1985

Κώστας Ζαφείρης

Με τον αδερφό μου τον Κάρολ

Γεια χαρά… Σε δύο ώρες παρά κάτι θα γίνει το τζάμπολ στην 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, στην Τουρκία, με το παιχνίδι Νταρουσάφακα (1-5) – Αρμάνι (4-2). Δεν είναι για να γράφουμε και πολλά – πολλά για το συγκεκριμένο ματς. Αν ο Πιανιτζιάνι και οι παίκτες του σέβονται τον εαυτό τους και τον γερό – Αρμάνι που δεν έχει σταματήσει να βάζει το χέρι στην τσέπη, θα πρέπει να κάνουν την δουλειά στα γρήγορα και χωρίς το παραμικρό άγχος.

Λογικά θα παίξει και ο υπερπολύτιμος Σέρβος γκαρντ, Νέντοβιτς, οπότε πάω στο «διπλό» από το ημίχρονο.

 

Λίγο αργότερα στο Μαυροβούνιο, η Μπούντουτσνοστ (0-6) υποδέχεται την Μπασκόνια (2-4). Χωρίς νίκη οι γηπεδούχοι, μεγάλη γκρίνια από τον κόσμο, ενίσχυση έχει ζητήσει ο κόουτς, Τζίκιτς, ενίσχυση όμως δεν βλέπει. Γι’ αυτό το λόγο υπέβαλλε την παραίτησή του μετά τη νέα ήττα από την Ζαλγκίρις, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή από την διοίκηση.

Τουλάχιστον για την ώρα… Από την άλλη πλευρά, οι Βάσκοι δεν είναι στα καλά τους (έφαγαν και την εκτός έδρας σφαλιάρα στην ACB από την Ανδόρρα, 20 πόντους διαφορά στο κεφάλι), με τον Πέδρο Μαρτίνεθ να ψάχνει λύσεις για το πώς θα γυρίσει το σκηνικό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πίεση προς όλα τα μέλη της ομάδας είναι τεράστια, καθώς το Φάιναλ Φορ θα διεξαχθεί στην Βιτόρια.

Χωρίς τον Ουρουγουανό πλέι μέικερ, Γκρέιντζερ η Μπασκόνια, τίποτα δεν πληρώνει η νίκη της, ενώ και στα ειδικά των παικτών δεν βλέπω κάτι ενδιαφέρον.

 

Πάμε στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό (3-3) να αντιμετωπίζει την Φενέρ (5-1). Ενισχυμένοι με τον χρησιμότατο Στρέλνιεκς οι «ερυθρόλευκοι», χωρίς την «κολόνα» τους στη ρακέτα, τον Τσέχο, Βέσελι οι Τούρκοι (γέννησε η γυναίκα του και έμεινε στην Τουρκία, μετά από απόφαση του Ομπράντοβιτς).

Στις τάξεις των Πειραιωτών υπάρχει μία μικρή πίεση, καθώς μετά από δύο κολλητές ήττες θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, όμως το 1.55 – 1.60 δεν λέει και πολλά, παρά την απουσία του βασικότατου Βέσελι. Αλλωστε, ο Ομπράντοβιτς έχει λύσεις…

Τι κρατάμε; το Over 0,5 τρίποντο του Βεζένκοφ και το Under 1,5 τρίποντα του Ουίλιαμς Γκος.

 

Η μέρα κλείνει με το ματς της Ρεάλ (6-0) κόντρα στην Κίμκι (1-5 – αμφίβολο το αν θα παίξει ο άρρωστος Σβεντ).

Αν δεν πατήσει παρκέ ο Σβεντ, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το πώς θα αντιδράσει ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ελληνας τεχνικός είναι στα σχοινιά, με τις φήμες που κάνουν λόγο για απόλυσή του να εντείνονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ξανά τον… αδερφό μου τον Κάρολ θα στηρίξω και το Over στα τρίποντα του (πάνω από 1,5).

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης