3098

Billaras

Με παιχνίδι διημέρου!

H επιτυχία με την αποτυχία είναι μερικά εκατοστά …δρόμος. Ή μερικά δευτερόλεπτα. Και αυτό όσοι παίζουμε στοίχημα το ξέρουμε καλά, το νοιώθουμε στο πετσί μας συνέχεια. Πριν ένα μήνα πήρα ένα patent εγγλέζικο με δύο από τις τρεις ομάδες να σκοράρουν στα χασομέρια. Την Τετάρτη δεν πληρώθηκα κάτι πολύ δυνατό και -κυρίως- που άξιζα να πληρωθώ, απλά γιατί τα…εκατοστά και τα δευτερόλεπτα ήταν “εναντίον” μου.

Λίγο ήθελε η Μίντλεσμπρο; Πέρασε τελικά και την καμάρωσα, ας μην το έπιασα. Δικαίωση 100% του μπετ. Τι να κάνουμε, στο 92' ο Ντάουνινγκ έχασε την τεράστια ευκαιρία. Τα εκατοστά που λέγαμε. Και η Οσέρ, με γκολ στο 82' κέρδιζε, ήταν με παίκτη λιγότερο, ισοφαρίστηκε στο 89'. Τα δευτερόλεπτα που λέγαμε. Αξιζαν και οι δύο; Δεν το συζητώ. Θα μιλάγαμε γιά δυάδα που έδινε 52 φορές τα λεφτά της! Πενήντα δύο! Είπαμε όμως.

Αυτά στο κουμάρι (και στον αθλητισμό γενικά), come and go. Αύριο θα είναι υπέρ μας, ή ήταν -όπως ανέφερα- πριν ένα μήνα. Να …παραπονεθώ δεν δικαιούμαι (γέλια), απλά παραθέτω τι έγινε. Εδώ διαβάζω καμιά φορά αριστερά και δεξιά, χάνει ο άλλος ένα overάκι επειδή τα έπιανε ο αντίπαλος τερματοφύλακας και μετά αρχίζει τα… “ψοφα ρε, που τα πιάνες”.

Εμετός δηλαδή. Κατάντια. Τα δικά μου σημεία ήταν του 9.00 και του 5.75. Και απολύτως στωικά δέχομαι ότι απλώς …έτσι είναι το άθλημα. Πάμε στα φρέσκα με μιά τελευταία σημείωση: Δύο σημεία γραμμένα στην εφημερίδα, τα άφησα κι έφυγαν αυτές τις μέρες. Την Τρίτη η Γουένσντεϊ, χθες βράδυ το 1-Χ της Αϊντραχτ. Το βλέπω πάντα θετικά, το “μεταφράζω” θετικά.

Δεν με σταναχωρεί αν κάτι πέρασε και δεν το παιξα. Δεν γίνεται να τα παίζω όλα. Με χαροποιεί που -σταθερά- βλέπω σωστά… Στα φρέσκα λοιπόν, ο Μάκης το έγραψε απο χθες εδώ, εγώ στην εφημερίδα, το πρόγραμμα είναι μέτριο. ΠΟΛΥ μέτριο. Δεν βοηθάνε τα σταυρώματα. Και κατόπιν σκέψης, αποφάσισα να πάω σε στήλη διημέρου. Αφού ελάχιστα έχει κι αύριο, γιατί να το παιδεύω;; Στο νησί, όλα μαζί ήταν: Γούεστ Μπρομ, Γουέστ Χαμ, Μπλάκπουλ, Σκάνθορπ, Νιούπορτ, Σάντερλαντ.

Και σήμερα ζαχάρωσα λίγο και Πιτέρμπορο. Ολα μαζί μόλις επτά, ως αρχική διαλογή! Ψίχουλα. Δεν δέχομαι την -στεγνή και “δεν δέχομαι γκολ”- Γουέστ Μπρομ ως αουτσάιντερ, δεν δέχομαι την…τρίτη και μετά από φοβερά δύσκολο πρόγραμμα Γουέστ Χαμ ως αουτσάιντερ, στο Μπέρι-Μπλάκπουλ η φόρμα είναι εκ διαμέτρου αντίθετη, η Νιούπορτ βρίσκει απέναντί της ομάδα απλήρωτη και με πολλά εξωαγωνιστικά θέματα, όσο γιά το Εβερτον-Σάντερλαντ αύριο; Το…φετίχ του Μάκη εγώ θα το ποντάρω πρώτη φορά φέτος.

Ζύγισα τις απανωτές ήττες της Εβερτον, ζύγισα τα 120' παράτασης προχθές, ζύγισα το τρίμπαλο της Σάντερλαντ στο ντέρμπι με την Νιουκάστλ, τον νέο προπονητή, ζύγισα και την καλή παράδοση (διπλά τα τελευταία χρόνια), κυρίως ζύγισα την τρο-μα-κτι-κή απουσία Τζαγιέλκα στο κέντρο άμυνας της Εβερτον. Δεν καλύπτεται αυτό το κενό, κατ' εμέ ο κορυφαίος σέντερ μπακ φέτος στο νησί.

Ε, όλα αυτά με το 7.50 μου κάνουν…διπλό. Τι δεν σχολίασα; Την Πιτέρμπορο που'ριξε ντόρτι-ξέσπασμα (την ώρα που η Κόβεντρι έκανε πατάτα, 2-2 με το μπάζο της Σουίντον), ενώ κι εδώ ζύγισα την τεράστια απουσία του …αντίστοιχου Τζαγιέλκα της Κόβεντρι, του Τζόνσον. Α, έχω κι ένα φαβορί, εκτιμώ ότι η Σκάνθορπ έχει…στρίψει γιά τα καλά, ο Ρόμπινς ξέρει την αντίπαλό του.

.επίσης καλά και η Μπάρνσλεϊ είναι γιά το ανάθεμα τον τελευταίο καιρό. Ευκαιρία γιά εκδίκηση (από τις ήττες σε Τρόφι και Λιγκ Καπ). That's all στο νησί. Εκτός νησιού; Η αρχική διαλογή: Σοσιεδάδ over (εδώ είχα σημειώσει και διπλό Θέλτα αλλά έκανα πίσω λόγω απουσιών), Τσβόλε (κούραση η Γκρόνιγκεν, ο τεχνικός της Τσβόλε ήταν χρόνια εκεί και ουσιαστικά αυτός την αναμόρφωσε), Στουρμ (απανωτές ήττες και Ευρώπη μαζί γιά την Ραπίντ), Αντμίρα, Ινγκολσταντ (η Σάλκε …θέλεις κολύριο γιά να την δεις), Σεβίλλη (εκ διαμέτρου αντιθετη φόρμα, μόνο ότι ακολουθεί η Μάντσεστερ Σίτι με προβληματίζει), Βόλφσμπουργκ (καλοπληρωμένος άσος, η άμυνα της Λεβερκούζεν μπάζει από παντού), Νόρσεπινγκ (τελευταία ζαρία στη Σουηδία, η πρωταθλήτρια Μάλμε παραδίδει τα σκήπτρα και παρότι δεν θα αδιαφορήσει, η Νόρσεπινγκ ξέρει ότι θέλει μόνο νίκη γιά να κάνει πράξη αυτό που ονειρεύται από το 1992), Σταντάρ Λιέγης (αύριο αυτό, πήρε μπροστά, ο τεχνικός της ήταν στην Σεντ Τρούιντεν και την ξέρει καλα, συνδυάζεται και με over αν θέλετε), άντε και λίγο Βερόνα και Σασουόλο από Ιταλία.

Οοοοοοολο το διήμερο αυτά είναι! Αν τα ξανακοιτάξετε, υπάρχει μια κατηγορία καλών φαβορί αποδόσεων. Σοσιεδάδ over, Βόλφσμπουργκ, Σκάνθορπ, Σταντάρ Λιέγης (2 και over), Νόρσεπινγκ. Εδώ θέλει χημεία. Θα κάνω δυάδες καλοπληρωμένες. Από τα μεγάλα; Εχω αποφασίσει αύριο να παίξω ΜΟΝΟ την Σάντερλαντ σε μονό αποδεκτό. Μένουν τα σημερινά μεγάλα σημεία.

Γουέστ Μπρομ-Γουέστ Χαμ-Μπλάκπουλ-Πιτερμπορο-Νιούπορτ από νησί. Στουρμ-Αντμίρα-Τσβόλε-Σεβίλλη-Ινγκολσταντ εκτός νησιού. Πέντε και πέντε. Εξω Μπλάκπουλ και Νιούπορτ. Στο ένα φοβάμαι ξέσπασμα, στο άλλο έπεσε η απόδοση. Μένουν τρία. Εξω Αντμίρα (δεν μου δείχνει καλά, πρώτα τρώει οκτώ, μετά μένει στο 0-0 με υποδυέστερη ομάδα), έξω Στουρμ (πολλές είναι τρεις σερί ήττες γιά την ποιότητα της Ραπίντ).

“Κατέβηκα” στα έξι (τρία συν τρία). Εφ όσον είναι παιχνίδι διημέρου κι έχω κάπου 650-700 μονάδες να “ξοδέψω”, μπορώ να κάνω δύο patent. Και με δύο δυάδες φαβορί ακόμα, αλλά και το μονό της Σάντερλαντ αύριο, να κλείσω το παιχνίδι μου. Τα ξανακοιτάω. Σκέφτομαι ποιά είναι η ενδεδειγμένη λύση. (Αφού πέρασαν…15' με τσιγάρο και σκέψη) καταλήγω: Ο Μάκης “κατέφυγε” σε λύσεις ισοπαλιών.

Οταν το κουπόνι είναι μέτριο, έτσι γίνεται. Εγώ θα πάω σε λύση yankee. Αντί 14 στήλες (7 σε κάθε patent) θα κατέβω στις 11 του yankee. Βέβαια, θα ζητάω μίνιμουμ δύο κι όχι ένα, αλλά οκ, θα γλυτώσω μονάδες. Στα έξι μεγάλα Γουέστ Μπρομ (2.90)-Γουέστ Χαμ (2.90)-Πιτερμπορο (3.75)-Τσβόλε (3.75)-Σεβίλλη (3.25)-Ινγκολσταντ (4.60) θα προσθέσω και το 2+over της Σταντάρ (3.10 σε κόμπο) γιά να διαλέξω πλέον 4 από τα 7.

Γιατί το έκανα αυτό; Δύο λόγοι. Πρώτον, ήθελα να μείνω με τέσσερα φαβορί κι όχι πέντε. Να βγουν οι δύο δυάδες, να μην “περισσέψει” κανέναν. Δεύτερον, να “κλείσω” το yankee με κάτι αυριανό. Ξανακοιτάω τα έξι που πρέπει να μείνουν τρία. Εδώ θέλει έμπνευση. Θα αφήσω έξω Γουέστ Μπρομ, Ινγκολσταντ και Σεβίλλη. Και ολοκληρώνεται το yankee με Γουέστ Χαμ (2.

90)-Πιτέρμπορο (3.75)-Τσβόλε (3.75) και Σταντάρ Λιέγης 2+Over (κόμπο, 3.10). Αυτά είναι. Μικτό (και εντός-εκτός νησιού) και διημέρου. Οσο γιά τις δυάδες; Κι εδώ θέλει χημεία. Θα βάλω Βόλφσμπουργκ με Σκάνθορπ και Σοσιεδάδ over με Νορσέπινγκ. Οποιος θέλει τα…κάνει αλλιώς. Ε, εντελώς εθιμοτυπικά (μπας και δηλαδή), λίγες μονάδες και στην τετράδα όλη.

ΔΕΝ παίζω τετράδα, δύο δυάδες παίζω. Τώρα κλείσαμε… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 12.950 μονάδες. Ποντάρισμα 31/10-1/11: Μονό αποδεκτό: Εβερτον-Σάντερλαντ 2 (7.50) με 60 μονάδες. Δυάδα: Νορσέπιννγκ 2 -Σοσιεδάδ over (4.9) με 85 μονάδες. Δυάδα: Σκάνθορπ 1-Βόλφσμπουργκ 1 (5.89) με 70 μονάδες. Τετράδα όλα μαζί (28.88) με 10 μονάδες. Yankee: Γουέστ Χαμ 2 (2.

90)-Πιτέρμπορο 2 (3.75)-Τσβόλε 2 (3.75)-Σταντάρ Λιέγης 2+Over (3.10). Με 35 μονάδες κάθε δυάδα, άρα 210. Με 15 κάθε τριάδα, άρα ακόμα 60. Και 5 στην τετράδα. Ολο μαζί 275 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 500 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 12.450 μονάδες. Πολύ νορμάλ και “προς τα κάτω” παιχνίδι. Συνολικά, παιχνίδι με περίπου 150-200 μονάδες λιγότερες από το “κανονικό” ενός διημέρου.

Εξήγησα γιατί το έκανα. Κάποιος βέβαια μπορεί να πάει με τα “ξεχωριστά” patent, ή να “ανακατέψει” αλλιώς τις δυάδες. Εμένα αφού δεν μου “μιλάει”, πάω συντηρητικά. Αν έρθει κέρδος, καλώς να ορίσει. Και μιά…ισοπαλία όμως δεν θα ήταν κακό αποτέλεσμα, όταν έχω τέτοιο κουπόνι. Καλό μήνα γιά αύριο, νέα στήλη την Τρίτη, τα λέμε σημερα μετά τις 3 και στο chat!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras