3031

Billaras

Με προσοχή και έμπνευση!

Το μόνο που έχω να γράψω γιά την Κυριακή, είναι κάτι που…φωνάζει καιρό, αλλά τώρα πλέον “κραυγάζει”. Η Ιταλία δεν είναι πιά η…Ιταλία που ξέραμε (στοιχηματικά). Αλλες εποχές, το Χ στο Μπολόνια-Κιέβο, ειδικά έτσι όπως πήγαινε (με κουλουράκια ως το 80' και χαμένο πέναλτι των γηπεδούχων) δεν θα κουνιόταν ποτέ, ούτε με σεισμό.

Κι όμως, κουνήθηκε. Εχουν αλλάξει οι σταθερές στη γειτονιά μας, κάνει μπαμ αυτό… Πάω λοιπόν άμεσα στα φρέσκα. Και ξεκινάω γράφοντας το εξής: Το νησί μας πήγε καλά. Και γενικά φέτος και ειδικά στις γιορτές. Νομίζω ότι από τη Boxing Day και ως προχθές, δεν υπήρχε μέρα που χάσαμε. Είτε λίγα και “ισοπαλία” με τον μπουκ, είτε νίκη. Τώρα όμως, θέλω να χτυπήσω ένα καμπανάκι.

Παίζω από το 1994, δεν θυμάμαι ποτέ σχεδόν να έκανα μεγάλο ταμείο (με εγγλέζες) τέτοια εποχή. Θα μου πείτε, πάντα υπάρχει η εξαίρεση και η πρώτη φορά. Σαφώς και…μακάρι (γέλια). Αλλά εμπειρικά ξέρω ότι ως τις αρχές Φλεβάρη, από τώρα και γιά 2-3 κουπόνια δηλαδή, είναι η χειρότερη περίοδος στοιχηματικά στο νησί. Ο λόγος απλός! Ολες οι ομάδες είναι ξεζουμισμένες.

Είναι στα κόκκινα. Διάβαζα κάτι δηλώσεις του Κλοπ που…προειδοποιούσε τον Γουαρδιόλα! “Ψιτ, Πεπ, αμα έρθεις κατά δω, το…νου σου στο πρόγραμμα, ξέχνα όσα ήξερες”! Ο Κλοπ προφανώς τα έχει δει όλα ο χριστιανός. Είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής, είχε μάθει τις γιορτές να κάνει 15 μέρες αραλίκι, 15 μέρες προετοιμασία σε καμιά Τουρκία, συνολικά ένα μήνα “καθισιό”.

Και τώρα, από τις 26 του μήνα, άπό την Boxing Day, μόλις σε 18 μέρες, θα παίξει…έκτο ματς! Κάθε τρεις μέρες κι ένα! Τέσσερα πρωταθλήματος (μαζί με αυτό που έρχεται), ένα Λιγκ Καπ, ένα κύπελλο. Βλέπετε, οι άγγλοι εκτός από “αρρωστάκια” με τη μπάλα, είναι και…πονηροί με την καλή έννοια. Θέλουν τα “μπαμ και μπουμ”, οπότε πάρτε τώρα και μιά εμβόλιμη να γουστάρετε, ενώ οι “μικρές” θα κάθονται (αυτά που έχει είναι εξ' αναβολής).

Υπάρχει και δεύτερος λόγος. Εξίσου σοβαρός. Μεταγραφές. Μην ξεχνάτε, στο νησί και λεφτά έχουν οι ομάδες ακόμα και οι μικρομεσαίες (ενώ αλλού είναι “στεγνές”) και κυρίως υπάρχουν οι δανεισμοί. Πολλοί δανεισμοί, όχι όπως αλλού. Κι αυτό αλλάζει άρδην τα δεδομένα. Μέχρι να “κατακάτσει” λοιπόν όλο αυτό, θέλει προσοχή. Και λιγότερο παιχνίδι “by the book”.

Και περισσότερη έμπνευση. Αυτά ήθελα να γράψω ως σημαντικό πρόλογο. Μακάρι να πέσω έξω, μακάρι να γίνουν κι άλλα καλά ταμεία άμεσα, μπάλα είναι, αλλά χρόνια τώρα αυτό έχω συμπεράνει και τα στοιχεία δεν λένε ψέμματα. Γιά σήμερα και αύριο, αφού προσπέρασα μερικά σημεία εκτός νησιού (πχ Λάρισα ή Λιλ), αφού διέγραψα γιά διάφορους λόγους ότι είχε 1η και 2η Αγγλίας, έμεινα με Premier League και Championship.

Εξάρχής, αυτά έχω και στην εφημερίδα, είχα βάλει στο σακουλι τις Γουέστ Χαμ, Γουότφορντ, Σάντερλαντ από Premier και τις Λιντς, Φούλαμ, Ρόδεραμ από Championship. Αυτά τα έξι. Οκ, μπορεί κάποιος να θέλει να πάει με φαβορί (και ΔΕΝ εννοώ τίποτα…Γιουνάιτεντ ή Τσέλσι ή Σίτι). Πάλας, Μίντλεσμπρο, Χαλ, Ντέρμπι, Μπέρνλι, σαφώς μπορούν να κερδίσουν).

Εγώ δεν παίζω φαβορί. Ομολογώ ότι στραβοκοίταξα μερικά αουτσάιντερ ακόμα (πχ Νιουκάστλ), αλλά δεν ψήθηκα. Κόλλησα με αυτά τα έξι. Και δεν παίζω και τίποτα στο μεγάλο ματς Λίβερπουλ-Αρσεναλ. Ολα δείχνουν δεξιά, αλλά κάτι οι αποδόσεις, κάτι το Ανφιλντ, με σκαλώνουν. Σήμερα λοιπόν, από τα έξι, έσβησα άμεσα ένα. Τη Ρόδεραμ. Η Μπράιτον οκ, ξεφούσκωσε εδώ και ένα μήνα, αλλά και παίκτες πήρε και επιστροφές έχει, μπορεί να ξεκινήσει πάλι ανοδική πορεία.

Κι έμεινα με τα πέντε. Βάζω μπόλικο ένστικτο σε κάποια, όπως πχ στη Σάντερλαντ. Θεωρώ ότι και ο Αλαρντάις (σε σχέση με τον Κέρτις) και οι παίκτες, είναι …μπαρουτοκαπνισμένοι σε θέματα επιβίωσης. Ξέρουν πως να το διαχειριστούν. Η Σουόνσι όχι. Και δεν είναι και καλά. Οκ, με αναπληρωματικούς έχασε από την Οξφορντ, αλλά δεν παύει να είναι ένας αποκλεισμός-σοκ.

Ή στην Φούλαμ. Δεν έκανε νίκη ο Γιοκάνοβιτς σε δύο ματς, αλλά είδα καλό παιχνίδι προχθές, “κάτι” πάει να μου πει η Φούλαμ και η Γουλβς χωρίς τον σταρ Αφόμπε μπορεί να είναι άλλη ομάδα. Ή στην Λιντς. Οκ, εδώ έχω και φόρμα μαζί μου. Βέβαια και η Ιπσουϊτς είναι…σκύλα, αλλά την εμπιστεύομαι κυρίως εκτός. Θα πάει στο..ξύλο το ματς, η Λιντς του Εβανς μπορεί να ρίξει λίγο παραπάνω (γέλια).

Και στα τρία αυτά δεν πάω…by the book. Πάω με το ένστικτο κυρίως. Η Γουέστ Χαμ αντίθετα -που είναι by the book- με φοβίζει λίγο παραπάνω, γιατί η Μπόρνεμουθ ενισχύθηκε. Αυτό που λέγαμε παραπάνω, πρέπει να “κατακάτσει” όλο αυτό. Αν έχει νεοφερμένους (ειδικά τον Αφόμπε μπροστά), ε, το μετράς αλλιώς. Και τέλος, η Γουότφορντ, που ξεκούρασε τον Ιγκάλο, πάει σε μιά Σαουθάμπτον άκρως προβληματική.

Στην…τρελλή φετινή Αγγλία, οι “αγιοι” έχουν μιά νίκη εδώ και οκτώ ματς, που ήταν τα…ντόρτια στην (σούπερ ανεβασμένη) Αρσεναλ! Ντόινγκ! Στο στρατόπεδο της Σαουθάμπτον, ψυλλιάζομαι ότι έχουμε λίγο καταστάσεις “Φαν Γκάαλ”. Ο επίσης Ολλανδός Κούμαν, μάλλον έχει ρίξει βούρδουλα και οι παίκτες δυσανασχετούν, δεν τους έχει κερδίσει.

Στο συγκεκριμένο ματς καλό είναι και το over, εδώ μάλλον έχουν λαθάκι οι μπουκ, εδώ και μήνες η Γουότφορντ ας πούμε σκοράρει πάντα όπου και να παίζει. Αν το ματς ξεκινάει από το 1-1, το 2.05 του over είναι λαθάκι, συνδυάστε το αν θέλετε με κάτι εσείς, εγώ δεν θέλω μικρές αποδόσεις. Οπότε, έχω πέντε μεγάλα και καλά αουτσάιντερ. Γουέστ Χαμ (πήγε και στο 4.

00, με..προκαλέι άσχημα), Γουότφορντ (4.33), Σάντερλαντ (5.25), Λιντς (4.33) και Φούλαμ (3.75). Ακροβατώ και πάλι σε μέσο όρο άνω του 4.00, no problem, κάλιο να “αγωνιώ” γιά κάτι τέτοιο, παρά γιά κανένα 1.60! Και το…τελευταίο ερώτημα. Αν θα παίξω και τα πέντε, πως θα παίξω. Εδώ…παύση και τσιγάρο. Να τα “σπάσω”; Πχ ένα patent (ή trixie) με τα τρία σημερινά και αύριο μονά-δυάδα τα άλλα δυο; Να σβήσω ένα και να πάω σε yankee ή Lucky 15; Να σβήσω δύο και να “φορτώσω” ένα patent διημέρου; Να πάω σε πέντε μονά και δέκα δυάδες; Γελάω σκεπτόμενος ότι παλία, πριν…δεκαπέντε (και βάλε) χρόνια αυτά τα είχαμε “λύσει”, αλλά…γι αυτο πηγαίναμε και άκλαφτοι.

Παίζαμε ένα ΟΠΑΠικό 3-4-5 και ώρα καλή (γέλια). Πολλοί το κάνουν ακόμα αλλά μετά…απορούν γιατί χάνουν! Αν θεωρητικά κρατήσω και τα πέντε, το πλέον μειωμένο (σε στήλες) σύστημα είναι να…τα σπάσω. Ενα patent σήμερα (επτά στήλες), μονά-δυάδα αύριο τα άλλα δύο, ακόμα τρεις στήλες, πήγα στις δέκα σύνολο. Ναι, αλλά…η χημεία; Το ξανασκέφτομαι.

Προφανώς και αυτό είναι ένας γρίφος που πάντα ο παίκτης καλέιται να λύσει. Αποφασίζω. Θα πάω έτσι. Patent σήμερα, μονά-δυάδα αύριο. Ο καθένας όμως μπορεί να επιλέξει (αρκεί να μην πάει σε….3-4-5, σκεφτείτε την απλή διαφορά, εγώ θα παίρνω κάτι και με.. ένα, θα κερδίζω με ..δύο κι οποιος πάει σε 3-4-5 θα παίξει και παραπάνω στήλες -16- και θα ζητάει…μίνιμουμ 3 στα 5 με τέτοιες αποδόσεις).

Αυτά τα γράφω γιατί -το έγραψα- πάρα πολλοί ακόμα και σήμερα, το 2016, είναι…100 χρόνια πίσω στοιχηματικά. Και αυτά είναι πιό σημαντικά από τα πέντε σημεία, ισχύουν…for ever. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 16.000 μονάδες. Ποντάρισμα 12-13/1: Patent: Φούλαμ 2 (3.75)-Λιντς 2 (4.33)-Γουέστ Χαμ 2 (4.00) με 10 μονάδες στην τριάδα, 20 σε κάθε δυάδα, 55 σε Λιντς και Γ.

Χαμ, 60 σε Φούλαμ. Ολο μαζί 240 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Σουονσι-Σάντερλαντ 2 (5.25) με 55 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Σαουθάμπτον-Γουότφορντ 2 (4.33) με 60 μονάδες. Δυάδα Γουότφορντ 2-Σάντερλαντ 2 (22.73) με 15 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 370 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 15.630 μονάδες. Αυτά είναι. Με ένα στα πέντε, παίρνω αρκετά πάνω από τα μισά. Με δύο κερδίζω. Απλό. Ζόρικα σημεία, βλέπετε δεν ξανοίγομαι, παίζω όπως μιά κανονική μέρα και αυτό είναι παιχνίδι…εβδομαδας.

Θα ξαναπαίξω το Σάββατο. Θυμηθείτε όσα έγραψα στον πρόλογο, θέλει προσοχή το νησί γιά τα επόμενα 2-3 κουπόνια. Και στατιστικά, θα έρθει κάπου εδώ κοντά και μιά ήττα. Και ξαναλέω, σούπερ μας πάει, ίσως να διαψευστώ, αλλά…you can't teach an old dog new tricκs! Και την εμπειρία πάντα την σέβεσαι. Νέα στήλη το Σάββατο!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras