1045

Μάκης Μηνδρινός

Με τα πιο safe μακροχρόνια

Καλησπέρες! Σε ρυθμούς Euro είμαστε πλέον, έστω κι αν η σέντρα δεν έχει γίνει ακόμα. Την Παρασκευή ξεκινάει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με το Ιταλία – Τουρκία και ήδη τα αφιερώματα πέφτουν… βροχή από παντού. Ηδη έχουμε πει πόσο ιδιαίτερη θα είναι η φετινή διοργάνωση: από το format, με τις περισσότερες ομάδες και τις περισσότερες χώρες, μέχρι τις συνθήκες λόγω πανδημίας (ένα χρόνο non stop παίζουν οι παίκτες και χωρίς προετοιμασία, λίγος κόσμος στα γήπεδα, κ.

λπ.), αλλά και το καθαρά στοιχηματικό κομμάτι.

Σήμερα θα δούμε λίγο πιο αναλυτικά τους ομίλους, ώστε να καταλήξουμε σε κάποια μακροχρόνια στοιχήματα. Ακόμη μία ιδιαιτερότητα σε σχέση με προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις είναι ότι οι στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν… τα πάντα για στοίχημα!

Όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα.

Ωραία, θα πει κάποιος, έχουμε πολλές επιλογές, ό,τι θέλουμε παίζουμε! Η δική μου, unpopular opinion, είναι ότι όσες περισσότερες επιλογές έχεις, τόσο δυσκολότερο είναι να κερδίσεις!

Το λέμε και κατά τη διάρκεια της σεζόν πολλές φορές. Όταν ένα πρόγραμμα Σ/Κ μοιάζει εξαιρετικό, με πολλά καλά παιχνίδια για στοίχημα, τις περισσότερες φορές «χανόμαστε».

Δεν ξέρουμε τι να πρωτοπαίξουμε και συνήθως χάνουμε στη… χημεία. Κάπως έτσι είναι και τώρα. Η δική μου η γνώμη είναι να εστιάσετε στις 5-6 μακροχρόνιες αγορές που σας ταιριάζουν περισσότερο. ΟΚ, μπορούμε για… καφενείο να κουβεντιάσουμε ακόμα και ποια εταιρία ρούχων θα φτάσει ψηλότερα. Αλλά, είπαμε, για καφενείο.

Το excel

Εκτός από την κλασική μελέτη, για απουσίες, κλίμα, φόρμα, κ.

λπ., η δική μου περιλαμβάνει πάντα και το… excel. Εκείνο που βάζεις πιθανά σκορ και σου βγαίνει όλη τη διαδικασία του Euro (ή του Μουντιάλ), με βαθμολογίες-σταυρώματα-νικητές κ.λπ. Βάσει αυτού κινούμαι στα μακροχρόνια στοιχήματα, τουλάχιστον σε ότι αφορά το που μπορεί να φτάσει η κάθε ομάδα.

Πάμε να τα δούμε ανά όμιλο.

Στον 1ο, μου βγαίνει πρώτη η Ιταλία (παίζει και εντός έδρας) με 7 βαθμούς, δεύτερη η Τουρκία με 3 και μετά ισόβαθμες Ουαλία και Ελβετία, με 2.

Οι Ιταλοί για μένα είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης. Ακόμα και δεύτεροι να τερματίσουν δεν θα τους χαλάσει, ίσα ίσα που παίζει να έχουν και πιο βατό πρόγραμμα μέχρι το τέλος, καθώς αλλάζουν ταμπλό. Ενώ αν τερματίσουν πρώτοι θα βρουν στα προημιτελικά το Βέλγιο και στα ημιτελικά τους Γάλλους. Anyway, η Ιταλία είναι από τις περιπτώσεις που πιστεύω ότι θα προχωρήσουν γιατί είναι πραγματικά καλή ομάδα, ανεξαρτήτως εμποδίων.

ΟΚ, προφανώς αν της κάτσει η Γαλλία ή το Βέλγιο δεν θα είναι εύκολο, όμως σίγουρα δεν θα είναι εύκολο ούτε για Γαλλία/Βέλγιο.

Πριν πάω στον 2ο όμιλο και μελετώντας το ρόστερ των Ιταλών, προφανώς ο Βεράτι είναι παίκτης-κλειδί, αλλά λογικά θα χάσει τα δύο πρώτα δύο ματς λόγω τραυματισμού και δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι μετά.

Ο Ιμόμπιλε έκανε καλή σεζόν και θα είναι σίγουρα βαρόμετρο μπροστά, όμως θεωρώ πως δεν γίνεται η Ιταλία να φτάσει ψηλά και να μην έχει παίξει ο Ζορζίνιο καθοριστικό ρόλο. Ο MVP της διοργάνωσης θα βγει πιθανότατα από τον νικητή και αν οι Ιταλοί το πάρουν, θεωρώ τον Ζορζίνιο (βαράει και τα πέναλτι) μια πολύ καλή περίπτωση για MVP. Δίνει 75.

00!

Στον 2ο, το Βέλγιο πρώτο με 9, η Δανία με 4, η Ρωσία με 2 και η Φινλανδία με 1 βαθμό. Εδώ το Βέλγιο μου βγαίνει και με την καλύτερη επίθεση στη φάση των ομίλων (υπάρχει σχετικό στοίχημα, σε απόδοση 6.00).

Στον 3ο, Ολλανδία με 9, Αυστρία και Ουκρανία με 4 και Β. Μακεδονία με μηδέν βαθμούς.

Στον 4ο, Αγγλία με 7, Κροατία με 6, Σκωτία με 2 και Τσεχία με 1.

Αν οι Αγγλοι δεν ήταν Αγγλοι και δεν έπαιζαν στο Γουέμπλεϊ, ναι, θα σκεφτόμουν ότι δεν τους συμφέρει να τερματίσουν πρώτοι. Γιατί αν τερματίσουν πρώτοι πέφτουν πάνω στον δεύτερο του τελευταίου ομίλου, όπου συμμετέχουν Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία. Οποιος κι αν είναι δεύτερος θα είναι «βουνό» για τους Αγγλους. Και μόλις αποκλειστούν στους «16» θα ασχολούνται οι Αγγλοι δημοσιογράφοι με το «έγκλημα» που έκανε η ομάδα του Σάουθγκεϊτ να βγει πρώτη στον όμιλό της.

Για την ιστορία, αν η Αγγλία βγει δεύτερη θα πέσει στους «16» πάνω στον δεύτερο του 5ου ομίλου, που θα είναι πιθανότατα κάποια εκ των Πολωνία, Σουηδία (ή Σλοβακία).

Στον 5ο όμιλο, έχω Ισπανία με 9, Πολωνία με 4, Σουηδία επίσης με 4 και Σλοβακία με zero.

Στον 6ο όμιλο, έχω τριπλή ισοβαθμία: Γαλλία 5, Γερμανία 5, Πορτογαλία 5 και λόγω διαφοράς τερμάτων μου βγαίνει αυτή η σειρά.

Και Ουγγαρία τελευταία με μηδέν. Επειδή τη Γαλλία την έχω για ψηλά και συμφωνώ με τους μπουκ ότι είναι το φαβορί, θα διάλεγα το 15.00 του Καντέ για MVP. Ο τύπος έχει κάνει μαγική σεζόν, έχει… βαρεθεί να παίρνει βραβεία MVP, είμαι βέβαιος ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο και στο Euro.

Βάσει των παραπάνω στους 16 τα ζευγάρια είναι Κροατία – Πολωνία, Γαλλία – Ουαλία, Ιταλία – Αυστρία, Βέλγιο – Σουηδία, Τουρκία – Δανία, Ολλανδία – Πορτογαλία, Αγγλία – Γερμανία και Ισπανία – Ουκρανία.

Στα προημιτελικά έχω Κροατία – Γαλλία, Ιταλία – Βέλγιο, Τουρκία – Ολλανδία και Γερμανία – Ισπανία.

Στα ημιτελικά, Γαλλία – Ιταλία και Ολλανδία – Ισπανία. Ο τελικός προφανώς μπορεί να είναι οποιοσδήποτε συνδυασμός, αλλά κάπου εδώ μπαίνει το συναίσθημα στη μέση, και βγάζω πρωταθλητές τους Ιταλούς, 1-0 την Ολλανδία!

Στοίχημα

Βάσει των παραπάνω σκέψεων (και του excel βεβαίως) και μελετώντας φυσικά και τις αποδόσεις, καταλήγω στα εξής μακροχρόνια στοιχήματα:

Να φτάσει στα ημιτελικά: Ιταλία 3.

25
Νικητής διοργάνωσης: Γαλλία ή Ιταλία (διπλή ευκαιρία) 4.20
Πρώτος σκόρερ: Μπενζεμά 15.00
Head to Head: Αγγλία Vs Γαλλία -> Γαλλία 1.92
MVP διοργάνωσης: Καντέ 15.00 / Ζορζίνιο 75.00


Δεν θα τα παίξω όλα, αλλά τα αναφέρω για να έχετε εικόνα του που κινούμαι!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος