1572

Κώστας Ζαφείρης

Με οποιοδήποτε κόστος

Γεια χαρά σε όλους… Το δεύτερο μισό της 16ης στροφής της Ευρωλίγκας έχουμε σήμερα μπροστά μας, με τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται στο φρούριο της Μπαρτσελόνα, σε μία μάχη που θα πρέπει να γίνουν πολλά για να κερδηθεί από τους «ερυθρόλευκους».

Οι «μπλαουγκράνα» (ρεκόρ 12-3, 6-1 στην έδρα τους) έχουν χάσει μόνο από την ΤΣΣΚΑ στο σπίτι τους και δε νομίζω ότι θα κάνουν πάνω από 2-3 ήττες (μπροστά στους φιλάθλους τους) στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης.

Ο Πέσιτς έχει μάθει να καταστρώνει τα σχέδιά του χωρίς τους πόιντ γκαρντ Ερτέλ, Πάνγκος, ενώ απόψε θα έχει ξανά διαθέσιμο το «πολυεργαλείο» Βίκτορ Κλαβέρ, ο οποίος επιστρέφει στη δράση μετά από περίπου δύο μήνες.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός (ρεκόρ 6-9, 2-6 μακριά από το ΣΕΦ) μπήκε στο αεροπλάνο για την Βαρκελώνη χωρίς την κολώνα του, τον Νίκολα Μιλουτίνοφ (ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο).

Ηταν που ήταν δύσκολο για τους Πειραιώτες να κοιτάξουν στα μάτια τους Καταλανούς, με την απουσία του Μιλουτίνοφ δεν έχουν να ελπίζουν και σε πολλά. Το χάντικαπ, πάντως, είναι… περίεργο και δεν θα με απασχολήσει. Αυτό που έχω παίξει είναι το under 38,5 π. του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο.

Από ‘κει και πέρα, η Φενέρ (ρεκόρ 5-10 – τρεις κολλητές ήττες – οι δύο εντός έδρας – τέλος ο Στίματς, πήρε τον καλό Αμερικανό ψηλό Μάλκολμ Τόμας, πρώην της Κίμκι, που εκτός απρόοπτου σήμερα θα κάνει το ντεμπούτο του) συνεχίζει να απογοητεύει… φίλους και εχθρούς.

Πλέον, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τον Ομπράντοβιτς και τους παίκτες του, πολύ απλά γιατί οι Τούρκοι δεν βλέπονται από την έναρξη της σεζόν και φτάνουμε σχεδόν στα μισά της διαδρομής. Ολοι έχουν απουσίες και τραυματισμούς, οι περισσότεροι δεν πληρώνονται πρώτη του μήνα, όμως κάτι δείχνουν μέσα στο παρκέ…

Η Βαλένθια (6-9) είναι ανεβασμένη τον τελευταίο 1,5 μήνα, όμως η ομάδα του Ζοτς δεν έχει άλλα περιθώρια.

Το σημερινό ματς οφείλει να το πάρει. Με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος.

Εχω παίξει το -3,5 των Τούρκων στο πρώτο ημίχρονο.

Στην Αγία Πετρούπολη, η Ζενίτ (4-11) φιλοξενεί τον Ερυθρό Αστέρα (6-9), με τον Πλάθα να σώζει το κεφάλι του με το τεράστιο διπλό της προηγούμενης εβδομάδας στην έδρα της Φενέρ, την ίδια ώρα που ο Σάκοτα προχώρησε σε προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ των Σέρβων.

Συγκεκριμένα, έβαλε στη μηχανή της ομάδας του τους Στίματς (σέντερ, έμεινε ελεύθερος από την Φενέρ) και Πάντερ (μετακόμισε στο Βελιγράδι από τον Ολυμπιακό – ανακοινώθηκε επίσημα πριν λίγο από τους Σέρβους). Τίποτα εδώ, αν πήγαινα κάπου θα ήταν προς τον άσο.

Στο Μόναχο, η Μπάγερν (6-9) αντιμετωπίζει την ουραγό Ζαλγκίρις (3-12), με τους Λιθουανούς του Σάρας να μετρούν 9 κολλητές ήττες και την απουσία του 2ου σκόρερ τους Γκριγκόνις να τους πληγώνει σε μεγάλο βαθμό.

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για την Ζαλγκίρις να μείνει ζωντανή στο ματς: να ρίξει το ρυθμό και να μην επιτρέψει στους Βαυαρούς να τρέξουν. Εχει τύχη το under με το line στους 154 – 155 πόντους, όμως δεν θα με απασχολήσει ιδιαίτερα.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης