4221

Billaras

Με την…ίδια κασέτα!

Τελικά, όπως φαίνεται, θα αφήσουμε τον Σεπτέμβρη με χαμόγελο. Και…νομίζω του άξιζε. Γιατί οκ, υπήρξαν ατυχίες, αλλά συνολικά ο μήνας δεν ήταν κακός, το αντίθετο. Ειδικά στην Αγγλία. Εδώ θα ανοίξω παρένθεση και θα πω κάτι: Χάιρομαι πολύ που πλέον εδώ στο Betsellers πολλά παιδιά παίζουν ματς απο το νησί. Και κερδίζουν από αυτά. Και δεν αναφέρομαι στα…συνηθισμένα.

Ξέρω πάρα πάρα πολλούς παίκτες που ακούνε “Αγγλία” (πλήν Premier) και βγάζουν σπυριά. Είναι ίδιον του ανθρώπου, ότι τον τρομάζει να το…ξορκίζει. Κι όμως, εκεί είναι τα λεφτά. Στα πιό δύσκολα πρωταθλήματα. Και όχι παίζοντας “συμβατικά”. Χθες όποιος έπαιξε νησί, είχε κέρδη. Κι όμως! Η πρώτη της Championship έχασε (Μπράιτον, και μάλιστα από την Μπέρμιγχαμ που είχε φάει…πέντε πρόσφατα), η πρώτη της 1ης κατηγορίας (Τρανμίρ) ισοφαρίστηκε στο 92' και η 1η της 2ης έχασε γιά πρώτη φορά φέτος και μάλιστα στο σπίτι της! Και ανάποδα, οι…(και καλά) πεθαμένες Πιτέρμπορο, Κόβεντρι, Μπέρμιγχαμ, Μπρίστολ Ρόβερς και άλλες, κέρδισαν-αναστήθηκαν!! Αυτά οι μέσοι παίκτες, οι πολλοί, τα βλέπουν, τα θεωρούν…κινέζικα και τρέμουν στην ιδέα να παίξουν νησί.

Κι όμως, αυτός που είναι “ψημένος” στο νησί θα σου πει ότι πάει…σούπερ. Και όντως πάει! Γι αυτό λοιπόν χαίρομαι. Εχω…πολλούς λόγους να χαίρομαι εδώ και ένα χρόνο, αλλά ένας ακόμα είναι κι αυτός. Πολλοί…ξεψαρώσατε. Δεν φοβάστε το “άγνωστο”. Δεν σας είναι ξένο και απλησίαστο. Παίζετε πλέον στοίχημα… Επιστρέφω στο χθες.

Ναι, έγραψε και το παρολί, έγραψε και μιά δυάδα στα Χ, έχουμε κέρδη καλά. Τα…ανταλλάσω όλα γιά σημεία σαν την Τόττεναμ. Επιτρέψτε μου να καμαρώνω. Είναι στιγμές που το στοίχημα με κάνει να καμαρώνω. Πέρυσι πχ στο Μάντσεστερ-Μπιλμπάο. Δεν το ξεχνάς εύκολα. Φέτος, που “έσπασα” το αήττητο της Σριούσμπερι με την -τότε- πεθαμένη Σκάνθορπ.

Ε, κάτι τέτοιο και χθες. Να ορμάς σε διπλό του 6.80 έχοντας απέναντι σου παράδοση…23 χρόνων, δεν είναι εύκολο. Να πείσεις κι άλλους να ακολουθήσουν είναι ακόμα πιό δύσκολο. Οταν όμως δικαιώνεσαι, είναι…ομορφιά. Ας κέρδισα καλά χθες, τα…ξεχνάω όλα μόνο γιά την Τότεναμ. Που…έκανε πλάκα ένα ημίχρονο, μετά πιέστηκε (πολύ) αλλά άντεξε.

Και η Γιουνάιτεντ που έκανε 1η τελική στο 41' δεν δικαιούται να παραπονιέται γιά ατυχία (δυό δοκάρια), ούτε γιά τον διαιτητή (είναι γιά γέλια η δήλωση Φέργκιουσον χθες μετά το ματς ότι “είναι προσβολή γιά το άθλημα τα….4 μόλις λεπτά που κράτησε ο διαιτητής καθυστερήσεις”, ενώ λίγο μετά μπέρδεψε από τη σύγχυσή του τον Γκάρεθ Μπέιλ και τον ανέφερε ως…Κρίστιαν Μπέιλ, τον ηθοποιό που παίζει τον Μπάτμαν).

Μιλάμε γιά μιά τεράστια ομάδα που όμως συχνά πυκνά έχει και τρομερή ρέντα και τρομερή εύνοια διαιτητική. Ε, χθες δεν είχε κάτι από τα δύο. Καιρός ήταν! Αυτά με το χθες. Με 1.164 μονάδες πήραμε τα πάνω μας. Ολα καλά, παρότι η μέρα δεν μου άρεσε και πολύ (και μην κρίνετε μετά τα αποτελέσματα, αλλά πριν). Πάμε στα φρέσκα. Την..ίδια κασέτα θα παίξω.

Και..δεν το κάνω για γούρι. Το μενού δεν μου αρέσει. Ψάχτηκα πολύ γιά τα (πολλά) μεσαία σημεία που έχει, εκεί γύρω στο 2.00. Από Μαρσείγ, ως Νάπολι, ως Μπολόνια, Παλέρμο, Ατλέτικο, ΑΙΚ. Μπορεί να…μην βλέπει καλά το μάτι μου, αλλά κάτι με χαλάει. Δεν “ψήθηκα” γιά κανένα, γιά διάφορους λόγους (στο Βαλενσιέν-Μαρσέιγ υπάρχει…πολύχρονο μίσος, στη Νάπολι καλές σχέσεις, η Ατλέτικο δεν έχει Φαλκάο, η αντίπαλος της ΑΙΚ καίγεται, η Παλέρμο είναι απίστευτα…γκαντέμω).

Και λέω να πάω σε…πιό ζόρικα. Να παίξω πχ πάλι μερικές ισοπαλίες. Εχω μιά Ολανένσε, έχω έναν Πλατανιά, έχω μιά Αταλάντα, λέω να βάλω και…Σαμπντόρια μέσα και να κάνω ένα 2-3-4 σύστημα. Λόττο; Σαφώς. Αλλά άμα η μέρα δεν μου κάνει κλικ, ας πάω σε λόττο. Εχω και μερικά over. Την Ολανένσε (και Χ και over, σπανιότατο), την Οντένσε, την Νότιγχαμ.

Και μετά; Μετά…ρίσκο ακόμα περισσότερο με ασόδια. Κοιτάω την Αστον Βίλα. Ξέρω, η φόρμα δεν “φωνάζει”. Ντέρμπι είναι. Αλλά..έχω σκαλώσει. Την θεωρώ πολύ καλύτερη ομάδα της Γουέστ Μπρομ, μεσοβδόμαδα κέρδισε την Σίτι και μαζί κέρδισε ηθικό, πρόκριση και παίκτες (γύρισε αφιονισμένος ο Αγκμπολαχόρ). Μου κάνει το 2.50 γιά άσος. Και μετά…μεγαλώνουμε.

Κοίταξα πχ Μπραν. Οκ, κάστρο η Στρόμγκοσετ εντός. Αλλά η φόρμα δείχνει..δεξιά. Και από κάστρα…δόξα τω Θεώ, δεν “μασάμε” φέτος! Κοίταξα Ρεσίφε. Η Κορίνθιανς είναι αδιάφορη (έχει βγει ως κάτοχος στο Λιμπερταδόρες), την Παλμέιρας (που κέρδισε….γιά πλάκα χθες βράδυ) την μισεί, αν θέλει να βοηθήσει την Ρεσίφε, θα το κάνει. Ισως η ήττα της Κορίνθιανς πρόσφατα από την…Φιγκειρένσε να μην είναι τυχαία.

Και η Ρεσίφε δεν είναι κακή, κάθε άλλο. Το διπλό στο ανταλλακτήριο χθες βράδυ ήταν στο 6.80, πήγε στο 6.20 τώρα που το έπαιξα εγώ. Πάλι μεγάλο είναι. Κοίταξα και Φιορεντίνα. Μιά ομάδα φέτος στρίμωξε την Γιούβε κι αυτή ήταν η Φιόρε. Η Ιντερ δεν έχει Σνάιντερ και φέτος…έχει γίνει η αγαπημένη μας! Την ποντάρουμε εκτός (και μας πληρώνει) την κοντράρουμε εντός (και πάλι μας πληρώνει).

Κάποτε θα ξεσπάσει και εντός. Δεκτόν. Αλλά δέχομαι να ρισκάρω γιά να δω αν θα γίνει σήμερα! Και…πάπαλα! Αυτά είναι. Πλήν των over, κανένα…συμβατικό σημείο. Ή χινάρια ή μεγάλα. Θα πορευθω ως εξής: Θα αφήσω έξω την Μπραν γιατί και εικόνα δεν έχω και ένας αποκλεισμός από το κύπελλο χάλασε το κλίμα εκεί. Θα παίξω μονά-δυάδες-τριάδα τις Βίλα-Ρεσίφε-Φιόρε.

Βάρος στα μονά. Θα παίξω ένα yankee-λόττο με τα χινάρια και μιά τριάδα με over. Χαλαρότατα. Ε, αν θελήσω να κάνω την πλάκα μου, ίσως παίξω και κανά σκοράκι από 2-2 και πάνω στο πορτογαλικό ματς. Ας…ξαναφέρουν το περσινό 4-4! Το βέβαιο είναι ότι θα πάω ΧΑΛΑΡΑ. Πιό χαλαρά από χθες. Ας βγουν τα over και ένα μονό ή ας βγούν δύο χινάρια κι ένα μονό, μιά χαρά θα είμαι.

ΔΕΝ έχω απαιτήσεις από τη μέρα. Και γιά να σας πάω ένα βηματάκι παρακάτω, θα…έχω μεσοβδόμαδες απαιτήσεις. Το μάτι μου είναι ήδη εκεί. Οταν έχω βρει στο 3.30 Παρί και Νάπολι (Τετάρτη και Πέμπτη), δεν έχω λόγο να κρύψω ότι…ήδη πόνταρα! Και έχει και εμβόλιμη στις αγγλιδούλες, μιά χαρά! Οπότε, αφού…έρχεται καλό κουπόνι, ας χαλαρώσω σήμερα.

Με κέρδη θα παίξω, το πολύ-πολύ να τους δώσω μερικά πίσω.  ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 19.330 μονάδες. Κέρδη από 29/9: 1164 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 20.494 μονάδες. Ποντάρισμα 30/9: Yankee (2-3-4) με ισοπαλίες: Αταλάντα Χ (3.00)-Πλατανιάς Χ (2.90)-Σαμπντόρια Χ (3.30)- Ολανένσε Χ (3.10), από 25 μονάδες σε κάθε δυάδα, από 10 σε κάθε τριάδα και 5 στην τετράδα.

Ολο μαζί 195 μονάδες. Τριάδα με over: Ολανένσε-Νότιγχαμ-Οντένσε (6.18), 89 μονάδες. Μονά: Ρεσίφε 2 (6.20), με 40 μονάδες. Φιορεντίνα 2 (3.70), με 60 μονάδες. Αστον Βίλα (2.54), με 100 μονάδες. Δυάδες και τριάδα με Ρεσίφε 2 (5.50)-Αστον Βίλα 1 (2.40)-Φιορεντίνα 2 (3.40), από 30 σε κάθε δυάδα και 10 στην τριάδα, όλο μαζί 100 μονάδες. **Οι αποδόσεις των μονών είναι διαφορετικές γιατί είναι στο ανταλλακτήριο, ενώ δυάδες και τριάδα είναι σε μπουκ.

Ανοιχτά μπετ: 584 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.910 μονάδες. Είναι σαφές ότι -όπως και χθες- τις 195 μονάδες των ισοπαλιών τις “πετάω” τρόπος του λέγειν. Είναι το λόττο της ημέρας. Γιά την οποία μέρα, το ξαναγράφω, δεν καίγομαι. Οτι έρθει, καλώς να έρθει. Στα μονά μπορεί σαφώς να γίνει και trading. Καλή Κυριακή, καλό μήνα γιά αύριο, νέα στήλη την Τρίτη το μεσημέρι, όπως και ράδιο φυσικά, 3-5 στο www.

betradio.com. Αύριο…μικρή ανάσα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras