2249

Μάκης Μηνδρινός

Με τη φορμαρισμένη

Χαιρετώ! Απογοητευτικές ήταν οι δύο από τις τέσσερις ομάδες που πίστεψα και πόνταρα το Σάββατο. Και η Σάντερλαντ και η Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ. Η Μπρίστολ Ρόβερς το πάλεψε περισσότερο, ήταν ματς του ενός γκολ και το δέχθηκε στο τέλος. Μόνο η Γουίκομ επιβεβαίωσε την καλή της κατάσταση και πέρασε από την Τσέλτεναμ. Μερικές φορές περισσότερο από την ήττα (την οποία δέχομαι και σαφώς είναι μέσα στο πρόγραμμα) με πειράζει περισσότερο όταν οι ομάδες που πιστεύω εμφανίζονται πολύ κατώτερες από αυτό που περίμενα.

Ας χάσω, αλλά όχι να μην παλέψω. Υπάρχουν ματς που έχουμε χάσει με 3-0 και οι ομάδες μας πάλεψαν πολύ, υπάρχουν και κάτι ήττες 1-0 που όσες ώρες και να έπαιζαν ανατροπή δεν θα γινόταν ποτέ! Αυτά με τα στοιχηματικά. Στα καθαρά ποδοσφαιρικά, μπορεί κατά καιρούς να γκρινιάζουν οι Αγγλοι, κυρίως προπονητές και παίκτες των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά αυτή η μαγεία του Κυπέλλου δεν συγκρίνεται με τίποτα! Δύο ματς, το Ρότσντεϊλ – Τότεναμ και το Γουίγκαν – Σίτι, είναι όλα όσα αντιπροσωπεύει το Κύπελλο Αγγλίας, η αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη.

Οι μικρές που δεν μασάνε, οι μικρές που ζουν το όνειρό τους. Και ΟΚ, η Γουίγκαν έχει παίξει μέχρι και Γιουρόπα Λιγκ, έχει πάρει Κύπελλο, δεν είναι τόσο μικρή κι ας παίζει στη Λιγκ 1. Η Ρότσντεϊλ, όμως; Πάρε το γκολ στο 93’ κόντρα στην Τότεναμ και… Γουέμπλεϊ; Πολλοί Αγγλοι, από τις αλάνες που κάνουν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα, έχουν ένα όνειρο όταν μεγαλώσουν: να αγωνιστούν κάποια στιγμή στο Γουέμπλεϊ.

Είναι όνειρο ζωής γι’ αυτούς. Ε, για τους παίκτες της Ρότσντεϊλ, η οποία είναι ουραγός στη Λιγκ 1 αυτή τη στιγμή, το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα στις 28 Φλεβάρη. Anyway, πάμε παρακάτω, μεσοβδόμαδο κουπόνι με… λίγο απ’ όλα είναι αυτό που έχουμε μπροστά μας. Διεξάγονται τα υπόλοιπα ματς της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και οι ρεβάνς των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Ετσι κι αλλιώς ελάχιστα ασχολήθηκα φέτος στοιχηματικά με τις δύο διοργανώσεις, τώρα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Εχουμε και Αγγλία, φουλ αγωνιστική Τσάμπιονσιπ και Νάσιοναλ Λιγκ, λίγα ματς σε Λιγκ 1, Λιγκ 2 και Βορρά/Νότο Νάσιοναλ. Ας δούμε μία γρήγορη τα του Τσου Λου: Τσέλσι – Μπαρτσελόνα: Δεν περιμένω πως θα είναι εύκολα τα πράγματα για την Μπαρτσελόνα.

Την αλλαγμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» να μετρούν 5 διαδοχικά under σε όλες τις διοργανώσεις, άλλες δύο φορές έγινε αυτό από το 2010 και μετά: τον Απρίλη του 2011 και στο τέλος του 2016. Η διαφορά είναι ότι τώρα είναι και η εικόνα της Μπαρτσελόνα για under. Εχει στρώσει αμυντικά και δεν… σπέρνει τον τρόμο επιθετικά.

Η Τσέλσι δεν σου βγάζει τη σιγουριά που έβγαλε πέρσι, ούτε αμυντικά ούτε επιθετικά. Αλλά προφανώς στη μέρα της δεν είναι εύκολη ομάδα. Πολύ οριακό το βλέπω, δεν αποκλείω την ισοπαλία. Μπάγερν – Μπεσίκτας: Η Μπεσίκτας είχε εντυπωσιακή εικόνα στη φάση των ομίλων, όμως ήταν άτυχη στην κλήρωση. Δεν βλέπω να κάνει την υπέρβαση, όσο καλή ομάδα και να έχει.

Η Μπάγερν προφανώς είναι το φαβορί, αλλά στοιχηματικά δεν μου κάνει τίποτα. Σεβίλλη – Μάντσεστερ Γιουν: Αν η Γιουνάιτεντ κατέβει όπως σε όλα τα μεγάλα ματς της Πρέμιερ Λιγκ, όπου ήταν σχεδόν σε όλα απογοητευτική, μπορεί να την πάθει τη ζημιά. Δεν είναι εύκολη έδρα το «Πιθχουάν», αν αφήσεις τη Σεβίλλη να έχει μπάλα και να σε πιέζει, τότε με τη βοήθεια και του κόσμου μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα.

Αν η Γιουνάιτεντ κατέβει για να παίξει (και όχι για να καταστρέψει το παιχνίδι της αντιπάλου) μπορεί να πετύχει γκολ και να καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση. Αν πιεστεί αμυντικά η Σεβίλλη δεν είναι αξιόπιστη πίσω… Θεωρώ ότι θα σκοράρει η Γιουνάιτεντ και το παιχνίδι ταιριάζει στον Αλέξις Σάντσες. Στο 1-1; Στο 1-2; Κάπου εκεί.

Σαχτάρ – Ρόμα: Αν διάλεγα ένα φαβορί από τα ευρωπαϊκά θα ήταν ο άσος της Σαχτάρ. Σε μια έδρα που έχασε ακόμα και η Μάντσεστερ Σίτι, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα μπορέσει να σταθεί η Ρόμα. Η οποία προσπαθεί να στρώσει αμυντικά και η αλήθεια είναι ότι έχει κάνει βήματα προόδου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, από την άλλη όμως είναι ο ορισμός της αναξιοπιστίας.

Ερωτηματικό, βέβαια, η κατάσταση της Σαχτάρ, η οποία μόλις την Παρασκευή έπαιξε το πρώτο επίσημο ματς μετά από 2 μήνες απραξίας. Στο Γιουρόπα Λιγκ, οι μπουκ θεωρούν ότι η Νάπολι θα κατέβει να πετάξει αετό στη Λειψία. Η αλήθεια είναι ότι οι Ιταλοί δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το Γιουρόπα Λιγκ, το Καμπιονάτο είναι αυτό που τους καίει.

Αλλά, μην ξεχνάμε, ότι η Λειψία περνάει ακόμα και… με ήττα στην επόμενη φάση μετά το 3-1 του Σαν Πάολο. Μεγάλο το 4.50 της Νάπολι, τεράστιο είναι, όμως πρέπει να δούμε και τελευταίες ειδήσεις. Από ‘κει και πέρα, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Σάλτσμπουργκ μπορεί να περάσει τη Σοσιεδάδ. Εδειξε και στο πρώτο παιχνίδια τα… δόντια της, πολύ καλή ομάδα, φουλ επιθετική, εντός έδρας την περιμένω ακόμα καλύτερη.

Στο 2.25 ο άσος, προφανώς όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για την απόλυτη στοιχηματική ευκαιρία. Τσάμπιονσιπ * Δεν είναι εύκολη η αγωνιστική. Η Πρέστον είναι σκληρή ομάδα, αλλά η Αστον Βίλα εντός έδρας δεν έχει δώσει αφορμές. Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ αρχίζει να βγάζει πάλι πράγματα, αλλά η Μίλγουολ είναι καλά. Η Μπέρτον βγάζει κάποια σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης, αλλά η Μπάρνσλεϊ είναι με νέο προπονητή.

Η Νόριτς έχει βρει πατήματα το τελευταίο διάστημα, μεγάλο το 6.50 στην έδρα της Γουλβς. Το ‘χουμε ξαναπεί, βέβαια, το να κοντράρεις τη Γουλβς φέτος είναι σαν να κοντράρεις τη… Σίτι της Τσάμπιονσιπ. Διαβασμένα τα Ιπσουιτς – Κάρντιφ και Μπρίστολ Σίτι – Φούλαμ, με τα διπλά να είναι σε απόδοση φαβορί. * Ξεφεύγει και το 5άρι της Λιντς στο Ντέρμπι.

Σαν νίκη ήταν το 2-2 που πήρε η Λιντς απέναντι στην Μπρίστολ Σίτι, καθώς βρέθηκε 2-0 πίσω και ισοφάρισε στο τέλος. Πρώτος βαθμός με τον Χέκινμποτομ, δείχνει να αλλάζει πάλι η ψυχολογία. Το ερώτημα εδώ είναι η Ντέρμπι. Η οποία δεν έπαιξε το Σ/Κ και πιο πριν έχασε από την Σέφιλντ Γουένσντεϊ, πρώτη ήττα από τον Νοέμβρη και μετά. Αν το ματς με τη Λιντς ήταν στα καπάκια της ήττας από τη Σέφιλντ, θα ήμουν πιο ζεστός.

Τώρα, δεν ξέρω, ίσως η Ντέρμπι ηρέμησε στο ρεπό του Σ/Κ και εμφανιστεί πάλι καλή. Λιγκ 1-Λιγκ 2 * Η μία ανάγνωση για τη Τζίλιγχαμ είναι πως στα 12 τελευταία παιχνίδια της έχασε μόνο το ένα. Η άλλη είναι ότι στα 4 πιο πρόσφατα κέρδισε μόνο τη ντεφορμέ Νορθάμπτον. Αυτά λένε οι αριθμοί. Στο καθαρά αγωνιστικό, η Τζίλιγχαμ είναι σταθερά καλή το τελευταίο διάστημα και στο 0-0 με τη Γουόλσολ το Σάββατο άξιζε να κερδίσει (είχε και δύο δοκάρια).

Η Σριούσμπερι προέρχεται από δύο σερί εντός έδρας ήττες αλλά παραμένει στην κορυφή (έστω και με ματς παραπάνω από τη Γουίγκαν). Να κάνει και τρίτη σερί εντός έδρας ήττες; Μπορεί, δεν το αποκλείω. Σε κάθε περίπτωση, το 4.75 του διπλού είναι υπό εξέταση. * Η Φλίτγουντ έδιωξε το Ρέσλερ μετά την 5η σερί ήττα, το 3-0 στο Ντόνκαστερ. Με υπηρεσιακό θα υποδεχθεί την Πόρτσμουθ.

Όπως όλα τα ματς που έχουμε νέο προπονητή, είναι αρκετά μπερδεμένο. Για σημείο δεν θα μιλήσω, αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση που το over είναι στο 2.40. Καταρχάς από μόνη της η φράση «over στη Λιγκ 1 στο 2.40» χτυπάει κάπως. Χωρίς καν να δεις τις ομάδες. Η Φλίτγουντ, λοιπόν, μετράει 7 σερί over και στα 6 τελευταία εντός δέχθηκε τουλάχιστον 2 γκολ στο καθένα.

Η Πόρτσμουθ έχει 4 σερί over και εκτός έδρας δέχθηκε γκολ στα 9 από τα 10 τελευταία. * Στη Λιγκ 2 τίποτα για τα τρία παιχνίδια. Νάσιοναλ Λιγκ * Η αλήθεια είναι ότι το Μέιντενχεντ – Ιστλι θα έπρεπε να είναι περισσότερο ισορροπημένο, το διπλό έπρεπε να είναι κάπου στο 3.00 (στο 3.40 κυκλοφορεί τώρα). Η Μέιντενχεντ δεν είναι φόβητρο, πολλές γκέλες εντός έδρας, γενικά αναξιόπιστη.

Το θέμα μου είναι η Ιστλι, η οποία πήγαινε εξαιρετικά αλλά τελευταία κάνει νερά. Σαν να βγάζει κούραση: στα 5 τελευταία δέχθηκε από 2 γκολ και πάνω στο καθένα. * Ξεφεύγει το σετ και στο ντέρμπι κορυφής Τρανμίρ – Μάκλσφιλντ. Εδώ τι έχουμε: την Τρανμίρ που έχει πάρει φόρα και μοιάζει ασταμάτητη, μετρώντας μάλιστα 9 διαδοχικά εντός έδρας νίκες και τη Μάκλσφιλντ που είναι πρώτη και έχει τα περισσότερα εκτός έδρας τρίποντα στην κατηγορία (10 σε 16 εξόδους).

Το διπλό στο 4.75, είναι μεγάλο. Βορράς/Νότος * Στο Βορρά, είναι 4 «καυτά» φαβορί: Σάλφορντ στο 1.70 (με Μπράντφορντ), Σπένιμουρ στο 1.60 (με Τέλφορντ), Στόκπορτ στο 1.83 (με Νάνιτον) και Χάρογκεϊτ στο 1.44 (με Αλφρετον). Προσωπικά, θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο να περάσουν και οι 4 άσοι. Αν ήταν λίγο καλύτερα η Μπάντφορντ μπορεί να έπαιρνα το ρίσκο γιατί η Σάλφορντ δίνει δικαιώματα το τελευταίο διάστημα.

Η Χάρογκεϊτ δεν είναι για κόντρα αυτή την περίοδο, η δε Σπένιμουρ θεωρώ δύσκολο να κάνει δεύτερη εντός έδρας ήττα μέσα σε 4 μέρες. Το Στόκπορτ – Νάνιτον σηκώνει παραπάνω κουβέντα. Η Στόκπορτ κέρδισε στο Μάντσεστερ, σε ματς που το πήγε στα μέτρα της. Προηγήθηκε σχετικά νωρίς, το διαχειρίστηκε καλά στη συνέχεια. Τώρα θα κληθεί να έχει αυτή τη μπάλα στα πόδια της.

Η Νάνιτον θα επιχειρήσει να το «κλέψει», όπως έκανε και στη δύσκολη έδρα της Σπένιμουρ το Σάββατο (1-0). Είναι 5 ματς αήττητη (4-1-0), ενώ στα 4 τελευταία κράτησε το μηδέν στην άμυνα! Με λίγα λόγια, είναι καλά. Στο 4.00 το διπλό. * Στο Νότο, τίποτα στο Γουίστον – Τσέλμσφορντ. Στο άλλο, κυκλοφόρησαν κάτι φωτογραφίες του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου της Κόνκορντ, αμφιβάλλω αν θα γίνει το παιχνίδι της με την Ιστ Θάροκ: Στη σούμα, τρία είναι αυτά που μου άρεσαν περισσότερο.

Τζίλιγχαμ, Μάκλσφιλντ και Νάνιτον. Σέβομαι την πορεία της Τρανμίρ και αφήνω Μάκλσφιλντ. Αφήνω και Νάνιτον γιατί το ματς έχει και πολύ Χ. Και κρατάω τη φορμαρισμένη Τζίλιγχαμ, το draw no bet στο 3.10. Χαλαρά παίζουμε, ένα μέτριο μεσοβδόμαδο είναι. Τα λέμε ξανά την Παρασκευή, πιθανότατα το πρωί. Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (17/02): 85 μονάδες Νέο υπόλοιπο (20/02): 85 μονάδες Ποντάρισμα 20/02 Μονό Σριούσμπερι – Τζίλιγχαμ 2 dnb (3.

10): 30 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 30 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 55 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος