1529

Μάκης Μηνδρινός

Με το πιο ξεκάθαρο λάθος

Χαιρετώ! Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω από που να αρχίσω τη σημερινή στήλη. Καταρχάς βρίσκομαι ακόμα στο Λονδίνο, γιατί η αγαπημένη μας Κιάρα μας κράτησε στην Αγγλία. Μέχρι τώρα είχα αποκλειστεί κάμποσες φορές στην Ανδρο λόγω πολλών μποφόρ. Ε, να που αποκλείστηκα και στο Λονδίνο λόγω κακοκαιρίας!

Ηταν να επιστρέψω την Κυριακή, την ημέρα του τυφώνα, όμως είμαι ακόμα εδώ! Ολες οι πτήσεις από το Gatwick ακυρώθηκαν την Κυριακή, τη Δευτέρα έφυγαν κάποιες λίγες, τα πρώτα διαθέσιμα εισιτήρια που βρέθηκαν (σε μια νορμάλ τιμή) ήταν για την Τετάρτη το πρωί.

Οπότε, καλώς εχόντων των πραγμάτων, Τετάρτη η επιστροφή στα πάτρια εδάφη.

Όλα αυτά λίγες ημέρες μετά από μία πολύ σημαντική διάκριση, καθώς το kingbet.net ήταν υποψήφιο (8 ήταν οι υποψηφιότητες) για το καλύτερο Non English Affiliate Site στα iGB Affiliate Awards του Λονδίνου και το πήραμε το… αγαλματίδιο. Αυτό είναι το δικό μας Οσκαρ και η αίσθηση τού να ανακοινώνεται μπροστά σε τόσο κόσμο, σε μια ξένη χώρα, ότι το kingbet.

net είναι το καλύτερο Non English στοιχηματικό site ήταν, όπως καταλαβαίνετε, μοναδική. Πανηγυρίσαμε, δεχθήκαμε πολύ μεγάλη αναγνώριση από ξένες στοιχηματικές εταιρίες και ανθρώπους του χώρου που δεν ζουν στην Ελλάδα (μεγαλύτερη επιβράβευση ακόμα και από το ίδιο το βραβείο) και… είμαστε ακόμα εδώ, μη μπορώντας να μεταφέρουμε το βραβείο μας στα γραφεία της εφημερίδας!

Στο ενδιάμεσο των όσων ανέφερα (βραβεία-πτήση) είδαμε και ένα ματσάκι, το Μπρέντφορντ – Μίντλεσμπρο.

Ωραίο ματς, ειδικά το δεύτερο ημίχρονο, και δίκαιη επικράτηση για τη Μπρέντφορντ με σκορ 3-2. Όχι ότι υπήρχαν αμφιβολίες, άλλωστε τις είχαμε ξαναδεί τηλεοπτικά τις δύο ομάδες, όμως επιβεβαίωσα παρακολουθώντας τες και από κοντά, ότι η Μπρέντφορντ είναι μια εξαιρετική ομάδα που προσπαθεί να παίζει στρωτό ποδόσφαιρο και η «Μπόρο» δεν είναι σε θέση φέτος να διεκδικήσει τίποτα περισσότερο από μία άνετη σεζόν.

Η Μπρέντφορντ είναι εξαιρετική με τη μπάλα κάτω, έχει πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές από τη μέση και μπροστά (ειδικά στα άκρα – με τους μπακ και τους εξτρέμ) και όταν βρει ρυθμό φτιάχνει πολύ εύκολα ευκαιρίες. Το πρώτο ημίχρονο ήταν για 3-0. Η Μίντλεσμπρο ανέβασε στροφές στο β’ όταν άλλαξε το 3-4-3 σε 4-4-2. Απείλησε περισσότερο, έκανε περισσότερο αισθητή την παρουσία της.

Αλλά στη φάση που είμαστε, η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανέστατη.

Μακάρι να μπορούσα να πάω και στο αποψινό Μπρέντφορντ – Λιντς, ματσάρα είναι, αλλά εισιτήριο δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Θα πάω γηπεδάκι όμως, ξεμείναμε που ξεμείναμε, να δούμε λίγο μπαλίτσα ακόμα. Στο Λέιτον Οριεντ – Μάνσφιλντ θα είμαι απόψε, το λέω γιατί φέρνω σχεδόν πάντα άσους (όσα ματς έχω δει στην Αγγλία, αν δεν κάνω κάποιο λάθος, είναι όλα άσοι και τα περισσότερα από αυτά είναι και over)!

Στα καθαρά στοιχηματικά, αφήσαμε πίσω μας ένα κακό διήμερο, από την άποψη ότι ξέραμε πως δεν προσφέρεται για πολλά πολλά.

Η δυάδα που έπαιξα δεν επιβεβαιώθηκε, καθώς η Μπρίστολ Σίτι αν και προηγήθηκε νωρίς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την επιπλέον επιβάρυνση της Μπέρμιγχαμ και δέχθηκε την ανατροπή. Ηταν δεύτερη σερί προβληματική εμφάνιση για την Μπρίστολ Σίτι και αυτό είναι κάτι που θα μας απασχολήσει ενόψει της μεσοβδόμαδης αγωνιστικής.

Στο άλλο ματς που επέλεξα, η Πίτερμπορο επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και παρά το γεγονός ότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 63’ (ήταν 2-0 μπροστά έως τότε), συνέτριψε 4-0 την Οξφορντ.

Κρίμα για το σημείο, ήταν καλό, έστω κι αν ήταν φαβορί.

Πάμε στα φρέσκα, εμβόλιμες αγωνιστικές σε Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2 και κάποια σκόρπια στις μικρότερες έχει το πρόγραμμα. Θα το πάμε πάλι αρκετά σύντομα, πάλι δεν έχει πολλά, αν και αυτή τη φορά νομίζω μπορούμε να σταθούμε σε περισσότερα ματς.

Τσάμπιονσιπ

* Μία σκέψη ήταν η Μπέρμιγχαμ, αλλά κάτω από 3,00 δεν ψήνομαι.

Είναι, πάντως, σε καλύτερη κατάσταση από την Μπάρνσλεϊ.

* Για το Μπρέντφορντ – Λιντς έκανα μια μικρή αναφορά και παραπάνω, ματσάρα είναι, και πλέον όπως είναι η κατάσταση στην κορυφή μιλάμε για πολύ κρίσιμο ματς. Στη Μπρέντφορντ έχουν αρχίσει να το πιστεύουν πλέον, περιμένουν πως και πως να μετακομίσουν στο νέο τους γήπεδο (λίγο πιο δίπλα, είναι στην τελική ευθεία η κατασκευή του και θα είναι έτοιμο του χρόνου) και όπως έλεγαν έξω από το γήπεδο στις pub (είναι το μοναδικό γήπεδο που έχει pub σε κάθε γωνία του γηπέδου), θα ήταν ονειρικό να συνδυάσουν το νέο γήπεδο με άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ! Η Λιντς έχει κάκιστη παράδοση τόσο κόντρα στη Μπρέντφορντ όσο γενικά και απέναντι σε ομάδες από το Λονδίνο.

Αλλά οι αποδόσεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια, νομίζω είναι καλά μοιρασμένο.

* Το έχουμε ξαναγράψει, τη Νότιγχαμ πρέπει να τη… φοβόμαστε σε ματς που θεωρείται γκραν φαβορί, όπως το εντός με την Τσάρλτον. Δεν παίζω τίποτα απλά νομίζω είναι αρκετά επικίνδυνο για όσους σκέφτονται έναν τόσο μικρό άσο.

* Επιστρέφουμε στη Μπρίστολ Σίτι, για την οποία μίλησα και παραπάνω.

Δεύτερο σερί ματς που δεν ήταν καλή και μπορεί κόντρα στην ΚΠΡ να μην το πλήρωσε, όμως την Παρασκευή έχασε 1-3 από την Μπέρμιγχαμ. Σε ένα παιχνίδι που προηγήθηκε πολύ νωρίς (40’’) λόγω τραγικού λάθος της αντίπαλης άμυνας, όμως δέχθηκε φάσεις, ειδικά από την αριστερή πλευρά της άμυνάς της έβγαλε πολλά προβλήματα και ήρθε η ανατροπή (1-3).

Αύριο υποδέχεται τη Ντέρμπι, η οποία προέρχεται από νίκη στο Σουόνσι, πρώτο εκτός έδρας τρίποντο από την έναρξη του πρωταθλήματος! Είχε και τύχη με το μέρος της, όμως είναι σε καλό μομέντουμ, έχει στρώσει η ψυχολογία της και στα 8 τελευταία έχει 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Στο 3,60 την Κυριακή το διπλό, στο 3,40 τώρα.

Λιγκ 1

* Περίμενα αρκετά ψηλότερα από 2,75 το διπλό της Φλίτγουντ στην έδρα της Γουίκομ. Εκεί, κανένας λόγος να μπλέξουμε…

* Σπουδαίο ματς το Κόβεντρι – Πόρτσμουθ. Εχει αρχίζει και ισορροπεί το σετ (από το 3,00 που ήταν το διπλό τώρα είναι στο 2,87), όμως είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Και για να πάρεις το ρίσκο σε ένα τέτοιο παιχνίδι θα έπρεπε να υπάρχει πραγματικά λάθος στην απόδοση.

* Πιο σοβαρή σκέψη το Λίνκολν – ΜΚ Ντονς. Οι γηπεδούχοι έρχονται από τέσσερις σερί ήττες, ξεκάθαρα σε κακό φεγγάρι, ακόμα και στα ματς που είναι αρκετά καλοί (όπως στο τελευταίο με τη Ρόδεραμ) αδυνατούν να βρουν εύκολα δίχτυα, αδυνατούν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα. Οι Ντονς έρχονται από το εκτός έδρας 1-1 στ Σριούσμπερι, μένοντας για τρίτο ματς αήττητοι.

Εχουμε ξαναπεί ότι μακριά από το γήπεδό της δεν είναι για να τους εμπιστεύεσαι εύκολα, όμως έχουν αρχίσει να δείχνουν πράγματα και πήραν σημαντική ανάσα στη βαθμολογία (+10 με ματς παραπάνω). Και εδώ έχουμε πτώση απόδοσης. Από 3,50 το διπλό τώρα είναι στο 3,30.

Λιγκ 2

* Η Καρλάιλ κάνει καλή προσπάθεια το τελευταίο διάστημα, έρχεται από καλή εμφάνιση και αποτέλεσμα απέναντι στην πρωτοπόρο Σουίντον (1-1), ενώ παρέμεινε 5 ματς αήττητη (2-3-0).

Στο +7 πλέον από τη γραμμή υποβιβασμού έχοντας και ένα ματς λιγότερο. Υποδέχεται την Τσέλτεναμ, η οποία η αλήθεια είναι ότι μας έχει μπερδέψει το τελευταίο διάστημα. Μία έτσι μία αλλιώς, έρχεται από κακή εμφάνιση και ήττα στο Σκάνθορπ (1-0), έχει μόνο μία νίκη στα 4 τελευταία. Στο 2,87 ο άσος, οριακά αποδεκτός.

* Είναι φανερό ότι η Νιούπορτ δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της σεζόν, έχει τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία και αν αρχίσει να χάνει και στην αξιόπιστη έδρα της, τότε προφανώς υπάρχει πρόβλημα.

Στο τελευταίο της έβγαλε διπλό η προβληματική Κέμπριτζ, εμφανίζοντας για μία ακόμα φορά προβλήματα στη δημιουργία: 27 γκολ σε 29 ματς έχει πετύχει, μόνο η ουραγός Στίβενεϊτζ έχει λιγότερα! Προφανώς λοιπόν η Νιούπορτ είναι σε φάση για κόντρα. Το ερώτημα αν μπορεί η Γουόλσολ να την υποχρεώσει σε δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα.

Ναι μεν έρχεται από σπουδαία νίκη επί της Φόρεστ Γκριν, αλλά γενικά δεν τη λες και σταθερή. Νωρίτερα, έτρεχε ένα σερί τριών ηττών και είναι ανάλογα με τη μέρα της. Στο 3,90 πλέον το διπλού (από το 3,60 που ήταν χθες) …

* Κουβέντα μπορεί να γίνει για το Φόρεστ Γκριν – Πορτ Βέιλ. Η Φόρεστ Γκριν είναι στη χειρότερη φάση από το ξεκίνημα της σεζόν, το Σάββατο υπέστη νέα εντός έδρας ήττα, 1-2 από τη Γουόλσολ, φτάνοντας τις τέσσερις διαδοχικές στο σπίτι της (1-4 από Καρλάιλ, 1-2 από Σάλφορντ και 0-1 από Εξετερ οι προηγούμενες)! Συνολικά, στα 14 τελευταία έχει μόλις 2 νίκες! Επίσης, δέχεται γκολ 8 διαδοχικά παιχνίδια.

Η Πορτ Βέιλ έβγαλε διπλό στο Νορθάμπτον το Σάββατο (1-0) και στα 5 τελευταία έχασε μόνο από την πρωτοπόρο Σουίντον. Δέχομαι ότι εκτός έδρας δεν τη λες και φόβητρο, όπως επίσης δέχομαι ότι στη νίκη επί της Νορθάμπτον είχε και μπόλικη τύχη. Από την άλλη είναι αυτή τη στιγμή στο +3 από τη Φόρεστ Γκριν και οριακά εκτός πλέι οφ. Μεγάλη η άνοδος του διπλού, από το 3,60 που ήταν χθες, πλέον είναι στο 4,20.

Νάσιοναλ Λιγκ

* Στη σημερινή kingbet γράφω ότι το διπλό στο Σόλιχαλ – Μπάρνετ είναι ίσως το σημαντικότερο λάθος που υπάρχει στο μεσοβδόμαδο πρόγραμμα στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας. Την Κυριακή το βράδυ, βέβαια, που έγραφα τη στήλη το διπλό ήταν στο 3,50, ενώ τώρα έχει πέσει στο 3,10. Αν το δούμε εντελώς ψυχρά η πτώση της απόδοσης είναι προφανώς φυσιολογική.

Δεν γίνεται η Σόλιχαλ των 6 αγώνων δίχως νίκη, που δεν έχει σκοράρει καν στα 5 από αυτά και που εντός έδρας τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα ήταν… Πρωτοχρονιά, να είναι τόσο φαβορί απέναντι στην αήττητη για 8 αγώνες Μπάρνετ. Από τις 23 Νοέμβρη έχει να χάσει εκτός έδρας η Μπάρνετ, οπότε καταλαβαίνετε πως ακόμα στο 3,10 το διπλό μπορεί να παιχτεί.

Στη σούμα. Μιλήσαμε για Ντέρμπι (3,40) από Τσάμπιονσιπ, για Ντονς (3,30) από Λιγκ 1, για Καρλάιλ (2,87) και Πορτ Βέιλ (4,20) από Λιγκ 2 και Μπάρνετ (3,10) από Νάσιοναλ Λιγκ. Εχω δύο επιλογές: ή θα διαλέξω τρία και θα κάνω ένα τριξάκι χαλαρό ή θα κρατήσω μόνο τη Μπάρνετ, που τη βλέπω πιο ξεκάθαρα απ’ όλα. Θα κάνω το δεύτερο. Βάλτε τα κάτω και αποφασίστε, ανάλογα με το παιχνίδι σας.

Τα λέμε ξανά – καλώς εχόντων των πραγμάτων – την Παρασκευή.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος