1964

Μάκης Μηνδρινός

Με οδηγό την αγωνιστική εικόνα

Χαιρετώ! Ολο και ανεβαίνουν οι ρυθμοί στην Αγγλία όσο πλησιάζουμε στις γιορτές. Είναι η… εποχή μας αυτή, το πρόγραμμα «βαρβάτο», παραδοσιακά ο Δεκέμβρης μπορεί να βγάλει πράγματα στοιχηματικά.

Στο μεσοβδόμαδο παίξαμε ελάχιστα, τα μικρά της Αρσεναλ το πάλεψαν, αλλά λύγισαν στο Πόρτσμουθ, η οποία πάντως όντως ήταν εντελώς αλλαγμένη σε σχέση με τα προηγούμενα επίσημα παιχνίδια της.

Πάμε στο νέο κουπόνι, φουλ πρόγραμμα στις Αγγλίες, πάμε να ξεκινήσουμε με την Πρέμιερ Λιγκ.

Πρέμιερ Λιγκ

Από σημεία λίγα πράγματα. Ξεχωρίζει προφανώς το Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι, το οποίο έρχεται σε δύσκολη συγκυρία για την Τσέλσι. Για την ακρίβεια, η Τσέλσι είναι στη χειρότερη κατάσταση από την έναρξη της σεζόν, τη στιγμή που η Σίτι πηγαίνει στον… αυτόματο.

Δεν βλέπω κόντρα της πρωτοπόρου, από την άλλη τέτοια ματς είναι πάντα ιδιαίτερα και εξαρτώνται πολλά από τη μέρα που θα βρεθεί η κάθε ομάδα.

* Από ‘κει και πέρα, θεωρώ πως έχει δύσκολη έξοδο και η Λίβερπουλ, η οποία παίζει νωρίς το Σάββατο. Που σημαίνει πως αν γκελάρει, η Σίτι προφανώς δεν θα χαλαστεί και με ισοπαλία στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από τη στιγμή που θα παραμείνει στην κορυφή.

Η Μπόρνμουθ δεν χάνει εύκολα εντός έδρας, η Λίβερπουλ έχει και τη Νάπολι σε λίγες μέρες στο Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε το ματς είναι αρκετά ύπουλο. Γιατί δεν παίζω; Η απάντηση είναι πολύ απλή: γιατί η Λίβερπουλ έχει γίνει αρκετά κυνική φέτος (καλύτερη άμυνα στην Πρέμιερ). Και έχει δείξει ότι εύκολα-δύσκολα παίρνει αυτό που θέλει.

* Η Σαουθάμπτον είναι με νέο προπονητή και έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει στο Κάρντιφ, εκεί όπου οι Ουαλοί το παλεύουν.

Στο λονδρέζικο Γουέστ Χαμ – Πάλας το 2,30 που κυκλοφορεί στον άσο πολλοί θα το δουν «λουκούμι», εμένα προσωπικά κάτι με χαλάει… Στο Εβερτον – Γουότφορντ έχουμε την πρώτο αντάμωμα Σίλβα με την πρώην ομάδα του και ίσως είναι δυσκολότερο για τους γηπεδούχους απ’ όσο πιστεύουν οι μπουκ (1,70 ο άσος).

* Ένα πιθανό over είναι το Λέστερ – Τότεναμ σε νορμάλ απόδοση, ενώ λαθάκι υπάρχει στο goal/goal και στο over στο Μπέρνλι – Μπράιτον.

Η Μπέρνλι μόνο σε ένα εντός έδρας ματς δεν δέχθηκε γκολ, η δε Μπράιτον έρχεται από 5 διαδοχικά goal/goal (τα 4 ήταν και over). Αλλά λένε οι αποδόσεις (2,50 το over, 2,05 το goal/goal) άλλα οι αριθμοί…

Τσάμπιονσιπ

Η είδηση είναι ότι χθες το πρωί απολύθηκε ο Κλέμεντ από τη Ρέντινγκ. Όπως και στην περίπτωση της Σαουθάμπτον με τον Μαρκ Χιουζ, ήταν μια απομάκρυνση αναμενόμενη.

Με υπηρεσιακό θα πάει στο εντός έδρας με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία δεν είναι στο τοπ της φόρμας και τα οι τιμές του διπλού παραείναι χαμηλά. Θέλει προσοχή το ματς…

* Μεγάλο ματς απόψε, ντέρμπι στο Μπέρμιγχαμ ανάμεσα στην Γουέστ Μπρομ και την Αστον Βίλα. Για την Αστον Βίλα αναφερθήκαμε και στις προηγούμενες στήλες, από τότε που άλλαξε προπονητή έχει πάρει τα πάνω της και πηγαίνει φουλ για πλέι οφ.

Λογική εξέλιξη, το ρόστερ της είναι από τα καλύτερα στην κατηγορία. Στις δύο προηγούμενες εξόδους της έριξε τρίμπαλο στην Μίντλεσμπρο και τρίμπαλο στην Ντέρμπι, δύο ομάδων που επίσης είναι υποψήφιες για την άνοδο.

Η Γουέστ Μπρομ προφανώς είναι κι αυτή ποιοτική, όμως το γεγονός ότι δέχεται εύκολα γκολ (28 γκολ παθητικό, χειρότερη άμυνα στην πρώτη 7άδα) την κάνει αναξιόπιστη: δέχθηκε γκολ και στα 6 τελευταία εντός.

Είναι ένα ντέρμπι που πιθανότατα θα έχει τέρματα, από ‘κει και πέρα αν έπρεπε να διάλεγα ένα σημείο θα ήταν το διπλό. Το 3,10, όμως, είναι απλά δίκαιο.

* Η Μπρέντφορντ έχει επηρεαστεί από την απομάκρυνση του προπονητή της (για την Αστον Βίλα), κι αυτό είναι γνωστό. Μπορεί οι εμφανίσεις της να μην είναι αυτό που λέμε «χάλια», όμως είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει η αύρα και η ψυχολογία που είχε επί Σμιθ.

Τώρα υποδέχεται τη Σουόνσι και δεν νομίζω ότι είναι τόσο φαβορί όσο δείχνουν οι αποδόσεις (2,00-2,10), είναι ένα ζευγάρι που θα έπρεπε να είναι ισορροπημένο. Ενδεχομένως να ήταν, αν η Σουόνσι δεν έκανε κι αυτή κάποιες διαδοχικές ήττες, σε ένα πάντως δύσκολο πρόγραμμα που είχε. Στο 3,75 μπορεί να γίνει κουβέντα.

* Μια αναφορά και στο Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Ρόδεραμ.

Για τη Ρόδεραμ είπαμε και το προηγούμενο διάστημα ότι οι εμφανίσεις της είναι πιο δυνατές απ’ αυτά που δείχνουν τα αποτελέσματα. Είναι καλή, παλεύει δυνατά, βγάζει πάθος, αλλά πληρώνει τις αμυντικές της αδυναμίες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει τους βαθμούς που άξιζε και να παραμένει στις τελευταίες θέσεις. Αμυντικά θέματα, όμως, έχει και η Σέφιλντ Γουένσντεϊ, η οποία έχασε πολύ εύκολα στην Μπλάκμπερν και ήταν ένα σημείο που το χάσαμε σπαθένια.

Στο 3,60 το διπλό.

Λιγκ 1

Γουίκομ – Μπάρνσλεϊ, ο άσος στο 4,20. Και νομίζω μπορούμε να πούμε δυο πράγματα. Καταρχάς η Μπάρνσλεϊ έπαιξε μεσοβδόμαδα Τρόφι, αποκλείστηκε στα πέναλτι από τις ρεζέρβες της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η Γουίκομ ξεκουράστηκε. Από ‘κει και πέρα, οι γηπεδούχοι είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και αήττητοι στα 4 τελευταία παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα απέναντι σε καλούς αντιπάλους: κέρδισαν Πίτερμπορο (1-0 εντός), Σριούσμπερι (3-2) εντός και Ακρινγκτον (2-1 εκτός) και πήραν ισοπαλία στο Σάντερλαντ (1-1).

Η Μπάρνσλεϊ, που έπαιξε 4 ματς σε 11 ημέρες (αυτό με τη Γουίκομ θα είναι το 5ο σε 15), έχει τρεις ήττες στις 4 τελευταίες εξόδους της στη Λιγκ 1. Προφανώς είναι καλή ομάδα, προφανώς είναι βασική διεκδικήτρια της ανόδου, όμως με τις συγκυρίες που είπαμε, το 4,20 του άσου είναι υπό εξέταση.

Λιγκ 2

Μία αρχική σκέψη ήταν η Νιούπορτ στην έδρα της Σουίντον, όμως απορρίφθηκε σχετικά εύκολα και επειδή έπεσε η απόδοση (είναι στο 3,10 πλέον) και γιατί η Νιούπορτ έχει πολύ μεγάλο ματς με τη Ρέξαμ για το Κύπελλο την Τρίτη.

* Σέβομαι τη φόρμα της Μπέρι, είναι όντως από τις πιο «καυτές» ομάδες στη Λιγκ 2 αυτή την περίοδο, δεν κοντράρεται εύκολα εντός έδρας, από την άλλη όμως ξεφεύγει κι αυτό το 6,00+ της Εξετερ. Σαν να το παράκαναν! Οι δύο ομάδες έχουν μόλις δύο βαθμούς διαφορά, αμφότερες στη ζώνη των πλέι οφ, με την Εξετερ να έχει μόλις 2 ήττες εκτός έδρας φέτος.

Ο μπουκ σε προκαλεί κι εσύ απλά πρέπει να αποφασίσεις αν θα αποδεχθεί την πρόκληση!

Νάσιοναλ Λιγκ

Στην αρχική διαλογή ήταν ο άσος της Ντόβερ με αντίπαλο τη Φάιλντ, κοντά στο 4.00, πλέον έπεσε στο 3.50 και αυτομάτως σβήνεται. Η Ντόβερ έχει ανέβει πολύ, αλλά το ματς δεν θα είναι εύκολο, η Φάιλντ εκτός έδρας έχει μόλις μία ήττα (3-7-1).

* Πολύ ύπουλο το Χάβαντ – Μπρέιντρι. Η Χάβαντ δέχεται πολύ εύκολα γκολ, η Μπρέιντρι γυροφέρνει μια καλή νίκη και εκτός έδρας είναι καλύτερη απ’ ό,τι εντός.

* Ρέξαμ – Ιστλι το ματς, με το διπλό να βρίσκεται στο 4,33 και εδώ πρέπει να κάνουμε σοβαρή στάση. Η Ρέξαμ έμεινε ακέφαλη μετά την απομάκρυνση του Ρίκετς, ο οποίος την άφησε στα… κρύα του λουτρού για την Σριούσμπερι.

Αγνωστο πως θα αντιδράσουν οι Ουαλοί, θεωρώ όμως ότι θα επηρεαστούν. Ο Ρίκετς την πήγαινε καλά την ομάδα, έστω κι αν το τελευταίο διάστημα έδειχνε να κάνει μια κοιλιά. Η Ιστλι, από την άλλη, έχει 5 σερί διπλά (!), 7 συνολικά (όσα και η πρωτοπόρος Λέιτον) και παρά το γεγονός ότι πολλά από τα παιχνίδια της κολλάνε στην ισοπαλία, εδώ νομίζω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να την κυνηγήσουμε.

Βορράς/Νότος

Είναι πιθανό να έχουμε αναβολές σε κάποια ματς και σε κάποια άλλα οι αγωνιστικοί χώροι θα έχουν προβλήματα λόγω κακοκαιρίας. Δεν βοηθάει και το πρόγραμμα να… χωθούμε, οπότε θα μείνω αμέτοχος. Ας θέλετε την πρώτη μου διαλογή, αυτή περιείχε την Χέρεφορντ στο 4,50, Τέλφορντ στο 3,75, Τρούρο στο 4,20. Για διαφορετικούς λόγους στο καθένα, κάτω πίσω.

Στη σούμα. Είπαμε για το υψηλό goal/goal και over στο Μπέρνλι – Μπράιτον στην Πρέμιερ Λιγκ. Για Σουόνσι (3.75) και Ρόδεραμ (3.60) στην Τσάμπιονσιπ. Για Γουίκομ στη Λιγκ 1 και για Εξετερ από Λιγκ 2. Και για Ιστλι από Νάσιοναλ Λιγκ. Αν έπαιζα μια δυάδα ή ένα παρολί θα είχα σίγουρα μέσα το goal/goal στο Μπέρνλι – Μπράιτον. Θα παίξω Ιστλι και Ρόδεραμ και αν έβαζα ένα τρίτο θα ήταν η Γουίκομ, έστω και με κάλυψη.

Απλά φέτος με την Μπάρνσλεϊ η αλήθεια είναι ότι δεν τα πηγαίνω και πολύ καλά!

Οτιδήποτε προκύψει εδώ θα είμαστε, με update, twitter, chat, κ.λπ. Διαφορετικά τα λέμε με νέα στήλη την Τρίτη.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος