3607

Billaras

Με το μυαλό του Οδυσσέα…

Από χθες…σφίγγουν τα γάλατα που λέμε. Τρίτη αγωνιστική, τώρα κρίνονται πολλά. Ηδη έχουμε τα πρώτα ζευγάρια, παρέδωσε πνεύμα η Κροατία, πανάξια (παρά τα τραγικά λάθη πάλι της διαιτησίας) πέρασε το Μεξικό, ενώ Βραζιλία και Ολλανδία πέρασαν πρώτες εύκολα ή δύσκολα. Και εμείς στο chat πάντως,….καλοπερνάμε, χθες ήταν μιά από τις μέρες που πολλοί θα τις θυμούνται καιρό, με το live στο Κροατία-Μεξικό να…παίρνει φωτιά.

Εδώ ανοίγω μιά παρένθεση σημαντική: Γράφω από σήμερα ως την Πέμπτη. Είναι 12 ματς. Πολλά αλλάζουν, ειδικά από τις αδιάφορες. Ενδεχομένως να ξεκουραστούν παίκτες κλπ. Επίσης, επειδή τα ματς είναι ίδια ώρα ανά όμιλο, μπορεί να προκύψουν σημεία στο live. Τι σημαίνει αυτό; Το νου σας στα σχόλια κάτω από τη στήλη μήπως αλλάξω-προσθέσω-καλύψω κάτι και αν μπορείτε ελάτε στο chat γιατί εκεί παίζουμε…μεγάλη μπάλα και πέρα από την πλάκα εκεί είμαστε μαζί κατά την διάρκεια και αναλόγως κινούμαστε! Από τα 12 ματς, δεν παίζω ΤΙΠΟΤΑ σε μερικά.

Αυτό θα έλειπε. Σβήνω τα δυο αργά της Πέμπτης. Αλγερία-Ρωσία και Κορέα-Βέλγιο. Και γιατί είμαστε μακριά και γιατί δεν μπορώ να τα “διαβάσω” καλά και κυρίως γιατί είναι σαν να..έχω ποντάρει σε αυτά, εφ' όσον έχω φορκάστ ομίλου Βέλγιο-Ρωσία. Εν ολίγοις, θέλω να κερδίσει η Ρωσία και να βγει 2η. Σβήνω και το Ονδούρα-Ελβετία. Ομοίως έχω φορκάστ Γαλλία-Ελβετία, άρα θέλω νίκη Ελβετίας και να μην αδιαφορήσει η Γαλλία στο άλλο ματς.

Στο Εκουαδόρ-Γαλλία πάντως, κάτι θα ποντάρω, θα δείτε παρακάτω. Τα άλλα δύο που δεν παίζω τίποτα, είναι το Νιγηρία-Αργεντινή και Βοσνία-Ιράν. Τα δύο του ίδιου ομίλου δηλαδή, νωρίς αύριο. Δεν πιστεύω ότι η Αργεντινή θα αδιαφορήσει, δεν εμπιστεύομαι την Νιγηρία ότι μπορεί να πάρει το Χ, δεν ξέρω αν θα το χρειαστεί κιόλας γιατί ναι μεν το Ιράν θέλει νίκη, αλλά ούτε ξέρω αν μπορεί να αντεπεξέλθει επιθετικά και κυρίως δεν μπορώ να “διαβάσω” την Βοσνία, πως θα αντιδράσει.

Αν βγάλει εγωισμό, θα κερδίσει ειδικά τώρα χωρίς άγχος. Αν η φάπα την τσούζει ακόμα, θα χάσει με κάτω τα χέρια. Ομίλος γιά live που λέγαμε παραπάνω. Οπότε, από τώρα τίποτα. Σβήνω και ένα ακόμα. Το Ιαπωνία-Κολομβία απόψε. Μέχρ χθες έλεγα “καθαρό” διπλό. Τώρα δεν το λέω. Η Κολομβία θα κάνει αλλαγές πολλές. Οχι ότι θα χάσει, ειδικά αν δει ότι η Ακτή μας κερδίζει με πολλά.

Και δεν εκτιμώ την Ιαπωνία, μιά μέτρια τρεχαλατζού ομάδα, όλο κλο κλο και αυγό τίποτα. Μπορεί να μείνει στο Χ, μπορεί …ότι θέλετε. Με το “μπορεί”, δεν βγάζω άκρη, λέω πάσο. Εσβησα τα έξι από τα δώδεκα. Μένουν τα άλλα μισά. Κόστα Ρίκα-Αγγλία: Χωρίς πολλά πολλά, κρατάω το over του 1.66, μπορεί κάποιος να ρισκάρει και με over 3,5, εγώ κρατάω το 2,5 γιά παρολί.

Ανετη η μιά, θα κυνηγήσει νίκη τιμής η άλλη, μπορούν να μπουν γκολ. Γιά any time o Λάμπαρντ που εκτελεί και τα στημένα, όπως και ο Βίγια χθες στο αντίο του με την Εθνική θα κυνηγήσει ένα γκολ. Στο 3.75 ο Λάμπαρντ. Εκουαδόρ-Γαλλία: Αν υποθέσουμε το λογικό (να κερδίζει η Ελβετία), το Εκουαδόρ θα κυνηγήσει αναγκαστικά νίκη. Θα ανοιχτεί. Και αν η Ελβετία κερδίζει και με πολλά και καλύπτει και την διαφορά τερμάτων (είναι στο -2 γκολ), το Εκουαδόρ θα…ανοιχτεί κι άλλο.

Και δεν θεωρώ ότι η Γαλλία θα σφυρίξει αδιάφορα. Δεν θεωρώ ότι ο Πλατινί θα αφήσει έξω τον Μπλάτερ. Και την κόντρα της Γαλλίας την…είδατε. Δολοφονική. Ας μην παίξουν όλοι οι βασικοί, το πνεύμα είναι ίδιο. Ο Ντεσάν φτιάχνει καλή ομάδα γιά το EURO του 2016. Πολύ καλή. Θα κρατήσω το over, στο 1.80 είναι μιά χαρά. Το τρίτο over με προβληματίζει. Είμαι στον ίδιο όμιλο.

Πορτογαλία-Γκάνα ή ΗΠΑ-Γερμανία στο over; Η Γκάνα θέλει -κάτι σαν το Εκουαδόρ- νίκη. Και με δύο μίνιμουμ γκολ αν γίνεται. Η Πορτογαλία θέλει…4-5 γκολ γιά το θαύμα (και να μην κερδίσουν οι αμερικάνοι φυσικά). Εκεί, σε αυτό τον όμιλο έχουν έρθει και τα δύο 2-2 της διοργάνωσης. Εχει γκολ ο όμιλος. Το ένα over είνα μικρό (1,60 η Γκάνα), το άλλο μεγάλο (2,00 στο ΗΠΑ-Γερμανία).

Μήπως…έρθουν και τα δύο; Καλούμαι να διαλέξω. Να ψυχολογήσω και τους πορτογάλους. Το πιστεύουν, θα το παλέψουν, ή θα…παραδώσουν πνεύμα; Είναι και χασογκόληδες, προχθές όλα τα…άγρια πουλιά του Αμαζονίου πέτυχαν. Και ο Κριστιάνο δεν είναι στα καλά του… Επειδή έχω άλλο στοίχημα στο ΗΠΑ-Γερμανία, θα πάω με το over στο Γκάνα-Πορτογαλία.

Και έτσι, έχω ήδη ένα παρολί με over…. Στα ασόδια τώρα. Δεν μένουν και πολλά ματς. Ας ξεκινήσω από εκεί που το άφησα, στον ίδιο όμιλο. ΗΔΗ έχω παίξει (το είδατε στα σχόλια, το είδατε και όσοι είσαστε στο chat προχθές), στο 4.00 το Χ του ΗΠΑ-Γερμανία. Τώρα είναι κάπου στο 2.75, εκεί ΔΕΝ λέει. Ξεκάθαρα. Εβαλα 60 μονάδες στο 4.00 γιατί είναι πιθανό και στο 4.

00 ήταν ευκαιρία, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ αν έρθει ή όχι. Πόσο πιθανό είναι; Με ισοπαλία περνάνε χέρι-χέρι, Κλίνσμαν και Λεβ, φιλαράκια και πρώην συνεργάτες. Και ας κάνει η Γκάνα ότι θέλει. Τόσο πιθανό είναι. Ομως, υπάρχούν και διάφορα άλλα. Τώρα οι ΗΠΑ είναι στο +1 γκολ, η Γκάνα στο -1 γκολ. Μπορεί να έρθει πχ 2-1 η Γερμανία, να πάει 5-5 γκολ η ΗΠΑ. Θα κερδίσει με 2-0 ή 3-1 η Γκάνα γιά να πάει στο 5-4 (ή 6-5 γκολ και να περάσει; Δεν είναι τόσο εύκολο, θεωρώ ότι γκολ θα φάει γι αυτό πήγα και στο over.

Ή μπορεί να κερδίζει από ημίχρονο πχ η Πορτογαλία και να παίξουν..χύμα στο άλλο ματς, να “σφίξουν” μόνο αν μάθουν κανένα… 0-4 στο 75'! Οπότε; Οπότε στηρίζω το Χ στο 4.00 (και ΜΟΝΟ στο 4.00), και καλύπτομαι με ένα σκορ, 1-2 η Γερμανία στο 9.00. Καλό σημείο γιά κάλυψη. Ποιά μένουν; Ιταλία-Ουρουγουάη και Ελλάδα-Ακτη… Εχω μιά αίσθηση ότι αυτά τα δύο μοιάζουν.

Ενας εκ των δύο περνάει με Χ, ένας εκ των δύο θέλει μόνο νίκη. Η βασική κεντρική μου ιδεά, είναι ότι θα δούμε ματς…υπομονής. Της αμύνης τα παιδιά. Γιατί και η Ακτή δεν έχει λόγο να ρισκάρει (εκτός αν κερδίζει η Ιαπωνία, που επιμένω, δεν το πιστεύω), και η Ουρουγουάη ομοίως, Ιταλοί είναι οι άλλοι, αν φάνε πρώτοι γκολ, άντε βάλτους δύο! Και φυσικά εμείς.

Η Ελλάδα. Αν ήμουν Σάντος, σήμερα θα έπαιζα…ταμπούρι. Οπως το διαβάζετε. Ταμπούρι. Ως το 75-80'. Κι εκεί, θα έριχνα την ζαριά μου. Γιατί αν είναι Χ στο 80΄ και η Κολομβία δεν μπορεί να χάνει-αδιαφορεί και η Ακτή θα έχει εκνευριστεί και εμείς….θα ρισκάρουμε όπως πρέπει. Τώρα είναι σαν να μας έχουν κάνει πεντάπορτο και να σωζόμαστε μόνο με εξάρες.

Απίθανο; Ναι, αλλά….μιά ζαριά την έχουμε. Να βγούμε χύμα; No way, θα φάμε ντόρτια. Πρέπει να γίνει λίγο σαν το ματς της Κροατίας χθες. Δεν της βγήκε, αλλά η διαχείρηση ήταν σωστή. Δεν τρώμε γκολ, ρισκάρουμε (αν είδατε, στο 74' μέσα και Μάτζουκιτς και Ολιτς και Γέλαβιτς) στο τέλος. Εκεί παίξαμε και καλά στο live χθες και μπορεί να γίνει και απόψε.

Εμείς λοιπόν, θέλουμε…εξυπνάδα του Οδυσσέα. Και φυσικά τύχη. Πολλή τύχη. Καθαρά και ξάστερα, είναι καλύτεροι οι ιβοριανοί. Αν φάμε γκολ νωρίς, χάσαμε πανηγυρικά. Ομως, ο Οδυσσέας είχε δούρειο ίππο. Οχι άλλες μάχες στο ξέφωτο. Θέλει εξυπνάδα το πράγμα. Κάτσε πίσω. Αμυνα. Κλωτσοπατινάδα. Αντιποδόσφαιρο. Το κάνεις καλά αυτό. Αν σου κάτσει κανένα καλό, καλώς.

Αλλίως μείνε στο “κουλούρι”. Ως το 80'. Κι εκεί… ρίσκαρε. Οτι έχεις, δώστο. Αλλαξε σύστημα, βγες μπροστά, πίεσε, κυνήγα το “γκολ, κυνήγα τις εξάρες… Γυρίζω στα στοιχηματικά. Αν έχω “διαβάσει” καλά τα ματς, θα…δουλέψει live άφθονο. Οπως χθες. Αλλά και πριν τη σέντρα, κάτι μπορούμε να παίξουμε. Κοίταξα τα Χ στο ημίχρονο.

Από 2.10 έκαστο, άρα 4.41 η δυάδα, δεν μου κάνει. Θα ρισκάρω κι εγώ. Θα αποκλείσω την πιθανότητα να λήξουν Χ!! Κάποιος να κερδίσει, αφού Ουρουγουάη και Ελλάδα θέλουν νίκη. Και αν ανοιχτούν, είτε το βάζουν είτε το τρώνε… Το Χ/1 και Χ/2 (ημ/τελ) στο Ιταλία-Ουρουγουάη δίνει 5.50 και 6.50 αντίστοιχα. Στο δικό μας ματς το Χ/1 και Χ/2 (ημ/τελ) δίνει 8.50 και 4.

75 αντίστοιχα. Τέσσερις στήλες. Αν έβαζα πχ 60 μονάδες στο 4.41 θα έπαιρνα 265. Τώρα η μικρότερη δυάδα μου δίνει 26,12, με τα ίδιες μονάδες (60) είναι 15 ανά στήλη, άρα μου δίνει η μικρότερη 392!! Καλός είμαι. Ρισκάρω μεν (στο ένα στοίχημα καθάριζα από ημίχρονο, στο άλλο θέλω…όχι ισοπαλία στα 90'), αλλά μου κάνει η διαφορά. Ας λήξουν Χ στα ημίχρονα και τα δύο και…βλέπουμε, έχουμε και το live αν θέλω να καλυφθώ.

Γιά κλείσιμο, ένα any time Τοροσίδης στο 10.00. Και στα δύο ματς το κυνήγησε, έχει… βρωμοπόδαρο, είναι καλά, μαζί του ως fun bet έμπνευσης. Μόνο να το βάλει…από το 46' και μετά (γέλια). Κλείσαμε. Ενα παρολί με over, μπετ στο Χ της Γερμανίας με κάλυψη το 2-1 σκορ, δύο ημίχρονα/τελικά συνδυαστικά και δύο any time με Λάμπαρντ και Τοροσίδη. Και φυσικά, “τρέχουν” τα αντε πόστ με τα φορκάστ.

Και…γιά live είπαμε, έχουμε το chat. Και τυχόν updates με σχόλιο κάτω από τη στήλη μου. ΝΕΑ στήλη το Σάββατο (Παρασκευή θα πάρουμε και ανάσες) με τα νοκ αόυτ πλέον. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 1000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 875 μονάδες. Ανοιχτά μπετ μακροχρόνια: 180 μονάδες. Ποντάρισμα 24-25-26/6: Παρολί με over: Κόστα Ρίκα-Εκουαδόρ-Γκάνα (4.78) με 70 μονάδες. Μόνο αποδεκτό: ΗΠΑ-Γερμανία Χ (4.

00) με 60 μονάδες. Κάλυψη στην ισοπαλία: ΗΠΑ-Γερμανία 1-2 ακριβές σκορ (9.00) με 20 μονάδες. Any time σκόρερ στο Κόστα Ρίκα-Αγγλία: Λάμπαρντ (3.75) με 40 μονάδες. Any time σκόρερ στο Ελλάδα-Ακτή: Τοροσίδης (10.00) με 15 μονάδες. Ημίχρονα/τελικά: Ελλάδα-Ακτή Χ/1 (8.50) και Χ/2 (4.75)- Ιταλία-Ουρουγουάη Χ/1 (5.50) και Χ/2 (6.50) με 15 μονάδες κάθε δυάδα, σύνολο 60 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 265 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 610 μονάδες. Αυτά είναι. Νορμάλ παιχνίδι και..βλέπουμε στα live. Οποιος θέλει, μπορεί τα συνδυσμένα από εμένα ημ/τελ να τα παίξει και μονά, ακόμα 4 στήλες. Εγώ…θέλω να ρισκάρω. Ας περάσει το πρώτο, ας λήξει Χ και το δικό μας ημίχρονο και καλύπτομαι ανάλογα το ματς στο live. Τίποτα άλλο, έχω και τα άντε ποστ να περιμένω με τα φορκάστ και τους σκόρερς (ας παίξει ο Μπενζεμά κι ας βάλει μίνιμουμ ένα), τα λέμε Παρασκευή (εφημερίδα), Σάββατο (από εδώ, κλασικά, μεσημέρι η στήλη) και…στο αγαπημένο μας γήπεδο, στο chat φυσικά! Υ.

Γ: Σημερα, εκτός από τύχη και μυαλό, θέλουμε και καρδιά. Πάθος και πίστη. Και ο εκφραστής αυτών είναι μόνο ένας σε μεγάλο βαθμό: Γιώργος Καραγκούνης. Μακάρι ρε Γιώργαρε να ΜΗΝ είναι αυτό το τελευταίο σου ματς με την Εθνική…. UPDATE: Ωρα 20.00, ημιχρονα στα πρωτα ματς χθες. Το chat…ταβανι στους 200! Οσοι δεν ήρθατε, χάσατε:)))))))))    

Παλαιότερα άρθρα του Billaras