4490

Billaras

Με FA CUP κι όχι μόνο!

Ξεκινάμε με ευχές, χρόνια πολλά στους Γιάννηδες, δηλαδή στην… μισή Ελλάδα! Εχουμε μέρες να τα πούμε “επίσημα” (από εδώ, γιατί κατά τα άλλα και στο chat τα λέγαμε κάθε μέρα και στο ράδιο τα είπαμε χθες), αλλά δεν είχε και κάτι σπουδαίο, πλην της Σάντερλαντ την Τρίτη και της Ακριγκτον χθες, δυό διπλά που πέρασαν εύκολα. Σήμερα, είναι η μεγάλη μέρα του 3ου γύρου κυπέλλου Αγγλίας και ο λόγος που άργησα λίγο να ενημερώσω τη στήλη, ήταν κυρίως γιατί έσπαγα το κεφάλι μου .

.πως να παίξω! Οχι τι να παίξω, αλλά πως να τα ποντάρω. Ελπίζω να κατέληξα σωστά… Για το FA CUP και ειδικά αυτό τον γύρο, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Τα ξέρετε, τα διαβάσατε, τα ακούσατε. Κάθε χρόνο γίνεται…της μουρλής γιά προφανείς λόγους. Το πρόβλημα μου αρχικά ήταν ότι μαζεύτηκαν πολλά ματς, όχι μόνο από το κύπελλο αλλά και απο τις άλλες κατηγορίες.

Επρεπε να κάνω…διαλογή στη διαλογή. Ενα άλλο πρόβλημα ήταν η επανέναρξη Ισπανίας και Ιταλίας, καθώς και ότι άλλο έπαιζε. Να ασχολήθώ; Να παίξω κάτι από εκεί; Εδώ, αποφάσισα εύκολα. Τα…προσπέρασα. Αυτή είναι η απόφαση μου, τουλάχιστον γιά σήμερα (αύριο βλέπουμε). Γιά την ιστορία, είχα σημαδέψει Σοσιεδάδ, Μπαστιά, Λάτσιο και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τελικά, τα αφήνω. Μένω στο…νησί! Γιά το FA CUP o κανόνας είναι ένας. Μην παίξετε φαβορί. Βάλτε έμπνευση, χημεία, τρέλλα, παίξτε αουτσάιντερ, παίξτε.. Δαυίδ που μπορούν να κερδίσουν τους Γολιάθ. Και κάτι ακόμα: Θα δείτε πως θα παίξω εγώ. Αλλά έχει μικρή σημασία σήμερα. Μπορεί να τα “μπλέξετε” διαφορετικά. Επ' ουδενί μην πάτε σε…μεγάλα συστήματα (του στυλ 3-4-5) και παρολί.

Αν ντε και καλά ήθελα φαβορί, σήμερα θα έπαιζα Νιουκαστλ-Ντέρμπι και Σάντερλαντ από αύριο. Μην το κάνετε όμως, ούτε εγώ θα το κάνω… Ξέρετε από προχθές στο chat που τα είπαμε και από χθες στο www.betradio.com που με ακούσατε, που είχα προσανατολιστεί. Ηταν 13 αρχικές επιλογές. Μπόρνμουθ, Λέιτον, Ροτσντέιλ, Νορθάμπτον, Οξφορντ (από τα πρωταθλήματα) και Ρέξαμ, Μπέρνλι, Νοτς Κάουντι, Σουίντον, Τσέλτεναμ, Τσάρλτον, Λιντς από το FA CUP.

Σήμερα έκανα μιά πρόσθεση, την Γκρίσμπι στο Κόνφερενς, στο 2.40 μου κάνει. Κι έτσι, έγιναν…14 τα σημεία! Βήμα πρώτο: Ξεκίνησα να σβήνω. Ποιές έσβησα; Μπόρνεμουθ. Πήρε τον κατήφορο το διπλό, στο 2.35 δεν με συμφέρει, ούτε καν στο 2.44 του ανταλλακτηρίου. Πολύ μικρό. Ρέξαμ. Εδώ.. αρχίζει και μιλάει η έμπνευση του καθενός. Αφού δεν μου μίλαγε πολύ, το άφησα.

Νοτς Κάουντι. Το ίδιο. Εδώ έπαιξε ρόλο και η κακή πρόσφατη φόρμα της. Σουίντον. Καθαρά λόγω απόδοσής. Οπως δεν έπαιξα πχ Κρόουλι (το…ξεφτίλισαν οι μπουκ) ή Μίλτον Κέινς, δεν παίζω τώρα και Σουίντον. Προσέξτε! Οχι οτι δεν μπορούν να κάνουν το μπαμ αυτές! Μπορούν και…παραμπορούν. Απλά, δεν γίνεται να παίζω με διαφορά μιάς ή δύο κατηγοριών και να με πληρώνουν τόσο χαμηλά το ρίσκο μου! Δεν το δέχομαι! Εμεινα με τα άλλα δέκα.

Και αποφάσισα να… “πατήσω” εδώ. Να μην σβήσω άλλα. Η Λέιτον είναι σε τοπ φόρμα και όσο κι αν είναι καλά και η Καρλάιλ οι αποδόσεις την αδικούν, η Ροτσντέιλ ενισχύθηκε σημαντικά με Μπογκντάνοβιτς και Ορμεροντ και η Χάρτλπουλ ούτε με τον νεο προπονητή έβγαλε σημάδια ανάκαμψης, η Νορθάμπτον είναι έτοιμη να “στρίψει” (γυροφέρνει νίκη, συνέχεια προηγείται, καιρός είναι να την κάνει, έκανε και μεταγραφές που ήδη με την πρώτη τους έδειξαν ότι θα βοηθήσουν), η Οξφορντ δεν μπορεί να είναι αουτσάιντερ κόντρα στην σκασμένη και άσφαιρη Ολντερσοτ, η Γκρίσμπι έιναι σε τοπ φόρμα (δύο σούπερ νίκες στα κολλητά ντέρμπι με την Λίνκολν), ενώ στο κύπελλο περιμένω να κάνουν αρκετές (ως πολλές) αλλαγές οι Νόριτς, Τότεναμ, Φούλαμ και ίσως και Μπλάκπουλ.

Τα δύο είναι ντέρμπι (Φλίτγουντ-Μπλάκπουλ, το ματς της…30ετίας γιά την γηπεδούχο και Φούλαμ-Τσάρλτον, με 7.000 λαού η Τσάρλτον που νοσταλγεί τα μεγαλεία της Premier), ενώ είναι πασιφανές ότι με την Τσέλτεναμ… κάνω μιά τρελλίτσα, ποντάρωντας μιά ομαδούλα σε τοπ φόρμα. Εφτασα στο τελευταίο στάδιο, αυτό που έγραφα ότι με προβλημάτισε.

ΠΩΣ να τα ποντάρω; Από προχθές στο chat με έναν καλό φίλο, αυτό συζητάγαμε, πολλοί θα το είδατε! Κατέληξα να τα “σπάσω. Κύπελλα από εδώ, πορωταθλήματα από εκεί. Καλό ή κακό, η… νεκροψία θα δείξει. Σκεφτηκα λοιπόν το εξης: Να κάνω δύο συστήματα των τριών ομάδων, με μονά-δυάδες-τριάδα. Είναι επτά στήλες το καθένα. Το ένα από πρωταθλήματα, το άλλο από κύπελλο.

Μου…περισσευαν τέσσερις ομαδες. Τα δύο πιό μικρά σημεία (Οξφορντ-Γκρίσμπι) και τα δύο πιό μεγάλα (Τσέλτεναμ και Λιντς). Αυτά θα τα κάνω μιά δυάδα τα πρώτα και δύο μονά τα άλλα. Τι πετυχαίνω έτσι; Οι αποδόσεις είναι πολύ μεγάλες. Πλην της δυάδας των δύο πιό “μικρών” (μικρά του 2.50 και 2.40, πλάκα έχει), μπορώ αφού έχω παντού μονά (και στα συστήματα) να κάνω καλό trading.

Οπου μπορώ, όπου με ευνοήσει το παιχνίδι. Το ρίσκο είναι δεδομένο εξάλλου, ο μέσος όρος απόδοσης της 10αδας είναι το 5,5 (ήταν παραπάνω, αλλά έφυγε η Ρέξαμ). Αν λοιπόν, εγώ χτυπάω τόσο ψηλά, πρέπει να μπορώ και να καλυφθώ. Εννοείται ότι στον ΟΠΑΠ αυτό ΔΕΝ γίνεται. Λυπάμαι, αλλά δεν γίνεται. Αυτή είναι η σούμα, στόχος μου να πάρω μίνιμουμ ένα μονό από κάθε σύστημα και αν γίνει κάπου δυάδα να βγω από πάνω.

Είμαι αισιόδοξος, ο μόνος μου προβληματισμός ακόμα και τώρα είναι ο.. ίδιος. Αν έκανα καλά που τα χώρισα έτσι και δεν τα “ανακάτεψα” (πχ Λέιτον με Φλίτγουντ μαζί). ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Υπόλοιπο από 2/1: 24.508 μονάδες. Ποντάρισμα 7/1: Μονά-δυάδες-τριάδα: Τσάρλτον 2 (6.50)-Μπέρνλι 2 (4.20)- Φλίτγουντ 1 (3.90). Από 40 μονάδες σε κάθε μονό, από 20 μονάδες σε κάθε  δυάδα και 5 μονάδες στην τριάδα.

Σύνολο 185 μονάδες (είναι επτά στήλες). Μονά-δυάδες-τριάδα: Λέιτον 2 (3.75)-Ροτσντέιλ 2 (3.10)-Νορθάμπτον 2 (4.00). Ομοίως, από 40 μονάδες σε κάθε μονό, 20 σε κάθε δυάδα, 5 στην τριάδα, ακόμα 185 μονάδες. Δυάδα: Οξφορντ 2-Γκρίσμπι 2 (6.00), επί 68 μονάδες. Μονά αποδεκτά: Τσέλτεναμ 2 (22.00) επί 20 μονάδες, Λιντς 2 (11.00) επί 30 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 488 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 24.

020 μονάδες. Αυτά ήταν. Πολλά μονά, πολύ trading, ο καθένας ας βάλει σήμερα ειδικά την έμπνευση του να δουλέψει. Και στην επιλογή σημείων (πέρα από αυτά που έσβησα στο παρά πέντε, κοίταξα και Μάκλσφιλντ και Μπράντφορντ και Ντάγκεναμ) και κυρίως στον τρόπο που θα τα παίξει. Δεν ξανοίχτηκα παραπάνω γιατί δύο σερί αγωνιστικές τα σημάδια ήταν “ανάποδα” και το μέτρησα κι αυτό.

Εμεινα σε ένα φυσιολογικό άνοιγμα Σαββάτου. Οι αποδόσεις πλην των δύο μονών είναι από μπουκ, οι ψηλότερες που μπόρεσα να βρω. Τα λέμε πάλι αύριο αν και μάλλον θα κάνω παιχνίδι… να περάσει η ωρα μου σε ένα 24ωρο, ειδικά από τη στιγμή που ήδη πόνταρα στην Λιντς η οποία παίζει τη Δευτέρα, θα έχω δηλαδή “ανοιχτό” μπετ..  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras