821

Skotostrious

Με σύμμαχο το handicap…

Καλησπέρα σε όλες και όλους καλή εβδομάδα ! Ενα πλούσιο ιπποδρομιακό πρόγραμμα έχει και η σημερινή ημέρα καθώς διεξάγονται κούρσες σε έξι διαφορετικούς στίβους και στα 2 μεγάλα νησιά οπότε χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση ας δούμε τι περιλαμβάνει το στοιχηματικό μενού.

Πρώτη στάση για σήμερα στο Kempton όπου έχουμε μια πολύ δυνατή ημερίδα και στην τρίτη κούρσα του προγράμματος, ένα handicap στα χαμηλά εμπόδια μόνο για φοράδες θα στηρίξουμε την νικήτρια του 2019 CODED MESSAGE στην προσπάθεια της να επαναλάβει την επιτυχία αυτή.

Οι φετινές συμμετοχές δεν είναι οι ισχυρότερες που θα μπορούσαν να υπάρχουν για μια τέτοια κούρσα και η επιλογή μας έρχεται με μια πολύ ενθαρρυντική πρεμιέρα για τη φετινή σεζόν μετά από επτάμηνη αποχή, με καλή εμφάνιση σε αντίστοιχης δυναμικής κούρσα πριν λιγες ημέρες στο Ascot. Αγωνίζεται σήμερα με 2 lbs λιγότερο βάρος από αυτό που έφερε το 2019 όντας νικήτρια και με πολύ χαμηλότερο επίσημο rating και από την περσινή αντίστοιχη κούρσα όταν τερμάτισε τρίτη και επιπλέον θα έχει το πλεονέκτημα του εκπαιδευόμενου τζόκεϋ που της δίνει ακόμα 7 lbs βάρους σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Συνεχίζοντας την περιήγηση μας στα ιπποδρόμια μεταφερόμαστε στο Chepstow όπου διεξάγεται το Welsh Grand National Chase, μια κούρσα με ιστορία σχεδόν 130 χρόνων και ανάμεσα σε ένα ομολογουμένως πολύ δυνατό καστ το οποίο περιλαμβάνει και 4 νικητές προηγούμενων διοργανώσεων θα στηρίξουμε τον DEISE ABA (each-way) στην προσπάθεια του να συνεχίσει την πολύ καλή φετινή του παρουσία στους μεγάλους μαραθώνιους της κατηγορίας.

Εχει ήδη δύο πολύ καλά αποτελέσματα φέτος, μια δεύτερη θέση στην πρεμιέρα του σε handicap στα χαμηλά εμπόδια και στην πρεμιέρα του στους φράκτες πέτυχε μια εξαιρετική επίδοση όντας επίσης δεύτερος χάνοντας οριακά στο φώτο φίνις τη νίκη. Δεν θα φέρει καμία ποινή στα handicap για τις επιτυχίες αυτές σε αντίθεση με τους κύριους ανταγωνιστές του σήμερα, κάτι που δίνει ένα ελαφρύ πλεονέκτημα σε μια τέτοια κούρσα στις δύσκολες συνθήκες που αναμένεται να επικρατούν μετά τις βροχές και σε αποδόσεις αουτσάιντερ αξίζει να ποντάρουμε.

Επιστρέφουμε στο Kempton για να κλείσουμε τις σημερινές μας επιλογές και φτάνουμε στην τελευταία κούρσα του προγράμματος, όπου σε μια κούρσα που έχει “κτυπηθεί” από τον καιρό με πολλές αποχωρήσεις θα στηρίξουμε τον JOHN LOCKE, εκπρόσωπο του πολύ φορμαρισμένου Dan Skelton που στο πρόσωπο του θα διεκδικήσει τη δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία σε αυτή την κούρσα.

Η επιλογή μας είχε καλή απόδοση στον επίπεδο στίβο και στην πρεμιέρα του στα χαμηλά εμπόδια πέρσι είχε μια εξαιρετική παρουσία σε πολύ δυνατό Grade κούρσα. Ανοιξε λογαριασμό στις νίκες φέτος σε κούρσα για άλογα χωρίς νίκη (maiden) πριν περίπου ενάμιση μήνα με μια εντυπωσιακή εμφάνιση κερδίζοντας με διαφορά 18 μήκη σώματος από τον δεύτερο.

Στο ντεμπούτο του στα handicap έχει την εύνοια του handicapper καθώς το αρχικό βάρος που θα φέρει είναι αρκετά επιεικές για τις προηγούμενες επιτυχίες του και επιπλέον θα έχει και τις υπηρεσίες εκπαιδευόμενου τζόκεϋ με άλλες 7 lbs πλεονέκτημα.

Συνοπτικά

Δευτέρα 27/12 15:55 Kempton Play Ladbrokes 5-A-Side On Football Mares’ Handicap Hurdle : CODED MESSAGE (5,00)

Δευτέρα 27/12 16:50 Chepstow Coral Welsh Grand National Handicap Chase : DEISE ABA (12,00 5 θέσεις ενισχυμένο each-way).

Δευτέρα 27/12 17:40 Kempton Ladbrokes Committed To Safer Gambling Handicap Hurdle : JOHN LOCKE (6,50)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious