927

Billaras

Με παίκτες/σκόρερς στην Εθνική!

Και φτάσαμε στον τελικό…

Οκ, τελικός στα χαρτιά, γιατί τον Νοέμβρη θα υποδεχθούμε και την Ισπανία (και ομολογώ ότι με τρόμαξε όπως την είδα στο Nations League), αλλά του δίνουμε χαρακτήρα τελικού γιατί αν χάσουμε απόψε στη Σόλνα (ουσιαστικά στη Στοκχόλμη, προάστιο είναι η Σόλνα) τότε αποχαιρετάμε τις ελπίδες γιά το Μουντιάλ. Κοίταγα λίγο τις βαθμολογίες, ακόμα και τριπλή ισοβαθμία παίζει αν δεν χάσουμε απόψε (με Χ θα πάμε Ισπανία 13-Σουηδία 13-Ελλαδα 10 και μετά έχουμε Ισπανία και Κόσοβο εντός εμείς, με δύο νίκες φτάνουμε 16, ενώ στο φινάλε έχει Ισπανία-Σουηδία οπότε αν εκεί κερδίσει η Ισπανία -αφού έχει χάσει από εμάς-θα πάει κι αυτή 16 και η Σουηδία ομοίως θα πάει 16 αν έχει κερδίσει την προτελευταία αγωνιστική στη Γεωργία και χάσει στο φινάλε!).

Θα μου πείτε τώρα, είναι ώρα για μαθηματικά; Φυσικά και είναι. Οσο ελπίζεις, τις ελπίδες το…ταμπλό στις δίνει. Μετά θα μου πείτε “καλά, να κερδίσουμε Σουηδία εκτός και Ισπανία εντός;”. Μα προφανώς και ειναι τρομερά δύσκολο, αλλά μπάλα είναι. Και η Ισπανία (δεν το συζητώ) και η Σουηδία είναι καλύτερές μας. Το ξέρουμε. Αλλά έχεις τη μιά στεκιά.

Και στη μπάλα δεν κερδιζει πάντα ο καλύτερος. Αν κέρδιζε πάντα ο καλύτερος (και στα 90′ ενός ματς και σε βάθος χρόνου) δεν θα μας άρεσε η μπάλα, ανιαρό άθλημα θα ήταν, ενώ δεν θα υπήρχε καν στοίχημα! Η έκπληξη, το απρόοπτο κάνει όλη τη διαφορά και την μαγεία.

Αυτό που έχω στο χέρι για την Εθνική μας και δεν είναι καθόλου αμελητέο, είναι ότι έχουμε καλό κλίμα.

“Φωνάζει” αυτό. Δεν βλέπουμε συμπτώματα “Μυκόνου”. Οι παίκτες και γουστάρουν και τα δίνουν όλα και είναι καλά και με τον Φαν Σχιπ. Μεγάλη υπόθεση να έχεις στεγανά, δεν τους επηρεάζουν οι σύλλογοι, οι μάνατζερς, οι δημοσιογραφοι. Παίζουνε γιά το εθνόσημο και τους συμπαίκτες τους και τον προπονητή τους. Αυτό είναι υγεία. Αρκεί; Οχι άμεσα, αλλά σε βάθος χρόνου κάνει δουλειά.

Δεν μπορεί από τύχη να είμαστε δύο χρόνια αήττητοι. Μπάλα μπορεί να μην παίζουμε συχνά (πχ με το Κόσοβο τον Σεπτέμβρη είμαστε τραγωδία), αλλά το κλίμα είναι μόνιμα καλό.

Τι περιμένω απόψε; Να μην χάσουμε. Αν χάσουμε, θα είναι οριακά. Αλλά μπορούμε το Χ. Το είδαμε και στο ΟΑΚΑ με τη Σουηδία που τους κερδίσαμε. Φυσικά αν είχαμε Ζέκα (και Τζαβέλα) θα ήμουν πιό ήσυχος, ειδικά με Ζέκα, απόψε (θα ηθελα…δυο τρεις σαν αυτόν).

Αλλά και πάλι. Και χώρους θα βρούμε. Αυτόν τον Λίντελοφ δεν τον χώνεψα ποτέ ούτε στην Μάντσεστερ, τον έχουν και αρχηγό!

Σε οτι αφορά στο στοίχημα, όπως χαβαλέ έπαιξα προχθές, το ίδιο θα κάνω και τώρα. Προχθές έπαιξα σκορ, λίγο ήθελε. Τώρα θα παίξω σκόρερς/παίκτες. Δυστυχώς δεν συνδυάζονται και γιά δυάδα. Αλλα οκ, fun bets ειναι.

Θα παίξω δύο μέσους/μεσοεπιθετικους.

Οι οποίοι εκτελούν και τα πέναλτι και βασικά σουτάρουν από μέση/μακρινή απόσταση. Και είναι και σε φόρμα. Τον Φόρσμπεργκ από τη Σουηδία, στο 3,80 το any time και τον Τάσο Μπακασέτα από εμάς, στο 6,00 το any time. Πιστεύω θα δοκιμάσουν σουτ και οι δυο, προχθές και οι δύο σκόραραν με πέναλτι επίσης!

Και τίποτα άλλο. Οχι μόνο από το παιχνίδι μας αλλά γενικά.

Τα έλεγξα όλα, δεν με ψηνει κάτι. Ξεκουράζω τσέπη και μυαλό, από το Σάββατο σοβαρευόμαστε αφού ξαναρχίζουν τα πρωταθλήματα.

Σύναξη

Το Σάββατο βέβαια θα είμαστε με τον Μάκη στη Θεσσαλονίκη, μην ξεχνιόμαστε έτσι; Εχουμε τη σύναξη! Στα “Βλάχικα”, Σοφούλη 74, στην Καλαμαριά, κατά τις 9! Οσοι το αποφασίσετε τελευταία ώρα (όσοι εχετε στείλει e-mail εχετε ηδη σημειωθεί), στείλτε ένα e-mail στο [email protected]. Και επειδή τσέκαρα και τον καιρό, άστατος προς…κακός θα είναι (και με βροχή), αλλά από το μεσημέρι και μετά θα στρώσει. Ομως, θα έχει κρύο. Βροχη δεν θα έχουμε οπως το βλέπω τώρα, αλλά κρύο/ψύχρα θα έχουμε. Και αν κατεβάσει τις νάυλον διαφανείς τέντες η ταβέρνα, ο εξωτερικός χώρος θα “πιάνεται” ως κλειστός.

Οπότε οι ανεμβολίαστοι κάντε κουμάντα με κανένα rapid test! Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Απόψε τα λεμε στο chat να δούμε μαζί την Εθνική, νέα στήλη το Σάββατο. Εκπομπή δεν θα γίνει την Παρασκευή (την ώρα που έχουμε συνήθως εκπομπή θα είμαστε στο αεροπλάνο), αλλά το Σάββατο θα είμαι στο Metropolis 95,5 και όλοι θα ακούσετε τα πάντα και μέσω διαδικτύου όσοι δεν είστε στη Βόρεια Ελλάδα (μάλλον στην εκπομπή του Κυλώνη, 4 με 7).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras