4134

Billaras

Με ολόθερμες ευχές!

Καλή χρονιά, ολόψυχα εύχομαι σε όλους να έχετε υγεία και το 2013 να είναι καλύτερο από το 2012. Να αισιοδοξείτε, πάντα να βλέπετε θετικά τα πράγματα, ακόμα και στις πιό δύσκολες στιγμές! Εν μέσω…φουσκώματος (τι περιδρόμιασα δεν λέγεται), πονοκεφάλου (τι ήπια επίσης δεν λέγεται) και…άφθονων τηλεφωνημάτων που δεν λένε να σταματήσουν από το πρωί (πολύχρονοι οι Βασίληδες, ειδικά ο…special one, o αδερφός μου εκ Λαρίσης), παλεύω να γράψω γιά την σημερινή αγωνιστική.

Ωραία είναι πάντως, πλάκα έχει, εξάλλου συνηθισμένος είμαι κάθε χρόνο τέτοια μέρα να επαναλαμβάνεται ακριβώς το ίδιο σκηνικό, χεχεχεχε). Πριν πάμε στα στοιχηματικά, να σας ευχαριστήσω ακόμα μιά φορά σήμερα που ανέτειλε το 2013, γιά την εμπιστοσύνη σας και την αγάπη σας γιά τούτο εδώ το site. Πριν λίγο, πριν λίγα λεπτά, γράφτηκε ένα νέο μέλος και συμπτωματικά σήμερα γίναμε…6.

000 μέλη! Γιά ένα site ελεύθερο, που είναι στον αέρα 15 μήνες μόλις, τα 6.000 μέλη μιλάνε από μόνα τους. Και επίσης, να ευχαριστήσω πολλούς γιά την φιλία τους. Ολοι έχετε καταλάβει ότι αν το site αυτό ξεχωρίζει (μεταξύ άλλων) είναι γιατί δεν είναι απρόσωπο. Εχουμε γίνει πραγματικοί φίλοι πάρα πολλοί μεταξύ μας, νοιάζετε ο ένας γιά τον άλλο, συζητάμε τα πάντα, η ζωή μας εδώ δεν είναι μόνο το στοίχημα.

Κι αυτό γιά μένα λέει πολλά και μετράει όσο τίποτα… Πάμε στα δικά μας. Η προχθεσινή αγωνιστική μόνο κακή δεν ήταν. Εγώ “φταίω” που δεν πληρώθηκα. Και ξέρω πολλούς που πήραν λεφτά. Σημεία (κι από αυτά που είχα “σημαδέψει” κι εγώ) βγήκαν. Γιά παράδειγμα, η 1η Αγγλίας είχε πέντε διπλά σημειωμένα και πέρασαν τα τέσσερα! Εγώ έπαιξα τα δύο (Γουένσντεϊ και Γουόλσολ) κι έχασα το ένα.

Γενικά, άσχημα δεν ήταν. Λίγο η κακή διαλογή, λίγο η χημεία, καθαρά δική μου ευθύνη που δεν πληρώθηκα. Και πάμε στα φρέσκα. Δεν μου “μιλάει” αυτή η 4η γιορτινή αγωνιστική των άγγλων, οφείλω να το ομολογήσω. Κάποια καλά φαβορί έχει, αλλά από παικτικές αξίες δεν λέει πολλά. Ψιλοπράγματα. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις, προχθές και μου άρεσε και όντως ήταν καλή, αλλά δεν πληρώθηκα.

Σήμερα μπορεί…να γίνει το ανάποδο. Γιά να μην μακρυγορώ και προσπαθώντας να συγκεντρώσω το μυαλό μου (κάθε 3' χτυπάει το τηλέφωνο), δεν έχω καμιά αντίρηση γιά τα φαβορί των Γουότφορντ, Κρ. Πάλας, Κάρντιφ κυριώς, ίσως και γιά Γουέστ Μπρομ και Μπρίστολ Ρόβερς. Οι τέσσερις πρώτες είναι καλά, τις ευνοούν και οι ειδήσεις, ενώ στους Ρόβερς βλέπουν το ματς σαν τελικό και ήρθαν μαζεμένες και τρεις μεταγραφές (σημειώστε ότι από σήμερα αλλάζουν πολλά, άνοιξε η μεταγραφική περίοδος ενώ παράλληλα έληξαν -σημαντικό κι αυτό- πολλοί δανεισμοί).

Υπάρχουν κι άλλα φαβοράκια (πχ Ρέξαμ, Κόβεντρι), αλλά…παραείναι αυτά μικρά για τα γούστα μου. Επίσης, καλό παιχνίδι μπορεί να γίνει με over ή g/g. Σε Πάλας, Πιτέρμπορο, Κόβεντρι, Κρου, Οξφορντ, Ροτσντέιλ, Σαουθάμπτον, έχω μιά επτάδα αγώνων που μάλλον θα έχουμε γκολάκια. Από όλα τα παραπάνω, κάτι θα αξιοποιήσω. Αλλά αυτό είναι -ως τώρα- απόλυτα συμβατικό παιχνίδι.

Σημεία γιά παρολί και τέτοια. Οκ, προσαρμόζομαι, καιρός πανιά-καιρός κουπιά. “Τέτοια” μου δίνει το μενού, (και) τέτοια θα παίξω. Από μεγάλα;;;; Στο μικροσκόπιο μπήκαν οι Νόριτς, Μπόλτον, ακόμα και το Χ-2 της Στόουκ, η Σάντερλαντ αύριο, η Χαλ, η Ιπσουιτς, η Μπόρνεμουθ, η Μπέρτον, η Μπρίστολ Σίτι. Αυτές. Πόσες είναι; Εννιά αουτσάιντερ.

Η Σάντερλαντ θα παιχθεί μόνη της, αύριο είναι, το αφήνω στην άκρη. Από τα οκτώ σημερινά, άστο να πάει της Στόουκ (αν και θα ήθελα πολύ κάποιος να κοιτάξει τα τελευταία 10 ματς τους και να μου πει αν η Σίτι ή η Στόουκ έχουν καλύτερη φόρμα). Μένει μιά επτάδα. Η Γουέστ Χαμ είναι στα ρηχά νερά, δεν παίζει και ο Νόλαν (καταλύτης), όπως ξανά και ο Ντιαμέ.

Και η Νόριτς όμως έχει τα προβληματάκια της… Η Μπόλτον περιμένω να ανεβάσει στροφές, το θεωρώ βέβαιο αυτό. Η Λιντς ρηχά νερά, αλλά οκ, ο Μπέκιο τελικά θα παίξει και στην έδρα της είναι άλλη ομάδα. Η Χαλ έχει το καλύτερο ρεπορτάζ και φόρμα. Η Ιπσουιτς επίσης σε φόρμα, ξεκάθαρο αυτό, δύο στα δύο την ποντάραμε και μας πλήρωσε τώρα στις γιορτές, αλλά και η Μπράιτον καλή ομάδα.

Η Μπόρνεμουθ παρότι έχει ζόρικο αντίπαλο (πολύ ζόρικο) σαφώς προκαλεί να την ποντάρεις, 13 ματς αήττητη επί Χάουι είναι, το μάτι εύκολα πάει εκει. Και επίσης η Μπέρτον με δύο στα δύο, και την Γιόρκ να μην έχει τον αρχισκόρερ Τσέιμπερς. Πάικτες -κλειδιά όσοι αναφέρω (πχ ο Νόλαν στην Γουέστ Χαμ ή ο Τσέιμπερς στην Γιόρκ). Παίκτης κλειδί ήταν και ο δανεικός Γουντ στην Μίλγουολ, πρώτος σκόρερ της ήταν, αλλά έληξε ο δανεισμός του κι έφυγε, σοβαρή απώλεια.

Και τελευταία κάνει και νερά η Μίλγουολ που είχε ξεκινήσει “τραίνο”. Τα κοιτάω, τα ξανακοιτάω… Ενα μονό θα παιχθεί η Σάντερλαντ αύριο. Ακόμα ένα η Μπρίστολ Σίτι σήμερα. Σημεία-θηρία με αποδόσεις εκτός πραγματικότητας. Ψάχνομαι γιά ένα trixie. Η Χαλ μπαίνει σίγουρα μέσα. Λέω να βάλω και την Μπέρτον και την Νόριτς. Και να κλείσω έτσι το παιχνίδι μου με τα μεγάλα.

Επιστρέφω στα ¨μικρομεσαία”. Κάρντιφ το καλύτερο σαφώς. Λέω να το κάνω παρολί με Σαουθάμπτον over και άσο την Γουότφορντ που παίζει τώρα νωρίς. Γιά ένα “συμβατικό” παρολάκι. Και τέλος, να τσιμπήσω και τρία over, να κάνω ένα ακόμα παρολί. Αφού έπαιξα την Σαουθάμπτον, κοιτάω τα άλλα έξι και επιλέγω τις Πάλας-Κόβεντρι-Ροτσντέιλ.

Εδώ είναι και θέμα χημεία του καθενός φυσικά. Κάνω ένα τσιγάρο, τα ξανακοιτάω. Θα παίξω κάτι ακόμα. Διαβάζοντας όλο το κείμενό μου, διαπίστωσα ότι σαφώς έχω ξεχωρίσει Κάρντιφ και Χαλ. Οκ, ωραία, θα τις κάνω και μιά καλοπαιγμένη δυάδα “πακέτο”. Αφού είναι τα δύο πιό ζεστά, αμαρτία είναι να τις έχω χώρια! Και τώρα έκλεισα οριστικά το παιχνίδι μου… Εχουμε και λέμε λοιπόν: ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.

000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 22.000 μονάδες. Ποντάρισμα 1/1/2013: Μονό αποδεκτό: Μπρίστολ Σίτι 2 (5.00), με 65 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Σάντερλαντ 2 (8.00), με 55 μονάδες. Παρολί: Γουότφορντ 1-Κάρντιφ 2-Σαουθάμπτον over (6.50), με 130 μονάδες. Παρολί με over: Πάλας-Κόβεντρι-Ροτσντέιλ (5.20), με 150 μονάδες. Trixie: Χαλ 2 (2.87)-Νόριτς 2 (3.60)-Μπέρτον 2 (3.20), με 55 μονάδες σε κάθε δυάδα και 25 στην τριάδα.

Ολο μαζί 190 μονάδες. Δυάδα: Χαλ 2-Κάρντιφ 2 (6.45), με 170 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 760 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 21.240 μονάδες. Αυτά ήταν. Παιχνίδι σαφώς πιό συμβατικό (και γιά όλα τα γούστα), αλλά και σαφώς πιό ασφαλές (σε σχέση με το προχθεσινό και αναφέρομαι όχι στα σημεία αλλά τον τρόπο πονταρίσματος). Με μιά δυάδα πχ, ή ένα παρολί, ήρθα στα ίσα μου, μπορεί να βγω και από πάνω.

Στα μονά σηκώνει κάλυψη (ειδικά αύριο στην Σάντερλαντ). Τίποτα άλλο, ακόμα μιά φορά τις ολόψυχες ευχές μου και ένα ευχαριστώ σε όλους. Ραντεβού το Σάββατο με νέα στήλη, παρότι θα είμαι εκτός Ελλάδος (δεν θα είμαι στο ράδιο την Παρασκεύη, θα αφήσω… μοναχούλι του τον Μάκη), θα γράψω κανονικά!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras