2121

Billaras

Με την “γλώσσα” του σώματος!

Στατιστικά, παραδόσεις, προϊστορία, αναλύσεις, σερί, φόρμα, «ονόματα»… Όλα αυτά είναι μια χαρά, καμία αντίρρηση. Και μάλιστα πολύ χρήσιμα «εργαλεία», στην προσέγγιση ενός αγώνα. Αυτό όμως που ξεχωρίζει και επηρεάζει το ίδιο το αποτέλεσμα, είναι η «γλώσσα» του σώματος. Αυτή είναι που «δείχνει» τον δρόμο της επιτυχίας.

Με αυτήν ταξιδεύεις για να φτάσεις… στην «πηγή». Να εκτιμήσεις σωστά, να «μαρκάρεις» τα δεδομένα. Δεν μπορείς μόνο λόγω ονόματος, να ταυτίζεσαι έτσι… απλά. Το είδαμε και στο ποδόσφαιρο με τις αποκλεισμένες Αργεντινή, Ισπανία και Γερμανία. Το φώναζαν: “Είμαι εδώ, όμως δεν είμαι καλά, έχω θέματα…”. Το βλέπουμε και στο τένις.

Μέσα στο γήπεδο, κερδίζει αυτός που είναι και αισθάνεται αγωνιστικά καλύτερα. Αλλά, και που το θέλει πιο πολύ… Πριν πω ο,τιδήποτε, πάω στα ωραία νέα. Πήγαμε καλά και αγωνιστικά και στοιχηματικά. Στην αφετηρία της κουβέντας, ο λόγος πάλι για τον Τσιτσιπά. Τα κατάφερε ο 19χρονος. Σε ένα ματς-διαφήμιση για το τένις, όπου συνεχίστηκε χθες (διεκόπη λόγω βροχής την Τετάρτη, μαζί και με άλλα), ο Έλληνας τενίστας ξεπέρασε το εμπόδιο του Αμερικανού Ντόναλτσον.

Και μάλιστα με εξαιρετικό τρόπο (αρχικά ήταν μπροστά ο Στέφανος με 2-0 σετ και βρέθηκε πίσω στο τελικό πέμπτο σετ), γυρίζοντας στο τέλος «τούμπα» ένα ματς που έδειχνε χαμένο. Για όλους τους άλλους. Όχι για εκείνον… Εκείνος περίμενε υπομονετικά και ήξερε πού να «χτυπήσει»… Στον τρίτο γύρο πια ο Τσιτσιπάς. Κλείνει η πρώτη εβδομάδα στο Wimbledon και ο μικρός είναι ακόμη «μέσα».

Δεν ήρθε για τουρισμό στο βροχερό Λονδίνο. Τα λέει όλα, η περιγραφή Άγγλου δημοσιογράφου: “Tsitsipas, is the future of tennis!”. Είναι ήδη στους «32», όπου θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Φαμπιάνο. Με αυτά που έχω δει μέχρι τώρα, μπορεί να τον αποκλείσει. Η δική του ρακέτα θα «πει» τον τελευταίο λόγο… Στα άλλα του 2ου γύρου, ξεχώρισε ο αποκλεισμός του Τσίλιτς από τον Πέγια.

Και αυτό με ανατροπή. Αυτό μάλιστα! Ήταν δυνατή έκπληξη. Ένα από τα εμπόδια στο χόρτο για τον Φέντερερ, είναι ήδη έξω. Και δεν είναι κάποιος τυχαίος ο Τσίλιτς, κάθε άλλο. Ενώ σε άλλο μαραθώνιο ματς, ο Μάρκος Παγδατής «λύγισε» χθες στα πέντε σετ, από τον Ρώσο Κατσάνοφ, μετά από φοβερή εμφάνιση κι ενώ είχε αγκαλιάσει την νίκη. Θα μου επιτρέψετε και μια αναφορά ακόμη.

Αυτή την φορά, σε μία ήττα… Δανείζομαι μια φράση που έχει «καρφωθεί» στο μυαλό μου. “Κάποιες ήττες, είναι πιο θριαμβευτικές από τις νίκες”. Αναφέρομαι στο ματς του Κάρλοβιτς με τον Γερμανό Στρουφ. Στα 39 του χρόνια ο Κροάτης δεν τα κατάφερε, ενώ ήταν μπροστά 2-0 σετ. Οι 61 (!) άσοι που πέτυχε, δεν του ήταν αρκετοί… Σκέτη μαγεία αυτό το ματς, 13-11 στο τελικό σετ, μετά από κοντά τέσσερις ώρες.

Και στο τέλος, μετά από τέτοια διάρκεια, παρά την ήττα και την απογοήτευση, η καθολική αποδοχή. Το χειροκρότημα, η αναγνώριση, οι χειραψίες. Τεράστιες εικόνες, που σε κάνουν να αποδέχεσαι αβίαστα γιατί ξεχωρίζει αυτό το άθλημα που λέγεται τένις. Αγωνιστικά, οι υπόλοιποι εκτός του Φέντερερ, το «βιολί» τους. Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Ντελ Πότρο, Κύργιος, συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Και με πειστικές εμφανίσεις, όλοι τους. Αναμένουμε σπουδαία ματς στην συνέχεια. Προσθέστε και τον Καναδό Ράονιτς. Σερβίρει ιδανικά και δείχνει να επανέρχεται ταχύτατα, μετά από την μίνι «κακή» παρένθεση του 2017. Στις γυναίκες, δεν ξέρω που «πάει» το πράγμα. Ίσως ξεκαθαρίσει στην συνέχεια. Αργά χθες το βράδυ, η «μπόμπα» της ημέρας έφερνε τον αποκλεισμό της Μουγκουρούθα από την Βελγίδα Βαν Ούιτβανκ.

Έτσι, δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο της. Είπαμε όλα τα περιμένουμε στις γυναίκες. Απλά η Ισπανίδα, δεν μου είχε δώσει «δικαίωμα» για τόσο νωρίς. Οι άλλες που «ζυγίζαμε» να προκριθούν, έκαναν το χρέος τους. Εκτός έμειναν επίσης, η Αζαρένκα και η Κόντα. Για την Αζαρένκα το τουρνουά ήταν «αναγνωριστικό». Επανέρχεται σιγά σιγά και υπάρχει αισιοδοξία.

Κόντρα στην Πλίσκοβα, δεν ήταν απλά τα πράγματα εξ αρχής. Για την Κόντα περίμενα «εντός έδρας», περισσότερα. Ήταν από τις τενίστριες που ήθελα και εξακολουθώ να ζητώ να με «κεράσουν» με δυνατές στιγμές. Δεν με δικαιώνει, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια. Στα μακροχρόνια, θα προσθέσω σε ένα fun bet την Μπάρτι. Παίζει καλά η Αυστραλή, γιατί όχι να έχουμε φινάλε με αυτή νικήτρια.

Στοιχηματικά το διήμερο ήταν πολύ καλό. Ειδικά με το 6,00+ της Μακάροβα, έγινε πάρτι… Αυτό που έγραφα στο ξεκίνημα. Δεν είναι δυνατόν επειδή η Βοζνιάκι ήταν το Νο2, να «ξεχάσω» ποια είναι η Μακάροβα και πόσο πολύ παλεύει κάθε ματς. Η απόδοση ήταν σκέτη «εφεύρεση». Δεν θα το έδινα παραπάνω από 3,00-3,20. Και πάλι θα είχε αξία.

Πόσο μάλλον, το 6,00+, που ήταν…ταμάμ! Και επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά (άσχετα του τελικού σκορ στο τρίτο σετ, αρχικά ήταν 5-1…). Από την αρχή η «γλώσσα» του σώματος που λέγαμε στην αρχή, «φώναζε» Μακάροβα. Επίσης, η Σαφάροβα έστω κι αν έκανε τα εύκολα δύσκολα, επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της απέναντι στην Ραντβάνσκα. Προχωράω γρήγορα στο μενού του τρίτου γύρου, που ξεκινάει σε λίγες ώρες.

ΤΕΝΙΣ – ΤΟΥΡΝΟΥΑ WIMBLEDON ΑΝΔΡΕΣ– Αγώνες 3ου γύρου Φίλιπ Κολσράϊμπερ – Κέβιν Άντερσον : 1 (3,30). Για τον Κολσράϊμπερ τα λέγαμε μόλις την Τετάρτη. Συνεπέστατος, έμπειρος και κυρίως δυνατός σέρβερ. Σε ματς που είναι στα μέτρα του, δύσκολα δίνει δικαιώματα. Είναι αξιοσημείωτος ο τρόπος που «ανοίγει» το γήπεδο και τρέχει τον αντίπαλο.

Για τον Άντερσον έχω εκφράσει τον θαυμασμό μου πολλές φορές. Δυνατός και ποιοτικός τενίστας, που μαζί με τον Τσίλιτς χρησιμοποιούν ιδανικά το ύψος τους, χωρίς να υστερούν. Φτάνει γρήγορα και επιθετικά στην μπάλα, σερβίρει άψογα, ενώ στο φιλέ είναι σχεδόν κυρίαρχος. Απλά θεωρώ πως οι αποδόσεις αδικούν τον Γερμανό Κολσράϊμπερ και πιστεύω ότι θα βρει τρόπο να κουράσει τον Άντερσον είτε με drop shots είτε με βαριά χτυπήματα στις γωνίες, για να πάρει την νίκη στο τέλος.

ΤΕΝΙΣ – ΤΟΥΡΝΟΥΑ WIMBLEDON ΓΥΝΑΙΚΕΣ – Αγώνες 3ου γύρου Γιούλια Γκέργκες– Μπάρμπορα Στρύκοβα: Όβερ +21,5 games (1,90). Αμφίρροπο ματς για τον τρίτο γύρο και προσωπικό «στοίχημα» και για τις δύο. Δεν είναι άλλωστε μικρό πράγμα, η πρόκριση στις καλύτερες «16» του Wimbledon. Η 28χρονη Γερμανίδα Γκέργκες προέρχεται από εξαιρετική περσινή χρονιά.

Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού της, το επιθετικό στυλ και ο χρόνος που παίρνει για γρήγορες μπάλες. Σερβίρει πολύ καλά βγάζοντας αρκετούς άσους. Μοναδική μου όμως ένσταση, τα εξίσου αρκετά διπλά της λάθη στο ματς. Από την άλλη, η Τσέχα Στρύκοβα ξεχωρίζει για το πάθος της και τα δυνατά της χτυπήματα. Κάποιοι τραυματισμοί της την άφησαν στάσιμη, όμως πάντα είναι ικανή για το καλύτερο.

Απλά ειδικά φέτος, δεν είναι σταθερή. Θα πήγαινα με την νίκη της Γκέργκες, αλλά τελικά θα προτιμήσω το όβερ σε αυτό το line. Αντζελίκ Κέρμπερ – Ναόμι Οσάκα: 2 (2,75). Αναζητά την χαμένη της αγωνιστική «ταυτότητα» η Γερμανίδα Κέρμπερ. Είναι στιγμές που παίζει σαν Νο1 και είναι στιγμές που βγάζει κούραση και απογοήτευση στο παιχνίδι της.

Τα «χρειάστηκε» με την νεαρή Αμερικανίδα Λίου, όπου προκρίθηκε στα τρία σετ. Σαν αριστερόχειρας έχει πλεονέκτημα όταν αγωνίζεται με το συνήθης στυλ της, βγάζοντας αρκετούς winners αλλά ταυτόχρονα σημειώνοντας και αρκετά αβίαστα λάθη. Η Γιαπωνέζα Οσάκα, έλαμψε πέρυσι με τις εμφανίσεις της, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Έχει ποιότητα και δύναμη στο παιχνίδι της, απλά αν απογοητευτεί μπορεί να καταρρεύσει. Της ταιριάζει το ματς κόντρα στην Κέρμπερ, αφού στην παρούσα φάση δεν έχουν τεράστιες διαφορές. Στα θετικά είναι ότι έχει μια επιπλέον μέρα ξεκούρασης από την Κέρμπερ. Ολοκληρώνω με Μουντιάλ, που ξαναμπαίνει στην ζωή μας από σήμερα. Το Βραζιλία – Βέλγιο δεν θα το αγγίξω.

Στο Ουρουγουάη – Γαλλία, διαφωνώ με τα 4,75+ της Ουρουγουάη. Δεν είναι για τόσο. Μπορεί να μην παίζει ο Καβάνι, αλλά και η Γαλλία δεν θα έχει τόσο εύκολο έργο. Θα πάω με το εύρος σε σύνολο γκολ και θα επιλέξω το under 1,5 γκολ, αφού πιστεύω πως θα είναι πιο κλειστό απ’ ότι νομίζουν κάποιοι. Στα ματς του Σαββάτου, η Αγγλία και η Κροατία, πιστεύω ότι έχουν σαφέστατο προβάδισμα, έναντι σε Σουηδία και Ρωσία αντίστοιχα.

Δεν θα προτείνω κάτι όμως στο Σουηδία – Αγγλία. Αντίθετα, στο Ρωσία – Κροατία, το διπλό θα μπει στο παιχνίδι μου. Στην σούμα: ΤΕΝΙΣ – ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ: Φίλιπ Κολσράϊμπερ – Κέβιν Άντερσον : 1 (3,30), με 150 μονάδες. Γιούλια Γκέργκες– Μπάρμπορα Στρύκοβα: Όβερ +21,5 games (1,90), με 220 μονάδες. Αντζελίκ Κέρμπερ – Ναόμι Οσάκα: 2 (2,75), με 180 μονάδες.

ΤΕΝΙΣ – ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ (Έως 15.07.18 – Πλέον προσφέρονται σε διαφορετικές αποδόσεις): Ρότζερ Φέντερερ: Κατάκτηση Wimbledon (2,60), με 300 μονάδες. Άσλεϊ Μπάρτι: Κατάκτηση Wimbledon (21,00), με 50 μονάδες. ΜΟΥΝΤΙΑΛ – ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ: Ουρουγουάη – Γαλλία: Under 1,5 γκολ (2,60), με 200 μονάδες. Ρωσία – Κροατία: 2 (2,25), με 250 μονάδες. ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018 – ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ (Πλέον προσφέρονται σε διαφορετικές αποδόσεις): Πρώτος σκόρερ διοργάνωσης: Γκριεζμάν (13,00), με 100 μονάδες.

Πρόκριση στα ημιτελικά: Βραζιλία (2,10), με 350 μονάδες. Πρόκριση στα ημιτελικά: Αγγλία (4,50), με 150 μονάδες. Αρχική Κάβα: 5.500 μονάδες Τελευταίο υπόλοιπο: 5.332 μονάδες Ποντάρισμα 06/07 -Ανοικτά bet: 1.000 μονάδες + 950 μονάδες (μακροχρόνια μέχρι 15.07.2018) Νέο υπόλοιπο: 4.282 μονάδες Καλό υπόλοιπο!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras