3016

Billaras

Με τη δέουσα προσοχή!

Μας….έφτιαξε τη μέρα ο Μάκης (γέλια). Λίγο το χιονάκι που πέφτει έξω, λίγο η στήλη του που διάβασα πριν λίγο, μου ανέβασε τη διάθεση! Εχω ξαναγράψει, με τον Μάκη (επίτηδες, να μην επηρεάσει ο ένας τον άλλο), δεν μιλάμε πριν τα ματς. Τίποτα. Σημαντικό αυτό. Πάω λοιπόν την Πέμπτη το μεσημέρι, αφού έχω γράψει γιά την Kingbet, γιά έναν καφέ με έναν φίλο.

Πιάνουμε- τι άλλο;- στοιχηματοκουβέντα. Και κάποια στιγμή, του λέω “αν έπαιζα σήμερα, τώρα, μιά τριπλέτα θα έπαιζα. Πλίμουθ, Ντάγκεναμ και Νιουκάστλ”! Εξ'αρχής μου αρέσαν περίσσότερο από όλα τα άλλα εγγλέζικα. Και βλέπω σήμερα τον Μάκη, κλάααατς, πάρε τα ίδια. Ρε Μάκη, ρε αγόρι μου, εγώ τώρα τι να γράψω; Πέρα από την πλάκα, όντως αυτά τα τρία ξεχωρίζουν, αλλά όντως θέλει και καλή χημεία.

Γιατί στο νησί έχει κι άλλα. Μπορώ να σταθώ και σε Νόριτς (με μεταγραφές, δεν τρομάζει κανεναν η Λίβερπουλ ειδικά εκτός), και σε Γουέστ Χαμ (έχει μακελέψει όλους τους “μεγάλους”, πολύ στρωμένη και καλή ομάδα), και Στόουκ (η Λέστερ ξεφουσκώνει, παρά φύσει ήταν και το διπλό στην Τότεναμ) και Σαουθάμπτον (βγήκε από την “κοιλιά”, φορμαρίστηκε και η Γιουνάιτεντ συγγνώμη αλλά πλην φόρμας Ρούνει δεν μου δείχνει απολύτως τίποτα).

Και από εκεί και πέρα και σε Σέφιλντ Γουένσντεϊ (εξαιρετική η ομάδα του Καρβαχάλ), και σε Μπρίστολ Σίτι (πήρε πάνω της μετά την απόλυση Κοτερίλ, σε κοιλιά και με απώλειες έμψυχου δυναμικού η Λιντς) και σε Ντόνκαστερ και σε Μόρκαμ (αν πετύχει την Νορθάμπτον κουρασμένη και απογοητευμένη) και σε ένα καλό σκωτσέζικο, την Κιλμάρνοκ (η Νταντί Γιουνάιτεντ ψυχορραγεί, δεν βλέπω πως θα σωθεί, δεν έχει τίποτα να δείξει εδώ και μήνες).

Εκτός δηλαδή από τα τρία που όντως ξεχωρίζουν, είναι ακόμα εννιά σημεία που σηκώνουν κουβέντα και ενδεχομένως ποντάρισμα. Βλέπετε ότι ο Μάκης παίζει ακόμα δύο από αυτά τα εννιά στο άλλο του trixie. Να πάμε πρώτα λίγο εκτός Αγγλίας; Κι εδώ έχει κάμποσα. Και μάλιστα κάποια είναι και καλούτσικα φαβορί ή over. Τα βάζω…ανακατεμένα: Λέουβεν (4.

20), Γκεντσλέρ (2.10), Κιέβο (5.75), Μπολόνια (4.75 το διπλό αλλά και καλό g/g αυτό στο 2.00), Γρανάδα (2.45), Βαγιεκάνο (2.37, αυτή μου προεκυψε σήμερα, κι αυτό πέρα από άσος είναι και καλό g/g στο 1.80), Εϊμπάρ (5.75 το διπλό αλλά κι αυτό επίσης καλό g/g στο 1.90), Κόρδοβα (3.50), Ανόβερο over (στο 2.20, με Σάαφ στον πάγκο οι γηπεδούχοι θα αρχίσουν να…μοιάζουν με την παλιά Βέρντερ του “όσα βάλω κι όσα φάω), Νις (1.

85) και Λυών over στο 2.00. Αυτά είναι. Οχι και λίγα. Και όπως βλέπετε, πρώτη φορά έχω τόσα πολλά g/g, αλλά τα βρήκα σε καλές αποδόσεις. Και θυμίζω κάτι: Περίεργη περιόδος. Αν κάποιος δεν θέλει να ξανοιχτεί, ας στραφεί στα γκολ, σε αυτά που ανέφερα έχουμε είτε καλές είτε fair απόδοσεις… Είναι λοιπόν πολλά ματς, πολλά σημεία. Αλλά ΔΕΝ θέλω να ξανοιχτώ.

Θα κάνω κατ' αρχάς παιχνίδι διημέρου. Κοινή στήλη. Ετσι κι αλλιώς, τα χω…σημαδέψει και μόλις τα ανέφερα και τα αυριανά. Εκτός νησιού έχω καταλήξει. Αφήνω Λέουβεν, αφήνω Κόρδοβα (από μεγάλα σημεία), παίζω μονά-δυάδα αύριο Εϊμπάρ και Κιέβο. Επίσης παίζω “ξερή” δυάδα αποψινή Γρανάδα και Βαγιεκάνο. Γιά να μην…αναρωτιέται κανείς, Γρανάδα και Γκεντσλέρ (αυτή θα την αφήσω) δεν μου μοιάζουν τόσο “καθαρά”.

Η Βαγιεκάνο είναι στα ίσα, απλά την είδα με την Βαλένθια, μου άρεσε, η Θέλτα έτσι κι αλλιώς δεν πείθει και κάνει και rotation απόψε ελέω ρεβάνς κυπέλλου μεσοβδόμαδα. Κέρδισε χθες η Χιχόν, καίγονται και οι δύο. Και κάνω και…ένα παρολί! Ναι, παρολί! Μετά από…μήνες. Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να είναι το δεύτερο μου παρολί σε ΟΛΗ τη σαιζόν! Σας είχα προϊδεάσει, θα τα ελαχιστοποιήσω φέτος.

Αλλά σήμερα μου κάνει, όλα με g/g θα είναι. Σασουόλο, Μπιλμπάο, Βαγιεκάνο στο g/g. Προσέξτε: Εχω ήδη αρκετά σημεία εκτός νησιού στο παιχνίδι μου, αλλά με παρολί και δυάδες δεν ξανοίγομαι. Ρισκάρω παραπάνω μεν, δεν ποντάρω πολλά δε. Γι αυτό και αυτή η….μίνι-στροφή. Κολλάει στον…περιέργο Γενάρη. Επιστρέφω στο νησί. Τα ξανακοιτάω…Στόουκ, Νόριτς, Σέφιλντ, Ντονκάστερ, φεύγουν σχετικά εύκολα.

Εξω και η Μόρκαμ γιατί…δεν με πάει αυτή η Νορθάμπτον με τίποτα (γέλια). Εξω και η Γουέστ Χαμ γιατί βλέπω σε καλό φεγγάρι την Σίτι. Κι έτσι, πέρα από τα τρία που έχω…στο χέρι, ποιά μένουν; Κιλμάρνοκ, Μπρίστολ Σίτι, Σαουθάμπτον. Αυτά με…σκαλώνουν λίγο. Μου αρέσουν αρκετά. Ας πάει και το παλιάμπελο. Δεν τα παίζω. Διαβάστε καλά, από χθες τα έχει αναλύσει ο Μάκης, κάντε τη δική σας χημεία.

Γιά να φτάσουν ως το παρα πέντε, έχουν κάτι καλό. Αξίζουν. Αλλά δεν γίνεται να παιχθούν όλα! Οπότε, κατέληξα. Τα μη εγγλέζικα που ανέφερα και ένα patent αμιγώς εγγλέζικο, ίδιο με του Μάκη. Μαζί θα τα πάρουμε, ή μαζί θα τα χάσουμε σήμερα (γέλια). Πλίμουθ (3.75), Νιουκάστλ (4.33) και Ντάγκεναμ (3.80). Κλείσαμε… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 20/1: 110 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 15.310 μονάδες. Ποντάρισμα 23-24/1: Patent: Πλίμουθ 2 (3.75)-Νιουκάστλ 2 (4.33)-Ντάγκεναμ 2 (3.80) με 10 μονάδες η τριάδα, 35 η κάθε δυάδα (σύνολο 105), και ακολούθως 65 σε Πλίμουθ και Ντάγκεναμ, 60 σε Νιουκάστλ. Ολο μαζί 305 μονάδες. Δυάδα: Βαγιεκάνο 1-Γρανάδα 1 (5.68) με 75 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Λάτσιο-Κιέβο 2 (5.75) με 50 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Μπιλμπάο-Εϊμπαρ 2 (5.

75) με 50 μονάδες. Δυάδα Εϊμπάρ 2-Κιέβο 2 (33.00) με 10 μονάδες. Παρολί με g/g: Σασουόλο g/g- Μπιλμπάο g/g- Βαγιεκάνο g/g (6.84) με 70 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 560 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 14.750 μονάδες. Οπως και την περασμένη εβδομάδα, έχω κατεβάσει τα όρια μου. Θυμίζω, είναι παιχνίδι διημέρου. Οταν έχω όριο 350 μονάδες ανά μέρα, αυτές οι 140 λιγότερες (560 αντί 700) είναι σημαντικές, άλλες τόσες ήταν και την περασμένη εβδομάδα.

Αυτό μοιάζει μικρό, αλλά αν φυλαχθώ ελέω εποχής 4-5 φορές αναλόγως, έχω εξοικονομήσει κάπου 700-800 μονάδες στην επικίνδυνη περίοδο. Αυτή η διαχείριση, μαζί με παιχνίδι διημέρου κι όχι ανά μέρα, μαζί με μιά μίνι-στροφή σε ελαφρώς μικρότερα σημεία (ακόμα και ένα παρολί) είναι όλα…βάση σχεδίου. Και μην τα αμελήτε. Κάντε τη δική σας χημεία, αναφέρθηκαν πολλά σημεία, αλλά κάντε κάτι ανάλογο στο ποντάρισμά σας.

Νέα στήλη την Τρίτη, αλλά θα τα πούμε σήμερα στο chat γύρω στις 4.30 και…γιά όσο αντέξω, ίσως μέχρι αργά το βράδυ.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras