1072

Skotostrious

Με πλεονέκτημα το βάρος…

Καλημέρα σε όλες και όλους! Εχουμε μπει πλέον σε φουλ αγωνιστική δραστηριότητα στις κούρσες σε επίπεδο στίβο (flat) με σημαντικές ημερίδες στο πρόγραμμα κάθε βδομάδα. Σήμερα λοιπόν ξεκινάει ένα σπουδαίο τριήμερο φεστιβάλ στο ιπποδρόμιο του York, γνωστό και ως Dante Festival και απ το οποίο έρχονται όλες οι σημερινές μας επιλογές.

Ξεκινάμε από την δεύτερη κούρσα του προγράμματος, ένα handicap sprint σε απόσταση 6 furlong (1,200 μέτρα) και στις τρέχουσες αποδόσεις θεωρώ ότι αξίζει να στηρίξουμε τον GULLIVER (each-way) ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του στην σεζόν στο γρασίδι.

Εχει πολύ καλό ρεκόρ στο συγκεκριμένο ιπποδρόμιο καθώς έχει 50% νικών σε αντίστοιχα handicap. Δεν είχε καλή καμπάνια στους συνθετικούς στίβους κατά τη διάρκεια του χειμώνα άλλα έρχεται σήμερα να αγωνιστεί με πλεονέκτημα 2 lbs βάρους σε σχέση με την τελευταία του νίκη. Eκπροσωπεί στάβλο με πολύ καλές επιδόσεις σε παρόμοιας δυναμικής ιπποδρομίες.

H δεύτερη επιλογή μας έρχεται από την επόμενη κούρσα του προγράμματος, ένα Group 2 σπριντ στο οποίο το φαβορί ART POWER έχει αρκετές πιθανότητες να ξεκινήσει τη σεζόν νικηφόρα. Είχε μια πολύ επιτυχημένη καμπάνια την προηγούμενη χρονιά με 3 νίκες σε 6 αγώνες και πολύ καλές παρουσίες με 2 τέταρτες θέσεις στο κορυφαίο επίπεδο ιπποδρομιών Group 1.

Εχει το προφίλ αλόγου που αναμένεται να έχει ραγδαία εξέλιξη από τριετής σε τετραετή και με την παρουσία του κορυφαίου τζόκεϋ Silvestre De Sousa αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη φετινή αγωνιστική χρονιά.

Κλείνουμε τις σημερινές επιλογές με τον PIVOTING (each-way) ο οποίος επιστρέφει σε υψηλού επιπέδου handicap με αρκετές πιθανότητες σε σχέση με τις τρέχουσες αποδόσεις.

Εκλεισε την περσινή σεζόν με νίκη σε βαρύ έδαφος σε δυνατή κούρσα στο Pontefract και στη φετινή του καμπάνια έχει ήδη μια πολύ καλή δεύτερη θέση σε αντίστοιχης δυναμικής με τη σημερινή ιπποδρομία. Δείχνει μια προτίμηση να αγωνίζεται σε σχετικά βαρύ έδαφος οπότε η βροχή που αναμένεται ίσως το ευνοήσει. Θα αγωνιστεί σήμερα σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση από τη συνηθισμένη άλλα καθώς βρίσκεται στα χαμηλότερα βάρη σε σχέση με τις υπόλοιπες σημερινές συμμετοχές αξίζει να ρισκάρουμε πάνω του για ένα καλό πλασάρισμα.

Συνοπτικά

Τετάρτη 12/05 16:10 York Churchill Tyres Handicap : GULLIVER (10,00 each-way)

Τετάρτη 12/05 16:40 Duke Of York Clipper Logistics Stakes : ART POWER (4,50)

Τετάρτη 12/05 17:40 Sky Bet Handicap : PIVOTING (17,00 4 θέσεις each-way)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious