3169

Billaras

Με…ταπεινό Λιγκ Καπ!

Οποιος δεν κατάλαβε και μετά από όσα έγιναν, τι είναι ποδόσφαιρο και -αυτό που μας αφορά- τι είναι στοίχημα, ας το…κόψει καλύτερα. Ολόκληρη σαιζόν πέρυσι, ατόφιο μεγάλο μπαμ δεν έγινε. Ενα 3 στα 4 σε ένα yankee αν θυμάμαι καλά, ήταν το “καλύτερο”. Και τα αποτελέσματα τα θυμάστε. Μιλάμε γιά 9,5 μήνες παιχνίδι! Εμένα δεν μου είχε ξανασυμβεί ποτέ, αλλά .

.όλα γίνονται. Κι έρχεται η νέα σαιζόν. Καλός φίλος την περασμένη Τρίτη (που είχε πάει καλά κι αν έπαιζα θα κέρδιζα) μου έγραφε: “Πως νοιώθεις που δεν έπαιξες και έχασες κέρδη;”. Του είχα απαντήσει ότι…δεν βιάζομαι. Οτι πρωτίστως αυτή την εποχή θέλω να βλέπω ομάδες, να ρίχνω τροχειοδικτικά. Και ότι το κουμάρι δεν σταματάει ποτέ, σημασία είχε (και έχει) ότι είμαι καλά, “βλέπω” τα ματς, έχω δίψα και μου αρκεί που βοηθάω.

Ανοίγω λοιπόν τη σαιζόν και…..βουαλά που λένε και οι γάλλοι! Μπάμ-μπαμ-μπαμ. Και μάλιστα εκτός Αγγλίας (την ώρα που κάτι Ρεάλ και κάτι Γιουβέντους και κάτι Μπενφίκες και τόσες άλλες έκαναν κηδείες). “Καλώς τα παιδιά, 3-0” που έλεγε ο Αλέφαντος. Ατόφιο patent, η απόδοση της τριάδας ήταν 60,75 φορές τα λεφτά μου, συνολικά 2.127 μονάδες κέρδος με ποντάρισμα…175 μονάδων! Πήρα δώδεκα φορές τα λεφτά μου, ποντάροντας σε αποδόσεις-θηρία.

Αν έπαιζα σε φουλ ρυθμούς, με ένα μεγαλύτερο μπετ (πχ περσινό) θα έγραφε κανά 5αρι χιλιάδες μονάδες. Αλλά αυτό είναι το τελευταίο που με απασχολεί! Επίσης, αν ήταν “άλλο” site και δεν ήταν αυτό που είναι το Betsellers, θα…είχαμε χαλάσει τον κόσμο. Εδώ βλέπω αριστερά και δεξιά κάτι δυαδούλες 1.50Χ1.50 να κάθονται και να… πανηγυρίζουν! Εγώ τι έπρεπε να κάνω; Να…βγω στους δρόμους; Αυτό που έγραψε την Κυριακή είναι ΤΑΜΕΙΟ.

Καλό ταμείο. ΑΥΤΟ λέγεται νίκη. Οχι ο…πασατέμπος. Είπαμε, προτιμώ εδώ και χρόνια, από το να τρώω γόπες δυό φορές την εβδομάδα, να τρώω τσιπούρες μιά-δύο φορές το μήνα. Θέμα…γούστου, τι να κάνουμε; (γέλια). Ολα καλά λοιπόν. Η μπάλα ΠΟΛΥ χαμηλά, όποιος έχει μάτια βλέπει και όποιος έχει μυαλό καταλαβαίνει. Υποσχέθηκα (πρώτα στον εαυτό μου) “άλλο” Billara φέτος και το είδατε άμεσα.

Πολύ πιό “στυγνός” και με άλλη προσέγγιση. Μαθαίνει κάποιος από τις μαλακίες του, ακόμα κι αν παίζει 21 χρόνια και είναι στα 46 του… Τα αφήνω πίσω όλα. Καλά ήταν, αλλά πάνε, πέρασαν. Θα'ρθουν και τα δύσκολα, αλλά μετα τα…περσινά, δεν μασάω (γέλια). Είμαι “μουλάρι”, έχω πεισμώσει, δεν χωράει στο στομάχι μου ότι έγινε πέρυσι (γιά το οποίο ευθύνομαι μονάχα εγώ).

Πάμε λοιπόν στα φρέσκα. Οποιος θέλει σημεία από Champions και Europa League, κάπου εδώ μπορεί να φύγει από τη σελίδα. Δεν θα βρει τίποτα. Λέξη. Δεν μ'αρέσει τίποτα, ώρα τους καλή, ας έρθουν ότι θέλουν. Εγώ θα παίξω στο…ταπεινό Λιγκ Καπ. Δεύτερος γύρος, μπήκαν στο χορό και 12 ομάδες της Premier League. Εικοσιτέσσερα ζευγάρια. Ξέρετε καλά τι σημαίνει Λιγκ Καπ.

Είτε στον πρώτο γύρο φέτος, είτε στους δύο πρώτους γύρους πέρυσι (τέτοια εποχή πχ η ΜΚ Ντονς έσκαγε ντόρτι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), είχε γίνει πανικός. Θα γίνει και rotation από “μεγάλες”, οι “μικρές” ψοφάνε γιά διάκριση (και ειδικά αν περάσουν και κληρωθούν με κάποια από τα “βουνά” που δεν είναι ακόμα στο θεσμό).

Δαυίδ με Γολιάθ. Οπως έγραψα πριν γιά όσους θέλουν Champions League να…αφήσουν τη σελίδα, τώρα λέω ότι όποιος…ψάχνει φαβορι, να αποχωρήσει επίσης (γέλια). Από τα 24 ζευγάρια, έχω μείνει με τα 11. Αυτά πέρασαν στην αρχική πρώτη διαλογή. Τα άλλα 13 σβήστηκαν. Δεν μπορούμε να τα παίζουμε όλα. Ποιά έμειναν; Νοτς Κάουντι (8.50), Μπάρνετ (10.00), Λούτον (6.

00), Κάρντιφ (3.40), Μπέρι (5.50), Τζίλιγχαμ (4.20), Μπέρτον (4.50), Πόρτσμουθ (3.10), Εξετερ (7.00), Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (2.87), Χάρτλπουλ (9.50). Αυτή ήταν η αρχική 11αδα. Γιά αποδόσεις…δεν χρειάζεται να κάνω σχόλιο. Σβήστηκαν μονομιάς δύο. Η Νοτς Κάουντι και η Μπέρτον. Η μιά δεν με πείθει, η άλλη ναι μεν έχει ενδιαφέρον (ο Χάσελμπάινκ απέναντι στην Μίντλεσμπρο όπου και μεγαλούργησε), αλλά Μίνντλεσμπρο δεν κοντράρω, την σέβομαι απεριόριστα.

Εμειναν εννιά… Η τρίτη που έσβησα μετά από σκέψη (παρότι τηλεοπτικό, άρα έξτρα κίνητρο γιά την “μικρούλα”), είναι η Λούτον. Εχει ξεκινήσει πολύ άσχημα και μετράω και το αγωνιστικό κομμάτι. Εμειναν οκτώ… Κι εδώ κάνω έναν διαχωρισμό. Τρία από αυτά τα επτά, είναι γιά…χαμηλή πτήση. Μας έχουν “μυριστεί” οι μπουκ που λένε.

Μπορούν να πάρουν τις νίκες τους, αλλά η απόδοση με χαλάει. Κι αναφέρομαι σε Πόρτσμουθ (ήμαρτον στο 3.10), Σέφιλντ Γιουν. (ακου…2,87) και Κάρντιφ (στο 3.40). Θα είχα και την Τζίλγχαμ εδώ, αλλά ανέβηκε στο 4.20. ΑΥΤΗ η τριάδα, Κάρντιφ-Πορτσμουθ-Σέφιλντ μπορεί να παιχθεί από κάποιον σε “χαμηλό” trixie. Δεν έχω αντίρρηση. Εγώ δεν θα την ποντάρω ελέω απόδοσης.

Και αν τυχόν βγει, μην με…ρωτήσει κανείς πάλι “καλά, δεν έσκασε που δεν την πόνταρες;”. Η απάντηση είναι ΠΡΙΝ τα ματς, όχι. Ξεκάθαρο όχι. Μακάρι να βγει και να την έχει παίξει έστω και ένας. Χαρά μου θα είναι. Δεν κάνω..διαγωνισμό σημείων και ταμείων, η κάβα δεν είναι εκεί γιά να…δείχνει φουσκωμένη. Γιά να δείχνει τη διαχείριση είναι, μην τα ξαναλέμε.

Κι έτσι, έμεινα με μιά πεντάδα… Μπάρνετ (αυτή την πρόσθεσα σήμερα), Μπέρι, Τζίλιγχαμ, Εξετερ, Χάρτλπουλ. Μικρότερη απόδοση το 4.20 της Τζίλιγχαμ, μεγαλύτερη το 10.00 της Μπάρνετ. Μην..ζαλιστεί κανείς, οκ; Εχω αποφασίσει πως θα παίξω. Μιά τετράδα σε μονά και δυάδες. Δηλαδή 10 στήλες (4 μονά και 6 δυάδες). Αρα θέλω να σβήσω ακόμα ένα. Επίσης προβληματίστηκα αν πρέπει καπου να παω σε draw no bet.

Η Μπάρνετ είναι στο 7.00, η Χάρτλπουλ στο 6.50, η Εξετερ στο 5.00, δηλαδή ακόμα και σε DNB οι αποδόσεις είναι….θηρία! Ξεκινάω από το πρώτο βήμα. Ποιά να σβήσω; Αποφασίζω να σβήσω αυτη που…σήμερα μου πέρασε από το μυαλό. Την Μπάρνετ. Γουστάρω Αλεν, θυμίζω ότι την πίστευα και με την Μίλγουολ, αλλά οκ, στο Μολινό δεν περνάς εύκολα και θα θελα να΄ναι λίγο…εφησυχασμένη η Γουλβς, όχι αγριεμένη και με δίψα γιά να απαλύνει τις εντυπώσεις μετά την ήττα της Κυριακής.

Οπότε αυτή θα σβήσω. Και ιδού η τελική τετράδα! Μπέρι (5.50)-Χάρτλπουλ (9.50)-Εξετερ (7.00)-Τζίλιγχαμ (4.20). ΦΥΣΙΚΑ και ο καθένας εδώ βάζει το ένστικτό του. Γιά μπόμπες μιλάμε, γιά Λιγκ Καπ, γιά τρέλλα και έμπνευση. Μπορεί να περάσουν αυτές που άφησα. Μπορεί να μην περάσει καμιά από όσες θα ποντάρω. Ο καθένας διαβάζει-αποφασίζει γιά την τσέπη του.

Ετσι πρέπει…. Μένει το τελευταίο ερώτημα. Αν θα βάλω κάπου το draw no bet. Σε Τζίλγχαμ και Μπέρι αποκλείεται, δεν είναι τόοοσο μεγάλες οι αποδόσεις. Μένουν Χάρτλπουλ και Εξετερ. Καταλήγω: Οχι! Δεν χάνω την αξία τους. Αν θέλουν…ας έρθουν “ξερές”. Και αντίστοιχα, όποιος θέλει, κάνει dnb γιά κάλυψη. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Κέρδη από 23/8: 2.

127 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.647 μονάδες. Ποντάρισμα 25/8: Μονά αποδεκτά: Χάρτλπουλ 1 (9.50) με 40 μονάδες Εξετερ 2 (7.00) με 50 μονάδες Τζίλιγχαμ 2 (4.20) με 75 μονάδες Μπέρι 1 (5.50) με 62 μονάδες. Δυάδες με τα παραπάνω, από 15 μονάδες σε καθεμιά, σύνολο 90 μονάδες ακόμα, είναι έξι δυάδες). Ανοιχτά μπετ: 317 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.330 μονάδες. Το…προφανές είναι ότι με ένα εκ των τεσσάρων τα πήρα όλα πίσω μαζί με.

.ένα πακέτο τσιγάρα κέρδος. Επίσης προφανές ότι μιλάμε γιά…ζόρια και μεγάλο ρίσκο. Είναι δύσκολα, αλλά εδώ..δεν μας αρέσουν τα εύκολα. Και κανένα να μην έρθει, το ίδιο παιχνίδι θα έκανα. Δύο θέλω. Με δύο θα είμαι μιά χαρά. Τίποτα άλλο, νέα στήλη το Σάββατο, ως τότε δεν παίζω κάτι, αλλά και ραντεβού απόψε στο chat. Θέλω…κόσμο, να στείλουμε θετική ενέργεια στις ομάδες “μας”.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras