1694

Κώστας Ζαφείρης

Με το μαχαίρι στα δόντια

Γεια χαρά σε όλους… Σε περίπου τρεις ώρες η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Ν. Ζηλανδία, σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο και για τις δύο ομάδες. Ετσι όπως τα έκανε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι υποχρεωμένο να πάρει το μεσημέρι το ροζ φύλλο προκειμένου να συνεχίσει τη μάχη για διάκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Μετά την ήττα από την Βραζιλία, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος (δικαιολογημένα βέβαια σε έναν βαθμό) μπήκε στο κάδρο της (έντονης) αμφισβήτησης, ενώ φυσικά την κριτική δεν γλύτωσαν και οι παίκτες, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι κι αυτός στο «στόχαστρο».

Τα πράγματα είναι… απλά. Η Εθνική μας θα κάνει σήμερα το καθήκον της κόντρα στη συμπαθητική (ομάδα «μία γροθιά», σουτάρει… χωρίς αύριο έξω από τα 6,75 μ.) αλλά κατώτερη σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού (μεγάλη η «τρύπα» στη ρακέτα, γενικότερα «φτωχό» ρόστερ), Ν. Ζηλανδία και θα συνεχίσει στους «16» της διοργάνωσης. Το τι θα γίνει στη συνέχεια του τουρνουά, θα το δούμε και θα το αναλύσουμε το Σάββατο, πριν τον πρώτο αγώνα της δεύτερης φάσης.

Για το σημερινό ματς, δεν έχουμε να πούμε πολλά. Η λογική λέει ότι θα δούμε μία Ελλάδα που θα μπει στο παρκέ με το μαχαίρι στα δόντια, με στόχο να κόψει από το πρώτο δευτερόλεπτο τον αέρα των Νεοζηλανδών.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης