1202

Skotostrious

Με σύμμαχο τη φόρμα…

Καλημέρα και καλό σαββατοκύριακο σε όλες και όλους! Μετά από ένα μικρό άλλα απαραίτητο διάλειμμα επιστρέφουμε στις επάλξεις μαζί με την επιστροφή των ιπποδρομιών μετά από την αναγκαστική διακοπή λόγω της έντονης κακοκαιρίας που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο νησί. Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση λοιπόν ας δούμε τις σημερινές επιλογές.

Πρώτη μας στάση στην σημαντική ημερίδα που πραγματοποιείται στο Chepstow και στην τρίτη κούρσα του προγράμματος όπου αγωνίζεται ο βετεράνος CLYNE (each way)*. Δεύτερος στην ίδια κούρσα πέρσι, αγωνιζόμενος με αρκετά μεγαλύτερη ποινή στο handicap απ ότι σήμερα, επιστρέφει έχοντας στα πόδια του μια πολύ καλή εμφάνιση στην τελευταία του έξοδο πριν 3 εβδομάδες.

Εκπροσωπεί έναν εκπαιδευτή με έδρα την περιοχή ο οποίος δείχνει να έχει προετοιμάσει όλα τα άλογα του με στόχο τις σημερινές κούρσες και θα οδηγηθεί από ένα πολύ φορμαρισμένο τζόκεϋ. Οι συνθήκες και η κατάσταση του εδάφους δεν είναι πρόβλημα καθώς αρέσκεται να αγωνίζεται σε βαρύ τεραίν και σε διψήφια απόδοση αξίζει της στήριξης μας.

Φεύγουμε για λίγο από τις κούρσες με εμπόδια και πάμε στον συνθετικό επίπεδο στίβο του Lingfield όπου στην έβδομη κούρσα του προγράμματος θα στηρίξουμε τον εκτομία ONE HART. Επέστρεψε μετά από διάλειμμα 9 εβδομάδων με μια πολύ καλή και ενθαρρυντική εμφάνιση στο Kempton όντας μεγάλο αουτσάιντερ και δείχνει να έρχεται και αυτό σε κορύφωση της φόρμας του καθώς εκπαιδεύεται από τον πολυνίκη Mark Johnston ο οποίος πραγματοποιεί ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα τη νέα χρονιά.

Η σημερινή ιπποδρομία είναι χαμηλότερης δυναμικότητας από την τελευταία του έξοδο και καθώς αγωνίζεται στα μεσαία βάρη των συμμετοχών αναμένεται να είναι στους πρωταγωνιστές σήμερα. Στα συν και η παρουσία του εξαιρετικού τζόκεϋ Ben Curtis ο οποίος έχει ποσοστό 21% νικών στις κούρσες του τις τελευταίες 2 εβδομάδες.

Κλείνουμε τις σημερινές προβλέψεις μια ακόμα επιλογή από το Chepstow όπου πραγματοποιείται μια πολύ σπουδαία ιπποδρομία , το Welsh Grand National, σε μια κούρσα που είχα σημαδέψει κατά την Boxing Day άλλα είχε αναβληθεί λόγω κακοκαιρίας.

Πολύ δυνατό το πάνελ συμμετοχών άλλα στις τρέχουσες αποδόσεις θα στηρίξω ένα αουτσάιντερ, τον γνωστό μας BOBO MAC. Μετά από μια πολύ καλή περσινή σεζόν όπου ήταν στο βάθρο στις 4 από τις 5 κούρσες του με μια νίκη έκανε μια χειρουργική επέμβαση για να βοηθήσει το αναπνευστικό του σύστημα. Εδειξε σε πολύ καλή κατάσταση στην επανεμφάνιση του πριν λίγες εβδομάδες στο ίδιο ιπποδρόμιο καταφέρνοντας να φτάσει στην τρίτη θέση.

Σε μια κούρσα-μαραθώνιο με την αντοχή να παίζει κυρίαρχο ρόλο και σε ένα πολύ βαρύ έδαφος το ότι αγωνίζεται με πολύ λιγότερο βάρος από τον περισσότερο ανταγωνισμό σίγουρα είναι στα πολύ θετικά και εκπροσωπόντας εκπαιδευτή σε καλή φόρμα αξίζει να το στηρίξουμε.

*To CLYNE σε απόδοση 3,50 στο πλασέ το βρίσκουμε στην καρτέλα Αλλες αγορές – Να πλασαριστεί/Να μη πλασαριστεί

Συνοπτικά

Σάββατο 09/01 14:50 Chepstow Coral ‘Fail To Finish’ Free Bets Handicap Hurdle : CLYNE 13,00 win / 3,50 placed.

Σάββατο 09/01 16:50 Lingfield Bombardier British-hopped Amber Beer Handicap : ONE HART (6,00).

Σάββατο 09/01 17:10 Chepstow Coral Welsh Grand National Handicap Chase : BOBO MAC (15,00 each way).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious