1188

Μάκης Μηνδρινός

Με τις μπόμπες στο Κύπελλο

Χαιρετώ! Χθες ολοκληρώθηκε ένα ακόμα «τρελό» μεσοβδόμαδο, με την Μπέρνλι να περνάει νικηφόρα «Ανφιλντ». Εκεί όπου η Λίβερπουλ είχε να χάσει 68 παιχνίδια (από την Πάλας τον Απρίλη του 2017), μετρούσε 55 νίκες και 13 ισοπαλίες. Εμεινε τέταρτο σερί ματς χωρίς γκολ, τελευταία φορά που δεν σκόραρε σε τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος ήταν τον Μάιο του 2000.

Και τελευταία φορά που ομάδα του Κλοπ έμεινε τέσσερα σερί χωρίς γκολ ήταν η Μάιντζ τον Δεκέμβρη του 2006.

Την ίδια ώρα, στην Ισπανία, η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε την παράταση για να αποκλείσει την Κορνεγιά στο Κύπελλο και την Τετάρτη η Ρεάλ αποκλείστηκε από την Αλκογιάνο στην παράταση, με τη μικρούλα να σκοράρει το δεύτερο γκολ (2-1) παίζοντας με παίκτη λιγότερο! Υπενθυμίζω ότι, μεταξύ άλλων, σε ένα προηγούμενο μεσοβδόμαδο η Μπάγερν είχε αποκλειστεί στα πέναλτι από την Κιέλο στο Κύπελλο Γερμανίας, με τον Ελληνα γκολκίπερ της Κιέλο πρωταγωνιστή.

Όλα αυτά (μαζί με πάρα πολλά ακόμα) είναι απλά μία επιβεβαίωση ότι η φετινή σεζόν είναι τουλάχιστον ιδιαίτερη. Όχι κακή, ίσα-ίσα, η έκπληξη πάντα είναι ωραία στον αθλητισμό και εννοείται και στο στοίχημα, ειδικά για εμάς εδώ πέρα.

Πάμε στα φρέσκα. Καταρχάς σήμερα επιστρέφουμε στις εκπομπές. Μετά από δύο μήνες και. Και εκτός απροόπτου από δω και πέρα θα επιστρέψουμε στις γνωστές Παρασκευές.

Ελπίζω σύντομα να επιστρέψουμε και στην κανονικότητα γενικότερα, αν και φαίνεται ότι πηγαίνουμε προς τα εκεί σιγά σιγά.

Τέταρτος γύρος του Κυπέλλου το Σ/Κ και ό,τι περισσεύει στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας. Γενικά γεμάτο πρόγραμμα, πάμε να δούμε τι κρατάμε και τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε στην εκπομπή.

Στοίχημα

Στο Κύπελλο λοιπόν δύο είναι αυτά που μ’ αρέσουν περισσότερο και είναι η κόντρα ομάδων που είχαμε συζητήσει και στον 3ο γύρο: Μπράιτον και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κόντρα σε Μπλάκπουλ και Πλίμουθ αντίστοιχα.

Είναι γνωστή η λογική: αμφότερες έχουν βασικό στόχο την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ και μεσοβδόμαδα έχουν δύσκολα παιχνίδια στην εμβόλιμη που ακολουθεί.

Η Μπράιτον έκανε τεράστια νίκη στο Λιντς στο τελευταίο, στο +5 από τη γραμμή υποβιβασμού πλέον, μεσοβδόμαδα έχει «εξάποντο» με τη Φούλαμ (27/01) και την άλλη Κυριακή (31/01) υποδέχεται την Τότεναμ.

Στη νίκη επί της Λιντς επιβεβαιώθηκε ότι φέτος η Μπράιτον είναι πιο αποτελεσματική εκτός έδρας. Σε 9 εντός έδρας ματς πρωταθλήματος δεν έχει ακόμα νίκη! Με αλλαγές κόντρα στη Νιούπορτ στον 3ο γύρο, πέρασε στα πέναλτι, πολύ δύσκολα.

Στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, αφού είναι ουραγός στην Πρέμιερ Λιγκ, μόλις μία νίκη σε 19 ματς.

Επαιξε με αλλαγές κόντρα στην Μπρίστολ Ρόβερς στον προηγούμενο γύρο, ενώ μεσοβδόμαδα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (27/01) και αμέσως μετά τη Μάντσεστερ Σίτι πάλι εκτός (30/01), σε μια εβδομάδα φωτιά.

Για κόντρα λοιπόν και η Μπράιτον και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και πάμε στο κρίσιμο ερώτημα: πόσο σοβαρά θα το πάρουν Μπλάκπουλ και Πλίμουθ; Και οι δύο έχουν εμβόλιμη αγωνιστική μεσοβδόμαδα και τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλές «μικρές» να κάνουν αλλαγές στα Κύπελλα, ρίχνοντας το βάρος στο πρωτάθλημα.

Και ΟΚ, η Μπλάκπουλ δεν φαίνεται να έχει σαφείς στόχους στη Λιγκ 1. Αλλά η Πλίμουθ θεωρητικά έχει βλέψεις πλέι οφ. Και είναι και σε καλή κατάσταση, κέρδισε τη Σάντερλαντ εκτός έδρας στο τελευταίο.

Στο 8,00 η Μπλάκπουλ, στο 7,50 η Πλίμουθ, είναι μεγάλη η απόδοση και γνώμη μου είναι ότι αξίζει το ρίσκο. Οπότε κρατάω αυτά τα δύο, τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε και στις 16:30 στην εκπομπή και αν αλλάξει κάτι θα γίνει update στη στήλη αύριο.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος