865

Μάκης Μηνδρινός

Με τις πιο «φρέσκιες»

Χαιρετώ! Προφανώς ήταν ένα ωραίο στοιχηματικά Σ/Κ αυτό που μας πέρασε. Μάνσφιλντ και Τσέστερφιλντ πέρασαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, πλήρωσε και η δυάδα τους, γενικά είναι μια καλή περίοδος. Η Μάνσφιλντ ήταν εντυπωσιακή στο δεύτερο ημίχρονο, δεν φάνηκε η διαφορά μίας κατηγορίας με την Ντόνκαστερ. Η Τσέστερφιλντ δεν φοβήθηκε τη Σάλφορντ, η οποία είχε φλύαρη κατοχή μπάλας και ήταν άστοχη στις όποιες ευκαιρίες δημιούργησε.

Αυτά με τα όσα έγιναν. Μπροστά μας έχουμε γεμάτο κουπόνι, με τελευταία αγωνιστική ομίλων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και εμβόλιμες αγωνιστικές σε Λιγκ 1 και Λιγκ 2 Αγγλίας. Δεν θα μπλέξω με τα ευρωπαϊκά, το έκανα ελάχιστα ούτως ή άλλως και σε όλη τη διάρκεια των ομίλων. Αν και αγωνιστικά, το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο στα περισσότερα παιχνίδια.

Δεν θα ασχοληθώ καθόλου ούτε με τη Λιγκ 1. Για μία ακόμα φορά δεν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον, γενικά μέχρι στιγμής η Λιγκ 1 είναι μετριότατη στοιχηματικά. Στη Λιγκ 2 όμως έχει πράγματα να πούμε, καθώς μπορεί να γίνει κουβέντα για τέσσερα διαφορετικά παιχνίδια.

Αναφέρομαι στα Λέιτον – Σουίντον (3,30 το διπλό), Εξετερ – Νορθάμπτον (3,60 το διπλό), Στίβενεϊτζ – Σκάνθορπ (4,00 το διπλό) και Μπάροου – Σάλφορντ (2,70 το διπλό).

Ξεκινώντας από το πιο μικρό, η Σάλφορντ δεν μπορεί να είναι αουτσάιντερ στο ματς με την Μπάροου. ΟΚ, οριακό αουτσάιντερ είναι, αλλά και πάλι το διπλό θα έπρεπε να δίνει μαξ 2,40. Είπαμε και την Παρασκευή, η Σάλφορντ εκεί ρίχνει το βάρος, στο πρωτάθλημα. Και η Μπάροου όχι μόνο δεν τρομάζει, αλλά έχει ξεχάσει και πότε σκόραρε τελευταία φορά.

Το Λέιτον – Σουίντον το κοίταξα περισσότερο λόγω των εντυπωσιακών εκτός έδρας επιδόσεων της Σουίντον, η οποία παραμένει αήττητη, με 10-3-0 σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι καλή και η Λέιτον βέβαια, ειδικά εντός έδρας, ενώ έρχεται και από καλή εμφάνιση στο Κύπελλο. Στο 3,30 το διπλό είναι πολύ οριακό και τελικά είναι το πρώτο από τα τέσσερα που σβήνω.

Στο Εξετερ – Νορθάμπτον, ο τρίτος της βαθμολογίας υποδέχεται τον δεύτερο. Δύο ομάδες με κοινό στόχο την άνοδο, το πιο ενδιαφέρον ματς της αγωνιστικής. Τα τελευταία χρόνια αν υπάρχουν 4-5 σταθερές που αφορούν τη Λιγκ 2, η μία είναι «πρέπει να υπάρχει σημαντικός λόγος για να κοντράρω εντός την Εξετερ». Και φέτος είναι πολύ δυνατή εντός, αήττητη σε 9 ματς, έστω κι αν έχει 4 ισοπαλίες.

Ισως όμως μπροστά μας έχουμε σημαντικό λόγο! Η Εξετερ παίζει δίχως σταματημό από τις 20 Νοεμβρίου. Από τότε έχει δώσει 5 ματς, που σημαίνει ένα κάθε 3-4 μέρες. Δεν είναι εύκολο για ομάδες τέτοιου επιπέδου να παίζουν τόσο συχνά. Και ήδη βγαίνει μία κούραση: πρώτα η ήττα από την Κόλτσεστερ στο πρωτάθλημα (3-1), αμέσως μετά το 1-1 στη Ρότσντεϊλ, νίκησε 2-1 την Μπράντφορντ στο Κύπελλο με ανατροπή, ενώ το Σάββατο αποκλείστηκε από το Κύπελλο από την Κέμπριτζ, επίσης με ανατροπή.

Επιπλέον, έχασε τον πολύ καλό επιθετικό, Νομπ (7 γκολ).

Η Νορθάμπτον αντέδρασε μετά τις απώλειες κόντρα σε Μπρίστολ Ρόβερς (2-1 εκτός) και Μπράντφορντ (1-1 εκτός), επικρατώντας της Ολνταμ (2-1) και της Λέιτον Οριεντ (1-0). Από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος και αυτό είναι «κλειδί» απέναντι στην καλή επιθετική γραμμή της Εξετερ.

Επίσης πολύ σημαντικό: η Νορθάμπτον δεν είχε υποχρεώσεις το Σ/Κ, είναι εντελώς ξεκούραστη (τελευταίο της ματς στις 27 Νοεμβρίου). Σε πτώση το διπλό, αλλά ακόμα και στο 3,50 μπορεί να παιχτεί, έστω και οριακά.

Τέλος, το Στίβενεϊτζ – Σκάνθορπ. Δύο ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους. Και, εντάξει, για τη Στίβενεϊτζ το περιμέναμε.

Η πορεία της Σκάνθορπ, όμως, είναι έκπληξη. ΟΚ, δεν ήταν για να διεκδικήσει πλέι οφ, αλλά όχι και μετά από 19 αγωνιστικές να είναι ουραγός με μόλις δύο νίκες στο ενεργητικό της. Αναμενόμενη η αλλαγή προπονητή, ο έμπειρος Κιθ Χιλ είναι στον πάγκο της εδώ και μερικές εβδομάδες και μπορεί να μην έχει κάνει το ξέσπασμα που ενδεχομένως να περίμενε, αλλά αν μη τι άλλο η εικόνα της είναι βελτιωμένη.

Χωρίς διπλό μεν, αλλά με 4 ισοπαλίες σε 9 εξόδους και τρία 1-1 στα 4 τελευταία παιχνίδια της. Κάτι κινείται, σου δίνει την αίσθηση ότι το γυροφέρνει το τρίποντο. Επίσης, ο Χιλ είχε την ευκαιρία το προηγούμενο διάστημα να δουλέψει ήρεμα την ομάδα του, καθώς δεν υπήρχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις: τελευταίο ματς της Σκάνθορπ ήταν το 1-1 με την Μπράντφορντ, στις 27 Νοεμβρίου.

Αντίθετα, η Στίβενεϊτζ έπαιξε κανονικά το Σάββατο Κύπελλο και μάλιστα αποκλείστηκε από ομάδα Νάσιοναλ Λιγκ, τη Γέοβιλ (1-0). Δεύτερος σερί αποκλεισμός, είχε προηγηθεί εκείνος από τη Σάτον στο Τρόφι, στα πέναλτι, στο ντεμπούτο του Τίσντεϊλ. Δύο ματς με τον Τίσντεϊλ στον πάγκο, δύο αποκλεισμοί. Θα κάνει ντεμπούτο απόψε στο πρωτάθλημα, είναι ένα αρνητικό αυτό, αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να την κοντράρουμε, όσο η απόδοση είναι στο 4,00+.

Το 2,70 της Σάλφορντ δεν ταιριάζει τόσο πολύ στο παιχνίδι μου, εκτός αν πάω σε ένα τρίξι. Δεν θέλω να παίξω τρίξι όμως. Θα πάω με τα δύο μονά αποδεκτά, τη Νορθάμπτον και τη Σκάνθορπ. Ζόρικα πολύ και τα δύο, αλλά εξηγήσαμε παραπάνω τους λόγους. Νέα στήλη την Παρασκευή, εκτός απροόπτου και εκπομπή!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος