2162

Μάκης Μηνδρινός

Με τη σφυρίχτρα στο στόμα

Χαιρετώ! Η 13η Μαΐου στο προσωπικό μου ημερολόγιο είναι σημειωμένη από τον περασμένο Αύγουστο, όταν ξεκινούσε η σεζόν. Την Κυριακή, 13 Μαΐου, διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και σηματοδοτεί –για μένα τουλάχιστον- το τέλος της στοιχηματικής σεζόν. Ο,τι παιχτεί από ‘δω και πέρα σε τελικούς Γιουρόπα ή Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι σε λογική fun bet, χαλαρά που λέμε.

Με τη σφυρίχτρα στο στόμα είναι ο διαιτητής και περιμένει το… βολέ του τερματοφύλακα ώστε να σφυρίξει το τέλος του αγώνα/σεζόν. Είπαμε, ήδη, όμως πως έχουμε πραγματάκια να πούμε μέχρι να φύγουμε διακοπές: απολογισμός, κουβέντα για Μουντιάλ, αναλύσεις των αγώνων του Μουντιάλ, γενικά το καλοκαίρι είναι γεμάτο ποδοσφαιρικά. Εδώ θα ‘μαστε λοιπόν! Μετά τα μεσοβδόμαδα αποτέλεσμα της Πρέμιερ Λιγκ (νίκη Σαουθάμπτον στο Σουόνσι, ισοπαλία στο Τσέλσι – Χάντερσφιλντ και νίκη Τότεναμ), ουσιαστικά κρίθηκαν όλα.

Οι εκκρεμότητες θεωρητικά είναι δύο αλλά ουσιαστικά, μάλλον δεν υπάρχουν ούτε αυτές. Η Λίβερπουλ θέλει έστω έναν βαθμό εντός έδρας απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Μπράιτον για να τερματίσει στην τετράδα και να αφήσει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ την Τσέλσι. Τσέλσι 5η, Αρσεναλ 6η, Μπέρνλι 7η θα πάρουν τα εισιτήρια για το Γιουρόπα Λιγκ.

Στην ουρά, η Χάντερσφιλντ έκανε τεράστια μαγκιά με τους δύο βαθμούς που πήρε σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, εξασφαλίζοντας έτσι την παραμονή της. Δεν της το ‘χα, για να είμαι ειλικρινής. Από ‘κει και πέρα το Σουόνσι – Σαουθάμπτον 0-1 σημαίνει ότι η Σαουθάμπτον κατά 99% θα είναι και του χρόνου στην Πρέμιερ Λιγκ και η Σουόνσι θα πέσει στην Τσάμπιονσιπ.

Ένα σενάριο σώζει τη Σουόνσι και ρίχνει τη Σαουθάμπτον. Νίκη της Σουόνσι απέναντι στην υποβιβασμένη Στόουκ, παράλληλα ήττα της Σαουθάμπτον απέναντι στην πρωταθλήτρια Σίτι (φυσιολογικά, δηλαδή, ως εδώ), ΑΛΛΑ παράλληλα να καλυφθεί και διαφορά 9 γκολ (ουσιαστικά 10 γκολ, αφού η Σαουθάμπτον έχει και καλύτερη επίθεση από τη Σουόνσι – είναι το δεύτερο κριτήριο ισοβαθμίας μετά τη διαφορά τερμάτων).

Να κερδίσει δηλαδή, για παράδειγμα, 4-0 η Σουόνσι και να χάσει 6-0 η Σαουθάμπτον από τη Σίτι. Και, ΟΚ, άντε να φάει 6 η Σαουθάμπτον. Η Σουόνσι πώς θα βάλει 4; Μιλάμε για τη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας (27 γκολ σε 37 ματς), με το 4-1 επί της Γουέστ Χαμ να είναι η μοναδική φορά φέτος που σημείωσε 4 τέρματα σε ένα ματς. Anyway, στοιχηματικά έτσι κι αλλιώς τα συγκεκριμένα ματς είναι αδιάφορα για μένα.

Στο μοναδικό που εστιάζω λίγο παραπάνω είναι στο Νιουκάστλ – Τσέλσι. Αν, όπως είπαμε και παραπάνω, η Λίβερπουλ κάνει το αυτονόητο και δεν χάνει από την Μπράιτον, η Τσέλσι γίνεται αυτόματα αδιάφορη βαθμολογικά. Νομίζω πως ήδη σκέφτεται τον τελικό Κυπέλλου της επόμενης εβδομάδας κόντρα στη Γιουνάιτεντ, είναι ο στόχος της σεζόν.

Και η Νιουκάστλ βεβαίως είναι αδιάφορη βαθμολογικά, αλλά τελευταίο εντός έδρας απέναντι στον απαιτητικό της κόσμο, κόντρα σε δυνατό όνομα, με τον Μπενίτεθ κόντρα στην πρώην ομάδα του, και με σούπερ παράδοση (3-1-0 στα 4 τελευταία), νομίζω ξεφεύγει το 6.50. Αυτά από το Νησί, όπου έχουν και πλέι οφ σχεδόν σε όλες τις μικρές κατηγορίες. Επειδή πήρα κάποια μηνύματα για τα πλέι οφ της Αγγλίας.

Ξαναγράφω αυτό που είπα και την Τρίτη: τα πλέι οφ είναι απόλαυση να κάθεσαι να τα βλέπεις. Μπορείς να καταλάβεις μέσα από τα παιχνίδια αυτή όλη την εγγλέζικη ποδοσφαιρική κουλτούρα. Στοιχηματικά, είναι τα πιο No Bet σημεία της σεζόν. Δεν βγαίνει άκρη σχεδόν ποτέ, οι φόρμες και η γενικότερη εικόνα των ομάδων κατά τη διάρκεια της σεζόν πάνε περίπατο.

Μετράει η μέρα που θα βρεθούν οι παίκτες και η ψυχολογική προετοιμασία… Από ‘κει και πέρα, στα εκτός Αγγλίας, μόνο την Ισπανία παρακολούθησα φέτος με μεγαλύτερη προσοχή. Και μία αγωνιστική πριν από το φινάλε, δεν πρόκειται να πω κάτι καινούριο. Τα δεδομένα στα αυριανά Λα Κορούνια – Βιγιαρεάλ και Χετάφε – Ατλέτικο Μαδρίτης είναι γνωστά.

Βιγιαρεάλ και Χετάφε έχουν κίνητρο, πετυχαίνουν αδιάφορες τις… φιλενάδες τους, είναι σε καλή κατάσταση αγωνιστικά (ούτε η Βιγιαρεάλ ούτε η Χετάφε είναι μπάζα), μένουν οι αποδόσεις. Οποιος περίμενε προτελευταία αγωνιστική τίποτα αποδόσεις αουτσάιντερ ή τίποτα μεγάλα λάθη στα συγκεκριμένα παιχνίδια, προφανώς δεν έχει αίσθηση της στοιχηματικής πραγματικότητας.

Στο 2.30 έχει πέσει η Χετάφε, στο 2.10 η Βιγιαρεάλ. Σέβομαι όποιον δεν κάνει τα στραβά μάτια και τα αφήσει στην ησυχία του. Από την άλλη, τέλος της σεζόν είναι, δεν μιλάμε για 1.30 ή 1.40, θεωρώ ότι μια δυάδα μπορεί να γίνει. Μετά από τόσα χρόνια εδώ πέρα, οι περισσότεροι γνωρίζετε τη φιλοσοφία των όσων γράφουμε και γενικότερα τη φιλοσοφία των τελευταίων αγωνιστικών.

Το ξαναλέμε, όμως, γιατί η επανάληψη δεν κάνει ποτέ κακό: δεν μιλάμε για στημένα, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα στημένα. Ή για να το πω αλλιώς: αν ήξερα ότι τα δύο ματς αυτά ήταν στημένα, για ποιο λόγο να κάθομαι εδώ πέρα να τα γράφω σε όλους εσάς και να μην πάω να ρίξω πάνω ό,τι έχω και δεν έχω και να ετοιμάσω βαλίτσες για Μπαχάμες; Προφανώς δεν ρίχνω ό,τι έχω και δεν έχω, προφανώς δεν ετοιμάζω βαλίτσες για Μπαχάμες (για καμιά Ανδρο στην καλύτερη με βλέπω – όχι ότι με χαλάει βεβαίως!), προφανώς θα παίξω όπως παίζω πάντα: φυσιολογικά και χωρίς ακρότητες.

Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, όποιος θέλει να λύσει το πρόβλημα της ζωής του μέσα από το στοίχημα, να το πάρει… αλλιώς. Αυτά τα ολίγα λοιπόν. Λίγα στη Νιουκάστλ την Κυριακή, λίγα στην αυριανή δυάδα Βιγιαρεάλ και Χετάφε. Και κλείσαμε. Από βδομάδα θα μπούμε σε ρυθμούς τελικών Γιουρόπα και Τσάμπιονς Λιγκ, θα ξεκινήσουμε και τον απολογισμό.

Αν προκύψει οτιδήποτε θα γίνει update ή θα τα πούμε μέσω twitter.   Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (05/05): -82 μονάδες Νέο υπόλοιπο (11/05): -82 μονάδες Ποντάρισμα (12-13/05) Δυάδα Λα Κορούνια – Βιγιαρεάλ 2 (2.10) Χετάφε – Ατλέτικο 1 (2.30) * 30 μονάδες Μονό Νιουκάστλ – Τσέλσι 1 dnb (4.50): 20 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 50 μονάδες Νέο υπόλοιπο: -132 μονάδες   

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος