3138

Billaras

Με…τριεθνές patent!

Η μπάλα ως γνωστόν είναι..εταίρα. Και την Κυριακή αυτά που έβλεπα με έκαναν και γέλαγα. Τι εννοώ; Πληρώθηκα..άλλα αντί άλλων! Γιατί ένα από τα δύο (μην πω και τα δύο) μονά έπρεπε να έχουν βγει. Η Σταντάρ ξεκινάει υποδειγματικά, παίζει εξαιρετικά την κόντρα. Πάρε 0-1, πάρε δύο ακυρωμένα γκολ (ένα οφ σαιντ ένα χέρι, κρίμα γιά το δεύτερο γιατί ήταν γκολάρα), δεν απειλείται, όλα βαίνουν καλώς.

Και την ίδια στιγμή που στο άλλο ματς η Πάλας έχει δοκάρι γιά το 0-1 στο 45', η Σταντάρ τρώει ένα παιδικό γκολ. Αρχίζω και χαλιέμαι, αλλά παραχαλάστηκα λίγο μετά. Χέρι ο επιθετικός της Γάνδης, δεν το βλέπει ο βοηθός (όπως είχε δει ο άλλος το χέρι της Σταντάρ), τον ανατρέπουν, αποβολή, από το φάουλ 2-1 και ημίχρονο! Ως το 42' παίζει μόνη της η Σταντάρ, στο 45' είναι 2-1 αντί 0-2! Και στο β' μέρος, έχει και δεύτερο δοκάρι η Πάλας, να κάνει το 0-1 στο 65'.

Και μετά το τρώει. Λέω μέσα μου “Βασιλάκη, καιρός σου ήταν, σήμερα δεν πληρώνεσαι”. Εμ έλα που…η μπάλα άλλα ήθελε! Ηθελε να (ξανά)πληρωθώ, αυτή τη φορά αυτό που…δεν το άξιζα. Οκ, η Οντ κάνει ανατροπή. Η Σάλκε όμως; Οποιος είδε το ματς, ξέρει τι λέω. Η Σάλκε ήταν γιά να φάει ντόρτι, να πει κι ευχαριστώ και να φύγει. Δέκα άθλιοι κι ένας τρομερός τερματοφύλακας που τα έπιανε όλα.

Και μιά Στουτγάρδη που..έκανε διαγωνισμό χαμένων φάσεων, με 26 τελικές! Αντί λοιπόν να πιάσω τη Σταντάρ ή (και) την Πάλας, έπιαδα την “ξερή” δυάδα που δεν την άξιζα με τί-πο-τα. Αυτή είναι η μπαλίτσα… Τώρα θα μου πείτε “τι σε νοιάζει, αφού πήρες ακόμα 100+ μοναδούλες, τι σε νοιάζει;”. Με νοιάζει. Ξέρω πότε είμαι άτυχος και πότε τυχερός, θέλω να παίρνω ότι αξίζω.

Οπως και να'χει, τσίμπησα 315 μοναδούλες, η κάβα έφτασε 10.655 μονάδες, ακριβώς στον ένα μήνα παιχνιδιού μου (22/8 ξεκίνησα). Και σαφώς χαμογελάω… Πάμε παρακάτω. Στα φρέσκα. Θα παίξω και τις δύο μέρες. Εχει πολλά ματς, μεγάλο κουπόνι, δεν θα πάω σε παιχνίδι διημέρου. Θα γράψω-παίξω και αύριο. Τι έχω γιά σήμερα; Από “μικρά”, τίποτα.

Κάτι πιθανά over τα προσπέρασα. Ψάχτηκα μόνο σε μεγάλα. Και “κύκλωσα” μια πεντάδα… Τα τρία που ανέφερε ο Μάκης στο αγγλικό Λιγκ Καπ. Τα εχει αναλύσει μιά χαρά. Γουέστ Χαμ, Πρέστον, Μπέρμιγχαμ. Ο Μάκης όμως έκανε…τη ζωή του έυκολη. Δεν παίζει τίποτα άλλο, τα έκανε ένα patent, καθάρισε. Εμένα μου αρέσουν και δυό μη αγγλικά ματς. Η Ρεμς και η Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Η μεν Ρεμς, παίζει εξαιρετικά. Η Παρί…τα είδε όλα προχθές. Και η αντίπαλος της Ανζε, δεν έχει έναν επιθετικό και κυρίως το 10αρι της, τον καλύτερό της παίκτη, που αποβλήθηκε το Σάββατο. Στο 3.20 μου κάνει οριακά. Στο άλλο, η Φορτούνα πήρε πόντο από κοτζάμ Μπόχουμ, έπαιξε μιά χαρά, ανεβάζει στροφές, δεν φοβάται κανέναν και η αντίπαλός της η Καρσλρούη έχει βυθιστεί σε κρίση με απανωτές ήττες.

Στο 3.00 επίσης μου κάνει… Για τα εγγλέζικα δεν αναλύω, τα λέει όλα ο Μάκης. Πάντως στο Βίλα-Μπέρμιγχαμ, θα' παιζα ..άχαστο το πολύ ξύλο εκτός γηπέδου, θα έριχνα και κάτι ψιλά στο…εντός γηπέδου (ειδικά αν γίνει κανένα 0-1). Από τα “ωραία” εγγλέζικα ντέρμπί! Ο Μάκης έβαλε “ειρηνική” φωτογραφία, εγώ βάζω λίγο..πιό πολεμική γιά να πάρετε κλιμα.

Εχω λοιπόν μιά πεντάδα. Κι εγώ σε ένα patent θέλω να πάω. Να κρατήσω τα τρία από τα πέντε. Εδώ βάζω στο ζύγι ειδήσεις και ένστικτο. Η Πρέστον δεν έχει επίθεση. Είναι -3 φορ, ένας τιμωρία, ενας δεν έχει δκαίωμα, ένας τραυματίας. Οκ, θα κάνει rotation η Μπόρνεμουθ, αλλά…χωρίς φορ να παίξω άσο; Το Βίλα-Μπέρμιγχαμ είναι…κόλαση. Και η Βίλα θα το προσέξει, μην φάει κι άλλη φάπα, μην φάει και καζούρα στην πόλη.

Ο Σέργουντ είναι στα σχοινιά, ξέρει ότι αν χάσει, μάλλον…θα είναι ο πρώτος που θα αποχαιρετήσει, ενω αν κερδίσει θα ξεχαστεί η κακή πορεία στο πρωτάθλημα. Οπότε, καταλήγω. Γουέστ Χαμ ξανά. Και με πλήρωσε αδρά το Σάββατο και παλληκάρια είναι και δεν θα κάνει μεγάλο rotation ο Μπίλιτς και “εκδίκηση” για την ήττα του πρωταθλήματος θέλουν και η Λέστερ θα έχει πολλές αλλαγές γιατί έχει Αρσεναλ το Σάββατο (και πόσο θα κρατήσει η ρέντα του Ρανιέρι;).

Στο 3.80 μου κάνει. Κι έτσι, κατέληξα. Γουέστ Χαμ (3.80)-Φορτούνα (3.00)-Ρεμς (3.20). Τα άλλα δύο εγγλέζικα ας κερδίσουν, θα το χαρώ, να πληρωθεί ο Μάκης και πολλοί άλλοι. Εγώ θα πάω σε patent.. τριεθνές! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Κέρδη από 20/9: 315 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 10.655 μονάδες. Ποντάρισμα 22/9: Patent με Γουέστ Χαμ 2 (3.80)-Φορτούνα 2 (3.00)-Ρεμς 2 (3.20). Βάζω 23 μονάδες σε κάθε δυάδα, και 11 στην τριάδα.

Ολα μαζί 80 μονάδες. Και ακολούθως, βάζω 55 σε Γουέστ Χαμ, 65 σε Φορτούνα και Ρεμς. Ακόμα δηλαδή 185 μονάδες. Ολο μαζί το σύστημα 265 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 10.390 μονάδες. Μόλις βγει ένα, θα έχω χάσει…ένα πακέτο τσιγάρα, πάει να πει τίποτα, σαν μη γενόμενη θα είναι η μέρα. Κέρδη θα έχω με δύο. Λίγα παίζω, αφού θα ποντάρω και αύριο, η διαχείριση σε απανωτά κουπόνια μετράει όσο τίποτα.

Το νόημα το πιάσατε, καλό βόλι και αύριο πάλι νέα στήλη, ίδια ώρα με σήμερα, ίσως λίιιιγο πιό αργά.. Α, απόψε μάλλον θα είμαι στο chat, όπως και αυριο βράδυ! Να τα πούμε εκεί. Και…να τα πούμε και το Σάββατο. Η προθεσμία “έκλεισε” μεν, δεν θα…κακίσω κανέναν αν πάει και δηλώσει συμμετοχή τώρα. Γιά τη σύναξη μιλάω, Σάββατο βράδυ στα Πεύκα.

Λεπτομέρειες δείτε στο φόρουμ (οι Θεσσαλονικείς να ετοιμάζονται γιά τις 10/10). Υ.Γ: Ηθελα να γράψω γιά ένα σύνηθες φαινόμενο, από πολλούς παίκτες. Θα το κάνω σύντομα. Αναφέρομαι σε αυτά τα εμετικά βρισίδια σε μιά ομάδα ή παίκτη, αν δεν τους κάτσει το στοίχημα. Στο “βωμό της αγανάκτισης και της τσαντίλας” δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα με αυτές τις κατάρες γιά να…ψοφήσει κάποιος.

Να θυμάστε, ο άντρας ο σοβαρός φαίνεται στη σούρα και στη χασούρα. Πως αντιδρά υπό αυτές τις δύο περιστάσεις. Και τα εμετικά δείχνουν χαρακτήρα και επίπεδο…

Παλαιότερα άρθρα του Billaras