155

Κώστας Ζαφείρης

Με το μαχαίρι στα δόντια

Γεια χαρά σε όλους.

Η περιήγησή μας, αυτό το σαββατοκύριακο, ανά την Ευρώπη, ξεκινά από την Ιταλία και συγκεκριμένα από την περιφέρεια Εμίλια-Ρομάνια, εκεί όπου η Ρέτζιο υποδέχεται το βράδυ του Σαββάτου την Πέζαρο.
Στην ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έχω αναφερθεί τουλάχιστον 2-3 φορές από την έναρξη της σεζόν, δεν υπάρχει κάτι φρέσκο να προστεθεί, μονάχα τα δεδομένα των τελευταίων εβδομάδων: η Ρέτζιο μέτρησε τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα ματς στη Lega A (ήττα στο Τρέντο, νίκη εντός με Πιστόια, ήττα εντός από Ντερτόνα, ήττα στη Βενετία από Βενέτσια), ωστόσο αντέχει στην πρώτη οχτάδα της βαθμολογίας με ρεκόρ 5-4.


Μάλλον, σε καλύτερο μομέντουμ – στο ίδιο διάστημα – η Πέζαρο (ήττα εντός από Νάπολι, νίκη εντός με Ντερτόνα, ήττα στην Κρεμόνα και νίκη εντός επί της Τρεβίζο) και με ρεκόρ 4-5 βρίσκεται μία νίκη μακριά από την σημερινή της αντίπαλο.
Νομίζω ότι η Ρέτζιο χρειάζεται μία πειστική εμφάνιση – και απαραιτήτως επιστροφή στα ροζ φύλλα – για να μην ξεκινήσουν οι γκρίνιες και η αλήθεια είναι ότι την Πέζαρο στο «σπίτι» της οφείλει να την βάλει κάτω.


Στην Ελλάδα θα γίνουν δύο στάσεις: η πρώτη στο Σχηματάρι, εκεί όπου ο Ερμής του Νίκου Οικονόμου φιλοξενεί τη Δόξα Λευκάδας του Ντίνου Καλαμπάκου.
Στο 6-4 ο Ερμής και σε ισοβαθμία μαζί με άλλες 6 ομάδες στη 2η θέση, στο πραγματικά πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα της Elite League, με 7-3 οδηγεί την κούρσα η Δόξα (μαζί με τον Πανιώνιο).
Πήρα τον άσο, γιατί η Δόξα βασίζεται ουσιαστικά στους 2 ξένους της και σε 4-5 Ελληνες παίκτες, ένας εκ των οποίων, ίσως και ο πιο επιδραστικός, ο πολύπειρος σέντερ Γιάννης Σαχπατζίδης, το πιο πιθανό είναι να μην παίξει σήμερα και πιστεύω ότι το συγκεκριμένο κενό δύσκολα καλύπτεται.


Επίσης, κράτησα τον Προμηθέα κόντρα στην ποιοτική και ανεβασμένη ΑΕΚ.
Μέχρι τώρα η ομάδα του Η. Παπαθεοδώρου στην Πάτρα δεν έχει χάσει από κανέναν (σε Ελλάδα και Ευρώπη) και στα μάτια μου έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην Ενωση, που δεν έχει εγκαταλείψει ακόμα τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, μέσα στο ίδιο παιχνίδι.
Κλείσιμο με Τουρκία.

Εδώ και μέρες οι οπαδοί της Μπεσίκτας έχουν εξαντλήσει τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τη Φενερμπαχτσέ.
Στον πάγκο των «μαύρων αετών» (ρεκόρ 6-3) ο ταλαντούχος Σέρβος προπονητής Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς, ο οποίος το καλοκαίρι είπε το «ναι» στην πρόταση που του έγινε και δημιούργησε ένα σκληροτράχηλο ρόστερ με σημαντικές πινελιές ποιότητας (Νίνταμ, Χάμοντς, Μίτσελ), έχοντας ως στόχο να μην περάσει απαρατήρητο σε Τουρκία και Γιούροκαπ.


Από την άλλη, η Φενέρ του Δ. Ιτούδη (ρεκόρ 8-1), την Πέμπτη έγινε η πρώτη ομάδα που νίκησε τη Ρεάλ στη φετινή Ευρωλίγκα, σε ένα τρομερό ματς που κρίθηκε με τρελό τρόπο στο φινάλε της παράτασης.
Πήγα με το ενδεχόμενο που «λέει» ότι η Μπεσίκτας θα μπει στο «κλουβί» της με το μαχαίρι στα δόντια και θα παλέψει μέχρι τέλους κόντρα προφανώς σε έναν ανώτερο και πιο «γεμάτο» αντίπαλο.


Τέλος, στα Προύσα της Τουρκίας, η Τόφας (ρεκόρ 4-5) περιμένει το μεσημέρι της Κυριακής την Μπούρσασπορ (6-3).
Με στόχο τα πλέι οφ και οι δύο, σε καλό φεγγάρι και οι δύο (από 2 κολλητές νίκες στην Super Lig οι γηπεδούχοι, από 4 σερί οι φιλοξενούμενοι του Γιούρι Ζντοβτς), πήγα με την έδρα και την ελπίδα ότι η Τόφας θα συνεχίσει την… βελτιωτική της πορεία.

Αλλωστε, σε επίπεδο ποιότητας είναι σχεδόν στα ίδια με τον κυριακάτικο αντίπαλό της.
Καλό ξημέρωμα.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης