956

Thassios

Με ντέρμπι και παράδοση – UPDATE!

Καλημέρα παικταράδες μου!

Θα ήταν ψέματα άμα πω ότι χθες δεν εκνευρίστηκα αρκετά. Ήταν από τις ήττες που με πείραξαν πολύ . Να μου πεις και ποια ήττα δεν σε πειράζει αλλά αυτό ήταν το κάτι άλλο. Φυσικά όλο τον εκνευρισμό μου το προκάλεσε το ματς της Νάπολι ή μάλλον να το θέσω αλλιώς μου το προκάλεσε η Γιουβέντους. Δεν περίμενα ποτέ να αηδιάσω τόσο με μια ομάδα.

Καταλαβαίνω ότι είχε απουσίες αλλά το να κάνεις καθυστερήσεις από το 60 ήταν κάτι το ανεξήγητο. Δεν θα ξεχάσω σε μια φάση που έβγαιναν τέσσερις με δύο της Νάπολι και αντί να πάνε για γκολ αυτοί πήγαν στα πλάγια για καθυστέρηση και εν τέλη την γύρισαν την μπάλα στην άμυνα και στο τέρμα . Και όλα αυτά κάπου στο 60’-70’. Ο Προπονητής να τους λέει συνέχεια να ηρεμήσουν το παιχνίδι λες κι έπαιξαν καθόλου έντονα και γρήγορα.

Φυσικά και όλο αυτό είχε αντίκτυπο και στις κάρτες αφού προσπαθούσε μόνη της η έρμη η Νάπολι να ανεβάσει ρυθμό αλλά μάταια. Ευτυχώς που υπάρχει ο θεός της μπάλας και την τιμώρησε στο τέλος και πήρα έτσι μια ικανοποίηση. Σαν να μην έφτανε αυτό όμως ήρθαν και το κερασάκια από τα ματς της Λειψία και της Πόρτο όπου μας αδίκησαν οι διαιτητές.

Στην Γερμανία άμα ήξερα ποιος θα σφύριζε δεν θα έπαιζα κάρτες καθώς μιλάμε για γνωστό ρέφερι που είναι να τον πάρουμε στον κυνηγητό. Στην Πορτογαλία ο διαιτητής δεν ήθελε να βγάλει κόκκινη κάρτα καθώς θα έπρεπε να έχουμε πληρωθεί το κόμπο από το 60’ με απανωτές δεύτερες κίτρινες που χάριζε την μία μετά την άλλη. Στο τέλος βέβαια δεν πήγε άλλο και την έβγαλε την κόκκινη αλλά ήταν πλέον αργά.

Συγνώμη για τον μεγάλο πρόλογο αλλά κάπου έπρεπε να τα πω (όπως έχουμε πει είμαστε παρέα σε όλα) γιατί ο θυμός υπάρχει ακόμη. Ούτως η άλλως δεν έχουμε να πούμε πολλά σήμερα καθώς το πρόγραμμα είναι λίγο πιο χαλαρό από χθες. Έχω καταλήξει σε τρία παιχνίδια για ποντάρισμα μετά από διαλογή.

Ξεκινάμε από νωρίς και το μεγάλο ντέρμπι του Εδιμβούργου με πολύ μεγάλη αντιπαλότητα.

Δύο ομάδες αήττητες που κυνηγάνε σε αυτή τη φάση την πρωτοπόρο Ρέιντζερς νομίζω ότι είναι το ιδανικότερο παιχνίδι για να κερδίσουν και να αναγκάσει η καθεμία την μισητή αντίπαλο της για την πρώτη της ήττα. Γνωρίζω ότι γενικά είναι δύσκολες οι κάρτες στην Σκωτία αλλά ένα τέτοιο παιχνίδι και το θασίτικο να το βρίσκω σε απόδοση 5 νομίζω ότι δεν μπορεί να περάσει ανέγγιχτο.

Εκτός από αυτό ο Σκωτσέζος Nick Walsh που θα σφυρίξει σήμερα είναι ένας καρτάκιας (για Σκωτσέζος) ρέφερι που σε 56 αγώνες της Premiership έχει 3,7 μέσο όρο σε κάρτες και 11 κόκκινες. Θα πάμε λοιπόν με τις κίτρινες κάρτες αφού περιμένω αρκετή ένταση και πολύ σκληρές μονομαχίες.

Συνεχίσουμε το μεσημέρι όπου στην Ιταλία έχουμε την Σπέτσια να υποδέχεται την Ουντινέζε.

Εδώ αυτό που μου κίνησε την ενδιαφέρον είναι ότι οι δύο ομάδες πέρυσι μας έδωσα ρεσιτάλ ξύλου στα παιχνίδια τους. Έψαξα μήπως υπάρχει κάποιος λόγο για αντιπαλότητα μεταξύ των ομάδων αλλά τελικά δεν μπόρεσα να βρω κάτι. Η Ουντινέζε έχει την φόρμα και ένα σύνολο λίγο καλύτερο αλλά η Σπέτσια σήμερα νομίζω ότι θα μπει με το μαχαίρι στα δόντια.

Μετά από 530 μέρες όπως λένε και οι φίλοι της Σπέτσια θα δούνε την αγαπημένη τους ομάδα ,καθώς είχε παίξει για φέτος δύο εκτός έδρας, μέσα στο σπίτι τους καθώς επιστρέφει στο αγαπημένο Stadio Picco όπου έχει ανακαινιστεί και αναμένεται σήμερα να πιάσει και το 50% πληρότητας που δικαιούται λόγω κόβιντ. Η Σπέτσια είναι σίγουρα η ομάδα από το ζευγάρι που ρίχνει το περισσότερο ξύλο (έχει ήδη μία κόκκινη σε δύο αγώνες) και περιμένω να παρασύρει την Ουντινέζε.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι Marco Guida που είναι καρτάκιας και μας έχει πληρώσει αρκετές φορές. Στο 4,33 το θασίτικο αξίζει να παιχτεί και για όποιον θέλει μπορεί να παίξει την κόκκινη κάρτα όπως και το κόμπο που το βλέπω σε απόδοση 41.

Τέλος να αναφέρω ότι το τρίτο ματς έκανα αρκετή ώρα για να το επιλέξω. Ήμουν ανάμεσα σε δύο παιχνίδια και η τελική επιλογή έγινε ξεκάθαρα λόγω απόδοσης.

Το ένα παιχνίδι είναι ανάμεσα στην Μορειρένσε και την Φαμαλικάο όπου και οι δύο ομάδες είναι σε δύσκολη θέση βαθμολογικά και θα τα δώσουν όλα απόψε καθώς ξέρουν ότι είναι από τα ματς που πρέπει να κερδίσουν. Έχουμε καλή παράδοση στις κόκκινες και ο ρέφερι είναι καλός καρτάκιας ωστόσο το μάξιμουμ στην απόδοση που βλέπω είναι στο 3,20 και θα το αφήσω.

Αυτό τελικά που θα κρατήσω έρχεται από την γειτονική Τουρκία και το παιχνίδι ανάμεσα στην Τράμπζονσπορ και την Γαλατά. Κάποιοι το χαρακτηρίζουν ντέρμπι και γενικά έχουμε πολύ δυνατές μονομαχίες ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ένα ζευγάρι με πολύ καλή παράδοση στις κόκκινες κάρτες. Σε φόρμα η Τράμπζονσπορ με τρία στα τρία σε νίκες , τι καλύτερο από το να κερδίσει την Γαλατά και μπροστά στον κόσμος της και να περάσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Μια από τα ίδια και η Γαλατά που δεν θέλει να χάσει έχοντας ήδη μια ισοπαλία σε ένα ματς που περιμένω πολλή σκληρές μονομαχίες. Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ίσως ο πιο κοκκινάκιας Τούρκος αφού ο Ali Palabiyik έχει μέσο όρο σε κόκκινες 0,42 . Σχεδόν δηλαδή 1 κόκκινη ανά δύο ματς. Στο 8+ που βρίσκω τις ομαδικές κόκκινες νομίζω ότι έχουν πάρα πολύ αξία και αυτός είναι και ο λόγος που το επιλέγω σε σχέση με το Πορτογαλικό.

Είδα αρκετά παιχνίδια υποψήφια για ξύλο όπως το Μίλαν  – Λάτσιο ή στην Ρουμανία το καυτό ματς της Στεάουα με την Ντιναμό (εδώ σκέφτηκα αρκετά την ‘’απευθείας κόκκινη’’) αλλά τελικά  έκανα πίσω. Σίγουρα με έπαιρνε να ποντάρω ακόμη ένα παιχνίδι αλλα δεν θέλω να ανοιχτώ γιατί πάντα παίζει το σενάριο στο μυαλό να μου γυρνάει τη πλάτη και λίγο η τύχη και πρέπει να είμαι προσεκτικός.

Σε μια γεμάτη Κυριακή εγώ θα παίξω μόνο 6 μονάδες μοιρασμένες σωστά.

Προτού σας αφήσω να σας ενημερώσω για κάτι που μπορεί να είδατε. Η Γαλλική ομοσπονδία αποφάσισε να συνεργαστεί με την Πορτογαλική για αυτό και μπορεί να είδατε χθες στο ματς της Πάσος με την Μπράγκα να σφυρίζει ένας Γάλλος διαιτητής ή σήμερα το παιχνίδι της Μπορντό με την Λανς ο Πορτογάλος Godinho.

Θα το παρακολουθώ το θέμα αυτό να δω πως θα αντιδράσουν οι διαιτητές όπου σίγουρα η Πορτογάλοι βλέπουν πιο σκληρά μαρκαρίσματα στην χώρα τους από τη Γαλλία.

Σας εύχομαι όλους μια όμορφη Κυριακή ενώ εμείς θα τα πούμε στο chat το μεσημεράκι!

UPDATE!

Καλημέρα παικταράδες μου!

Ένα πολύ κακό Σαββατοκύριακο πέρασε χάνοντας 16 μονάδες και μας θύμισε πόσο εύκολα είναι να βρεθείς στο μείον.

Στο ματς της Ιταλίας είχαμε ένα 2ο ημίχρονο γεμάτο αλλαγές και τραυματισμούς , εκτός από το cooling break, με αποτέλεσμα να σπάσει ο πολύ καλός ρυθμός του 1ου ημιχρόνου. Στην Σκωτία μόνο ντέρμπι δεν είδαμε ενώ στην Τουρκία σαν να μην είχανε άμυνα οι δύο ομάδες περιμένοντας εν τέλη ένα τσαμπουκά που θα μας έφερνε την κόκκινη αλλά δεν ήρθε ποτέ.

Το διήμερο του Champions League ασχοληθήκαμε με τα ειδικά παικτών που δεν μας έφεραν κανένα σοβαρό κέρδος.

Σήμερα λοιπόν έχουμε Europa League και το Conference με πάρα πολλούς αγώνες. Αυτό που πρατήρησα από τα πρώτα ματς του Champions League είναι ότι οι παίκτες δεν φοβήθηκαν τα σκληρά μαρκαρίσματα με κορυφαία μέρα την Τρίτη που είχαμε σε 4 ματς κόκκινη κάρτα από τα 8.

Έτσι λοιπόν λέω να ασχοληθώ και σήμερα με τις κάρτες έχοντας ως τελική διαλογή 5 παιχνίδια. Είχα επιλέξει πολλά υποψήφια για κάρτες και ξύλο αλλά κάποια αφαιρέθηκαν λόγω ρέφερι ενώ κάποια λόγω αποδόσεων. Στο τέλος λοιπόν κράτησα τα εξής πέντε παιχνίδια :

Γαλατά – Λάτσιο , Λοκομοτίβ – Μαρσέιγ , Μονακό – Στουρμ , Φρανκφούρτη – Φενέρ και ένα από Conference το Γιάμπλονετζ – Κλουζ.

Σίγουρα δεν μπορούν να παιχτούν και τα πέντε παιχνίδια. Αφήνω λοιπόν την Μονακό λόγω το ότι είναι ξεκάθαρο φαβορί για εμένα και μπορεί να πάρει κεφάλι νωρίς. Και μένω με τα άλλα τέσσερα. Τα δύο είναι από τον Ε όμιλο που θεωρώ ότι αυτή η 4αδα ομάδων φωτιά θα μας δώσει αρκετές κάρτες. Και στα δύο παιχνίδια έχουμε διαιτητές που βγάζουν αρκετές κίτρινες κάρτες αλλά δύσκολα κόκκινες.

Οπότε κρατάω τα θασίτικα σε αποδόσεις 4 και 4,65 μου με καλύπτουν. Μια από τα ίδια και το βράδυ όπου στο ματς στην Γερμανία έχουμε τον Ιταλό Mariani να σφυρίζει που είναι καρτάκιας (εδώ σκέφτομαι και την κόκκινη) ενώ Τσέχοι και Ρουμάνοι θα αναμετρηθούν με τον Αλβανό ρέφερι Jorgii και θεωρώ ότι είναι ένας συνδυασμός που σκοτώνει με τις δύο ομάδες να ρίχνουν αρκετό ξύλο.

Τώρα σκέφτομαι πως θα τα παίξω. Να πάω σε τρίξι με Θασίτικα και να αφήσω το παιχνίδι της Γερμανίας για να παιχτεί η κόκκινη; ή να τα παίξω ένα Γιάνκι;! Τελικά πήρα απόφαση να τα παίξω όλα μονά και τέλος. Ούτε δυάδες , ούτε τίποτα άλλο. Μονά όλα σε θασίτικα μπετ παίζοντας συνολικά 7 μονάδες όπου με ένα εύστοχο μπετ να πάρω πίσω όλο το ποντάρισμα.

Δύο απογευματινά και δύο βραδινά.

Με αυτά θα πορευτούμε σήμερα και νέα στήλη το Σάββατο το πρωί! Καλή συνέχεια σε όλους.

Παλαιότερα άρθρα του THASSIOS