4501

Billaras

Με τη Μπέρι…από νωρίς!

Εγραφα χθες ότι δεν είναι “υποχρεωτικό” να κερδίσουμε στην Boxing Day. Σα να το είχα μαντέψει. Ασχημα αποτελέσματα, ήττα καθαρή, αυτός είναι ο…τίτλος. Βέβαια, υπάρχουν κάποια σοβαρά δεδομένα: Πρώτον, αυτό που θα λέω πάντα, ότι με απασχολεί το δάσος και όχι το δέντρο. Μιά ήττα σε μιά μέρα (ας είναι και η Boxing Day) είναι απλά ένα δέντρο, τίποτα παραπάνω.

Κέρδη παίζω και…θα παίζω γιά καιρό. Περίμενα “επανόρθωση”, ως τώρα πήγαιναν όλα…αφύσικα καλά. Δεν με εξέπληξε η ήττα. Ξέρω τις πιθανότητες και την μακροχρόνια στατιστική. Το δάσος με απασχολεί λοιπόν. Ας χάσω ξανά και ξανά. Στο τέρμα του δρόμου με απασχολεί που θα βρίσκομαι, όχι μεσούσης περιόδου… Δεύτερον, έτσι γιά την ιστορία, μελετώντας τα reports, τα μπετ δεν ήταν άσχημα.

Απλά ήταν από τις μέρες που η μπάλα αποφασίζει αλλιώς. Στην Ιπσουϊτς γιά παράδειγμα, χάθηκε πέναλτι πολύ νωρίς, αλλά το σημαντικό είναι ότι ο διαιτητής δεν απέβαλε (ως όφειλε, σε καθαρή φάση) τον παίκτη της Λέστερ γιά να “παίξουμε” όλο το ματς με παίκτη παραπάνω. Στην Μπρίστολ, εκεί που απόρησα, μόνο με έναν τρόπο θα κέρδιζε η Κόβεντρι.

Να…κοιμηθεί ο Θεός. Και κοιμήθηκε. Αν η Μπρίστολ έχει….19 on target (και 7 off target, σύνολο 26 τελικές) και η μπάλα δεν πάει μέσα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Τα 19 σουτ εντός στόχου (ειδικά στο ά μέρος), σημαίνουν “κανονικά” ένα καθαρό 0-2 από ημίχρονο… Και η Χαλ ήταν επίσης καλή, θα άξιζε μίνιμουμ την ισοπαλία, ενώ στην Κρου χάσαμε καθαρά μεν, αλλά ποτέ δεν ξέρουμε τι θα γινόταν αν ισοφάριζε σε 1-1 με το πέναλτι που έχασε (δηλαδή, δύο πέναλτι πήραν οι ομάδες “μας”, δεν μπήκε κάνενα).

Τα παραπάνω, δεν τα λέω εγώ, ο καθένας μπορεί να μπει σε ένα αγγλικό site έγκυρο και να τα διαβάσει. Και ξέρετε, οι μικρολεπτομέρειες κάνουν την διαφορά… Φυσικά, όπως λέω πάντα, αυτά είναι δανεικά. Κανένα πρόβλημα με την ήττα. Πήρα μιά “κουτσή” δυάδα (με την Μπέρι), πήρα και κάτι στο trading της Ιπσουϊτς (αυτό δεν θα φανεί στην κάβα), αλλά απλώς μάζεψα την ήττα.

Ξέρω να χάνω, γιά να ξέρω και να κερδίζω. Οποιος δεν αντέχει την ήττα ή… όποιος καλόμαθε και νομίζει ότι κάθε αγωνιστική θα γράφουμε κέρδη, ας πάει να παίξει μπιρίμπα, όχι στοίχημα… Τρίτον και σημαντικότερον!! Εχασα την Ιπσουϊτς, την Χαλ, την Μπρίστολ, την Κρου. Γιά… θυμηθείτε αποδόσεις! Και αφού τις θυμηθείτε, αλλάξτε τα ονόματα των ομάδων.

Και βάλτε στη θέση τους: Μάντσεστερ Σίτι, Αρσεναλ, Λίβερπουλ και Τσέλσι. Τώρα, βάλτε στο νου σας… πόσο πληρώναν αυτές; Ενα και τίποτα!!! Αν θέλετε, βάλτε και Κρόουλι, βάλτε και Λέστερ και Ολνταμ και Στόουκ και όποια άλλη θέλετε, έχει…πολλές!! Και σκεφτείτε καλά: Πόσοι έχασαν τα άντερα τους; Πόσοι βλαστήμαγαν που έπαιξαν τα… άχαστα; Πόσοι πήγαν “τοκογλυφικά” και κλαίνε ακόμα; Και μετά, χαμογελάστε… Να χάσω το 4αρι, το 6αρι, το 3αρι.

Οχι τα “μπετά”. Που -όπως είδατε- μπορούν να..σπάσουν και όλα μα όλα! Τόσο …σίγουρα είναι… Αυτά με όσα έγιναν. Τώρα θα μου πείτε, γιατί “ανέβασα” κείμενο από τη νύχτα της Τρίτης, ενώ έιχα πει ότι θα ξαναπαίξω (και θα γράψω) το Σάββατο!! Γιατί κάτι είδα… Μπορεί να ξεκουράζομαι κάπου στην Πελοπόννησο, αλλά αν δω κάτι καλό, δεν το αφήνω.

Και θεωρώ χρέος μου να το αναφέρω. Ποιό είναι αυτό το καλό; Η Μπέρι. Που παίζει την Παρασκεύη το βράδυ! Δεν ξέρω αν θα κερδίσει, μάντης δεν είμαι, με τα odds παίζω. Και τα odds βγάζουν μάτια… Μπορεί να παίζει την Παρασκεύη, αλλά επειδή περιμένω ότι θα πέσουν κι επειδή το ποντάρω από τώρα, το γράφω από τώρα! Γιατί το κάνω; Απλό: Τη Δεύτερα ήταν κακή στο ά μέρος, αλλά στο β' μέρος έκανε.

. πάρτι. Ανατροπή, καθαρή νίκη, εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Σκάνθορπ. Της..έχω αδυναμία, τι να κάνω; Εχει ήδη έξι διπλά, το “έχει” το εκτός έδρας. Και παίζει μέσα στην Τρανμίρ. Που δεν έπαιξε προχθές επειδή ο αέρας… πήρε και σήκωσε ένα κομμάτι της οροφής! Θα το επιδιορθώσουν, θα γίνει το ματς τώρα. Θα θυμάστε ότι την είχα γιά κόντρα και προχθές με την Ροτσντέιλ.

Αρα, κάτι βλέπω. Την κάκιστη φόρμα της (0-1-5) και τον…Ράτσουμπκα στο τέρμα! Τι με φοβίζει; Η ξεκούραση της (πλέον πάει γιά 2 εβδομάδες) και τα απανωτά εκτός έδρας ματς της Μπέρι. Αλλά στο φινάλε, τι θα παίξω; Κανένα… 1.40; Εκεί είναι και το…ζουμί. Είδα κάτι 3.70 στο ανταλλακτήριο και όχι απλά μου κάνουν, μου…παρακάνουν. Χθες υπήρχε μπουκ που το είχε και στο 3.

80, αλλά το μάζεψε άμεσα. Αλλά ακόμα και τώρα, βρίσκεται στο 3.50 σε μπουκ. Που πάλι είναι καλό. Το 3.70 πάντως, είναι…ξεκάθαρη παικτική αξία. Πιό καθαρή δεν γίνεται. Ο Μπίσοπ (στη φωτό, αυτός που…δεν ακούει τους αντιπάλους) σκόραρε και μπορεί να το ξανακάνει. Αυτό λοιπόν είναι το σημείο. Ας έρθει…25-0 γιά την Τρανμίρ. Δεν με απασχολεί.

Με απασχολεί η παρούσα φόρμα των δύο ομάδων σε συνδυασμό με την εξαιρετική απόδοση. Που επειδή μπορεί να πέσει, άξιζε να την γράψω και την παίξω από τώρα… Γιά …κεράσακι, πέρα από το καλό μονό αποδεκτό, παίζω από δίπλα σε μιά δυάδα και την Ακριγκτον. Κέρδισε μέσα στην Μόρκαμ, ξεκάθαρα σε άριστη φόρμα, μέσα στην απόλυτα ντεφορμέ Χέρεφορντ.

Τα 2.40 εδώ δεν είναι ευκαιρία, αλλά…απλώς fair και ανεκτά. Θα κάνω και μιά μικρή δυαδούλα λοιπόν… ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 25.330 μονάδες. Κέρδη από 26/12: 187 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 25.517 μονάδες. Ποντάρισμα 27/12 (γιά τις 30/12): Μονό αποδεκτό: Τρανμίρ-Μπέρι 2 (3.7), 157 μονάδες. Δυάδα: Μπέρι 2-Ακριγκτον 2 (8.4), 40 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 197 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 25.320 μονάδες. Κλείσαμε. Το επόμενο κείμενο εδώ, θα είναι το Σάββατο στις 13.30 το μεσημέρι, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Εννοείται ότι το trading θα είναι…οπλισμένο γιά την Μπέρι, το ποντάρισμα είναι καλό και αν μπορέσω να εξασφαλίσω κέρδη, θα το κάνω. Πλην της επόμενης στήλης, την Παρασκεύη θα σας συνιστούσα να πάρετε την KingBet γιά να μελετήσετε, και το απόγευμα της ίδιας μέρας (6-8) να ακούσετε ράδιο κλασικά στο www.

betradio.com. Ο Μάκης Μηνδρινός θα είναι στο στούντιο κι εγώ στο…τηλέφωνο!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras