1920

Billaras

Με το ένα μάτι στα πρακτορεία…

H επικαιρότητα σε ξεπερνάει κάποιες φορές. Αλλη εισαγωγή θα έκανα στο (χαλαρό) κείμενό μου, άλλη κάνω. Γιατί ομολογώ ότι είμαι σε ένα μικρό σοκ και έχω αγωνία γιά την τύχη του Εμιλιάνο Σάλα (φωτό). Αν δεν ξέρετε τα νέα, ο 28χρονος αργεντίνος φορ της Ναντ υπέγραψε το Σάββατο με ποσό-ρεκόρ γιά την Κάρντιφ. Εξαιρετικός στράικερ, γαλουχημένος στη Γαλλία, τον είχα εντοπίσει καιρό πριν και απορούσα που δεν έχει κάνει μεγάλο βήμα, ειδικά γιά το Νησί βάση σωματότυπου ήταν εξαιρετική περίπτωση.

Υπέγραψε λοιπόν γιά την Premier League, γύρισε στη Γαλλία να αποχαιρετήσει συμπαίκτες και να μαζέψει τα πράγματά του και από χθες το βράδυ πετώντας με ένα μικρό αεροσκάφος με προορισμό την Ουαλία γιά μονιμη εγκατάσταση, το αεροσκάφος εξαφανίστηκε πάνω από τα νησιά της Μάγχης. Μάντης κακών δεν γίνομαι, μακάρι να βρεθεί, να είναι απλά μια περιπέτεια, αλλά όταν εξαφανίζεται αεροπλάνο στη θάλασσα, ειδικά μικρό, δεν μπορείς να είσαι αισιόδοξος.

Γίνονται έρευνες, προς το παρόν δεν έχει βρεθεί τίποτα, με τελευταία επίσημη ενημέρωση στις 13,45 ώρα Ελλάδος (“11.45am update: So far over 1,000sq miles have been searched by a total of five aircraft and two lifeboats. It is being co-ordinated by the Joint Emergency Services Control Centre. There has been no trace of the aircraft. The search is continuing”). Τι να πω, η ζωή σε ξεπερνάει πολλές φορές, αυτά είναι πολύ στενάχωρα πράγματα.

Με το ένα μάτι στα πρακτορεία και τα ξένα δίκτυα, πάω παρακάτω….

Χθες “έκλεψα” τη μέρα μετά το μεσημέρι και το βράδυ και την…αφιέρωσα στο…ψάρεμά μου, γαλήνεψα, ξελαμπικάρισα και…φόρτωσα μπαταρίες. Επιβάλλεται να το κάνεις αυτό, σας το συνιστώ (όχι ντε και καλά με ψάρεμα που είναι η δική μου “λόξα” αλλά με οτιδήποτε σας κάνει κέφι).

Και σήμερα, σέρφαρα αριστερά δεξιά, πέραν της περιπέτειας με τον Σάλα, είναι είδηση άξια σχολιασμού σαφώς και η έλευση του Γιάν Ζίβερτ στον πάγκο της Χάτερσφιλντ. Ποιός είναι ο κύριος; Μολις 36 ετών, προπονητής της Β’ ομάδας της Ντόρτμουντ. Και αυτό πλέον είναι….μόδα! Από την ημέρα που ο Κλοπ ήρθε σε αγγλικό έδαφος, ακολούθησε ο Βάγκνερ γιά την Χάτερσφιλντ, μετά ο Φάρκε γιά την Νόριτς και τώρα που έφυγε ο Βάγκνερ ήρθε ο Ζίβερτ.

Και οι τρεις, προπονητές της Ντόρτμουντ Β’! Οσοι πάνε σε εκείνον τον πάγκο, με τη σειρά τους, μετά έρχονται στο Νησί, καλό κι αυτό…

Anyway, στοιχηματικά, δηλώνω εξ’αρχής ότι…παίρνω ρεπό. Κανένα εγγλέζικο δεν με κέντρισε, κανενα μη εγγλέζικο (Μετς κοίταγα, αλλά άπαξ και πήγε 3,60 τους το κάνω χάρισμα), οπότε ρεπό γιά οτιδήποτε pre game και απλώς θα είμαι και σήμερα και αύριο στο chat μετά τις 9 το βράδυ, μπάς και έχουμε τίποτα live.

Γιά να κλείσω, θα κοπιάρω ένα μέρος όσων έγραψα απο χθες γιά την σημερινή Kingbet, κάτι που πρώτα επεσήμανα και εδώ. Την αντιδιαστολή σε αγγλικά-μη αγγλικά ματς (σημεία).

Η σούμα λοιπόν σε περίοδο άνω του ενός μήνα, είναι…εξώφθαλμη. Επαίξα 41 παιχνίδια εγγλέζικα από τις 15/12, ας πούμε το ξεκίνημα του εορταστικού προγράμματος και ευστόχησα στα 14, ένα νούμερο εξαιρετικό.

Είναι περίπου (και προς τα πάνω) ένα στα τρία. Το “ένα στα τρία” όταν μιλάμε γιά αποδόσεις του 4.00 και του 5.00 (ο μέσος όρος μου από τις 15/12 είναι το 4,15 παρακαλώ), σημαίνουν αυτομάτως ένα πράγμα. Καλό κέρδος. Εφ’όσον φυσικά παίζονται και σωστά (μονά ή δυάδες, ταβάνι σύστημα όσα παίζουνε κοντά στο 3,00).

Υπάρχει καλό κέρδος λοιπόν, το Σαββατο που πέρασε έπαιξα ας πούμε πέντε (Ιπσουιτς, Πιτέρμπορο, Σκάνθορπ, Μάκλεσφιλντ και Πλίμουθ), έπιασα τα δύο (Μάκλεσφιλντ και Πλίμουθ), είχαν παιχθεί σε μονά και δυάδα και μια χαρούλα. Θα…. έκοβα το ένα μου χέρι αν κάποιος μου υπέγραφε ότι όλη τη σαιζόν στην Αγγλία θα παίζω με μέσο όρο απόδοσης το 4.

00 και θα πιάνω ένα στα τρία. Απόλυτα ικανοποιημένος θα ήμουν (όπως και είμαι με το Νησί). Και πάμε ανάποδα τώρα. Ετσι κι αλλιώς εκτός Αγγλίας παίζω όλη τη σαιζόν λιγότερα ματς, τώρα που είχαν και διακοπες, ήταν μόλις 13 επιλογές από τις 15/12 ως και προχθες. Ευστόχησα σε…ένα. Και μάλιστα ήταν στις 16/12, το Εσπανιόλ-Μπέτις 1-2.

Εκτοτε, στα άλλα 12 ήταν…τζιφος. Δηλαδή, έπαιξα 54 παιχνίδια από τα μέσα Δεκέμβρη, έπιασα τα 15 (μέσος όρος ένα ανά 3.6 ματς) και πήρα κέρδος μεν, αλλά πολύ μικρότερο απ’ όσο θα “έπρεπε” αφού εκτός Αγγλίας…κουλουράκια! Μπορεί να είναι σύμπτωση; Μπορεί. Αλλά δεν είναι μόνο σύμπτωση. Οσο εξαιρετικό είναι το 14 στα 41 εγγλέζικα, τόσο κάκιστο είναι και το 1 στα 13 μη εγγλέζικα.

Πάντα μιλάμε γιά αποδόσεις-θηρία, πάντα γιά μονά-δυάδες. Τα αποτελέσματα λοιπόν, μου δείχνουν τον δρόμο. Τον…εγγλέζικο δρόμο. Αυτό ξέρεις/αυτό εμπιστεύεσαι. Σαφώς η αναλογία μου ήταν σωστή (ένα μη αγγλικό γιά κάθε τέσσερα εγγλέζικα), σαφώς το βάρος μου έπεσε στο Νησί αλλά ήταν και γιορτές. Και τώρα που έφυγαν οι γιορτές, αν κοιτάξω αυτά τα νούμερα, ένα μου μένει να κάνω.

Να μην “παρασυρθώ” και να μείνω κολλημένος με τις εγγλέζες. Εκεί είναι το ψωμάκι…

Τα λέμε Σάββατο με νέα στήλη, αλλά όπως προανέφερα, τα λέμε και σήμερα και αύριο στο chat.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras