544

Skotostrious

Με ρίσκο άλλα και σιγουριά…

Καλημέρα σε όλες και όλους ! Μπαίνουμε σιγά σιγά σε πιο έντονους αγωνιστικούς ρυθμούς στις κούρσες με εμπόδια (National Hunt) κάτι που φαίνεται και από το σημερινό πρόγραμμα καθώς έχουμε σπουδαίες ημερίδες σε Ascot και Wetherby με τις σημερινές επιλογές μας να έρχονται από αυτά τα ιπποδρόμια.

Πρώτη επιλογή λοιπόν για σήμερα και πάμε στο βασιλικό ιπποδρόμιο του Ascot όπου και πραγματοποιείται η πρώτη σημαντική από τις προγραμματισμένες για το στίβο κούρσες στη σεζόν, η Bateaux London Gold Cup Day και η κούρσα με την οποία θα ασχοληθούμε είναι η δεύτερη της ημερίδας, ένα handicap στα χαμηλά εμπόδια (hurdles) με τα άλογα να αγωνίζονται στην απόσταση των 2 μιλίων (3,200 μέτρα).

Για τους περισσότερους συμμετέχοντες είναι η πρώτη κούρσα της σεζόν με εξαίρεση τον HIGHWAY ONE O TWO ο οποίος έκανε την φετινή του επανεμφάνιση (έτερος με κούρσα στα πόδια του ο Broomfield Burg). Πολύ καλές εμφανίσεις την περσινή χρονιά με αποκορύφωμα την δεύτερη θέση στο Lanzarote Handicap (Listed ιπποδρομία) κάτι που είναι η καλύτερη φόρμα από όλες τις σημερινές συμμετοχές.

Στην πρώτη του κούρσα για το 22/23 έτρεξε σε απόσταση 2 miles 4 furlongs (4,000 μέτρα) και έδειξε αρκετά δυνατός καθώς έχασε οριακά τη νίκη όντας πρώτος καθαρά για το μεγαλύτερο μέρος της ιπποδρομίας με την κούραση να το καταβάλλει στα τελευταία μέτρα και να χάνει στο φώτο φίνις τη νίκη πιθανόν και λόγω απειρίας του αρχάριου αναβάτη που το οδηγούσε.

Επιστρέφει σε πιο “νορμάλ” για τα δεδομένα του απόσταση και παρά το γεγονός ότι σίγουρα ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος και θα φέρει και 3 lbs βάρος ως ποινή για τις επιτυχίες του, αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή για σήμερα και μεταφερόμαστε στο ιπποδρόμιο του Wetherby, όπου έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με την κούρσα Charlie Hall Chase να ξεχωρίζει.

Πρόκειται για μια ιπποδρομία στα ψηλά εμπόδια (φράκτες) και οι συμμετέχοντες αγωνίζονται στην απόσταση των 3 μιλίων (4,800 μέτρα). Διεξήχθη για πρώτη φορά το 1969 και ουσιαστικά πρόκειται για την συνέχιση του Emblem Handicap Chase, μιας κούρσας προς τιμή του Emblem, νικητή του Grand National το 1863. Το όνομα της το πήρε εις μνήμη του σπουδαίου εκπαιδευτή Charlie Hall.

Πολύ δυνατό το φετινό lineup με τους Ahoy Senor και Bravemansgame να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα άλλα στις τρέχουσες αποδόσεις θεωρώ ότι ο SAM BROWN (each-way) έχει τη μεγαλύτερη αξία. Παρά το ότι είναι 10ετής πλέον έχει πολύ λίγα μίλια στα πόδια του (13 κούρσες με 6 νίκες και 3 πλασαρίσματαστην καριέρα του). Εκλεισε την περσινή χρονιά με την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του σε πολύ δυνατό handical στο ετήσιο φεστιβάλ του Grand National στο Aintree.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί πολύ καλά όντας φρέσκος μετά από την καλοκαιρινή διακοπή και καθώς και η κατάσταση του εδάφους δείχνει να τον βολεύει (σε παρόμοιο έδαφος έκανε την τελευταία του νίκη) αξίζει να τον ποντάρουμε σε μια άκρως ανταγωνιστική κούρσα.

Συνοπτικά :

Σάββατο 29/10 16:05 Ascot Bateaux London Handicap Hurdle : HIGHWAY ONE O TWO (10,00)

Σάββατο 29/10 17:35 Wetherby Bet365 Charlie Hall Chase : SAM BROWN (23,00 each-way)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious