2003

Μάκης Μηνδρινός

Με τρία μονά αποδεκτά

Χαιρετώ! Η Ρόδεραμ το πάλεψε πολύ και τσίμπησε το βαθμό στο εκτός με την Πρέστον (1-1) και μάλιστα είχε και δοκάρι στο 0-0. Η Μπρόμλι προηγήθηκε στο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο. Δεν άντεξε στο β’ και δέχθηκε την ανατροπή (2-1). Και τα δύο ήταν ματς λεπτομερειών, όπως άλλωστε είναι τα περισσότερα από τα ματς που επιλέγουμε: όταν παίζεις αουτσάιντερ είναι φορές που θες τις λεπτομέρειες με το μέρος σου.

Εδώ τις θες όταν παίζεις φαβορί…

Για να περάσουμε στα πραγματικά σοβαρά, η είδηση που κυριαρχεί στο Νησί από το Σάββατο το βράδυ είναι η τραγωδία έξω από το γήπεδο της Λέστερ, λίγο μετά το τέλος του αγώνα Λέστερ – Γουέστ Χαμ. Τι σου επιφυλάσσει η μοίρα από τη μία στιγμή στην άλλη… Προφανώς ο θάνατος του ιδιοκτήτη της Λέστερ και άλλων τεσσάρων ανθρώπων που ήταν επίσης στο ελικόπτερο, έχει σοκάρει άπαντες.

Και ήταν δεδομένο ότι το Λέστερ – Σαουθάμπτον για το Λιγκ Καπ, θα οδηγούταν σε αναβολή. Ποια μπάλα τέτοιες ώρες…

Και, μάλιστα, η συγκεκριμένη είδηση έσκασε λίγες ώρες μετά την εσπευσμένη μεταφορά του Γκλεν Χοντλ, πρώην προπονητή της Εθνικής Αγγλίας και όχι μόνο, στο νοσοκομείο, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η καθιερωμένη σαββατιάτικη εκπομπή με τη live εξέλιξη των αγώνων, για το BT Sport, στο οποίο εργάζεται ως σχολιαστής.

H εκπομπή δεν έγινε ποτέ καθώς όλοι ήταν σοκαρισμένοι. Ξερά τα live σκορ έβγαιναν και η εικόνα έδειχνε θέματα ψυγείου. Μιλάμε για το BT Sport που είναι ένας κολοσσός. Προτίμησαν να μην κάνουν καθόλου εκπομπή από τη στιγμή που δεν ήταν έτοιμοι ψυχολογικά και είχαν την αγωνία σχετικά με την υγεία του 61χρονου πρώην προπονητή. Ο Χοντλ δείχνει να ξεπερνάει το πρόβλημα, αυτό είναι που μετράει.

Μετά απ’ όλα αυτά, περνάμε στα δικά μας, τα αμιγώς στοιχηματικά. Εμβόλιμες αγωνιστικές σε Νάσιοναλ Λιγκ, Βορρά και Νότο, Λιγκ Καπ, και κάμποσα Κύπελλα στην υπόλοιπη Ευρώπη περιλαμβάνει το πρόγραμμα. Πάμε να τα δούμε με τη σειρά.

Λιγκ Καπ

Δεν βρίσκω κάτι στα Μπέρτον – Νότιγχαμ, Αρσεναλ – Μπλάκπουλ, Τσέλσι – Ντέρμπι και Μάντσεστερ Σίτι – Φούλαμ.

Αν και το Τσέλσι – Ντέρμπι έχει τεράστιο ενδιαφέρον λόγω της επιστροφής του Φρανκ Λάμπαρντ στο γήπεδο που λατρεύτηκε ως ποδοσφαιριστής. Εδώ που τα λέμε και στο Μπέρτον – Νότιγχαμ θα μπορούσαμε να σταθούμε λόγω Κλαφ. Πάντα είναι ιδιαίτερο όταν ο Κλαφ αντιμετωπίζει τη Νότιγχαμ. Αλλά στοιχηματικά τίποτα.

Δεν θα με απασχολήσει ούτε το λονδρέζικο ντέρμπι Γουέστ Χαμ – Τότεναμ, καθώς η απόδοση του άσου έχει κατρακυλήσει.

Λογικό είναι να παίρνουν παιχνίδι οι γηπεδούχοι, καθώς η Τότεναμ είχε μεγάλο ματς τη Δευτέρα το βράδυ κόντρα στη Σίτι και καλείται σε λιγότερο από 48 ώρες να παίξει δεύτερο δύσκολο ματς. Προφανώς θα γίνουν αλλαγές, αλλά προσωπικά δεν σκοπεύω να ασχοληθώ.

Μένουν τα Μπόρνμουθ – Νόριτς και Μίντλεσμπρο – Κρίσταλ Πάλας.

Το ματς στο «Ρίβερσαϊντ» είναι ιδιαίτερο, καθώς ο Τόνι Πιούλις θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του. Μπορούμε να γράψουμε πολλά για την περίοδο που ο Πιούλις ήταν στην Πάλας, όμως δεν νομίζω πως αυτή τη στιγμή έχει μεγάλη σημασία. Ανέλαβε στα μέσα της σεζόν, την έσωσε κόντρα στα προγνωστικά, όμως αποχώρησε κακήν κακώς λόγω διαφωνιών με τη διοίκηση (για μεταγραφές).

Μάλιστα, οι δύο πλευρές έλυσαν τις όποιες διαφορές στα δικαστήρια, με νικήτρια την Πάλας και ηττημένο τον Πιούλις.

Η δικαστική υπόθεση έληξε το 2016 και έκτοτε προφανώς οι δύο πλευρές έχουν προχωρήσει. Ο Πιούλις κάνει πρωταθλητισμό με την Μίντλεσμπρο στην Τσάμπιονσιπ, η Πάλας έχει βρει τον Χόγκσον και προέρχεται από πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στην Λίβερπουλ.

Θεωρητικά, υπάρχουν προϋποθέσεις για να κερδίσει το αουτσάιντερ. Η «Μπόρο» είναι σκληρή ομάδα, ο Πιούλις σίγουρα θέλει να αποδείξει ότι ανήκει στην ελίτ, όμως υπάρχουν και αρνητικά.

Πρώτο η απόδοση. Το 3.40 του άσου δεν το λες και λάθος. Δεύτερον, η Κρίσταλ Πάλας κατέβασε αρκετούς βασικούς στους προηγούμενους γύρους του Λιγκ Καπ, ήταν προσεκτικό το ροτέισον, το ίδιο περιμένω να γίνει και τώρα καθώς είναι σε μια φάση που προσπαθεί να βρει ρυθμό ενόψει της δύσκολης συνέχειας στο πρωτάθλημα.

Τρίτον, η Μίντλεσμπρο δεν ήταν καλή στο τελευταίο της με την Ντέρμπι, ήταν το τέταρτο σερί εντός έδρας που δεν κέρδισε. Οπότε, το αφήνω κι αυτό.

* Στο Μπόρνμουθ – Νόριτς μάλλον υπάρχουν καλύτερες προϋποθέσεις για να ψάξουμε την κόντρα. Καταρχάς μιλάμε για δύο ομάδες που είναι καλά αγωνιστικά: η Μπόρνμουθ έρχεται από το άνετο 3-0 στην έδρα της Φούλαμ φτάνοντας τα 4 ματς χωρίς ήττα (3-1-0) και είναι στην εξάδα της Πρέμιερ Λιγκ, η Νόριτς πέτυχε τρίτη σερί νίκη (1-0 την Μπρέντφορντ) και είναι στο -2 από την κορυφή της Τσάμπιονσιπ.

Τα προηγούμενα χρόνια λέγαμε πάντα σε ματς Κυπέλλων, ότι ο προπονητής της Μπόρνμουθ, Εντι Χάουι, είναι από τους κλασικούς που επιλέγουν ροτέισον στα Κύπελλα. Κάπου εδώ θα επαναλάβω κάτι που λέμε συνέχεια σε τέτοιες περιπτώσεις: όταν λέμε πως ένας προπονητής ετοιμάζει ροτέισον δεν σημαίνει ότι θέλει να χάσει η ομάδα του. Απλά, το καταλαβαίνετε, άλλον αγωνιστικό ρυθμό έχουν οι βασικοί, άλλον εκείνοι που έχουν μικρό χρόνο συμμετοχής.

Φέτος, λοιπόν, ο Χάουι άλλαξε… τροπάριο και δηλώνει πως θα είναι προσεκτικός γιατί θέλει η ομάδα του να προχωρήσει σ’ αυτές τις διοργανώσεις. Λογικό, τον βοηθάει και το καλό ξεκίνημα στην Πρέμιερ Λιγκ, που έχει αφήσει την Μπόρνμουθ μακριά από κινδύνους παραμονής.

Μετά το 3-0 από τη Φούλαμ, ο Χάουι δήλωσε ότι σκοπεύει να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα του, χωρίς όμως να γίνει συγκεκριμένος.

Την ίδια στιγμή η Νόριτς μετράει ένα αήττητο 7 εκτός έδρας αγώνων, με 5 νίκες στο διάστημα αυτό. Γίνεται καλή δουλειά φέτος, επιθετικά είναι μια χαρά και αν το δει σοβαρά, πιστεύω ότι μπορεί να γίνει η έκπληξη (στο 5.75 το διπλό).

Νάσιοναλ Λιγκ

Στο Εμπσφλιτ – Μέιντστοουν ο άσος είναι κάπου στο 1.50 και το διπλό στο 6.

50. Μπορεί στην αρχή της σεζόν οι στόχοι των δύο ομάδων να ήταν διαφορετικοί (Εμπσφλιτ για πλέι οφ, Μέιντστοουν για παραμονή), όμως όπως εξελίσσονται τα πράγματα μετά από 17 αγωνιστικές, οι στόχοι τους πλέον είναι ίδιοι και αφορούν την παραμονή. Η Εμπσφλιτ στα 10 τελευταία παιχνίδια της στη Νάσιοναλ Λιγκ έχει μόλις μία νίκη κι αυτή στην έδρα της πολύ προβληματικής Ντάγκεναμ.

Εντός έδρας το ρεκόρ της είναι 1-1-6, ή αλλιώς, έχει τη χειρότερη έδρα της κατηγορίας μαζί με τις τελευταίες Μπρέιντρι και Ντόβερ. Δέχομαι ότι έκανε καλή προσπάθεια στο τελευταίο, όπου πήρε ισοπαλία στην έδρα της δυνατής Σάλφορντ (1-1).  Και πάλι, όμως, δέχθηκε πολλές φάσεις. Αλλά, είπαμε, το πρόβλημα είναι κυρίως τα εντός και λιγότερο τα εκτός.

Η Μέιντστοουν προφανώς δεν είναι κάνα θηρίο. Υπενθυμίζω ότι λόγω του κακού ξεκινήματος που είχε στη σεζόν απέλυσε τον Σόντερς τέλος Αυγούστου, τον άνθρωπο που την οδήγησε σε τρεις σερί ανόδους και έφερε τον Χάρι Γουίλερ, πρώην της Μπίλερικεϊ (την οποία πήγαινε… τρένο στο Νότο της Νάσιοναλ). Μετράει τρεις σερί ήττες, τέσσερα χωρίς νίκη, έχει τη χειρότερη επίθεση της Νάσιοναλ Λιγκ.

Στα θετικά, ότι εκτός έδρας πήρε τις τρεις από τις τέσσερις νίκες που έχει συνολικά και μάλιστα οι δύο εξ αυτών, ήταν στα τρία προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια της. Το παλεύει, κάνει μεταγραφές, ενισχύθηκε επιθετικά και θεωρώ ότι οι αποδόσεις την αδικούν. Υπό αυτές τις συνθήκες, νομίζω ότι υπάρχει ξεκάθαρο λάθος στην απόδοση, το διπλό δεν θα έπρεπε να είναι τόσο ψηλά.

* Προσοχή στο Σάτον – Τσέστερφιλντ. Σε κάτι τέτοια ματς οι φιλοξενούμενοι είναι… επίφοβοι.
* Οι μπουκ αδικούν λίγο την Γκέιτσχεντ (4.20), αλλά είναι καλά και η Φάιλντ, οπότε το αφήνω ήσυχο.

Βορράς

Ημουν στο τσακ να γράψω χθες για το σημερινό Σάουθπορτ – Κάρζον. Και ήθελα να γράψω χθες γιατί το 3.

80-4.00 ήταν το λάθος του τριημέρου και ήμουν σίγουρος ότι θα το διόρθωναν αργά-γρήγορα. Και σήμερα το πρωί είναι το διπλό είναι στο 3.10. Προσέξτε για τι πράγμα μιλάμε: η Σάουθπορτ είναι τελευταία, ουραγός, με μόλις μία νίκη σε 13 ματς. Και αυτή η νίκη, εκτός έδρας, κόντρα στην αδύναμη Νάνιτον. Στο γήπεδό της έχει απολογισμό 0-3-4. Στο τελευταίο έχασε εντός από τους Μπλάιθ Σπάρτανς, που είναι κι αυτοί μία από τις ομάδες που διεκδικούν παραμονή.

Οι μπουκ τη φοβούνται προφανώς λόγω ονόματος: η Σάουθπορτ στην αρχή της σεζόν ήταν στα χαρτιά μία από τις ομάδες που θα διεκδικούσαν πλέι οφ.

Η Κάρζον; Κοντά στις θέσεις των πλέι οφ, τρία ματς αήττητη, στο τελευταίο πήρε 0-0 στην έδρα της ισχυρής Σπένιμουρ, ενώ γενικά εκτός έδρας έχει μόλις μία ήττα σε 7 εξόδους (4-2-1), κι αυτή από την πρωτοπόρο Τσόρλι.

Εχει και την καλύτερη εκτός έδρας άμυνα της κατηγορίας, με μόλις 4 γκολ παθητικό. Ε, δεν γινόταν αυτό  το διπλό να πληρώνει 4.00. Προφανώς άλλο 4.00, άλλο 3.10.

* Το ερώτημα που προκύπτει διαβάζοντας το Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ – Αλφρετον (με τον άσο στο 3.22), είναι «αν δεν το πάρει κι αυτό η Γιουνάιτεντ, ποιο θα πάρει;». Μετά την αλλαγή προπονητή, η ομάδα του Μάντσεστερ δείχνει σημάδια ζωής, αν και οι αδυναμίες εξακολουθούν να υπάρχουν.

Είναι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και μετά το 1-1 με την Μπρέικλι το Σάββατο επιβεβαιώνει ότι ανεβαίνει αγωνιστικά, καθώς είχε προηγηθεί σπουδαία νίκη στην έδρα της Κιντερμίνστερ. Η Κιντερμίνστερ είναι 2η στη βαθμολογία και η Μπρέικλι 7η. Η Γιουνάιτεντ απέναντι στην Αλφρετον θα ψάξει την πρώτη εντός έδρας νίκη της για φέτος.

Η συγκυρία μοιάζει καλή, καθώς η Αλφρετον έρχεται από 5 σερί ήττες και γενικά σε 13 ματς έχασε τα 7. Στο πιο πρόσφατο, το Σάββατο, έχασε 3-2 στην έδρα της Τσέστερ, δεχόμενη ανατροπή στο τέλος (το τρίτο γκολ το δέχθηκε στις καθυστερήσεις), σε ένα ματς που έπαιζε από το 24’ ως το 83’ με παίκτη λιγότερο. Αρα ενδεχομένως να έχει και επιπλέον κούραση ενόψει του αγώνα στο Μάντσεστερ.

Νότος

Τίποτα ιδιαίτερο. Δεν είναι καλά τα σταυρώματα και αν έπρεπε να επιλέξω κάτι (π.χ. Σεντ Αλμπανς) θα ήταν τραβηγμένο από τα μαλλιά (που δεν έχω). Δεν βοηθάνε και τα σετ αποδόσεων, οπότε δεν χρειάζεται να το κουράζουμε περισσότερο.

Πάμε στη σούμα. Μιλήσαμε για Νόριτς (5.75), Μέιντστοουν (6.05), Κάρζον (3.10), Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ (3.

22). Αφήνω την Κάρζον και τον λόγο τον εξήγησα ήδη: άλλο 4.00, άλλο 3.10. Αν ξαναπάρει την πάνω βόλτα (που δεν το βλέπω) το ξανασυζητάμε. Στα υπόλοιπα θέλω να κάνω παιχνίδι. Στο 4.00 το draw no bet της Νόριτς, στο 4.65 το draw no bet της Μέιντστοουν. Όλα μονά, λίγες μονάδες, βλέπετε ότι η περίοδος δεν είναι σούπερ. Κάτι αναμενόμενο, μετά το καλό δίμηνο που είχε προηγηθεί.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος