730

Κώστας Ζαφείρης

Με τη βαριά φανέλα

Γεια χαρά σε όλους.

Εγιναν πολλά και σημαντικά κατά τη διάρκεια της ρέγκιουλαρ σίζον στη φετινή Ευρωλίγκα, όμως τώρα ξεκινάει η ζόρικη περίοδος, τώρα είναι που θα ξεχωρίσουν οι πιο ικανές, οι πιο «πεινασμένες» και οι πιο σκληρές ομάδες που θα επιβιώσουν στις 4 σειρές της προημιτελικής φάσης και θα βάλουν – εν τέλει – στη βαλίτσα τους το εισιτήριο για το Final – 4 του Βελιγραδίου.

Στο F-4 θα βρεθούν οι ομάδες που θα φτάσουν πρώτες στις 3 νίκες, με τη σειρά των αγώνων να είναι 2-2-1 και τα ζευγάρια Μιλάνο – Εφές, Μπαρτσελόνα – Μπάγερν, Ολυμπιακός – Μονακό και Ρεάλ – Μακάμπι.
Ο Ολυμπιακός περιμένει το βράδυ της Μ. Τετάρτης τη Μονακό. Σε ένα ΣΕΦ που θα φλέγεται, που θα θυμίζει καλές εποχές και που είναι ικανό να σπρώξει την – εξαιρετικά – δουλεμένη ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα – που συν τις άλλοις είναι σε… ωραίο mood – στο 1-0.


Σε καμία περίπτωση δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου: η Μονακό είναι πολύ καλή ομάδα, με «γεμάτο» ρόστερ και παίκτες που οι – περισσότεροι – από αυτούς παίζουν δικαίως στο υψηλότερο επίπεδο. Επίσης, δεν παραβλέπω το γεγονός ότι ο Τζέιμς έχει ανεβάσει στροφές το τελευταίο δίμηνο, ότι ο Σάσα Ομπράντοβιτς κάνει καλή δουλειά από τον πάγκο, αλλά και ότι η ομάδα από το Πριγκηπάτο έκλεισε την κανονική περίοδο με 7 νίκες στα 8 τελευταία, κερδίζοντας επάξια τη θέση της στα πλέι οφ, στην παρθενική της παρουσία στη διοργάνωση.


Όμως, η Μονακό είναι πρωτάρα και άμαθη σε τέτοιες καταστάσεις και ο Ολυμπιακός με τις παραστάσεις που κουβαλά, το βάρος της φανέλας του, το γεμάτο ΣΕΦ και κυρίως με την εικόνα που παρουσιάζει στο παρκέ, είναι στο χέρι του να κάνει τη δουλειά.

Από ‘κει και πέρα, κράτησα τον άσο της Ρεάλ στο πρώτο ματς με τη Μακάμπι.
Οι Μαδριλένοι απογοητεύουν, από ότι φάνηκε έχουν και θέμα στα αποδυτήρια (αν και οι Ερτέλ, Τόμπκινς επέστρεψαν στις προπονήσεις), με τον Πάμπλο Λάσο να δείχνει για πρώτη φορά στην πολυετή παρουσία του σε αυτόν τον τόσο δύσκολο πάγκο, να μην ελέγχει την κατάσταση.


Την ίδια ώρα, οι Ισραηλινοί είναι στα καλύτερά τους, όμως νομίζω πως δεν είναι αρκετά σκληροί για να «γκρεμίσουν» (στο game 1) μία (χωρίς τον σημαντικό Αργεντινό πάουερ φόργουορντ Γκάμπριελ Ντεκ/θετικός στον κορωνοϊό) Ρεάλ που τουλάχιστον η δική μου λογική λέει ότι λόγω ακριβώς του γεγονότος ότι είναι πληγωμένη, θα μπει στο παρκέ για να δώσει κάποιες απαντήσεις.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης