158

Skotostrious

Με το αγαπημένο μας άλογο…

Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο !! Δύο πολύ δυνατές ημερίδες ξεχωρίζουν στο σημερινό πρόγραμμα του National Hunt* οι οποίες πραγματοποιούνται στα ιπποδρόμια του Haydock και Ascot, με 4 Grade κούρσες στο πρόγραμμα από τις οποίες η πιο σημαντική είναι η Betfair Chase (Grade 1), μια ιπποδρομία στην οποία συμμετέχουν τα κορυφαία άλογα στην κατηγορία των 3 μιλίων.

Η κούρσα για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε το 2005 και περιλαμβάνεται μαζί με την King George VI Chase και Cheltenham Gold Cup σε μια σειρά γνωστή και ως “Chase Triple Crown” στην οποία τα άλογα της κατηγορίας διεκδικούν ένα μπόνους ενός εκατομμυρίου λιρών επιπλέον έπαθλο εφόσον κερδίσουν και τις τρεις ιπποδρομίες την ίδια αγωνιστική σεζόν.

Το μόνο άλογο που έχει καταφέρει να επιτύχει αυτό το εξαιρετικά δύσκολο κατόρθωμα είναι ο Kauto Star όταν κέρδισε τις κούρσες τη σεζόν 2006-07.

Ξεκινάμε τις σημερινές μας επιλογές και πάμε στην τέταρτη κούρσα του προγράμματος στο Ascot, μια Grade 2 ιπποδρομία στα 2 miles 3 furlongs (3,800 μέτρα περίπου) στα χαμηλά εμπόδια (hurdles), σε μια ιπποδρομία που αρχικά δεν σκόπευα να ασχοληθώ άλλα μια μεγάλη αλλαγή στις αποδόσεις μας δίνει τον αγαπημένο της στήλης GOSHEN σε μια πολύ δελεαστική τιμή αουτσάιντερ.

Ενα ιδιαίτερο και ιδιότροπο άλογο στα καλύτερα του μπορεί να κερδίσει άνετα Grade 1 κούρσες και στα χειρότερα του να χάσει εύκολες κούρσες χωρίς να δώσει τίποτα, στην περσινή αντίστοιχη κούρσα έδειξε το καλό του πρόσωπο και κέρδισε με εντυπωσιακό τρόπο (9 μήκη σώματος) και αν εμφανίσει κάτι κοντά σε αυτή την εμφάνιση του θα βάλει πολύ δύσκολα στους αντιπάλους του.

Ερχεται με αγώνα στα πόδια του καθώς έτρεξε πριν 40 μέρες σε κούρσα στη Flat Racing, οπότε δε τίθεται θέμα απραξίας. Παρόλο που είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε ποιόν Goshen θα δούμε σήμερα η απόδοση είναι τέτοια που αξίζει να ρισκάρουμε ένα μικρό ποντάρισμα πάνω του.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή για σήμερα και πάμε στην πέμπτη κούρσα στο Haydock, ένα Premier Handicap στα χαμηλά εμπόδια (hurdles) και την απόσταση των 3 miles (4,800 μέτρα περίπου) και η επιλογή μας είναι ο εξαιρετικός SLATE LANE.

Εχει σημειώσει άλματα προόδου τους τελευταίους μήνες και έρχεται από ένα σερί 4 νικών από την ημέρα που μετακόμισε στο στάβλο του Emmet Mullins και δείχνει να έχει την καλύτερη φόρμα ανάμεσα σε όλες τις συμμετοχές. Οι τελευταίες επιτυχίες έχουν ως αποτέλεσμα να αγωνιστεί με μια σημαντική επιβάρυνση 14 lbs άλλα ο τρόπος με τον οποίο κέρδισε τους αγώνες του δείχνει ότι πιθανόν ο handicapper να μην έχει βρει ακόμα το σωστό βάρος του.

Εχει την άνεση να αγωνίζεται σε όλες τις αποστάσεις από 1 mile 2 furlongs εώς και 3 miles 4 furlongs οπότε η απόσταση δεν θα είναι πρόβλημα και επιπλέον με μια από τις νίκες του να έχει έρθει σε πολύ βαρύ έδαφος, η σημερινή κατάσταση του στίβου ίσως είναι και ένα ακόμα πλεονέκτημα.

Συνοπτικά :

Σάββατο 25/11 16:05 Ascot Coral Hurdle : GOSHEN (5,50).

Σάββατο 25/11 16:20 Haydock Betfair “Serial Winners’ Stayers” Handicap Hurdle : SLATE LANE (5,50).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Η κούρσα στο Ascot βρίσκεται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ : (κωδ : 025, αρ : 1).

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious