1383

Κώστας Ζαφείρης

Με την ίδια συνταγή

Γεια χαρά σε όλους… Ανεβαίνει σιγά σιγά το θερμόμετρο στην ισραηλινή λίγκα, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους παίκτες του να μπαίνουν απόψε στον χορό των προημιτελικών του πρωταθλήματος (στις 2 νίκες η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ).

Πρώτο εμπόδιο, για την «ομάδα του λαού», στην διαδρομή για την κατάκτηση του τίτλου, η Χάποελ Τελ Αβίβ.

Ομάδα με κάποια καλά στοιχεία, 2-3 επικίνδυνους Αμερικανούς και τον Γιάννη Καστρίτη στον πάγκο της. Πάντως, δεν βλέπω να βάζει δύσκολα στην Μακάμπι, με τον Σφαιρόπουλο να έχει φροντίσει τα τελευταία 24ωρα με κάποιες δηλώσεις του να… τσιτώσει τους παίκτες του. Ένα ακόμη θετικό για τον Ελληνα κόουτς είναι ότι το οπλοστάσιο του γέμισε τις τελευταίες εβδομάδες, πολλές και ποιοτικές οι επιλογές που έχει στη διάθεσή του.

Θεωρώ δεδομένο ότι η Μακάμπι θα μπει στο παρκέ με την διάθεση να κόψει τον… οποιοδήποτε βήχα της Χάποελ. Στο 1,85 να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με την «ομάδα του λαού» να προηγείται τουλάχιστον με 9 πόντους διαφορά.

Πάμε όμως και στον κυριακάτικο 2ο προημιτελικό, στη σειρά Χάποελ Ιερουσαλήμ – Ιρόνι Νες Ζιόνα. Η ομάδα του Οντετ Κάτας έκανε εύκολα το 1-0 και πιστεύω ότι δεν θα δυσκολευθεί να «σκουπίσει» την Ιρόνι.

Μια Ιρόνι που δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο και με την εικόνα που έβγαλε στο 1ο ματς της σειράς έδειξε ότι ούτε η ίδια πιστεύει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η περιπέτειά της στα φετινά πλέι οφ. Διπλό από ημίχρονο και πρόκριση στο Φάιναλ Φορ από την Κυριακή για τον μοναδικό αντίπαλο της Μακάμπι στη μάχη του τίτλου.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης