1423

Μάκης Μηνδρινός

Με το μυαλό στο Σ/Κ

Καλή μήνα και καλό καλοκαίρι! Ιδιαίτερο θα είναι το φετινό, έχει έρθει τούμπα όλο το πρόγραμμα λόγω του κορωνοϊού, κανονικά τώρα θα μετρούσαμε αντίστροφα για την έναρξη του Euro. Στις 11 του μήνα θα ξεκινούσε, αυτές τις μέρες θα είχαμε τα τελευταία φιλικά και θα ετοιμάζαμε τα αφιερώματα.

Και όντως μετράμε αντίστροφα, αλλά όχι για την έναρξη του Euro, αλλά για την επιστροφή των πρωταθλημάτων! Μέσα στον μήνα ξαναρχίζουν όλα, θα μπούμε σε ρυθμούς… Μαρτίου-Απριλίου! Και όλα αυτά με τη βροχή να μη λέει να φύγει.

Ο,τι να ‘ναι…

Στα δικά μας, τα στοιχηματικά, η Αϊντραχτ έφερε κέρδος το Σάββατο, στο μοναδικό παιχνίδι που έμπλεξα. Είχε και τύχη, ήταν αυτή τη φορά πιο αποτελεσματική σε σχέση με το προηγούμενο και πήρε ένα πολύ μεγάλο διπλό στο Βόλφσμπουργκ. Επιβεβαιώθηκαν, επίσης, για μία ακόμα φορά οι αριθμοί: δεν είναι τυχαίο ότι η Βόλφσμπουργκ έχει πολλές περισσότερες νίκες εκτός απ’ ό,τι εντός έδρας.

Στο μεσοβδόμαδο, έχουμε δύο εξ αναβολής ματς στη Γερμανία (ένα σε κάθε κατηγορία), έχουμε και εμβόλιμες σε Αυστρία, Γ’ Γερμανίας, κάμποσα ακόμα σκόρπια, όμως η είδηση, το μεγάλο γεγονός, είναι ότι γυρίζει και η Πορτογαλία. ΟΚ, δεν συγκαταλέγεται στα τοπ πρωταθλήματα, αλλά είναι από τα βασικά. Πέντε ματς έχει μεσοβδόμαδα και θα το πάνε σερί και αυτοί, σχεδόν κάθε μέρα θα έχει τουλάχιστον από ένα παιχνίδι! Γενικά προετοιμαστείτε για βαρύ πρόγραμμα το επόμενο διάστημα…

Το Βέρντερ – Αϊντραχτ είναι το εξ αναβολής της Α’ Γερμανίας, το Αννόβερο – Ντινάμο Δρέσδης αυτό της Β’.

Η Δρέσδη μόλις την Κυριακή επέστρεψε μετά από τη διακοπή, ήταν η ομάδα που όταν ξεκίνησαν οι υπόλοιποι αυτή μπήκε σε καραντίνα λόγω θετικών κρουσμάτων. Για να καλύψει το χαμένο έδαφος θα παίζει διαδοχικά, non stop. Δεν αποκλείω ειδικά τώρα στην αρχή να κάνει καμιά έκπληξη γιατί θεωρητικά είναι πιο φρέσκια από τις αντιπάλους της. Αλλά όλο αυτό είναι θεωρητικό, δεν μπορώ να βάλω λεφτά στο συγκεκριμένο διπλό μόνο και μόνο επειδή εικάζω πως μπορεί να ισχύσει το παραπάνω σενάριο.

Στο Βέρντερ – Αϊντραχτ βλέπω ένα σετ πολύ προσεκτικό από τους μπουκ, με ελαφρύ φαβορί την Αϊντραχτ. Οι δύο ομάδες μπήκαν στην επανέναρξη με βαριές ήττες, όμως η Βέρντερ συνήλθε γρήγορα, μάζεψε την άμυνά της και με τους 7 βαθμούς στα τρία τελευταία ματς άρχισε πάλι να αναπνέει. Η Αϊντραχτ μετράει δύο σερί καλές εμφανίσεις, δείχνει να είναι και αυτή σε άνοδο.

Τι μπορούμε να παίξουμε εδώ; Προσωπικά θεωρώ ότι το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο για τη Βέρντερ, ειδικά αν κληθεί να έχει τη μπάλα στα πόδια της. Αν έπρεπε να επιλέξω κάτι θα ήταν η ισοπαλία (ένα σκορ 1-1 για παράδειγμα). Επίσης, το έγραψα και στην εφημερίδα σήμερα, η Αϊντραχτ είναι ομάδα των late goals, δεν αποκλείω το ματς να έχει γκολ στο τέλος.

Το αναφέρω για όποιον θέλει να χωθεί στο live.

Αγγλία

Αυτά από το μεσοβδόμαδο. Ουσιαστικά έχει ήδη ξεκινήσει το σκανάρισμα για την επόμενη αγωνιστική, για τα ματς του Σ/Κ. Να πούμε δυο λόγια και για την Αγγλία. Η Πρέμιερ Λιγκ έχει ανακοινώσει επιστροφή στις 17 Ιουνίου με τα δύο εξ αναβολής ματς, ενώ το Σάββατο 20 του μήνα κάνει σέντρα και η Τσάμπιονσιπ.

Ηταν κάτι αναμενόμενο, η Τσάμπιονσιπ ήθελε να συνεχίσει, είχε πολλούς λόγους να συνεχίσει. Αντίθετα, ακόμα δεν υπάρχει οριστική απόφαση για Λιγκ 1 και Λιγκ 2 αλλά όπως έχουμε πει το πιθανότερο είναι το λουκέτο, με τη διεξαγωγή μόνο των πλέι οφ. Το ίδιο αναμένουμε και για τη Νάσιοναλ Λιγκ. Η νέα συνεδρίαση για την EFL, όπου αναμένεται να παρθούν και οι οριστικές αποφάσεις, είναι προγραμματισμένη για τις 8 Ιουνίου.

Αυτά τα ολίγα. Τα λέμε ξανά την Παρασκευή με νέα στήλη και εκπομπή ΕΚΤΑΚΤΩΣ στις 15:00 αντί για τις 17:00.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος