο chat! Υ.Γ: Η φωτό είναι…συλλεκτική, από την χθεσινή 11αδα της Λίβερπουλ με τις συμμετοχές τους!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras