518

Κώστας Ζαφείρης

Με το μαχαίρι στα δόντια (update 22/11)

Γεια χαρά σε όλους.

Σε κάτι λιγότερο από 5 ώρες, η Παρτιζάν (3-4) υποδέχεται την Μακάμπι (4-3) στο κλείσιμο της 8ης στροφής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκα.
Από τη μία έχουμε τους Σέρβους που την προηγούμενη εβδομάδα «προσγειώθηκαν» στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό, έχοντας όμως αρκετά και σημαντικά… ελαφρυντικά (τραυματίες/παίκτες στην Εθνική Σερβίας) και από την άλλη η Μακάμπι που στο πρώτο πραγματικά δύσκολο τεστ μπροστά στο κοινό της κόντρα στη Μπαρτσελόνα, αποχώρησε από το παρκέ με σκυμμένο κεφάλι.


Σε ό,τι έχει να κάνει με το ιατρικό δελτίο, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έχει στη διάθεσή του από το ξεκίνημα της σεζόν τους Αβράμοβιτς, Σμάιλαγκιτς (όταν επιστρέψουν θα αποτελέσουν βασικό κομμάτι του rotation των Σέρβων), αλλά και τον επίσης τραυματία Ντάντε Εξουμ, με την απουσία του Αυστραλού γκαρντ να «πονάει» περισσότερο από τις υπόλοιπες την Παρτιζάν.


Την ίδια ώρα, ο Ομπράντοβιτς είναι πιθανό να ρίξει στη μάχη τον νεοαποκτηθέντα (καλό) φόργουορντ Μπροντζιάνσκι, ο οποίος άφησε την τουρκική Μπαχτσεσεχίρ.
Στη Μακάμπι προβλήματα δεν υπάρχουν. Ο Κάτας έχει γεμάτο οπλοστάσιο, το οποίο όπως υπογραμμίστηκε και στη στήλη την προηγούμενη εβδομάδα, είναι ιδιαίτερα ποιοτικό.
Όμως η αλήθεια είναι πως η «ομάδα του λαού» δεν παίζει βάσει του ταλέντου που διαθέτει εντός παρκέ, αφού έχουν μαζευτεί πολλοί παίκτες που θέλουν την μπάλα στα χέρια τους, έχοντας στο μυαλό τους πρώτα το πότε θα σουτάρουν.

Ολο αυτό (τουλάχιστον μέχρι τώρα) κάνει την Μακάμπι αρκετά σοφτ.
Προφανώς αποτελεί εξαίρεση ο Λορέντζο Μπράουν, ο οποίος τα κάνει όλα: και «φτιάχνει» τους συμπαίκτες του αλλά και δίνει πολλές και σημαντικές λύσεις στο μπροστά μέρος του παρκέ.
Νομίζω ότι από την σημερινή εξίσωση δεν πρέπει να λείπει και το τι… έρχεται την επόμενη «διαβολοβδομάδα» για Παρτιζάν και Μακάμπι.


Οι Σέρβοι θα ταξιδέψουν στην Ισπανία για να παίξουν με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, ενώ οι Ισραηλινοί υποδέχονται τον Ολυμπιακό και στο καπάκι μπαίνουν στο αεροπλάνο για το παιχνίδι που τους περιμένει στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα.
Εν κατακλείδι, ο Ομπράντοβιτς γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η ομάδα του την ερχόμενη εβδομάδα κι αυτό πιστεύω πως «αναγκάζει» τους Σέρβους να μπουν απόψε στην κατάμεστη Stark Arena με το μαχαίρι στα δόντια.



———–

*Στις 8 μ.μ. θα γίνει το τζάμπολ στο Πριγκηπάτο, με τη Μονακό (6-2) να υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε (7-1) στο άνοιγμα της δεύτερης διαβολοβδομάδας της φετινής Euroleague.
Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς είναι καλύτερη και πιο «γεμάτη» τη φετινή σεζόν: δεν είναι μικρό πράγμα να έχεις στο ρόστερ σου παίκτες σαν τους Τζέιμς, Λόιντ, Οκόμπο, Μόερμαν, αλλά και χρήσιμα «εργαλεία» όπως είναι οι Ντιαλό, Μοτεγιούνας, Τζον Μπράουν και Ντόντα Χολ.


Όμως, το σημερινό ματς με τους Τούρκους, δεν θα είναι εύκολη ιστορία για τους Γάλλους, αφού θα βρουν μπροστά τους μία Φενέρ που παίζει πολύ καλό μπάσκετ και που δικαίως βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της βαθμολογίας.
Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απόψε θα συναντηθούν ξανά ο Δημήτρης Ιτούδης με τον Μάικ Τζέιμς, με τον Αμερικανό γκαρντ να θυμάται καλά πως ο Ελληνας τεχνικός τον είχε «τελειώσει» από την ΤΣΣΚΑ, μετά από ένα σίριαλ με πολλά επεισόδια…
Τις τελευταίες ώρες – σε αγωνιστικό επίπεδο – δεν έχει προκύψει κάποιο απρόοπτο από τα δύο στρατόπεδα (τουλάχιστον δεν έχουν… προωθήσει κάτι προς τα έξω), κάτι που σημαίνει ότι η Μονακό θα βγει στο παρκέ πλήρης και η ομάδα του Ιτούδη σταθερά χωρίς τον ανέτοιμο Μπιέλιτσα.


Νομίζω πως η Φενέρ δεν θα έπρεπε να κουβαλά στην πλάτη της την ταμπέλα του αουτσάιντερ στο συγκεκριμένο παιχνίδι και κάπως έτσι αποφάσισα να εμπλακώ…


Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης