125

Germanos

Με το μάτι στο μέλλον-UPDATE-

Καλημέρα φίλτατοι! Ουσιαστικά η Χάιντενχαϊμ έλειψε για να γίνει το απόλυτο, η οποία ισορρόπησε στο δεύτερο μέρος με την Κολωνία, ισοφάρισε, όμως εν τέλει της έκανε και το «Χ». Την Κυριακή η Γκλάντμπαχ πλήρωσε μετά από 20 λεπτά κάνοντας το 2-0 κόντρα στην Στουτγάρδη, ενώ το τελικό 3-1 πληρώνει και αυτούς που δεν είχαν πρώιμη.

Εν ολίγοις καλά πήγαμε για αρχή, θα μπορούσαμε καλύτερα.

Άλλη ομάδα πάντως η Στουτγάρδη χωρίς Γκιρασί, κάτι που παραδέχτηκε και ο Ούνταφ. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν πολλά να κρατήσουμε, εντελώς τυχαίο το διπλό της Φρανκφούρτης, ούτε η ίδια ξέρει πως το πήρε, ενώ η Λεβερκούζεν με γκολ στον… θάνατο επικράτησε της Άουγκσμπουργκ.

Αυτά τα γκολ κρύβουν πολλά περισσότερα από τρεις βαθμούς για το σύνολο του Αλόνσο.

Η σημερινή στήλη θα ασχοληθεί με την επανέναρξη της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας της Γερμανίας, με λίγες σκέψεις και ενόψει του Σ/Κ.

Θα την «πατήσει» ξανά το Αμβούργο;

Περίεργα εξελίσσεται η δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

Έκπληξη αποτελεί το ότι η Χόλσταϊν Κιλ βρίσκεται στην πρώτη θέση, καμία έκπληξη που την ακολουθούν Πάουλι και Αμβούργο. Επίσης, καμία έκπληξη που η Φορτούνα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής (επί Τιούνε εξαιρετική). Από κοντά Πάντερμπον και Χέρτα. Η Φιρτ βρίσκεται ψηλά επειδή έχει φτιάξει τον εκτός έδρας χαρακτήρα της, ο κόουτς Τσόνιγκερ άλλαξε πολλά στην προσέγγιση του εκτός έδρας παιχνιδιού, αφού η ομάδα φτάνει μια μέρα πριν στο αντίπαλο γήπεδο, προετοιμάζεται καλύτερα κλπ κλπ.

Περιμένω το Κίελο να «ξεφουσκώσει», περιμένω την Πάουλι να κάνει επιτέλους σταθερή πορεία για την Μπουντεσλίγκα, ενώ για τα υπόλοιπα όλα είναι ανοιχτά. Χέρτα; Αμβούργο; Φορτούνα; Πάντερμπορν; Δύσκολες οι προβλέψεις.

‘Εκπληξη αλλά με την αρνητική έννοια αποτελούν Σάλκε και Καρλσρούη, που στην εκτίμηση τις είχα για πολύ πιο πάνω.

Τα γνωστά προβλήματα εσωστρέφειας στη Σάλκε, ενώ η Καρλσρούη δεν μπορεί να βρει σταθερότητα στις εμφανίσεις της. Η Βέεν κάνει παραπάνω από όσα περίμενα, ενώ η Όσναμπρουκ τα πάει πολύ χειρότερα από όσο περίμενα. Κατά τα άλλα μέσες άκρες είναι αυτό που περίμενα στη δεύτερη κατηγορία.

Σε αυτό το Σ/Κ της επανέναρξης που ακολουθεί δυσκολεύομαι αρκετά στη μελέτη η αλήθεια είναι.

Κράτησα πάντως δύο εκπλήξεις, η μία είναι η Μπράουνσβαϊκ στο 4,75 και η άλλη η Βέεν στο 4,75. Με βάση την απόδοση, προφανώς «κόβεται» η Μπράουνσβαϊκ. Κόντρα πρωτοπόρου στο 4,75, ενώ στο άλλο ματς έχουμε το Μαγδεμβούργο (στους 20) να φιλοξενεί τη Βέεν (στους 22) και το διπλό να πληρώνει ακριβώς το ίδιο. Δεν θέλει να έχει βγάλει κανείς πανεπιστήμιο για να καταλάβει πιο είναι ξεκάθαρο λάθος.

Κατά τα άλλα γκολ σε Έλφερμπεργκ, Χέρτα και Πάντερμπορν.

Δύο ξεχωρίζουν

Στην Dritte Liga είναι πολύ απλά τα πράγματα. Το πρώτο φαβορί και για τον Μπουκ αλλά και για εμένα, βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Η «έκπληξη» ακούει στο όνομα Ρέγκενσμπουργκ, που ήταν γνωστό ότι θα παίξει ωραίο στρωτό ποδόσφαιρο και είναι ομάδα που πέρυσι έπεσε.

Αυτές οι δύο έχουν πάρει καλή διαφορά από τις υπόλοιπες και πολύ δύσκολα δεν θα πάρουν την άνοδο, όσο νωρίς και να είναι. Από εκεί και πέρα πάνω κάτω συνέβησαν όλα αυτά που γράψαμε στο preview του καλοκαιριού. Που αποτύχαμε; Φυσικά στη Ντούισμπουργκ, η οποία παλεύει για την παραμονή και στη Μόναχο 1860, που επίσης κινδυνεύει. Κατά τα άλλα μέσα σε όλες τις άλλες, Φράιμπουργκ ΙΙ πιο μέσα δεν γίνεται, αφού είναι τελευταία και καταϊδρωμένη.

Τι περιμένω; Μια εξαιρετική Έσσεν, μια σταθερά καλή Ίνγκολστατ, μια Σάαρμπρουκεν που θα ανέβει αγωνιστικά και μια Σαντχάουζεν που θα παίξει τα ρέστα της. Εν ολίγοις, μάχη για την 3η θέση των μπαράζ ανόδου.

Το πρόγραμμα του Σ/Κ δεν μου αρέσει, δεν υπάρχουν σημεία, ενώ έχουμε στα… καπάκια εμβόλιμη. Έχω κρατήσει πάντως τρία παιχνίδια για γκολ.

Το Άουε – Έσσεν, το Ρέγκενσμπουργκ – Φερλ και το Λούμπεκ – Μάνχαϊμ, με την Μάνχαϊμ να αποκτάει τον Μπόιντ για την επίθεση. Προσοχή όμως, αναμένεται χιόνι σε όλες τις περιοχές της Γερμανίας αυτές τις μέρες και ίσως επηρεαστούν τα παιχνίδια, ειδικά αυτό στο Έρτσγκεμπίργκε (Άουε).

Και για να κλείσω με Μπουντεσλίγκα, το μάτι πήγε κλεφτά σε δύο ομάδες που έχουν άσχημα αποτελέσματα, έχουν όμως κάτι που ξυπνάει το ένστικτο.

Το διπλό της Ουνιόν στο 3,40 και ο άσος της Ντάρμστατ στο 3,40, στο ντέρμπι με την Άιντραχτ. Αυτά τα δύο, όμως δεν μου γεμίζουν το μάτι.

Επομένως, έχω ένα και καλό σημείο, αυτό της Βέεν στο Μαγδεμβούργο. Λάθος εντελώς οι αποδόσεις στο διπλό. Το 4,75 μου κάνει και μου παρακάνει και δεν θεωρώ πως θα ανέβει μέχρι την Κυριακή. Απουσίες δεν βλέπω να υπάρχουν για την Βέεν, αντίθετα για το Μαγδεμβούργο θα λείπει ο εξαιρετικός Κοντέ.

Τα λέμε την Παρασκευή!

-UPDATE-18.01.24-

Καλησπέρες παίδαροι! Αναβλήθηκε το Μάινς – Ουνιόν, επομένως μένουν 2 παιχνίδια στη Β και ένα στη Γ, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή. Το Κίελο με την Μπράουνσβαϊκ είναι no bet, στα άλλα δύο με… τρώει το χεράκι μου. Σίγουρα θα παίξω τα fun bet που έχω στο νου μου και εγκρίθηκαν και από τον φίλτατο Θάσσιο.

Τι μένει; Το ματς της Άουε με την Έσσεν. Μέχρι και τώρα βράδυ που γράφω την στήλη, το ματς θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Έχει βγάλει πρόγραμμα εκδρομής η Έσσεν, η Άουε επίσης πρόγραμμα υποδοχής. Το Έρτσγκεμπίργκε είναι “ντίγκα” στο χιόνι, αυτό είναι γνωστό. Το γήπεδο λογικά θα είναι πράσινο, ενώ από το πρωί και έπειτα ο ουρανός θα είναι μπλε, με τα σύννεφα να υποχωρούν.

Στο 4,33 το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου και αν δεν είχαμε αυτήν την ιδιαίτερη κατάσταση θα είχε παιχτεί χωρίς κανέναν δισταγμό. Μετά από πολλή σκέψη, μιας και το ένα και μοναδικό σημείο που υπάρχει για μένα έχει ήδη παιχτεί, θα πάω το Σ/Κ με trixie σε γκολ/γκολ ημιχρόνων. Αφού θα το κάνω αυτό, δεν υπάρχει λόγος να παίξω και το γκολ/γκολ ημιχρόνου της Άουε.

Μένω λοιπόν στα fun bet Καρλσρούη διπλό ημίχρονο, άσος τελικό και Ντόρτμουντ, άσος ημίχρονο, διπλό τελικό. Τα λέμε πια το Σάββατο με στήλη Σ/Κ! Φιλιά!

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS