4396

Billaras

Με τέσσερα σε σύστημα!

Η Κυριακή χθες, ήταν τελικά μιά συνέχεια του Σαββάτου. Κάκιστη. Είχε βέβαια (γιά μένα) μιά σοβαρή, σοβαρότατη διαφορά. Μαζεύτηκα. Εκανα “οικονομία στις σφαίρες” όπως έγραψα, σας συνέστησα να κάνετε το ίδιο, όταν βλέπεις την καταιγίδα να έρχεται απλά λουφάζεις. Ε, λούφαξα. Και φυσικά έχασα, αλλά έχασα λίγα. Και αυτό ναι, είναι διαφορά.

Από πλευράς αποτελεσμάτων και αγώνων, τα…είδατε, τι να προσθέσω εγώ; Από τις ομορφιές του ελληνικού πρωταθλήματος (άλλο ματς δεν έγινε λόγω..αέρα, άλλο διεκοπή γιατί έβαλαν σημάδι την βοηθό διαιτητή, ο Ολυμπιακός έκανε απροκάλυπτα δώρο στην Κέρκυρα, ο Εργοτέλης δεν νίκησε ποτέ την τελειωμένη Δόξα), ώς τα απίθανα αποτελέσματα σε όλη την Ευρώπη.

Αναρωτιέμαι, αν κάποιος πήγε χθες “τοκογλυφικά” σε κάποια ματς (από Εργοτέλη ως Ρεάλ), τι σφαλιάρα έφαγε. Οπως και να'χει, πάμε παρακάτω, δεν γίνεται διαφορετικά, χωρίς ανάσα παίζουνε αυτοί-παίζουμε κι εμείς. Την διαφορά την κάνει η σωστή διαχείρηση, μην το ξεχνάτε. Πάμε λοιπόν στο σήμερα. Κομβική αγωνιστική γιά τις αγγλιδούλες και είναι η αλήθεια ότι δεν ψήνομαι και πολύ γιά παιχνίδι.

Το νησί έχει “τελειώσει” στοιχηματικά εδώ και μιά εβδομάδα, οι τελευταίες αγωνιστικές σπάνια προσφέρουν καλά σημεία. Απο χθες που τις μελέτησα, θα σας πω τι έβαλα στην άκρη γιά να τα…ξεψαχνίσω και να καταλήξω σήμερα: Λέστερ, Ντέρμπι, Μπέρι, Γουίκομ, Μπρέντφορντ, Χέρεφορντ, Μάκλσφιλντ, Ντάγκεναμ, Τορκί. Αυτές ήταν. Ε, και κανά-δύο μικρά (στυλ Κιντερμνίστερ ας πούμε), αλλά τα αφήνω ήσυχα, δεν έχει νόημα.

Στα παραπάνω εννιά ματς, πλην της Ντέρμπι, είναι σαφές ότι το κίνητρο είναι σχεδόν μονόπλευρο. Η Λέστερ έχει μιά τελευταία ευκαιρία γιά τα πλέι οφ, η Μπέρι θέλει νίκη-οξυγόνο, η Γουίκομ το ίδιο, η Μπρέντφορντ να μπει στα πλέι οφ, οι Χέρεφορντ και Μάκλεσφιλντ να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα της σωτηρίας, η Τορκί να εξασφαλίσει την απ' ευθείας άνοδο, η Ντάγκεναμ να σωθεί οριστικά.

Εδώ όμως, υπάρχει μιά…παγίδα. Παραπάνω έγραψα “το στοίχημα στο νησί έχει τελειώσει”. Γιατί; Γιά τις…παραπάνω γραμμές που διαβάσατε!! Αν προσεγγίζεις το νησι με βάση το κίνητρο, δεν είναι καλό. Γιατί στο νησί κίνητρο έχουν και….οι αδιάφορες! Δεν είναι Ιταλία η Αγγλία. Κι εδώ θα γίνουν χατηράκια, οκ. Κι εδώ κάτι μπορεί να παιχθεί “ύποπτο¨, οκ.

Αλλά σε τρομακτικά διαφορετικό βαθμό απ' ότι στην…Μεσόγειο. Εχουμε δει εκατοντάδες φορές την “αδιάφορη” να στέλνει την “ενδιαφερόμενη” (πχ Μπόλτον-Φούλαμ προχθές), οπότε…προσοχή. Αρχίζω να πετάω σημεία: Ντέρμπι το πρώτο. Αν δεν ήταν ο Γουόρνοκ στον πάγκο της Λιντς ίσως και να το τολμούσα. Εχω ξαναγράψει ότι η Ντέρμπι σηκώνει κεφάλι στα μεγάλα ματς και αυτό είναι μεγάλο ματς, από τις εποχές του Μπράιαν Κλαφ (αν έχετε δει την ταινία “The Damned United” ξέρετε τι εννοώ).

Θα γίνει μάχη εν ολίγοις, αλλά δεν ψήνομαι να χωθώ. Μπέρι το δεύτερο. Εμ μπάλα δεν παίζει (μιά νίκη σε 12 ματς, τραγωδία σκέτη), εμ η αντίπαλος της έχει…έρωτα με τις ισοπαλίες (9 στα τελευταία 12 ματς!). Και μιά ισοπαλία δεν “καταστρέφει” την Μπέρι, σημαντικό αυτό. Ντάγκεναμ το επόμενο. Εχει ένα +6 από τη ζώνη, άρα δεν είναι …ζωής και θανάτου το ματς, ενώ η Τζίλιγχαμ είναι ακόμα ζωντανή για πλέι οφ.

Τορκί το τελευταίο. Γιατί η Οξφορντ ειναι καλή ομάδα, γιατί το Χ δεν χαλάει κανέναν (η μιά μένει στις θέσεις ανόδου, η άλλη σε θέσεις πλέι οφ), γιατί αυτό το “κλασικό” 0-1 της Τορκί εκτός εύκολα γίνεται…1-1, δεν καθαρίζει τις νίκες της. Πόσα έμειναν; Αυτή η πεντάδα: Λέστερ, Γουίκομ, Μπρέντφορντ, Χέρεφορντ, Μάκλσφιλντ. Τώρα θα μου πείτε, σβήνεις πχ την Τορκί που αναμφισβήτητα είναι μιά καλή ομάδα και κρατάς τα δύο ψοφίμια (Χέρεφορντ και Μάκλσφιλντ) που έχουν ξεχάσει πως είναι να κερδίζουν; Η απάντηση είναι απλή! Στην Αγγλία μην ψάχνετε γιά…λογική.

Σε αυτή την πεντάδα λοιπόν έχω επικεντρωθεί. Τα ξανακοιτάω. Η Λέστερ… Εκτός κάνει πολλά νερά. Και όλο χύνει την καρδάρα με το γάλα. Η Ιπσουίτς δεν πάει πουθενά, αλλά…αρκεί αυτό; Η Γουίκομ μου κάνει, όπως και η Μπρέντφορντ. Εδώ έχω το καλό ότι μαζί με το μονόπλευρο κίνητρο, έχω και φόρμα μαζί, είναι καλά. Ενώ οι αντίπαλοι τους είναι τραγικά (η μιά έπεσε, η άλλη αδιάφορη και ντεφορμέ.

Οσο γιά τα δύο ψοφίμια; Να σας πω το σκεπτικό μου: Η Μάκλσφιλντ ξέρει ότι είναι “ή σήμερα ή ποτέ”. Στον πάγκο ο Μπράιαν Χόρτον. Προπονητής που σε 20 και πλέον χρόνια έχει υποβοβαστεί μιά φορά. Παίκτης και προπονητης-θρύλος της…Πορτ Βέιλ!! Πάνω από πενταετία την υπηρέτησε ως παίκτης, το ίδιο και ως τεχνικός (ως το 2004). Η Πορτ Βέιλ δεν πάει πουθενά μετά το -10, αλλά ξέρετε ότι την εκτιμώ.

Σήμερα θα…κάνει λίγο τα στραβά μάτια; Πιστεύω πως ναι. Αλλίως χάσαμε ένα σημείο του 4.50 και πάπαλα. Την ίδια ώρα, αυτά που γράφω τα…ξέρουν στην Χέρεφορντ. Και παίζουν με την αδιάφορη και ντεφορμέ Ακρίγκτον. Η φόρμα της είναι…ίδια με της Χέρεφορντ, 2 νίκες στην τελευταία ντουζίνα αγώνων! Και ξέρω ότι η Ακριγκτον είναι…λαδιάρα (δεν το λέω εγώ, αυτή πιάστηκε να στήνει ματς με την Μπέρι προ ετών, ενώ σας θυμίζω τι έγινε σε ένα ματς των Χριστουγέννων).

Και αναρωτιέμαι αν θα γίνει κανένα κόλπο γκρόσο εδώ. Καταλήγω: Θα αφήσω έξω αυτό που μόλις σας ανέλυσα, την Χέρεφορντ. Γιατί; Γιατί δεν θέλω να…μολύνω το μυαλό μου και το παιχνίδι μου. Ενα “περιέργο” (αν είναι περιέργο, γιατί μπορεί να πέσει και ντόρτι αν η Πορτ Βέιλ το παίξει σπαθένια) μου αρκεί. Οποιος θέλει ακολουθεί, τα δεδομένα τα ανέφερα.

Και πάω γιά σήμερα σε ένα και μοναδικό yankee. Ενα 2-3-4, με καλό φόρτωμα στις δυάδες. Τίποτα παραπάνω, ούτε over, ούτε φαβορί, ούτε τίποτα. Εξακολουθώ να φυλάγομαι και να…κρατάω σφαίρες. Είναι σαφές ότι… μετά φόβου Θεού παίζω Λέστερ και Μάκλεσφιλντ, τους δίνω μιά τελευταία ευκαιρία. Και μάλιστα, θα κάνω και ένα τρυκ. Η δυάδα Μπρέντφορντ-Γουίκομ θα παιχθεί παραπάνω από τις άλλες δυάδες, γιατί αυτά είπαμε, είναι…καλύτερα.

Και πληρώνουν και λιγότερο. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 26.700 μονάδες. Ποντάρισμα 9/4: Υankee (2-3-4) με: Γουίκομ 2 (2.70)-Μπρέντφορντ 2 (2.35)-Λέστερ 2 ( 2.70)- Μάκλεσφιλντ 2 (4.30). Οι πέντε από τις έξι δυάδες με 55 μονάδες η καθεμιά. Η μιά δυάδα με Γουίκομ-Μπρέντφορντ με 90 μονάδες. Σύνολο 365 μονάδες. Από 30 μονάδες σε κάθε τριάδα (σύνολο 120 μονάδες) και 15 μονάδες στην τετράδα.

Ανοιχτά μπετ: 500 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 26.200 μονάδες. Είναι σαφές ότι ο στόχος μου είναι το 50%. Μιά δυάδα να πιάσω, να μην χάσω. Φυλάγομαι. Και μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί γιατί με τόσα ματς εγώ πάω μόνο με ένα yankee σήμερα κι όχι και με παρολί, με over κλπ. Το κάνω γιατί δεν θέλω να απλώσω παιχνίδι και θέλω να είμαι και μαζεμένος. Αύριο έχει…νέα μάχη, μεθαύριο κι άλλη.

Θέλω μιά νίκη γιά να πάρω πίσω τα χαμένα του Σαββατοκύριακου. Αν έρθει κάτι παραπάνω, θα είναι…μπόνους. Τίποτα άλλο, ραντεβού στο chat, αύριο στο ραδιόφωνο κανονικά, 3-4 στο www.betradio.com. Και νέα στήλη φυσικά, όχι νωρίς, αλλά κατά τις 5.30 (μετά την εκπομπή δηλαδή).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras