986

Billaras

Με σκορ και με combos!

Λίγο έμεινε. Μόλις τρία ματς. Ημιτελικοί-τελικός. Στα μάτια μου, αναφερόμενος σε όσα έγινα στα προημιτελικά, θεωρώ πως ειδικά το Σάββατο ήταν απολύτως προβλέψιμα όλα. Η Δανία κέρδισε με g/g και με σκορ 2-1 (αλλά δείχνει να φτάνει στα όριά της), η Αγγλία κέρδισε με no goal και με ντόρτι/ξέσπασμα (ομάδα Ουκρανία δεν υπήρξε ποτέ, ήταν τυχερή και ουσιαστικά η περισσότερο ευνοημένη όλων που έφτασε ως την 8αδα, δεν άξιζε καν να περάσει τον όμιλο).

Εδώ μάλλον κακώς “μείναμε” στο 2-0 κι εγώ κι ο Μάκης. Ηθελε παραπάνω, ήταν μικρό το σκορ αυτό.

Γενικά, νομίζω ότι φτάσαμε σε δίκαιους ημιτελικούς. Η Γαλλία-τα έγραψα προ ημερών- έβαλε τα χεράκια της κι έβγαλε τα ματάκια της. Την χαντάκωσε ο Ντεσάν, αυτή είναι η πραγματικότητα. Η Γερμανία, το περιμέναμε, ήταν εξ’αρχής ολίγιστη, ομάδα χωρίς σέντερ φορ, δεν είχαμε απαιτήσεις.

Το Βέλγιο αποδείχθηκε μονοδιάστατο. Οκ, παιχταράδες Ντε Μπρόιν και Λουκάκου, αλλά αν κάνεις μόνο αυτό, κάποια στιγμή θα βρεις το δάσκαλό σου. Ο Μαρτίνεζ το ήξερε, δοκίμασε ένα τρικ με την Ιταλία και μας “αποκάλυψε” τον 19χρονο Ντοκού της Ρεν (θα φτάσει ψηλά αυτός), προσπαθώντας να έχει εναλλακτικές. Του βγήκε ως ένα σημείο, αλλά συνολικά σε 5 ματς το Βέλγιο μας έδειξε ένα πράγμα.

Ψάχνουμε τον Λουκάκου, να κάνει τη δουλειά του. Καλό μεν, δούλεψε ως ένα σημείο, αλλά…όχι αρκετό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Και στον προημιτελικό, η Ιταλία έκανε επίθεση όλους τους τρόπους (κάθετα, με τριγωνάκια, κατά μέτωπο, από τα πλάγια, με μακρινά σουτ, με σέντρες/ξυραφιές) και το Βέλγιο με…δύο. Είτε με μπούκες του Ντοκού, είτε ψάχνοντας τον Λουκάκου.

Και στο άλλο ματς, η μεν Ελβετία το πάλεψε όσο δεν πάει και μπράβο της, η Ισπανία φάνηκε ότι πάσχει σοβαρά στα μετόπισθεν, γι αυτό το έχει ρίξει στην κατοχή μπάλας. Οσο την έχει, όλα καλά. Οταν την χάνει, ζορίζεται άσχημα. Εκτιμώ ότι παίζει με την τύχη της και αυτό κάποτε σταματάει. Το έγραψε και ο Μάκης, ενα ματς έχει κερδισει, ενώ τα δύο νοκ άουτ τα…τζόγαρε σε παρατάσεις και πέναλτι.

Κοιτώντας τα επίσημα στατιστικά της UEFA, οι αριθμοί “μιλάνε”: Πρώτη σε συνολικές προσπάθειες γιά γκολ η Ιταλία (101). Αυτο που έγραψα παραπάνω γιά “όλους τους τρόπους”. Πρώτη σε κερδισμένες μπάλες η Δανία (άρα ανανέωνει επιθέσεις) με 225. Πρώτη σε καθαρά δίχτυα φυσικά η Αγγλία, παρθένα όλο το τουρνουά. Πρώτη τριάδα σε γκολ Ισπανία (12), Ιταλία (11) και Δανία (10).

Πρώτη σε κατοχή η Ισπανία (67%). Κι αυτό το επισημάναμε παραπάνω. Αρα λοιπόν, οι αριθμοί συμβαδίζουν. Οκ, δεν είναι απόλυτα “δίκαιοι” (ας πούμε, η Ισπανία είναι με την καλύτερη επίθεση γιατί έβαλε 5 στην Σλοβακία που είχε δύο αυτογκόλ και τραγικές επιδόσεις), αλλά σε γενικές γραμμές λένε την αλήθεια. Στα ημιτελικά είναι οι τέσσερις καλύτερες.

Μιά έκπληξη (Δανία) και τρεις από τα πρώτα έξι φαβορί του EURO.

Και πάμε στα…δικά μας. Ή μαλλον στα δικά μου (γέλια). Οπως και ο Μάκης, θέλω Ιταλία κατάκτηση, την πίστεψα εξ’αρχης και εξακολουθώ να την πιστεύω. Και να κάνει ένα ακόμα “ξεμπούκωμα” ο Κέιν, να φτάσει ή να περάσει τα 5 γκολ. Καθότι τα έχω και δυάδα που πλήρωνε ..101 (Ιταλία/Κέιν).

Φυσικά θα “συμβιβαστώ” και με την Ιταλία μονάχα, του Κέιν δεν είναι απλό, δυστυχώς ο Σάουθγκέιτ προχθές τον έβγαλε αλλαγή ενώ το σκορ ήταν 4-0 και άνετα μπορούσε να βάλει ένα γκολ ακόμα. Εχω κι ένα back up με Στέρλινγκ και αυτά είναι, δεν πιστεύω σε θαύμα Ιμόμπιλε πλέον. Το βασικότερο είναι η Ιταλία φυσικά. Αρα απόψε παίζονται πολλά, ακόμα και κάλυψη του μακροχρόνιου μπορώ να κάνω στον τελικό.

Αποψε, στο Γουέμπλεϊ πλέον (όλα τα ματς), οι μπουκμέικερς έχουν ορθές αποδόσεις. Ελαφρύ φαβορί η Ιταλία. Οπως ήταν και με το Βέλγιο. Παίζει την καλύτερη μπάλα. Η Ισπανία νομίζω είναι στο ταβάνι της. Και την έχουν ευνοήσει οι λεπτομέρειες, όταν πας σε παρατάσεις και πέναλτι, αυτό τα λέει όλα. Δεν παράγει πολλές φάσεις, δεν έχει το εύκολο γκολ, έχει θέματα πίσω.

Στα θετικά της, οι πολλές εύστοχες μεταβιβάσεις και η κατοχή μπάλας. Το γνωστό “τίκι τάκα”. Αλλά με τους Ιταλούς αλλάζει το πράγμα. Οι Ιταλοί (το βασικότερο όλων) είναι πιό γρήγοροι. Πολύ πιο γρήγοροι. Και φάνηκε και με το Βέλγιο. Επίσης, έχουν συσπείρωση. Είδα τα βιντεάκια μετά τον τραυματισμό του Σπινατσόλα. Οπως και η Δανία μετά την ιστορία με τον Ερικσεν, αυτό τους έφερε (ακόμα) πιό κοντά.

Το ματς το έχω σε κάτι σαν 2-0 απόψε. Διάλεξτε bet πλεόν. Ασος ξερος στο 2,40. Το πιθανό Χ ημίχρονο/ 1 τελικό είναι στο 6,00. Το combo Ιταλία+under είναι στο 4,75. Το combo προκριση Ιταλία και under είναι στο 2,87 (πιό safe αυτό, καλύπτει και κάποιο 1-1 στα 90′). Και τέλος, μιάς και το ανέφερα, το 2-0 δίνει 12,00. Ολα τα combo από το “φτιάξε αγορά” φυσικά.

Και αύριο; Προφανώς και η έδρα πλέον μετράει, αλλά το 1.

72 είναι λάθος, υποτιμά την Δανία. Οι βικινγκς δεν εφτασαν τυχαία ως εδώ. Θα το παλέψουν, θεωρώ ότι θα “πέσουν”, αλλά θα “πέσουν όρθιοι”. Και η 4αδα επιτυχία (τεράστια) είναι. Εδώ οι μπουκ έχουν κάνει κι άλλα λάθη. Ψηλά το over (2.30), ψηλά το g/g (2.20), ψηλά και τα combo τους με άσο Αγγλίας (3,10 και 4,50 αντίστοιχα). Θεωρώ ότι η Αγγλία ηρθε η στιγμή να φάει ένα γκολ.

Δειτε τα νούμερα της Δανίας παραπάνω. Δεν έχει καμιά σχέση πχ με την Ουκρανία ή με την χασογκολού Σκωτία που έπαιξαν οι άγγλοι στον όμιλο. Ούτε καν με την Γερμανία (που δεν ξεχνάμε τι άχαστη ευκαιρία έχασε με τον Μίλερ). Οι δανοί μπορούν ένα γκολ (τουλάχιστον). Κάτι σε 2-1 το έχω στο νου μου (στο 10,00 το σκοράκι). Και τέλος, το πιό safe combo πρόκριση Αγγλίας+over είναι στο 2,90 και το πρόκριση+ g/g είναι στο 3,10.

Αμα σπάσει λίγο η γκαντεμιά των τελευταίων ημερών, ας τα βάλει και τα δύο Κέιν ή ο Στέρλινγκ (γέλια).

Επιλογές κάμποσες λοιπόν. Τι θα παίξω εγώ;

Αρχικά, ως fun bet αυτό, τα δύο σκοράκια, 2-0 και 2-1. Μονά και δυάδα μπας και.

Μετά, ενώ στην Ιταλία έχω αποφασίσει, στην Αγγλία σκέφτομαι να πάω με over ή με g/g. Και αν θα πάω πιό επιθετικά με άσο στα 90′ ή με την πρόκριση της και το g/g που μου “καλύπτει κάποιο τυχόν 1-1 όπως και με την Ιταλία.

Αποφασίζω. Αφού έχω τα δύο σκορ, πάω σε δυάδα με τα δύο λίγο πιό safe. Πρόκριση Ιταλίας+under (2,87) και Πρόκριση Αγγλίας+g/g (3,10). Χωρίς ανοίγματα προφανώς.

Και τα λέμε και απόψε και αύριο στο chat! Νέα στήλη Σαββατο γιά τον τελικό!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras