78

Germanos

Με τη δύναμη της έδρας!

Καλημέρα φίλοι! Αργήσαμε λίγο να ανεβάσουμε στήλη σήμερα, αλλά υπήρχαν λόγοι. Πάρα πολλή σκέψη στη διαλογή, πραγματικά πολύ. Πάνω από δύο ώρες σκεφτόμουν τι θα κόψω τι θα κρατήσω, πως θα παίξω. Όλα αυτά ελέω ρεπορτάζ, με μπέρδεψε πάρα πολύ το ρεπορτάζ, ψάξιμο στο ψάξιμο για να προσπαθήσω κάθε λεπτομέρεια να είναι υπέρ μας.

«Γεμάτο» το Σ/Κ με γερμανικούς αλλά και αυστριακούς αγώνες. Προσοχή, αρκετές ομάδες έχουν ευρωπαϊκό ματς μεσοβδόμαδα.

Χωρίς Μάλεν η Ντόρτμουντ

Αρχικά για την Μπουντεσλίγκα, όπου ξόδεψα πολύ χρόνο σήμερα το πρωί, κατέληξα ποια δεν θα παίξω και ποια θα παίξω. Μου στοίχισε αρκετή ώρα, όμως τέλος καλά όλα καλά.

Αφήνω Χάιντενχαϊμ, καθώς Ντίνσι, Μπέστε και Κλάιντινστ, όλοι αμφίβολοι, είναι οι τρεις καλύτερη παίκτες της Χάιντενχαϊμ και για να είναι αμφίβολοι κάτι έχουν και σίγουρα δεν είναι στο 100%. Μένω λοιπόν μακριά από τον άσο της ομάδας του Σμιντ.

Αρκετή σκέψη έριξα στο Μπόχουμ, στον άσο, τον οποίο τελικά θα αφήσω.

Εκτός ο βασικός τερματζής και οργανωτής στα μετόπισθεν Ρίμαν, εκτός ο Μάζοβιτς και ο Άντβι Α Τζεϊ, τρεις παίκτες καταλυτική. Συν του ότι έρχεται από πεντάρα η Μπόχουμ, ίσως επηρεάσει. Η Λειψία πλήρης αλλά με Ρεαλ μπροστά της, είναι υποψιασμένη σχετικά με την Μπόχουμ, οπότε πάσο από μένα.

Εκτός μένει και η Βόλφσμπουργκ από το παιχνίδι μου, αφού η Στουτγάρδη έχει επιστροφές, ενώ οι «λύκοι» παρότι παίζουν αρκετά καλά, δεν μπορούν να πάρουν νίκη και αυτό επηρεάζει αρκετά την ψυχολογία.

Παρόλα αυτά το 3,30 παραμένει σημείο που παίζεται, έχοντας και εξαιρετική παράδοση απέναντι στην Στουτγάρδη η Βόλφσμπουργκ.       

Μετά την «γκέλα» της Μπάγερν, η Λεβερκούζεν έχει την ευκαιρία να πάει στο συν δέκα από την Μπάγερν και αυτό δίνει άλλη αίγλη στο ντέρμπι με την Κολωνία. Αρχικά η σκέψη μου ήταν για άσο, όμως πώς να κοντράρω αυτήν τη Λεβερκούζεν, που με νίκη φέρνει πιο κοντά εμάς στο μακροχρόνιο (έχω κάνει ήδη cash out εγώ).

Μπερδεμένο παιχνίδι το Χόφενχαϊμ – Βέρντερ. Η Βέρντερ είναι τραγική στα τελευταία παιχνίδια, γλίτωσε με διαιτητικό λάθος το κάζο από τη Ντάρμστατ, δέχεται πολλές ευκαιρίες προς την εστία της στα τελευταία 3 παιχνίδια (πρώτη στο να δέχεται ευκαιρίες). Από την άλλη η Χόφενχαϊμ έρχεται από τεράστια νίκη, ίσως θεμέλιο για να ξορκίσει το κακό της πρόσωπο εντός έδρας.

Λάθος η απόδοση του διπλού, όμως αγωνιστικά δεν μπορώ να πάω με τη Βέρντερ, επομένως πασάρω και Βέρντερ.

Τι μένει; Ουνιόν στο 3,40 και Γκλάντμπαχ στο 4,00. Αφήνω και Γκλάντμπαχ λόγω των πολύ κακών εκτός έδρας στατιστικών. Παρότι θα πάνε 10.000 στο Μάινς, παρότι στο Μάινς έχει καλή παράδοση, πιστεύω πως η Μάινς θα μπει με το μαχαίρι στο στόμα, αφού την άλλη αγωνιστική παίζει με την Μπάγερν.

Κρατάω λοιπόν Ουνιόν Βερολίνου στο 3,40. Έχει βρει σταθερότητα η Ουνιόν, ξέρει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί την έδρα της στο έπακρο και φυσικά ο Μπιέλιτσα είναι αήττητος εντός με την Ουνιόν. Πέραν αυτού, η απουσία του Μάλεν στην Ντόρτμουντ προβληματίζει, αφού είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της.

Λίγα στη Β και στη Γ κατηγορία

Πάμε μια κατηγορία κάτω, όπου ξεχώρισα δύο πράγματα.

Το ένα είναι η Χάνσα Ρόστοκ, που ανέβηκε πλέον στο 3,10 και μπαίνει στο παιχνίδι μου. Σημείο του 2,20 μου το προσφέρουν μια μονάδα πάνω, αφού η φιλοξενούμενη ομάδα, η Λάουτερν, είναι σε τραγική κατάσταση, οι οπαδοί έφυγαν από το γήπεδο την περασμένη αγωνιστική και το κλίμα είναι κακό.

Το βράδυ ασφαλώς αξίζει το 4,00 στο γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου της Καρλσρούης με την Γκρόιτερ Φιρτ, δύο ομάδες με τρομερή ποιότητα στην επιτελική γραμμή.

Μοναδική σημείωση στη Γ κατηγορία ήταν το γκολ/γκολ ημιχρόνου της Χάλεσερ με τη Ντινάμο Δρέσδης, στο 4,00, όμως θα το αφήσω στην μοίρα του. Κατά τα άλλα τίποτα από τη Dritte Liga.

Σε δύσκολη θέση η Αούστρια

Μεγάλο θέμα έχει γίνει η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Αούστρια Βιέννης.

Έχει βάλει πωλητήριο στο γήπεδο της, αφού τα χρέη ξεπερνάνε τα 60 εκ ευρώ. Σαν να μην της έφταναν όλα αυτά, βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πίσω από την είσοδο των play off Ευρώπης και σίγουρα αναζητάει ένα θαύμα. Η Μπλάου Βάις δεν είναι κανένα μεγαθήριο, στην έδρα της όμως είναι εξαιρετική και ασφαλώς μια νίκη της δίνει ακόμα μεγαλύτερο αβαντάζ για τα play off παραμονής (διαιρούνται δια του δύο οι βαθμοί).

Στο 3,60 ο άσος έχει νόημα, αφού είναι ομάδα που κόντραρε στα ίσα τη Σάλτσμπουργκ και φιλοξενεί μια Αούστρια με πολλά οικονομικά προβλήματα και ερχόμενη από τριάρα στο ντέρμπι με τη Ραπίντ.

Για αυτούς που αναζητάνε τα μεγάλα σημεία, το 12,00 της Αούστρια Κλάγκενφουρτ είναι τεράστιο. Η Σάλτσμπουργκ μπορεί να έριξε 7 στο πτώμα Λούστεναου, όμως δεν είναι η ομάδα των περασμένων χρόνων.

Η Κλάγκενφουρτ με διαρκής άλματα προόδου μπορεί να κάνει τη ζημιά, παίζοντας πια απελευθερωμένα.

Τέλος, στη Β Αυστρίας κρατάω το γκολ/γκολ ημιχρόνου της Λιεφερίνγκ με την Πόλτεν στην απόδοση του 4,00, που είναι αρκετά μεγάλη για Β Αυστρίας.

Αυτά για σήμερα. Κλείσαμε. Νομίζω ξεκάθαρο το παιχνίδι μου, πάω σε τρίξι αναζητώντας την υπεραξία, πάω με το μονό της Κλάγκενφουρτ και φυσικά με δύο γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου που θεωρώ value.

Καλή μας τύχη, τα λέμε σε λίγο στο τσατ!

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS