822

Μάκης Μηνδρινός

Με τρία συν ένα – Update

Χαιρετώ! Η Σάλφορντ πέρασε από την έδρα της Πορτ Βέιλ και έφερε ένα μικρό κέρδος μεσοβδόμαδα, σε ένα ματς που είχε και την τύχη με το μέρος. Το έχουμε πει πολλές φορές, η τύχη παίζει καθοριστικό ρόλο όταν παίζεις στοίχημα, ακόμα περισσότερο για εμάς που κυνηγάμε μονίμως τα αουτσάιντερ!

Πάμε κατευθείαν στα φρέσκα. Από την Πρέμιερ Λιγκ Νιουκάστλ δεν μπορώ να εμπιστευθώ (στη Λιντς), η Πάλας αν δεν είχε απουσίες θα έμπαινε σίγουρα στην εξίσωση (υποδέχεται τη Λίβερπουλ), ενώ εννοείται πως είναι επίφοβο για έκπληξη το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ.

Το αναγνωρίζουν και οι μπουκ, γι’ αυτό και το διπλό είναι στο 4,00. Εκείνο, όμως, που… βγάζει μάτι είναι το Τσέλσι – Τότεναμ.

Είχαμε μιλήσει για το συγκεκριμένο και παραμονές του πρώτου ημιτελικού του Λιγκ Καπ, όπου περίμενα ότι η Τότεναμ θα έμπαινε πολύ πιο αποφασισμένη και θα διεκδικούσε πολύ πιο δυνατά την πρόκρισή της στον τελικό της διοργάνωσης.

Εμφανίστηκε, όμως, κατώτερη των προσδοκιών και με δύο ήττες, αποκλείστηκε από τους «μπλε». Τι μπορεί να άλλαξε στο διάστημα αυτό για να ξαναπαίζω Τότεναμ;

Καταρχάς η Τσέλσι! Η οποία μέσα σε λίγο 24ωρα ουσιαστικά τέθηκε νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Πρώτα έχασε 1-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι και μεσοβδόμαδα άφησε δύο βαθμούς και στο Μπράιτον (1-1).

Στέκομαι πολύ στις δηλώσεις του Τούχελ, όπου ουσιαστικά χαρακτήρισε την ομάδα του κουρασμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά. Το βλέπεις ότι στην Τσέλσι τα πράγματα δεν πηγαίνουν πρίμα, δείχνει επηρεασμένη πολύ από τα τελευταία αποτελέσματα.

Όχι ότι η Τότεναμ πετάει φωτιές. Ο Κόντε παρ’ όλα αυτά προσπαθεί να τη βάλει στο σωστό δρόμο, το παλεύει πολύ.

Και νίκες σαν τη μεσοβδόμαδη στο Λέστερ, είναι ικανές να δώσουν μπουστάρισμα για όλη τη σεζόν! Δεν είναι και λίγο έως το 95’ να χάνεις 2-1 και μέχρι το 97’ να είσαι μπροστά 3-2! Τρομερή ανατροπή, περιμένω ότι θα βοηθήσει πολύ ψυχολογικά. Και αν το δούμε αντικειμενικά, δεν είναι ποτέ εύκολο, ειδικά στο ποδόσφαιρο, να χάνεις τρεις φορές σε διάστημα 20 ημερών από την ίδια ομάδα.

Το κίνητρο του Κόντε είναι τεράστιο ούτως ή άλλως. Στο 5,00 νομίζω αξίζει το ρίσκο.

Στην Τσάμπιονσιπ έχει ενδιαφέρον πρόγραμμα αγωνιστικά, αλλά στοιχηματικά όχι και τόσο. Ντερμπάρες τα Μπρίστολ Σίτι – Κάρντιφ και Νότιγχαμ – Ντέρμπι, αλλά για να κάτσεις να τα δεις. Τα μοναδικά που ξεχώρισα στην πρώτη διαλογή είναι το διπλό της Πρέστον στο Σουόνσι (3,50) και το διπλό της Μίντεσμπρο στο Μπλάκμπερν τη Δευτέρα (2,90), Το δεύτερο κόπηκε ήδη, λόγω της τρελής πτώσης του διπλού (είναι στο 3,60+).

Αν έως τη Δευτέρα αλλάξει η απόδοση, το ξαναβλέπουμε.

Την Πρέστον δεν την έχω διαγράψει, από τότε που άλλαξε προπονητή είναι σαφώς βελτιωμένη και πετυχαίνει μια Σουόνσι που δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με τέσσερα ματς χωρίς νίκη και τρεις ήττες στο διάστημα αυτό.

Στη Λιγκ 1 ίσως θα μπορούσαμε να κυνηγήσουμε το ανέβασμα της Λίνκολν, η οποία ναι μεν προέρχεται από ήττα απέναντι στην Κέμπριτζ, όμως η εμφάνισή της ήταν καλή.

Όπως ήταν καλή και στα δύο προηγούμενα, όπου κέρδισε Σάντερλαντ εκτός έδρας (3-1) και Οξφορντ (2-0), δύο ομάδες δηλαδή από το πάνω ράφι. Η Πλίμουθ έχουμε πει ότι βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο μετά την αποχώρηση του Λόου, έχει τα πάνω της και τα κάτω της, ενώ προέρχεται από πολύ κακή εμφάνιση απέναντι στην Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Στο 4,00 το διπλό, είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο στη Λιγκ 1.

Είδα και λίγο τη Φλίτγουντ, αλλά όσες φορές την πίστεψα φέτος δεν με δικαίωσε.

Στη Λιγκ 2, Μάνσφιλντ πάλι αουτσάιντερ! Στο 2,75 μεν, αλλά αουτσάιντερ. Και κόντρα στη Μπάροου κιόλας, μια ομάδα που είναι πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού και που έχει 6 νίκες όλες κι όλες σε 24 ματς. Τρομερά πράγματα!

Λοιπόν, λέω να πάω πάλι σε ένα τρίξι, να ρισκάρω λίγο παραπάνω.

Με Πρέστον, Λίνκολν και Μάνσφιλντ. Και την Κυριακή βλέπουμε για την Τότεναμ. Θα τα πούμε αναλυτικά και στην εκπομπή, κλασικά στις 16:00.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος