4504

Billaras

Με τρεις πιθανές εκπλήξεις!

Ας γυρίσουμε λίγο πίσω πριν πάμε μπροστά: Νομίζω ότι το μάθημα της Κυριακής ήταν πιό ισχυρό και από του Σαββάτου. Γιατί είχε να κάνει πρωτίστως με φαβορί, όχι αουτσάιντερ. Εγραφα λοιπόν κάπου: “Αν έχω επτά φαβορί, τι κάνω; Πετάω το ένα, και αντί να κάνω δυό τριάδες, κάνω τρεις δυάδες. Γιατί να στρέψω τις πιθανότητες υπέρ του μπουκ ενώ οφείλω να κοιτάξω τη βάση μου και όχι το ταβάνι μου;”.

Αποτέλεσμα: Από τα έξι φαβορί πέρασαν τα τρία. Ιντερ, Φενέρμπαχτσε, Λίβερπουλ. Πείτε μου εσείς, τι πιθανότητες είχα να βάλω τα τρία “καλά” μαζι και τα τρία “κακά” μαζί; Να σας πω εγώ; Ελάχιστες. Ενω με τις δυάδες, η μιά ευστόχησε, έπαιξα 455 μονάδες και πήρα πίσω τις 400. Γιατί αυτό το μάθημα ήταν πιό ισχυρό και χρήσιμο; Γιατί το 70% των παικτών παίζει με τριάδες.

Η πλέον κλασική ατάκα παίκτη είναι “πείτε μιά τριαδούλα ρε παιδιά”! Η αριθμητική λοιπόν ήταν η ασπίδα μου. Εγραφα το Σάββατο “μην αναρωτιέτε μετά από τόσους μήνες κάποιος…πως το κάνω αυτό”! Δείτε τη σούμα: 3 στα 8 το Σαββατο. Και 3 στα 8 την Κυριακή. Απολογισμός; 6 στα 16! Κάκιστος; Σαφώς. Χασούρικος; Οχι! Η τεράστια διαφορά είναι αυτή ακριβώς! Με 6 στα 16 και να…κερδίζεις.

Ενα ευρώ; Μισό; Πάντως δεν θα χάσεις! Μπήκα στο ΣΚ με 25.805 μονάδες και μετά από 6 στα 16, είμαι στις 26.000 ακριβώς! Με κέρδος… Καταλήγω σε αυτό που γράφω πάντα: Αν μπορώ με… 6 στα 16 να κερδίζω κιόλας (δέχομαι απόλυτα και να μην χάνω ή να χάνω ψίχουλα), τότε… κέρδισα. Μακροχρόνια κέρδισα. Γιατί δεν θα κάνω 6 στα 16 συνέχεια! Θα κάνω και 10 στα 16 και 13 στα 16! Και τότε -εφ' όσον το υπόλοιπο διάστημα δεν έχω ματώσει- θα κάνω και την μεγάλη διαφορά… Αυτά με όσα έγιναν, ευχής έργο θα ήταν να τα.

.σφηνώσετε στο μυαλό σας. Να σας γίνουν δεύτερη φύση. Βίωμα. Συνήθεια και τρόπος. Αλλιώς, όσο δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε από τα… παραδοσιακά (και τραγικά) “προπατζίδικα” στοιχήματα, ο δρόμος θα είναι πάντα κακοτράχαλος… Μπάινουμε λοιπόν στις γιορτές. Με άκρως θετικό πρόσημο, καλά κέρδη και αισιοδοξία. Εχω πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι θα γίνει “στατιστική επανόρθωση”.

Στο διάγραμμα πρέπει να υπάρχει και -, δεν γίνεται να υπάρχει συνέχεια +. Οι 6.000 μονάδες καθαρού κέρδους σε 3 μήνες (17 Σεπτέμβρη εγκαινιάστηκε η κάβα) είναι αφύσικα μεγάλο και θα “κατηφορίσει”. Θέλω μόνο να “στρίψει” ο χρόνος, να βγει το γιορτινό πρόγραμμα και ας συμβεί μετά. Θα παίξω άμυνα αν χρειαστεί. Και…άμυνα θα παίξω και σήμερα-αύριο.

Εχει 88 παιχνίδια. Ε και; Ε και; Εφ' όσον έχω στοχεύσει αλλού, σήμερα και αύριο θα είμαι άκρως χαλαρός και άνετος. Και θα το δείτε. Σήμερα λοιπόν: Αναρωτιέμαι τι θα κερδίσω αν πχ κερδίσει η δυάδα Μίλαν-Μαρσείγ, που θα… πολυφορεθεί. Η απάντηση είναι απλή, τί-πο-τα. Διπλό του 1.50; Μπα, δεν θα πάρω, ας έρθει 0-6. Να ρισκάρω με Νόριτς μήπως; Δεν μου αρέσει η απόδοση, ήθελα λίγο παραπάνω.

Εδω ίσως κρύβεται και over, αλλά με τι να το παίξω; Με…τριάδα με τα δύο παραπάνω; Εμ τότε θα είναι σαν να ακυρώνω τις πρώτες γραμμές του κειμένου. Να “χωθώ” στο κολασμένο Μπλάκμπερν-Μπόλτον; Η ομάδα μου θα δώσει αγώνα επιβίωσης. Διαισθητικά, δεν θα χάσουμε. Αλλά πως να μπλέξω εκεί; Με τίποτα. Οπότε, που να στραφώ; Λέω να στραφώ στα…κύπελλα.

Με μικρά μπετ, χωρίς άγχος, να κυνηγήσω καμιά εκπληξούλα καλοπληρωμένη. Οπως αυτή της Φιρτ. Ντέρμπι γειτονικό, όχι…τόσο εχθρικό (από πλευράς διοικήσεων τουλάχιστον), η Φιρτ είναι προάστειο της Νυρεμβέργης. Και είναι και καλή ομαδούλα η άτιμη. Οκ, κάθε χρόνο αρχίζει τα..δώρα μετά τον Μάρτιο, αλλά τώρα πάει καλά. Και η Νυρεμβέργη είναι εντελώς αλοπρόσαλλη.

Μιά χάνει μέσα, μιά κερδίζει έξω. Γιατί να μην πέσω στην…κακή της βραδιά; Στο φινάλε, στο 3.90 είναι το διπλό, δεν θα παίξω 1.60! Οπως αυτή της Θέλτα. Δεν θέλει συστάσεις. Ενα “βαρύ” όνομα. Με 0-0 στο πρώτο ματς, θα πάει στη ρεβάνς να τα παίξει όλα γιά όλα. Σέβομαι την Εσπανιόλ, αλλά με το ματς να “ακροβατεί” (δεν θέλει πολύ, ένα γκολ της Θέλτα να μπει στην αρχή, να γίνει άνω κάτω), κοιτάω το 5.

50 και λέω “γιατί όχι;”. Οπως αυτό της Φορτούνα. Ομάδα που μόλις προχθές έχασε ένα αήττητο 28 αγώνων! Αυτό δεν θέλει ανάλυση, μιλάει μόνο του. Καλή ομάδα, βαριά φανέλα επίσης και…μιά στεκιά απόψε, ένα νοκ αούτ. Πρόκληση τεράστια. Και δεν αποκλείω η προχθεσινή ήττα να οφείλεται στο…αποψινό ματς, να ήταν το μυαλό εδώ. Η Ντόρτμουντ, την έχουμε δει πολλές φορές, έχει ένα κακό.

Αν της στραβώσει το ματς, δεν βγάζει εναλλακτικό σχέδιο. Ομαδάρα μεν, άπειρη δε. Και θα λείπει και ο Γκέτσε ξανά. Και έχω και 6.00! Είναι πασιφανές ότι κινούμαι περισσότερο διαισθητικά και πολύ λιγότερο βάση δεδομένω φόρμας κλπ. Εξάλλου, στα κύπελλα έτσι κινείται κάποιος. Βγήκε κάποιο; Ωραία, δεν θα χάσω. Δεν βγήκε κανένα; Πάλι ωραία, θα χάσω ψίχουλα.

Η ίδια φιλοσοφία και αύριο. Το μυαλό είναι ήδη στην Δευτέρα και την αγγλική boxing day, όχι στο κουπόνι που “τρέχει”. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 25.600 μονάδες. Κέρδη από 18/12: 400 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 26.000 μονάδες. Ποντάρισμα 20/12: Νυρεμβέργη-Γκρόιτερ Φιρτ 2 (3.90), 65 μονάδες. Εσπανιόλ-Θέλτα 2 (5.50), 45 μονάδες. Φορτούνα-Ντόρτμουντ 1 (6.

00) 40 μονάδες. Ποντάρισμα και από 10 μονάδες στην κάθε δυάδα από τις τρεις, ακόμα 30 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 180 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 25.820 μονάδες. Τίποτα άλλο, ραντεβού 3 με 4 στο www.betradio.com και φυσικά στο chat το απόγευμα, εκεί που λέμε τα πάντα δια ζώσης. Βλέπετε ότι έπαιξα ελάχιστα, ούτε καν το κέρδος του Σαββατοκύριακου! Και εννοείται ότι όπου με παίρνει να καλυφθώ στο live με trading, θα το κάνω.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras