1850

Μάκης Μηνδρινός

Με 15 μέρες καθυστέρηση!

Καλό μήνα! Καλό καλοκαίρι δεν θα πω ακόμα, αν και θα μπορούσα. Η ώρα άλλαξε, ο καιρός έφτιαξε, οι Σουηδο-Νορβηγο-Φινλαδίες ξεκίνησαν, ε, σχεδόν καλοκαίρι. Μένει να αρχίσει τις σέλφι ο Billaras με τις τσιπούρες του, για να πούμε κι επίσημα «καλό καλοκαίρι»!

Στο Στόουκ – Σέφιλντ Γουένσντεϊ εστιάσαμε περισσότερο στο Σ/Κ που πέρασε και το 0-0 μάλλον τις αφήνει και τις δύο ικανοποιημένες.

Η Σέφιλντ κατέβηκε όπως περιμέναμε, δηλαδή σε παιχνίδι υπομονής ώστε να βρει το γκολ σε κάποια κόντρα ή στημένη φάση. Στο πρώτο μέρος σκόραρε σε μια αντεπίθεση, αλλά ορθώς δεν μέτρησε, ήταν οριακό οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν τυχερή που δεν έχασε, η Στόουκ είχε 2-3 κλασικές ευκαιρίες να το πάρει. Οπότε, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, μάλλον δεν άξιζε παραπάνω η Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Στα υπόλοιπα, αυτά που αναφέραμε, τα over της Πρέμιερ Λιγκ έμειναν στο 2-0, Σαουθάμπτον και Μπέρνλι όντως κέρδισαν, η Ρότσντεϊλ ισοπαλία, η Σάουθεντ έχασε, η Γέοβιλ ξαναέχασε και ζόρισε πολύ η φάση με την παραμονή, η Ντόβερ ισοφαρίστηκε στα χασομέρια και το 5άρι της Χέρεφορντ επιβεβαιώθηκε. Αυτά, μέσες-άκρες.

Στα φρέσκα, το κουπόνι είναι πολύ μεγάλο, αρκετές εμβόλιμες αγωνιστικές και τελικές φάσεις Κυπέλλων, ενώ στην Αγγλία έχουμε ουσιαστικά μισή αγωνιστική Πρέμιερ Λιγκ και κάμποσα εξ αναβολής στις μικρές κατηγορίες.

Πάμε να δούμε αν μπορούμε να κρατήσουμε κάτι.

Πρέμιερ Λιγκ

Πέντε ματς διεξάγονται σήμερα-αύριο, το πιο ενδιαφέρον μοιάζει να είναι το Γουλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στη λογική ότι έπαιξαν πριν από 15 μέρες στο Κύπελλο και οι γηπεδούχοι νίκησαν 2-1. Ισως έπαιρνα το ρίσκο και έψαχνα τον άσο αν οι γηπεδούχοι δεν είχαν μπροστά τους τον ημιτελικό Κυπέλλου με τη Γουότφορντ.

Είναι λογικό να έχουν εκεί το μυαλό τους, εξάλλου στο πρωτάθλημα είναι πολύ άνετοι. Η Γιουνάιτεντ, από την άλλη, προφανώς καίγεται, η μάχη για την τετράδα έχει φουντώσει για τα καλά. Πιστεύω ότι θα παλέψει όσο μπορεί η Γουλβς, αλλά επειδή το συγκεκριμένο η Γιουνάιτεντ το θέλει περισσότερο, μάλλον θα βρει τον τρόπο να το πάρει.

Στην ίδια λογική, ότι δηλαδή πιθανότατα θα έχει το μυαλό της στον ημιτελικό Κυπέλλου, μπορεί κάποιος να σκεφτεί μια πιθανή κόντρα και στο Γουότφορντ – Φούλαμ.

Το θέμα είναι υπάρχει ζωή στον… πλανήτη Φούλαμ; Ουσιαστικά έχει υποβιβαστεί: απέχει 16 βαθμούς από την 17η Μπέρνλι και μένουν 6 αγωνιστικές. Που σημαίνει πως και το απόλυτο να κάνει (18 πόντοι) δεν θα αρκεί. Οπότε με τη… ψυχή να ποντάρουμε στη Φούλαμ;

Αδιάφορο εντελώς το Σίτι – Κάρντιφ, επικίνδυνο το λονδρέζικο Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας αλλά ως εκεί.

Επικίνδυνο και το Τσέλσι – Μπράιτον, αλλά και η Μπράιτον έχει μπροστά της ημιτελικό Κυπέλλου, κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Οπότε δεν έχω διάθεση να μπλέξω.

Τσάμπιονσιπ

Δύο ματς έχει, Σουόνσι – Μπρέντφορντ και Μίντλεσμπρο – Μπρίστολ Σίτι. Σωστό το σετ στο πρώτο, σχεδόν ισορροπημένο. Πιθανό over, αναμενόμενα χαμηλό.

Στο άλλο προφανώς μπορούμε να σταθούμε περισσότερο. Λέω προφανώς γιατί αρκεί να δει κάποιος τη φόρμα των ομάδων. Η «Μπόρο» εμφανώς δεν είναι καλά, έρχεται από 4 διαδοχικές ήττες, εκ των οποίων οι τρεις ήταν εντός έδρας. Μετά το 0-1 από τη Νόριτς το Σάββατο, έπεσε εκτός 6άδας για πρώτη φορά από τον Αύγουστο!

Ισως η ισοπαλία θα ήταν δικαιότερο αποτέλεσμα με βάση την εικόνα του αγώνα, καθώς η Μίντλεσμπρο είχε ευκαιρίες, όμως για μία ακόμα φορά ήταν αναποτελεσματική.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε συνηθίσει από τις ομάδες του Πιούλις να κάνουν σερί ήττες, όμως από την άλλη δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι εκτός έδρας έχει λιγότερες νίκες απ’ ό,τι εντός.

Από την άλλη, η Μπρίστολ Σίτι προέρχεται από εντυπωσιακή νίκη στο Σέφιλντ, νίκησε 3-2 τη Γιουνάιτεντ. Η οποία Γιουνάιτεντ μέχρι το ματς του Σαββάτου μετρούσε 7 διαδοχικά παιχνίδια χωρίς να δεχθεί γκολ! Και πήγε η Μπρίστολ και της έβαλε τρία.

Είναι εντός ζώνης πλέι οφ, σε σούπερ ψυχολογία και οι αποδόσεις μάλλον την αδικούν (3,90 το διπλό).

Υπόλοιπα

Στη Λιγκ 1, το Ακρινγκτον – Σάντερλαντ δεν μου λέει τίποτα. Οντως είναι φαβορί η φιλοξενούμενη αλλά ως εκεί. Στη Λιγκ 2, αδιάφορο στοιχηματικά το Μπέρι – Κέμπριτζ, όχι όμως και το Ολνταμ – Τρανμίρ.

Πριν από 15 μέρες είχαμε παίξει διπλό, όμως το ματς είχε αναβληθεί λόγω κακοκαιρίας. Από τότε δεν έχουν αλλάξει πολλά: η Ολνταμ παραμένει προβληματική, με υπηρεσιακό προπονητή και δεν ενθουσίασε ούτε το Σάββατο παρά την πρώτη νίκη μετά από καιρό (2-0 την Γκρίμσμπι). Και παρά το γεγονός ότι θεωρητικά έχει ελπίδες για να μπει στα πλέι οφ (έχει ματς λιγότερα), δεν… γεμίζει το μάτι ότι μπορεί να το παλέψει μέχρι τέλους.

Η Τρανμίρ παραμένει η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, έφτασε τις 7 σερί νίκες και κακώς το διπλό δίνει πάνω από 3,00.

Τρία ματς στη Νάσιοναλ Λιγκ, κανένα δεν ενθουσιάζει. Το ίδιο ισχύει και για τα δύο σε Βορρά και Νότο. Εδώ, βέβαια, το 4άρι αδικεί την Τσέλμσφορντ αλλά, ΟΚ, με την πρώτη Τόρκι παίζει, το ματς όντως είναι πολύ δύσκολο.

Οπότε ουσιαστικά δύο είναι τα σημεία που ξεχωρίζουν: η Μπρίστολ Σίτι (3,90) και η Τρανμίρ (3,00).  Οριακά θα αφήσω την Μπρίστολ Σίτι. Δεν ξέρω, μάλλον ένστικτο. Ισως αν τσιμπούσε λίγο το διπλό να έπαιζα πιο εύκολα. Είναι ένα ματς που έχει και Χ και αν τελικά έπαιζα θα ήθελα και μία κάλυψη. Οπότε μένω με Τρανμίρ. Ένα ματς και τα λέμε ξανά την Παρασκευή.

Εκτός αν προκύψει κάτι αύριο-μεθαύριο, όπου θα γίνει update.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος